Sony FE 16-35mm f/4.0 G | Reviews & Tests

De Sony FE 16-35mm f/4.0 G is een fantastische groothoek powerzoomlens uit de fameuze G-serie voor je fullframe Sony systeemcamera. Deze hybride lens is zowel voor fotografen als voor videografen zeer interessant. “Een verleidelijke optie voor Sony fullframe fotografen die licht willen reizen.” Super Award bij Fotomagazine Focus. Diamant Award bij Zoom.nl. EISA-award 2022-2023. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 16-35mm f/4.0 GGroothoekzoomlenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 16-35mm f/4.0 G, die in mei 2022 op de markt is gekomen.

Sony FE 16-35mm f/4.0 G

Brandpuntsafstand: 16-35mm | Maximaal diafragma: f/4.0 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 353gr | Lengte x diameter: 88 x 81mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 28cm | Vergrotingsfactor: 0.23x | Filtermaat: 72mm | Release datum: mei 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.499 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Cameranu.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Kamera-express.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 GDeze Sony-lens in het kort

De Sony FE 16-35mm f/4.0 G is een groothoek ‘powerzoomlens’ uit de fameuze G-serie van Sony. Hij heeft een maximaal diafragma van f/4.0 over het hele zoombereik. De resolutie ligt op een hoog niveau: deze powerzoom is helemaal klaar voor huidige én toekomstige fullframe camera’s met veel megapixels op de sensor.

Prachtige bokeh

Deze Sony powerzoom heeft een prachtige bokeh, die goed tot z’n recht komt bij creatieve close-ups: hij stelt al scherp vanaf 28 centimeter. Maar ook voor bijvoorbeeld landschaps-, architectuur- of interieurfotografie is deze ultragroothoekzoom uitstekend inzetbaar.

Sony FE 16-35mm f/4.0 GPerfect voor videografen en vloggers

De autofocus is razendsnel en zeer nauwkeurig, dankzij de vier XD (Extreme Dynamic) lineaire motoren. Dankzij de minimale focus breathing en de stille scherpstelling is deze zoomlens ook perfect voor videografen die een hoge beeldkwaliteit en een grote beeldhoek zoeken. Ideaal ook voor vloggers die op zoek zijn naar een groothoeklens om professionele content mee te maken.

Hoogwaardige optiek

De optische constructie van deze powerzoom ligt op een zeer hoog niveau, dankzij speciale lenselementen. Zo zorgen een ED (Extra Low Dispersion), een Super ED en een nieuw ontwikkeld ED asferisch element voor een uitstekende resolutie en een minimum aan lensfouten.

Sony FE 16-35mm f/4.0 GDuurzaam gebouwd

De Sony FE 16-35mm f/4.0 G is compact en lichtgewicht maar tegelijk degelijk gebouwd. Hij heeft een stof- en vochtbestendig ontwerp. De fluorcoating houdt de frontlens beter schoon. Deze powerzoom van Sony is bovendien rijk uitgerust met bedieningselementen, zoals een zoom-, scherpstel- en diafragmaring, een focus-lock knop en een AF/MF-schakelaar. Kortom: een toplens voor fotografen én videografen.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Videografie

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Cameranu.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2022-2023 voor de Sony FE 16-35mm f/4.0 G

De Sony FE 16-35mm f/4.0 G heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is deze Sony de ‘Beste groothoekzoomlens voor foto/video’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 16-35mm f/4.0 GProfessionele reviewers over de Sony FE 16-35mm f/4.0 G

De Sony FE 16-35mm f/4.0 G: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Fotomagazine (Mich Buschman, meinummer 2022, full review): Deze opvallend compacte en lichte zoom is volgens Mich heel veelzijdig. Filmers en vloggers hebben met dit objectief ‘alles in één’, wat heel handig werkt. “De nieuwe Power Zoom is vooral bij filmen een uitstekende voorziening; in feite onmisbaar.”
  Voor fotografie is deze zoomlens volgens Mich ook zeer goed inzetbaar. Mich is verbaasd over de hoge beeldkwaliteit: “Nergens zie je beeldfouten!” De lens heeft een zeer hoge beeldresolutie, de scherpte gaat door tot in de hoeken en de kleuren zijn natuurlijk. Ook is focus breathing vrijwel afwezig, wat weer belangrijk is voor filmers.
  Hoe geavanceerder, krachtiger en sneller je camera is, hoe meer (autofocus)snelheid je met deze lens in handen hebt. Bovendien kun je bij zeer hoge ISO’s nog mooie beelden maken. Ook handig: je kunt lange tijd met een gimbal uit de hand filmen met deze lens, vanwege het lage gewicht.
  De prijs is weliswaar stevig, maar wel redelijk gezien de zeer prijzige glassoorten die zijn gebruikt. Eindoordeel: Super Award met een score van 9.3.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, mei/juni-nummer 2022, full review): Deze Sony lijkt op het eerste gezicht overbodig: de firma heeft al de Vario-Tessar FE 16-35mm f/4 ZA OSS in de collectie (bekijk op Cameranu.nl). Toch is er volgens Jasper ruimte voor deze nieuwe Sony: hij is heerlijk licht en compact.
  Het meest valt natuurlijk de PowerZoom op, die volgens Jasper veel zegt over de doelgroep: dit is vooral een aantrekkelijke lens voor filmers door de combinatie van bereik, fijne en soepele scherpstelling en de powerzoom-functie.
  Optisch is de lens volgens Jasper van een hoog niveau. De scherpte is over het hele bereik goed, en het contrast en de tekening zijn “mooi karaktervol”. Extra mogelijkheden biedt de korte minimale scherstelafstand van 28cm.
  Alles bij elkaar is deze lens breed inzetbaar voor filmers én fotografen, met veel mogelijkheden voor een goede prijs. “Kortom een aanrader, deze nieuwe Sony!” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.3.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Dré de Man, full review, novembernummer 2022): Van alle vergelijkbare objectieven op de markt is deze Sony groothoekzoom het allerlichtst. Qua prestaties is het echter geen lichtgewicht, schrijft Dré.
  De Sony 16-35mm f/2.8 is de grote broer. Een uitstekend objectief dat lichtsterker is, maar ook een stuk duurder en zwaarder. Voor wie niet zo’n grote lens wil meezeulen – bijvoorbeeld op reis – is de Sony FE 16-35mm f/4.0 G aantrekkelijk. Maar is hij ook goed?
  Sony zelf prijst de ‘onweerstaanbare bokeh’, maar Dré relativeert dat: “Het bokeh van dit objectief is niet gek, maar door de beperkte lichtsterkte en de grote beeldhoek is de achtergrondonscherpte heel klein.” Geen kritiek op het objectief – want je verwacht geen bijzondere bokeh – maar wel op Sony’s marketingmachine.
  De scherpte dan, hoe goed is die? Omdat je bij groothoeken te maken hebt met heel kleine details, is die scherpte belangrijker dan bij andere lenzen. Uit de labtest komen resultaten die zitten tussen goed en uitstekend. Bij 35mm is het heel erg goed. Hoe meer je naar de groothoekkant gaat, hoe minder de resultaten zijn, schrijft Dré. Ook de hoeken zijn bij 16mm minder goed, zelfs als je diafragmeert. De forse vertekening wordt digitaal gecorrigeerd.
  Kortom: een heel prettig, licht en klein objectief voor supergroothoekfotografie. “Optisch is het voor het doorsnee-werk goed genoeg; voor de kritische landschapsfotograaf is het bij de uiterste groothoekstanden minder geschikt.” Eindoordeel: Zilver Award.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony FE PZ 16-35mm f/4 G overtuigt volgens Gordon als ultragroothoekzoomlens voor de fullframe camera’s van Sony. De beelden zijn scherp tot in de hoeken bij alle brandpunten. Wel is het ontbreken van optische stabilisatie jammer als je een body bezit zonder IBIS. Maar daardoor is deze lens kleiner en lichter dan de meeste concurrenten. Hij is goed afgedicht tegen stof en vocht, zit stampvol bedieningselementen. Mooi is de deklikbare diafragmaring. Hij is niet goedkoop, maar wel redelijk geprijsd als je kijkt naar het zoombereik en het diafragma.
  Gordon twijfelt over de ‘gemotoriseerde zoom’. Enerzijds is het de meest vloeiende powerzoomlens die Gordon heeft getest. Fantastisch voor videografen, van onschatbare waarde voor zowel gimbals als drone-gebruikers. En hij heeft ook geen last van focus breathing, wat videografen ook zullen waarderen.
  Anderzijds: ondanks zijn indrukwekkende snelheid en respons voor een gemotoriseerd systeem, is hij langzamer dan een traditionele mechanische zoomlens die je in een fractie van een seconde kunt draaien. Wie vooral foto’s maakt, zal volgens Gordon de voorkeur geven aan een mechanische zoomlens.
  Deze ultragroothoek is dus vooral erg leuk voor videografen, met een nutige powerzoom. Maar voor fotografen is het beeld anders. Enerzijds kun je als fotograaf beter uit de voeten met een mechanische zoomlens. Anderzijds biedt deze lens ook hen erg veel: de grootte, het gewicht, het bereik en de resultaten, ze maken deze Sony tot een zeer aantrekkelijke lens voor algemeen gebruik. Eindoordeel: Recommended.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sony FE PZ 16-35mm f/4 G is veel kleiner, lichter en goedkoper dan vlaggenschip Sony FE 16-35mm f/2.8 GM. Dat is een traditionele mechanische zoomlens, die veel fotografen volgens Mark zullen verkiezen boven de powerzoom. Mark: “Hoewel het powerzoommechanisme op deze lens het beste is dat we ooit hebben gebruikt en videografen ongetwijfeld zal bevallen, evenaart het nog steeds niet het gevoel van een mechanische zoomlens voor foto's.”
  Toch zal voor veel fotografen de draagbaarheid van de Sony 16-35mm f/4 veel aantrekkelijker zijn, en natuurlijk het aanzienlijk lagere prijskaartje. De powerzoom is samen met bijvoorbeeld de Sony A9 een zeer compact, goed gebouwd, weerbestendig systeem met een uitstekende beeldkwaliteit. Zowel de centrum- als de randscherpte is zeer hoog bij alle brandpunten. Lensfouten zijn óf afwezig, óf zeer goed onder controle. Het enige opvallende optische probleem is vignettering bij 16mm.
  Met deze powerzoom mis je natuurlijk een stop licht in vergelijking met het vlaggenschip. En ook het 11-bladige diafragma met z’n bokeh-kwaliteiten. “Maar deze powerzoom is veel kleiner, lichter en goedkoper, terwijl hij een vergelijkbare bouwkwaliteit en functieset biedt.” Vooral voor videografen is deze powerzoom geschikt. Toch moeten ook fotografen deze lens volgens Mark serieus overwegen “vanwege zijn unieke mix van draagbaarheid, functies en beeldkwaliteit”. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): Volgens Andy is het verleidelijk om de Sony FE PZ 16-35mm f/4 G vanwege het krachtige zoomontwerp te karakteriseren als een lens voor videografen. Maar dit zou deze lens onrecht aandoen. Sony heeft een flinke sprong voorwaarts gemaakt met dit soort lenzen. Daardoor werkt deze lens net zo goed voor fotografie als voor videografie. “Ik ben erg onder de indruk van de implementatie van powerzoom en kan me voorstellen dat er in de toekomst nog veel meer lenzen op deze manier worden gemaakt.”
  Dit is wel een zeer prijzige lens. De duurste van de compacte groothoekzooms met FE-vatting. Tegelijk is hij compact en flink lichter dan z’n voorganger. Ook biedt hij een veel betere bediening. De beeldkwaliteit is niet significant beter. Sony krijgt flinke concurrentie van de Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXD, die een fantastische prijs/kwaliteit-verhouding heeft.
  Hierdoor zal deze Sony waarschijnlijk vooral in de smaak vallen bij videografen die de powerzoom kunnen benutten voor video-opnames. “Maar met zijn compacte formaat, consistente beeldkwaliteit, stof- en spatwaterdicht ontwerp en uitstekende bediening is het ook een verleidelijke optie voor Sony fullframe fotografen die licht willen reizen.” Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): De Sony PZ 16-35mm f/4 G biedt volgens Ryan solide optica in een compact en lichtgewicht pakket. Als bonus krijg je een aantal nieuwe trucs ter beschikking, met de elektronische Powerzoom met meerdere snelheden die wordt aangedreven door vier XD lineaire motoren. Deze zoom kun je bedienen met de hendel, de ring of via een Sony-afstandsbediening. Daardoor is deze erg veelzijdig in verschillende opnamesituaties. De foto’s die je met deze lens kunt schieten zijn pittig. De lens is aangenaam scherp op de breedste brandpuntsafstand. Ze zijn iets zachter bij 35mm, het grootste nadeel dat Ryan in zijn tests vond.
 • Thephoblographer.com (Hillary K. Grigonis, full review): De Sony 16-35mm f/4 PZ G is volgens Hillary weliswaar de betaalbare ultragroothoekzoom van Sony, maar hij maakt opnamen “met de technische grootsheid waar Sony's G-serie om bekend staat”. De beelden zijn scherp, behalve in de uiterste hoeken. Lijnen blijven relatief recht, zelfs bij 16mm. Hij is ook nog eens weerbestendig en bevat de nodige bedieningselementen.
  Die technische grootsheid kan wellicht wat klinisch aanvoelen. Hou je bijvoorbeeld van lensflare, dan is dit volgens Hillary niet de lens voor jou. Ook heb je met een lichtsterkte van f/4 wat minder mogelijkheden dan bij f/2.8. Ander minpunt is de lenscilinder, die wat plastic aanvoelt. Hillary: “Maar voor fotografen die met kleinere diafragma's fotograferen, is de lens een no-brainer, die zowel kosten als gewicht bespaart.” Fotografeer je veel in het donker en wil je meer bokeh, spaar dan door voor de f/2.8-versie. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Sommige lenzen leveren volgens John zo goed dat ze “de magische plek raken tussen hoge technische kwaliteit en esthetische beeldkwaliteit”. Deze Sony presteert op het hoogste niveau, met veel scherpte en weinig lensfouten.
  De weergave van details is stijlvol, de bokeh vloeiend en de beeldkwaliteit is zeer aangenaam. “Dit alles zorgt voor een geweldige lens. Deze lens is een geweldige metgezel voor landschaps- en reis-, straat-, reportage-, vlog-, architectuur- en omgevingsportretten.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Sony FE 16-35mm F4 PZ is volgens Jan Paul een bijzonder objectief. “Over het algemeen zijn nieuwe versies van al bestaande objectieven bij Sony gelukkig wat lichter en kleiner dan hun voorgangers, maar de manier waarop Sony dat bij deze FE 16-35mm F4 PZ heeft gedaan, hebben we niet aan zien komen.”
  Fotografen moeten wellicht wat wennen aan de iets minder directe zoomring. Maar de positieve keerzijde zijn heel veel extra mogelijkheden, een betere autofocus en beeldkwaliteit. “Voor filmers is dit een mini-cineobjectief dat veel gebruiksgemak geeft. De prijs is best fors, maar gezien de mogelijkheden toch ook weer niet onredelijk.”
 • Fstoppers.com (Jason Vinson, full review): Dit is al met al een zeer capabele lens, aldus Jason. “Als je erover hebt nagedacht om een 16-35mm-lens aan te schaffen, zou deze 16-35mm f/4 Powerzoom hoog op je lijstje moeten staan. Hij is rijker aan functies en goedkoper dan de 16-35mm f/4 CZ en is goedkoper en kleiner dan de 16-35mm f/2.8 GM.” Ook ontgrendelen de krachtige zoom en diafragmaring tools die je misschien niet kunt bereiken met een andere vergelijkbare lens. Deze lens is daardoor volgens Jason een krachtig creatief hulpmiddel.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): “De kleine Sony FE PZ 16-35 mm F4 G-lens is een geweldige optie voor ultrabrede tot groothoekdekking.”
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik film met deze lens gecombineerd met de Sony A7 IIII, hij is scherp en is ook op een gimbal, de perfecte match omdat hij zo licht is. Verder is hij ook gewoon super in donkere gebieden te gebruiken. Ik waardeer deze lens met 10 punten. Groetjes, Ron de Cameraman, SBS6.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, videoreview): Volgens reviewers Chris en Jordan van DPReview TV heeft deze lens veel te bieden, voor zowel fotografen als videografen. Ze trekken de bergen in om deze nieuwste ultragroothoekzoom van Sony te testen. Je ziet prachtige beelden – foto’s en video’s – van besneeuwde landschappen, snekstromende rivieren. En beide reviewers maken duidelijk wat deze lens allemaal kan en voor wie hij bedoeld is. Chris concludeert: “Deze lens is behoorlijk excellent. Hij is licht en toch robuust. En je krijgt veel video-features zonder dat er compromissen gesloten worden of de prijs onbetaalbaar is. Deze lens is tegelijk ook uitstekend geschikt voor fotografie.”
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Cameranu.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 16-35mm f/4.0 GBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 16-35mm f/4.0 G

 • Hoge beeldkwaliteit: scherpe en heldere beelden onder alle omstandigheden
 • Prachtige bokeh: cirkelvormig diafragma met 7 lamellen
 • Razendsnel scherp: vier XD lineaire motoren voor snelle en nauwkeurige autofocus
 • Creatieve close-ups: stelt al scherp vanaf 28cm
 • Ideaal voor videografie: zeer weinig focus breathing en stille AF
 • Goed uitgerust: zoom-, scherpstel- en diafragmaring
 • Handig: focus-lock knop
 • Professioneel: interne scherpstelling en powerzoom
 • Scherpstellen: automatisch en handmatig (AF/MF-schakelaar)
 • Lekker compact en lichtgewicht
 • Duurzaam: stof- en vochtbestendige constructie

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Cameranu.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 16-35mm f/4.0 G

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 16-35mm f/4.0 G door Chris en Jordan van DPReview TV (10:58 minuten). Ze trekken de bergen in om deze nieuwste ultragroothoekzoom van Sony te testen. Hij heeft volgens hen veel te bieden, zowel voor fotografen als voor videografen! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Cameranu.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 16-35mm f/4.0 G op Kamera-express.nl >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony E 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS IISony ENeeStandaardzoom32980/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy