Sony FE 14mm f/1.8 GM | Reviews & Tests

Wat is de beste ultragroothoeklens voor je fullframe Sony systeemcamera? De Sony FE 14mm f/1.8 GM is een professionele groothoek-prime uit de vermaarde G Master-serie, de reeks Sony-lenzen met de allerbeste beeldkwaliteit. De Sony FE 14mm f/1.8 GM is perfect voor landschaps-, natuur-, architectuur- en astrofotografie. “Een geweldige lens!” EISA-award 2021-2022. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 14mm f/1.8 GMGroothoeklenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoeklens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 14mm f/1.8 GM, die in mei 2021 op de markt is gekomen.

Sony FE 14mm f/1.8 GM

Brandpuntsafstand: 14mm | Maximaal diafragma: f/1.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 460gr | Lengte x diameter: 99.8 x 83mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 25cm | Vergrotingsfactor: 0.1x | Filtermaat: geen filter mogelijk | Release datum: mei 2021 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 1.599 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op CameraNU.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Kamera-express.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM Deze Sony-lens in het kort

De Sony FE 14mm f/1.8 GM is een ultragroothoeklens voor professionele fotografen. Hij is perfect inzetbaar voor het vastleggen van weidse landschappen, interieur en architectuur. Dankzij de hoge lichtsterkte is hij ook zeer geschikt voor astrofotografie. Een veelzijdige lens dus met een extreem brede beeldhoek. Het grote maximale diafragma zorgt voor uitstekende prestaties bij weinig licht en meer controle over de scherptediepte.

G Master: beste beeldkwaliteit

Deze Sony maakt deel uit van de vermaarde G Master-serie, waarin Sony z’n objectieven met de beste beeldkwaliteit positioneert. Ook de FE 14mm f/1.8 GM legt beelden vast met een zeer hoge resolutie, helderheid en scherpte.

Sony FE 14mm f/1.8 GMContrastrijk en kleurgetrouw

Speciale lenselementen en coatings zorgen voor correctie van een breed scala aan aberraties, ghosting en lensflare. De beelden zijn contrastrijk, gedetailleerd en kleurgetrouw, ook onder zeer heldere lichtomstandigheden.

Snelle en stille autofocus

Deze Sony stelt bijzonder snel, stil en nauwkeurige scherp, dankzij twee XD lineaire autofocusmotoren en een intern scherpstelmechanisme. De handmatige scherpstelling verloopt intuïtief, mede dankzij de speciale focusvergrendelingsknop.

Ook voor videografen

Schiet je regelmatig video? Dan zul je verheugd zijn met de ‘de-clickable’ fysieke diafragmaring. Daarmee zorg je voor een soepele en stille diafragma-instelling bij het schieten van video.

Sony FE 14mm f/1.8 GMCreatieve close-ups

De Sony FE 14mm f/1.8 GM heeft een minimale scherpstelafstand van slechts 25 centimeter. Samen met het ultrabrede gezichtsveld opent deze ultragroothoek een nieuwe wereld van creatieve close-upfotografie. Het cirkelvormige diafragma met 9 lamellen draagt nog bij aan de aangename bokeh-kwaliteit.

Robuust ontwerp

Zoals alle G Master-objectieven is ook de Sony FE 14mm f/1.8 GM gebouwd voor barre omstandigheden. Hij is stof- en vochtdicht en de rubberen bedieningsringen zorgen voor een betere hantering bij koudere temperaturen.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Natuurfotografie
 • Astrofotografie

Sony FE 14mm f/1.8 GM op CameraNU.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2021-2022 voor de Sony FE 14mm f/1.8 GM

De Sony FE 14mm f/1.8 GM heeft een prestigieuze EISA-award 2021-2022 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is het de ‘Beste groothoeklens 2021-2022’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 14mm f/1.8 GM(Professionele) reviewers over de Sony FE 14mm f/1.8 GM

De Sony FE 14mm f/1.8 GM: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (full review): Net als bij de andere objectieven uit de G Master-serie van Sony scoort deze Sony FE 14mm f/1.8 GM met beeldprestaties van een hoog niveau met scherpe beelden. In het midden van het beeld haalt deze Sony bij open diafragma maar liefst 2634 lijnenparen per beeldhoogte in het midden van het beeld. De randen komen mee als je twee stops diafragmeert. Ter vergelijking: de vergelijkbare groothoeklenzen van Samyang zitten 10-15 procent onder deze waarden.
  Vervormingen en andere lensfouten zijn weliswaar niet afwezig, maar zijn wel goed onder controle of in de bewerking te corrigeren. Ook in het fotograferen van de nachtelijke sterrenhemel is deze Sony ‘een ster’, met zelfs in extreme hoeken sterren die goed als puntjes worden weergegeven, in plaats van als streepjes (een lensfout bij veel vergelijkbare objectieven).
  Ook de autofocus is uitstekend: je stelt snel en nauwkeurig scherp. Maar houd er rekening mee dat je de maximale scherpte alleen bereikt door handmatig scherp te stellen.
  Kortom: de beeldkwaliteit is heel overtuigend, aldus Chip. Ook is de Sony FE 14mm f/1.8 GM perfect uitgebalanceerd op een fullframe camera van Sony. “Dat zo’n hoge kwaliteit (zowel qua constructie, uitrusting als beeldkwaliteit) een overeenkomstig hoge prijs heeft, was uiteraard te verwachten.” Eindoordeel: 90/100.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony FE 14mm f/1.8 G Master is volgens Gordon “een unieke lens”. Het is Sony’s breedste prime-lens tot nu toe en is samen met de Sigma 14mm f/1.8 Art ook de meest lichtsterke ultragroothoekprime. De Sony is echter veel kleiner en weegt minder dan de helft van de Sigma. Daardoor is hij draagbaarder en praktischer voor het maken van opnamen vanaf een cardanische ophanging, drone of sterrentracker.
  Zoals verwacht van een G Master is de optische kwaliteit volgens Gordon uitstekend. De details zijn scherp over het hele beeld en de weergave in onscherpe gebieden is aantrekkelijk. De scherpstelling verloopt snel, vloeiend en geruisloos. Lensfouten zoals vervorming en vignettering zijn minimaal. Er is wel een klein beetje focus breathing als je van dichtbij naar ver scherpstel. Maar al met al is het een goed gecorrigeerde en goed presterende lens.
  Uiteraard is ook de Sigma 14mm f/1.8 Art een uitstekende lens. Maar de Sony is volgens Gordon over het algemeen aantrekkelijker voor een vergelijkbare prijs. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sony FE 14mm f/1.8 GM is volgens Mark een uitstekende ultragroothoek prime-lens die de premium branding ‘G Master’ volledig waard is. Hij is zeer compact en zeer licht en levert tegelijk uitstekende scherpte in het midden van het beeld bij alle diafragma’s. Zelfs wijd open bij f/1.8 presteert hij goed, waarbij de randen niet al te ver achterblijven.
  Dankzij het vrijwel cirkelvormige diafragma met negen lamellen in combinatie met de minimale scherpstelafstand van 25cm kun je vrij makkelijk een aantrekkelijke bokeh creëren, ondanks dat het een ultragroothoek is. “Over hoeveel 14mm-lenzen kun je dat zeggen?”
  Gebruik je hem met een camera met hoge resolutie (bijvoorbeeld de A7R IV), dan schiet je ongelooflijk gedetailleerde, zeer scherpe beelden als je iets diafragmeert. Daarbij is de autofocus volgens Mark snel, stil en betrouwbaar. Dankzij de click-schakelaar voor de diafragmaring is hij even geschikt voor foto’s als voor video. Ook de bouwkwaliteit is in lijn met andere G-Master-lenzen: uitstekend en weerbestendig.
  Hou er wel rekening mee dat je een achterste filterhouder moet gebruiken, vanwege het bolvormige voorste lenselement en de ingebouwde zonnekap. Dat kan sommige fotografen afschrikken.
  Kort samengevat: dit is een fantastische ultragroothoek prime-lens, een waardig lid van het steeds groter wordende lensassortiment voor Sony Alpha. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, field test): Na de uitgebreide veldtest kan Jeremy heel veel goeds over deze Sony ultragroothoeklens zeggen, en maar weinig nadelen. Eigenlijk de enige minpunten zijn het ontbreken van een voorfilterschroefdraad of optionele grote zonnekap met een filterschroefdraad.
  De Sony FE 14mm f/1.8 GM is volgens Jeremy een fantastische ultrabrede prime. Hij biedt beelden met geweldige scherpte en indrukwekkende controle over aberraties. Hij biedt betere prestaties dan de Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art, en is ook nog kleiner, aanzienlijk lichter en vergelijkbaar geprijsd. Heb je een fullframe Sony systeemcamera en je bent op zoek naar een snelle ultragroothoeklens, dan is de Sony 14mm f/1.8 GM de lens voor jou, aldus Jeremy.
  Bedenk wel of je de veelzijdigheid van een zoomlens wilt opgeven voor het snelle diafragma. Zoek je een groothoek G Master-lens met meer flexibiliteit, dan is de Sony 12-24 mm f/2.8 GM een uitstekende keuze. En als je frontfilters wilt gebruiken, dan is de Sony 16-35mm f/2.8 GM een uitstekende optie. Maar zoek je een snelle ultragroothoek met een maximaal diafragma van f/1.8, dan is deze Sony 14mm f/1.8 GM een fantastische optie. “Het is een stellaire lens.”
 • Sony FE 14mm f/1.8 GMPetapixel.com (Ryan Mense, full review): De Sony 14mm f/1.8 GM is volgens Ryan een zeer aantrekkelijke lens voor fotografen die een breed beeldveld zoeken en ook veel licht nodig hebben in hun beelden. De lichtsterkte van f/1.8 kan een flink verschil maken ten opzichte van bijvoorbeeld f/2.8 als je bij weinig licht fotografeert. Deze Sony geeft daardoor een flinke boost aan de mogelijkheden bij weinig licht.
  Dit is een echte kwaliteitslens, met veel controle over lensfouten als vervorming, een uitstekende scherpte, de kleinere scherptediepte die mogelijk is en het snelle autofocussysteem. Een veelzijdig objectief dat in veel camerakits zal passen.
  Grootste concurrent is volgens Ryan de Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art. De prijs is vergelijkbaar, maar de Sony wint ruim op gewicht en grootte. De beeldkwaliteit is wel vergelijkbaar.
 • Camerastuffreview.com (full review): De Sony FE 14mm F1.8 GM is volgens de reviewer een echte toplens van Sony: “Wat is dit een goed objectief! Lichtsterk, compact, handzaam, weerbestendig en met een uitstekende afbeeldingskwaliteit.” Eén minpuntje noemt de reviewer wel: hij heeft een lichte focus breathing. Die kan storend zijn voor videofilmers. Maar: “De Sony FE 14mm f/1.8 GM is in uitvoering uniek en de verkoopprijs vinden we gunstig. Het zou zomaar kunnen zijn dat ook voor dit objectief een wachtlijst ontstaat.” Eindoordeel: het zeer hoge cijfer 9.5.
 • Sony FE 14mm f/1.8 GMAlbertdros.com (fotograaf Albert Dros, full review): “Sony heeft het weer gedaan”, schrijft Albert. “Ze voltooiden hun prime-roadmap met deze prachtige lichtgewicht 14mm f/1.8 groothoeklens.” Albert kan geen enkele andere lens bedenken die hij liever zou willen voor landschapsfotografie.
  Albert is al vele jaren ambassadeur voor Sony. En vanaf het begin heeft hij ze bestookt met verzoeken om lenzen als deze 14mm f/1.8. Net als hij heeft gedaan voor ander GM/G-lenzen: 12-24 GM, 16-35 GM, 20 G 1.8, 24 GM 1.4 en 35 GM. Nu ontbreekt er voor Albert helemaal niets meer in de collectie van Sony. “Ik denk dat de ingenieurs eindelijk op vakantie kunnen.”
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Sony heeft z’n lensontwerpen op de schop gezet en de Sony FE 14 mm f/1.8 G Master is daar alweer een bewijs van, aldus Dustin. “Sony heeft de code gekraakt waarmee de firma profiteert van de kortere flensafstand in spiegelloze camera’s. En dus begint de optische formule al vroeg in de lens.” Dit komt volgens Dustin ook de balans van de lens ten goede: het meeste gewicht bevindt zich nu dicht bij de camerabody.
  Een goede zaak, want compacte, lichtgewicht lenzen zijn zeer in trek en worden in de praktijk ook steeds meer gebruikt. Je pakt ze simpelweg veel sneller met je mee als je op excursie, een wandeling of een reis gaat. En nu er geen nadelen zijn voor de bouw, de functies of de weerbestendigheid betekent dat er geen nadelen meer zitten aan kleinere lenzen. Voor deze Sony komt daarbij dat het het ook gewoon een betere lens is dan de directe concurrent: de Sigma 14mm f/1.8 ART.
  De brandpuntsafstand van 14mm is volgens Dustin een must als je houdt van een dramatische beeldhoek voor landschappen of architectuur. “Uniek wat je kunt doen met het perspectief van de lens.”
  Goedkoop zal een dergelijke lens nooit zijn. Maar als je deze brandpuntsafstand nodig hebt en je wilt tegelijk een professionele lens, dan is deze 14mm GM redelijk geprijsd. De equivalente lenzen van concurrenten Canon en Nikon zijn een stuk duurder, terwijl ze minder snel zijn en slechtere prestaties leveren. Kortom: “De Sony FE 14mm f/1.8 G Master is een geweldige lens!”
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Dit is volgens Bryan een must-have lens voor fotografen die zich richten op architectuur, onroerend goed, grote producten of die andere onderwerpen in een kleine ruimte fotograferen. Ook wie het buitenleven fotografeert, inclusief landschaps- en nachtelijke hemelfotografie, wil deze Sony FE 14mm f/1.8 GM in z’n kit hebben.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Houd je van ultragroothoek, dan houd je zeker van deze Sony-lens, aldus John. “Met deze lens zijn dynamische composities mogelijk die uniek zijn voor dit type optica.” Bovendien zijn de optische prestaties uitstekend. De prijs lijkt fors, maar is concurrerend ten opzichte van de alternatieven en heeft ook te maken met het snelle diafragma van f/1.8.
  De brandpuntsafstand van 14mm is geweldig voor architectuur, landschappen, interieurs, hoewel je wel extra aandacht moet besteden aan de compositie om er het beste uit te halen. Dankzij deze lens kun je ook erg dicht op je onderwerp komen. Daarmee kun je creatieve composities maken. Ook is het handig voor het fotograferen van kleine modellen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • DPReview TV (YouTube-review): Chris en Jordan hebben een prachtige video-review gemaakt over de Sony FE 14mm f/1.8 GM. Volgens hen is het “een indrukwekkend kleine en scherpe lens”. Ze hebben hem gebruikt voor astrofotografie met als concurrent de Sigma 14mm f/1.8 Art. Ook namen ze hem mee in de straten van Calgary om zonnestralen, bokeh en meer te testen.
  Benieuwd? Deze video vind je onderaan deze pagina.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Super Gmobjectief! Deze lens is ZO scherp en heeft zo weinig afwijkingen dat het bijna niet te geloven is. Had van de vele online youtube-reviews al begrepen dat dit een uitzonderlijk goede lens moest zijn maar als je de lens in handen hebt en je ziet het resultaat in de gemaakte foto's dan kan je alleen maar bewondering hebben voor de ontwerpers: hoe hebben ze zo'n lens zo klein, licht en goed kunnen maken voor een alleszins redelijke prijs. GEWELDIG!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op CameraNU.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 14mm f/1.8 GMBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 14mm f/1.8 GM

 • Weidse beeldhoek: ultrabreed perspectief
 • Lichtsterk en toch compact
 • Hoge beeldkwaliteit: XA-, ED- en Super ED-elementen
 • Heldere beelden: Nano AR II en Fluorine coatings
 • Zachte en ronde bokeh: 9 afgeronde diafragma lamellen
 • Handig: fysieke diafragmaring met de-click schakelaar
 • Handig: focusvergrendelingsknop
 • Snel en precies scherp: XD lineaire scherpstelmotoren
 • Perfect voor film: stille diafragma-omschakeling voor video
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van 25cm
 • Robuust: stof- en vochtbestendige constructie

Sony FE 14mm f/1.8 GM op CameraNU.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de Sony FE 14mm f/1.8 GM

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sony FE 14mm f/1.8 GM (4:06 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 14mm f/1.8 GM op CameraNU.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 14mm f/1.8 GM

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 14mm f/1.8 GM door Chris en Jordan van DPReview TV (14:33 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 14mm f/1.8 GM op CameraNU.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 14mm f/1.8 GM op Kamera-express.nl >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy