Sony FE 12-24mm f/2.8 GM | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke ultragroothoek zoomlens voor je fullframe systeemcamera van Sony? De Sony FE 12-24mm f/2.8 GM is een groothoekzoom uit de befaamde G Master-serie van Sony. “Deze ultragroothoekzoom is subliem voor landschaps-, architectuur- en astrofotografen.” Diamant Award bij Zoom.nl. Focus Predicaat Super. EISA-award 2021-2022. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM Groothoekzoomlenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 12-24mm f/2.8 GM, die in augustus 2020 op de markt is gekomen.

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM

Brandpuntsafstand: 12-24mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 847gr | Lengte x diameter: 137 x 97.6mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 28cm | Vergrotingsfactor: 0.14x | Filtermaat: geen filter mogelijk | Release datum: augustus 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 3.299 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM Deze Sony-lens in het kort

De Sony FE 12-24mm f/2.8 GM is misschien wel de ideale groothoeklens voor architectuur- en landschapsfotografen. Maar ook voor videomakers heeft deze groothoekzoom veel te bieden. Je schiet haarscherpe beelden, en krijgt dankzij het snelle diafragma prachtige bokeh-effecten. De grote helderheid en contrast maken deze G Master-lens onmisbaar in je fototas, mocht je de prijs kunnen betalen natuurlijk...

Rond diafragma: zachte bokeh

Deze Sony heeft een 9-bladig rond diafragma. Dat staat garant voor schitterende, zachte bokeh-achtergronden. Het diafragma van f/2.8 is constant over het gehele zoombereik. Daarnaast heeft de lens de Sony Nano AR Coating II in huis, die afwijkingen als flare en ghosting vermindert.

Sony FE 12-24mm f/2.8 GMCreatieve fotografie

De ultragroothoek van liefst 12mm in combinatie met de korte minimale scherpstelafstand maken deze lens erg geschikt voor creatieve fotografie. Je krijgt unieke perspectieven, en haarscherpe onderwerpen springen eruit tegen onscherpe achtergronden. Mooi van deze lens is ook dat vervormingen en andere lensfouten zeer minimaal zijn dankzij de hoogwaardige optische constructie.

Razendsnelle scherpstelling

Scherpstelling gaat zeer snel en precies, zowel bij fotografie als videografie. Hierbij spelen de vier Extreme Dynamic Linear Motoren een belangrijke rol. Het is ook een erg robuuste lens, die voorzien is van een stof- en vochtbestendig ontwerp en een veelzijdig bedieningspaneel.

De Sony FE 12-24mm f/2.8 GM is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Film en video

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Kamera-express.nl >>

 

EISA-award 2021-2022 voor de Sony FE 12-24 f/2.8 GM

De Sony FE 12-24 f/2.8 GM heeft een prestigieuze EISA-award 2021-2022 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is het de ‘Beste groothoekzoomlens (fullframe) 2021-2022’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Deze Sony zomer-cashback op Kamera-express.nl

 

Sony FE 12-24mm f/2.8 GMProfessionele reviewers over de Sony FE 12-24mm f/2.8 GM

De Sony FE 12-24mm f/2.8 GM: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, septembernummer 2020): Deze ultragroothoekzoom voor fotografen ‘met diepe zakken’ belooft volgens Jasper een ideaal instrument te zijn voor de veeleisende fotograaf. De scherpte is imposant. Het is een ideaal objectief vooor het vastleggen van landschappen en architectuur. “Lijnen en vormen komen scherp uit en het contrast is prachtig.”
  Vertekening en andere beeldfouten zijn goed onder controle of zelfs helemaal afwezig. Van chromatische aberratie is bijvoorbeeld helemaal geen sprake, wat opvallend is voor een dergelijke groothoekzoom. Dat mag je ook verwachten van een objectief met dit prijskaartje. Datzelfde prijskaartje zie je terug in de optische constructie, waar maar liefst drie (extreem) asferische elementen aanwezig zijn, plus drie ED-glaselementen en twee extra sterke ED-elementen.
  Ook wat ‘focuskracht’ betreft zit je goed met deze G Master. Hij stelt heel snel scherp. En je kunt ook dichtbij je onderwerp komen, waardoor je met gemak bijzondere beelden schiet met onscherpe achtergronden. Ook het brandpuntbereik is erg veelzijdig.
  Kortom: deze Sony is volgens Jasper “een indrukwekkend objectief dat overtuigt met zijn optische prestaties”. De scherpte is volgens hem uitmuntend en beeldfouten zijn erg goed onderdrukt. “Verder stel je er vlot mee scherp en kun je via de achterfilterhouder gewoon met filters aan de slag. De prijs is fors, maar een G Master van Sony ligt altijd in het hogere prijssegment.” Eindoordeel: Diamant Award met het hoge cijfer 8.9.
 • Sony FE 12-24mm f/2.8 GMChip Fotomagazine (full review, oktobernummer 2020): Sony grossiert nogal in ultragroothoekzooms. Zo is er de Sony FE 12-24mm f/4.0G en de Sony FE 16-35mm f/2.8 GM. Beide uitstekende objectieven. De één is wat minder lichtsterk, de ander heeft wat minder bereik aan de groothoekkant. Is er reden om over te stappen op de nieuwe Sony FE 12-24mm f/2.8 GM? Jazeker, aldus Chip, en het is een forse reden: Sony heeft voor de nieuwe lens alles uit de kast getrokken.
  Dat geldt op alle vlakken: autofocus die nog stiller, nog preciezer, nog sneller is; de lenselementen die nog beter lensfouten elimineren; de vocht- en stofwerende afdichtingen die nog robuuster zijn; de bokeh die nog mooier en ronder is; en de minimale scherpstelafstand die slechts 28cm is. En dat is nog lang niet alles.
  De beeldprestaties doen het GMaster-logo dan ook alle eer aan, aldus de reviewer van Chip. “Het objectief stelt de norm op het gebied van resolutie en levert scherpe foto’s over het hele brandpuntbereik.” Dat is al het geval bij open diafragma, met een fantastische 2623 lijnenparen per beeldhoogte in het beeldcentrum. En ook de beeldranden halen een topscore.
  Typisch voor de ultragroothoek is wel de tonvormige vertekening, maar dat is voor Chip geen reden voor klagen. De glans van het uitstekende totaalpakket wordt wel wat minder door de hoge prijs. Het is in alle opzichten dus een echt premium-objectief. Score bij Chip: 94/100.
 • Focus Magazine (Mich Buschman, full review, oktobernummer 2020): Dit is een unieke lens, aldus Mich, vanwege de combinatie van supergroothoekzoom tot 12mm en een vaste hoge lichtsterkte van f/2.8. “Die is op dit moment uniek.”
  De 17 lenzen in 14 groepen corrigeren tal van lensfouten. Het diafragma met 9 lamellen geeft een zachte onscherpte in de achtergrond. “Vooral bij close-ups bij de grote lensopeningen komen achtergronddetails daardoor zacht over.”
  De autofocus is snel en stil, ideaal voor video. De beeldkwaliteit is uitmuntend, volgens Mich. “Op alle zoomstanden en bij alle diafragma-openingen is de scherpte in het beeldmidden zeer hoog. De hoeken zijn slechts een fractie minder op de volle lensopening. Je kunt dus met het volste vertrouwen interieurs, feesten, manifestaties en dergelijke bij grote F-openingen opnemen.”
  Kortom: de Sony GM is een unieke lens met zeer goede uitvoering én prestaties. De stevige verkoopprijs is volgens Mich gerechtvaardigd. Eindoordeel: Focus Predicaat Super met het hoge cijfer 9.3.
 • Techradar.com (James Abbott, full review): De Sony FE 12-24mm f/2.8 GM is zeker een dure lens, en alternatieven van derden bieden volgens James misschien meer waar voor hun geld. “Maar deze ultragroothoekzoomlens is subliem voor landschaps-, architectuur- en astrofotografen.” Bovendien is het een genot om met deze lens te fotograferen en te filmen. “Er komt niet vaak een lens langs die zoveel lof verdient.”
  Professionele landschaps-, architectuur-, interieur-, astro- en sportfotografen zullen onder de indruk zijn van wat er mogelijk is met deze lens, ook op het gebied van creativiteit. “Natuurlijk is er al de Sony FE 12-24mm f/4, maar de nieuwe f/2.8 GM tilt beeldkwaliteit, functies en veelzijdigheid naar een nieuw niveau.”
  Deze ultragroothoekzoom is haarscherp bij alle diafragma’s en brandpunten. Ook heeft hij een snelle autofocus en bijna vervormingsvrije beelden bij 12mm. “Tel daar de ongelooflijke close-focus en stille werking bij op en je hebt een groothoekzoom die de aanzienlijke prijs voor professionele fotografen grotendeels rechtvaardigt.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Sony FE 12-24mm f/2.8 GMLandschapsfotograaf Albert Dros op Cameranu.nl: Het design van deze ultragroothoekzoom is volgens Albert relatief compact voor een 12-24mm f/2.8. En hij is ook relatief licht. In de praktijk is hij goed te hanteren. De lens is volgens Albert superscherp “en dat mag je natuurlijk ook verwachten van een GM-lens.” Hij heeft erg weinig vertekening, zelfs op 12mm en dat is bijzonder. Mooi is dat hij een “geweldige stervorming rond de zon” geeft. En door het grote diafragma is hij ideaal voor nachtfotografie.
  Albert: “Is dit dan dé ideale groothoeklens voor je Sony camera? Dat hangt een beetje van je eigen stijl af. Als je op zoek bent naar een extreme groothoek maar ook nachtfotografie doet dan is het echt een topper. Ik wacht zelf al jaren op een lens als dit en ben zeker niet teleurgesteld.”
  Bekijk het hele review en werkelijk schitterende foto’s >>
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Sony FE 12-24mm f/2.8 GM is volgens Jan Paul “een erg goede extreme groothoekzoom”. Hij heeft weliswaar een stevige prijs, maar die is volledig gerechtvaardigd. Je krijgt er een unieke combinatie van lichtsterkte en beeldhoek voor terug.
  Ben je landschapsfotograaf, dan heb je de lichtsterkte niet direct nodig. En voor reisreportages is hij wat groot. Maar moet je bij weinig licht werken of wil je op reis ook nachtopnames maken, dan is een lens met een groot diafragma heel fijn. Kortom: dit is “de ultieme supergroothoekzoom”.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De langverwachte Sony FE 12-24mm f2.8 GM is volgens Mark “een technologisch wonder”. Ondanks z’n snelle diafragma is hij ongelooflijk licht en compact. Maar hij blinkt vooral uit in beeldkwaliteit.
  De scherpte in het beeldmidden is uitstekend over het volledige diafragma- en zoombereik. Hij presteert ook zeer goed aan de beeldranden. Bij 12mm heeft hij wel wat tonvorming en lichtafval is er bij f/2.8, zoals bij alle ultragroothoeklenzen. De chromatische aberraties zijn zeer goed onder controle. De bokeh is zelfs redelijk mooi bij f/2.8 dankzij het diafragma met 9 lamellen.
  De autofocus is zeer snel, stil en betrouwbaar. Ook de handmatige scherpstelling is prettig te gebruiken. De bouwkwaliteit is uitstekend en weerbestendig. Het enige wat ontbreekt is beeldstabilisatie, maar het snelle diafragma plus de briljante in-body stabilisatie van de Sony-camera’s maken dit goed. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony FE 12-24 mm f/2.8 is volgens Gordon alweer een waardig lid van Sony’s premium G Master-serie. De kwaliteit is uitstekend onder alle omstandigheden. Je kunt breed en ultrabreed fotograferen met een constant diafragma van f/2.8. Maar het meest indrukwekkende zijn de resultaten die er tot in de hoeken uitstekend uitzien.
  Dit is volgens Gordon een hoogwaardige ambitieuze lens voor fotografen die de beste prestaties eisen en het budget hebben om hiervoor te betalen. Zijn je zakken minder diep, overweeg dan de Sony FE 12-24 mm f/4G. Maar de FE 12-24 mm f/2.8 GM is de ultragroothoekzoom van de hoogste kwaliteit. Aanbevolen voor degenen die het beste eisen en dat ook kunnen betalen. Eindoordeel: Recommended.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Drie jaar geleden lanceerde Sony de FE 12-24mm f/4 G. De G Master-editie biedt dezelfde ultrabrede beeldhoeken, maar biedt een volle f-stop groter diafragma. De optische elementen aan de voorkant zijn noodzakelijkerwijs aanzienlijk groter, maar de lens is redelijk licht van gewicht en gemakkelijk hanteerbaar.
  Deze lens gaat volgens Matthew zeker hoge ogen gooien. Hij biedt hoge prestaties, met een uitstekende beeldkwaliteit en snelle autofocus. Daardoor is hij de hoge vraagprijs zeker waard.
  Het compromisloze optische ontwerp van deze lens levert een superieure beeldkwaliteit, het autofocussysteem is snel, soepel en vrijwel geruisloos, de bediening is uitstekend en de bouwkwaliteit is fantastisch. De scherpte van rand tot rand is uitstekend, zelfs bij de allerkortste brandpuntsafstand, terwijl de weerstand tegen beeldschaduwen en lichtvlekken verbluffend is. Al met al is het een fantastische lens, aldus Matthew. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Hoewel hij prijzig is, is de Sony FE 12-24mm f/2.8 GM volgens Bryan een uitstekende lens in bijna alle opzichten. De beeldkwaliteit is zeer indrukwekkend.
  Dankzij het bereik van 12-24mm kun je opvallende beelden creëren en tegelijk het bereik van je standaardzoomlens efficiënt aanvullen. Deze lens is goed gebouwd, met weerbestendige afdichting. Ook het autofocussysteem presteert goed.
  Deze Sony ultragroothoek is van cruciaal belang voor architectuur-, onroerendgoed- en serieuze landschapsfotografen. Het is een genot om hem te gebruiken. Bryan heeft de lens dan ook zelf gekocht en is er dol op.

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Sony FE 12-24mm f/2.8 GM

 • Ultragroothoekzoom: ideaal voor architectuur-, interieur- & landschapsfotografie
 • Indrukwekkende bokeh: diafragma met 9 afgeronde bladen
 • Snel scherp: razendsnelle en nauwkeurige scherpstelling
 • Stabiele beelden: optische beeldstabilisatie aan boord
 • G Master-lens: grote scherpte, helderheid en contrast
 • Ideaal voor videomakers: snelle continue autofocus
 • Draagbaar: compact en licht van gewicht
 • Robuust: stof- en vochtbestendig

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sony FE 12-24mm f/2.8 GM

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sony FE 12-24mm f/2.8 GM (1:37 minuut). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 12-24mm f/2.8 GM op Kamera-express.nl >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy