Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ | Reviews & Tests

De Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ is een prachtige ultragroothoek powerzoomlens voor je Sony systeemcamera met aps-c sensor. Ideale lens voor weidse architectuur- en landschapsfoto’s. En voor video’s met een vloeiende, snelle en constante autofocus. “Wie een camera als de Sony ZV-E10 bezit, zal dol zijn op deze lens.” Goud Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZGroothoekzoomlenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ, die half juni 2022 op de markt is gekomen.

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ

Brandpuntsafstand: 10-20mm / fullframe-equivalent: 15-30mm | Maximaal diafragma: f/4.0 | Lensmount: Sony E (aps-c) | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 178gr | Lengte x diameter: 55 x 70mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 13cm | Vergrotingsfactor: 0.14x | Filtermaat: 62mm | Release datum: half juni 2022 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op CameraNU.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op Cameraland.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op Kamera-express.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZDeze Sony-lens in het kort

Wat direct opvalt aan deze ultragroothoek powerzoom van Sony is hoe compact en licht hij is. Het is dan ook de kleinste ultragroothoekzoom voor aps-c camera’s ter wereld. Hij heeft ook een bijzondere doelgroep: hybride fotografen/filmers. Een bijzonder grote doelgroep: 80% van de door Sony ondervraagde videomakers beschouwt zichzelf namelijk als ‘hybride’ maker van content.

Prachtige bokeh

De Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ is met een constant diafragma van f/4.0 lekker lichtsterk. Omdat je van dichtbij kunt filmen en fotograferen krijg je een prachtige bokeh (vage achtergrond). De scherpstelling is vloeiend, snel en precies. Precies wat je nodig hebt voor fotografie en video. Wat dat laatste betreft: Sony heeft de focus breathing geminimaliseerd.

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZScherpe beelden van hoek tot hoek

Het hoogwaardige optische ontwerp, met speciale lenselementen, zorgt voor scherpe beelden tot in de hoeken. De beelden zijn contrastrijk en levendig, met natuurlijke kleuren. Beelden waar je mee voor de dag kunt komen als je veel content maakt, als fotograaf of vlogger. Het ronde diafragma met 7 lamellen zorgt samen met de lichtsterkte voor een mooie bokeh.

Snel en vloeiend scherpstellen

Snel, vloeiend en nauwkeurig scherpstellen is een must als je fotografeert en filmt. Daarvoor heeft deze powerzoom van Sony liefst twee lineaire motoren in huis. Zowel de focus als de zoom zijn trouwens volledig intern. Daardoor is deze lens ideaal voor gimbals, omdat het zwaartepunt nauwelijks verandert als je in- of uitzoomt of scherpstelt.

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZBestand tegen regen

Handig zijn de bedieningselementen, waardoor hij vriendelijk in gebruik is. Bijvoorbeeld de focus hold-knop, die aanpasbaar is naar je voorkeuren. En zoomen kun je op verschillende manieren, bijvoorbeeld met de zoomring en een schakelaar aan de zijkant. Deze lens kan tegen een stootje, en ook tegen het oer-Hollandse weer waar we allemaal zo gek op zijn... hij is stof- en vochtbestendig.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Videografie en vloggen
 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op CameraNU.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op Cameraland.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Kamera-express.nl >>

 

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZProfessionele reviewers over de Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ

De Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ: hoe scoort hij bij de reviewers Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Dré de Man, full review, novembernummer 2022): De Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ kan als klein broertje van de bejubelde Sony FE 16-35mm f/4 G PZ nóg kleiner en lichter zijn, omdat hij voor aps-c-camera’s is ontworpen, schrijft Dré. De twee lenzen lijken erg op elkaar, maar de E 10-20mm f/4.0 G PZ is… nog beter.
  Dat zeer kleine formaat en lichte gewicht is volgens Dré tegenwoordig een vereiste voor aps-c-lenzen. Fullframe camera’s en lenzen zijn immers ook al redelijk compact en lichtgewicht. In de praktijk is deze Sony nog prettiger om mee te werken dan z’n grote broer. De resultaten zien er daarbij minstens even goed uit. Ook dit objectief zoomt elektronisch, en ook het scherpstellen gaat elektronisch. In het lab wordt Dré toch verrast, op een prettige manier. “Dit objectief scoort zoals je op basis van de MTF’s zou mogen verwachten en zelfs nog ietsje beter.” Ter vergelijking: deze Sony krijgt een 8.5 voor de beeldkwaliteit, z’n grote broer blijft steken op een 7.5.
  Kortom: een heel prettig objectief dat prima prestaties levert. “Door de geringe afmetingen neem je het overal mee naartoe, waardoor je altijd en overal supergroothoekfoto’s kunt maken. Voor aps-c-camera’s een zeer goede keuze.” Eindoordeel: Goud Award.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony E 10-20mm f/4 G PZ is volgens Gordon een aantrekkelijke zoomlens die je ultragroothoek, maar ook milde groothoek brengt. De kwaliteit is over de hele linie behoorlijk. En de gemotoriseerde zoom is heel veel beter dan de teleurstellende Sony 16-50 PZ. “Dit is de lens die ik zou kiezen als kitzoom voor mijn aps c-body.”
  Deze ‘gemotoriseerde’ zoomlens is niet alleen erg goed, hij is ook indrukwekkend klein en licht. Hij is met minder dan 200 gram vederlicht, wat hem volgens Gordon ideaal maakt voor reizen of vloggen. Bij filmen moet je dan wel een manier vinden om camera en lens te stabiliseren. Heb je geen gestabiliseerde camera dat je een gimbal moet gebruiken. Maar klagen voelt volgens Gordon “bijna onbeleefd”, omdat het gewoon een goede lens is. Een Sony aps c-camera met de 10-20mm-lens biedt je een veelzijdige, flexibel en verrassend compact pakket “dat letterlijk boven zijn gewicht uitsteekt”. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sony E PZ 10-20mm f/4 G is volgens Mark een uitstekende aanvulling op het nogal verwaarloosde Sony aps c camerasysteem. “Deze ongelooflijk kleine ultragroothoekzoomlens biedt veel functies en prestaties voor een redelijke prijs.”
  Deze powerzoom-lens is een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de Sony E PZ 16-50 mm f/3.5-5.6 OSS uit 2013. Die had een powerzoommechanisme dat traag reageerde, maar dat is volkomen verholpen. Het is nu een van de beste powerzooms die Mark ooit heeft gebruikt, en videografen zullen er tevreden over zijn. Toch kan ook deze powerzoom nog steeds niet tippen aan het gevoel van een mechanische zoomlens voor foto's.
  De scherpte in het centrum ligt erg hoog over alle diafragma’s, ook bij f/4. De randen blijven wel wat achter, om daar goed scherpe resultaten te krijgen moet je diafragmeren tot f/5.6. Lensfouten als chromatische aberraties zijn goed onder controle. Alleen tonvorming is aanwezig.
  Deze Sony heeft een goede bouwkwaliteit. Jammer dat er geen beeldstabilisatie op zit, waardoor hij wat dat betreft minder ideaal is in combinatie met de niet-gestabiliseerde Sony ZV-E10. Wat autofocus betreft is dit wel de ideale combinatie: betrouwbaar en vrijwel stil.
  Kortom: de Sony E PZ 10-20mm f/4 G is een uitstekende ultragroothoek voor Sony aps c-camera’s. De lens is met z’n powerzoom afgestemd op videografen en vloggers. Maar ook voor fotografen biedt hij uitstekende prestaties. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Wat direct opvalt aan deze ultragroothoekzoomlens is z’n kleine formaat, schrijft Matthew. “De grootte en het gewicht lijken meer op een ultracompacte standaard kitzoom met een variabel (en langzaam) diafragma. Dat Sony erin is geslaagd om zo'n groot zoombereik met een constant f/4-diafragma in zo'n kleine lens te krijgen, compleet met gemotoriseerde zoom, is echt heel wat.” Daar komt bij dat de beeldkwaliteit en de algehele prestaties uitstekend zijn. Voor een zoomlens voor aps c-camera’s is hij prijzig, maar “het geld zeker waard”. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze Sony Powerzoom is een erg goede lens. Een veelzijdige metgezel waarmee je vrijwel alle genres kunt afdekken: straat-, landschaps- en architectuurfotografie. Maar ook videografie. Voor vloggen is het volgens John “een onschatbare tool”. Wat erg aantrekkelijk is voor vloggers zijn ook de mogelijkheden voor afstandsbediening.
  Deze kleine Sony laat uitstekende beeldkwaliteit en prestaties zijn. De hoogste beeldkwaliteit bereik je met diafragma’s tot f/11. Voor de meeste onderwerpen biedt dit voldoende scherptediepte. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Sony PZ 10-20mm f/4 G is volgens Dustin een van die zeldzame Sony aps c-lenzen die vergelijkbaar is met de fullframe-lenzen van dit bedrijf. “Dit is een lens die in de eerste plaats is ontworpen voor videowerk, hoewel hij mij ook prima als fotografielens beviel. Echt leuk is de PowerZoom-optie en de mogelijkheid om gemakkelijk te zoomen tijdens het filmen.”
  Deze lens heeft ook nog Sony's SmartZoom aan boord. Het is kortom een geweldige lens voor vloggen en het schieten van groothoekfilms in het algemeen. Omdat de aps c-camera’s van Sony een crop hebben bij 4K, is de ultragroothoek van deze lens zeer waardevol. “Je kunt VEEL in beeld krijgen, zelfs als iemand recht voor de camera hurkt!”
  Deze lens heeft een overvloed aan sterke punten, schrijft Dustin. Belangrijke plussen zijn de bouwkwaliteit mét weersafdichting, de videogerichte functies, de uitstekende autofocus en de uitstekende beeldkwaliteit. Minpunten zijn er weinig en ze zijn klein. Kortom: “Als je een aps c-fotograaf of -filmer bent en een echt videogeoriënteerde lens voor je camera wenst, zou de Sony 10-20mm PZ hoog op je lijst moeten staan. Wie een camera als de Sony ZV-E10 bezit, zal dol zijn op deze lens.”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Jim is verheugd dat Sony zich weer richt op de aps-c lenzen, de aandacht was wat verslapt de laatste jaren. Dat is volgens hem te danken aan de Sony ZV-E10, die zeer in trek is bij YouTubers. Wat nog ontbrak was een goede groothoeklens voor video. De Sony E PZ 10-20mm f/4 G past daarom goed bij deze doelgroep. “Z’n lichte ontwerp met interne zoom maakt hem perfect geschikt voor gebruik met een gimbal, en de optische techniek van Sony is beter dan ooit.”
  Ook voor wie fotografie op de eerste plaats komt, zal flink wat leuk vinden over deze kleine zoomlens. De beeldkwaliteit is beter dan bij de oude E 10-18mm f/4 OSS. De bliksemsnelle en stille autofocus is voor hen ook een voordeel. Evenals de weerbestendigheid.
  Toch heeft Jim een andere lens voor fotografen in gedachten: de lichte voorkeur gaat uit naar de Tamron 11-20mm f/2.8. Voor videografen, of voor hybride contentmakers is de Sony E 10-20mm f/4 G de betere keuze.
  Kortom: de Sony E 10-20mm is een slanke, powerzoomlens die ‘video first’ als motto heeft. Wel betekent het ontbreken van stabilisatie dat vloggers waarschijnlijk een gimbal aan hun opstelling moeten toevoegen. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Photofocus.com (Brett Day, full review): De Sony 10-20mm f/4 PZ G is een lens waar Brett “behoorlijk dol” op is geworden. Dit soort groothoekzooms voor Sony aps-c zijn dungezaaid. Deze lens is dus een prima aanvulling voor een redelijke prijs. Hij gaat stevig de concurrentie aan met de Tamron 11-20mm f/2.8 Di III RXD. De Sony-lens is veel lichter, maar ook een volle stop langzamer.
  Deze Sony is volgens Brett “een solide zoomlens die mooie beelden oplevert”. Voor fotografen heeft de powerzoom-functie niet al te veel zin, maar deze functie zal videografen bevallen. “De lens is goed gemaakt, hij is niet bang om vies te worden als het weer een beetje moeilijk wordt, en zijn kleine voetafdruk maakt hem gemakkelijk mee te nemen en te balanceren op gimbals.”
  De beelden zijn scherp en hebben aangename kleuren en een fatsoenlijke bokeh. Voor fotografen is de Tamron 11-20mm f/2.8 Di III RXD de betere keuze. Maar beide lenzen zijn solide en zullen van pas komen bij de doelgroep.
 • Thephoblographer.com (Hillary Grigonis, full review): Met z’n lichte gewicht en uitstekende scherpte is de Sony 10-20mm f/4 PZ G volgens Hillary een goede keuze voor reizende landschaps-, straat- en architectuurfotografen. Het groothoek-zoombereik is zeer veelzijdig. Daardoor kun je kiezen tussen een meer ‘overdreven’ perspectief of een meer standaard perspectief. “De lens geeft meer de voorkeur aan technische correctheid dan karakter, met solide scherpte en onderdrukte overstraling.”
  Vooral fotografen die werken met weinig licht en fotogenres zoals lifestyle en omgevingsportretten zijn volgens haar beter af met een snellere prime-lens. Maar de scherpte en het kleinere diafragma werken prima voor landschappen.
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Chris en Jordan namen de Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ uitgebreid onder de loep. Hoe goed is hij en is hij echt zo geschikt voor de doelgroep: contentmakers die fotograferen en filmen combineren? Ze bespreken deze ultragroothoekzoom samen met twee andere Sony’s voor hybride contentmakers: de 15mm f/1.4 en de 11mm f/1.8.
  Benieuwd naar deze lenzen? Het video-review vind je onderaan deze pagina.

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op CameraNU.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op Cameraland.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op Kamera-express.nl >>

 

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZBelangrijkste kenmerken van de Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ

 • Hybride lens: ultragroothoek powerzoomlens voor fotografie én video
 • Filmen en vloggen: ideaal voor het creëren van unieke content
 • Lichtsterk: constant diafragma van f/4.0
 • Schitterende bokeh: rond diafragma met 7 bladen
 • Razendsnel scherp: twee lineaire motoren zorgen voor snelle en nauwkeurige focus
 • Ontworpen voor video: minimale focus breathing
 • Vederlicht: zeer compacte en lichte lens
 • Robuust gebouwd: weerbestendig ontwerp

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op CameraNU.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op Cameraland.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ

Bekijk een mooie YouTube-review door Chris en Jordan van DPReview TV (11:13 minuten). Zij bespreken de Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ samen met twee andere nieuwe aps-c groothoeken voor vloggers die Sony heeft uitgebracht: de 15mm f/1.4 en de 11mm f/1.8. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil ze alle drie hebben...

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op CameraNU.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op Cameraland.nl >>

Sony E 10-20mm f/4.0 G PZ op Kamera-express.nl >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy