Sony 50mm f/2.8 Macro | Reviews & Tests

Wat is het beste macro-objectief voor je Sony spiegelreflex? De Sony 50mm f/2.8 Macro is volgens de reviewers een optisch uitstekende macro. En je kunt hem ook nog eens gebruiken als standaardobjectief. “Een heel aantrekkelijk objectief.” Alle belangrijke reviews!

Sony 50mm f/2.8 MacroMacro-objectieven: dicht op je onderwerp

Wat is er leuker dan macro-fotografie? Lekker met je neus en je camera dicht op het onderwerp dat je fotografeert. Alle micro-details waarnemen én glashelder vastleggen. Dat kan deze Sony 50mm f/2.8 Macro, die in 2016 op de markt kwam. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews.

Sony 50mm f/2.8 Macro

Brandpuntsafstand: 50mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony A (fullframe) | Vergrotingsfactor: 1:1 | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 295gr | Lengte: 60mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 20cm | Filtermaat: 55mm | Release: 2016 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 499 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Sony-lens in het kort

Heerlijk licht en compact macro-objectief van Sony. Ondanks de compacte afmetingen heeft het een vergrotingsfactor van 1:1, waardoor je onderwerpen op ware grootte worden weergegeven. Het optiek heeft een dubbel-zwevend element ontwerp voor het corrigeren van chromatische aberraties.

Mooie achtergrondscherpte

Het cirkelvormige diafragma met 7 lamellen zorgt voor een mooie, natuurlijk ronde bokeh: een aangenaam onscherpe achtergrond waartegen je onderwerp spatzuiver naar voren komt. Ook de bediening is prettig. Zo zit er een focus-hold knop op en een focusbegrenzer, zodat je veel sneller kunt scherpstellen. Ook draait de focusring niet mee wanneer je de autofocus-modus gebruikt.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Macrofotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie

Sony 50mm f/2.8 Macro op CameraNU.nl >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Cameraland.nl >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Bol.com >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Sony 50mm f/2.8 Macro(Professionele) reviewers over de Sony 50mm f/2.8 Macro

De Sony 50mm f/2.8 Macro: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: Een optisch uitstekende macro die ook nog eens goed dienst kan doen als standaardobjectief, aldus de reviewer. Deze lens biedt volgens hem dezelfde beeldkwaliteit als de Sony Sonnar T* FE 55 mm f/1.8. Deze 55mm biedt wel meer dan een stop extra lichtsterkte. En heeft daardoor ook een mooiere bokeh bij volle opening. “Maar de 50mm is compacter en lichter dan de 55mm en kan ook nog eens tot 1:1 scherpstellen. Tel je daar de adviesprijs van de macro bij, die zo’n 60% is van de prijs van de 55mm, dan wordt deze 50mm macro wel een heel aantrekkelijk objectief.” Overigens vind ik dat je deze lenzen niet met elkaar kunt vergelijken. De Sony 55mm is absoluut geen macrolens, de vergrotingsfactor is slechts 0.14x.
 • Amateurphotographer.com: De bouwkwaliteit van deze Sony is niet minder dan super, schrijft de reviewer, en ook optisch is deze lens volgens hem geweldig. En als je niet alleen macro’s wilt schieten, maar hem ook als standaardobjectief wilt gebruiken, is deze lens een goede optie. “Besides the slow AF, our only complaint is the usual one with Sony lenses – it is a little overpriced. Users on a tight budget could consider buying the FE 50mm f/1.8 
with a set of extension tubes instead.”
 • Photozone.de: Zeker een zeer goede lens, maar hij steekt niet boven de concurrentie uit, aldus deze reviewer. Dat heeft ermee te maken dat macrolenzen gewoonlijk toplenzen zijn. De resolutie van deze Sony is zeer hoog, al bij f/2.8. Ook vignettering en distortie worden tot een minimum beperkt. “The quality of the bokeh is very decent. Technically lateral CAs may be a tad too high at large aperture settings but it's not really something to worry about. The build quality of the lens is good although there're also no reasons to rave about it here either.”
 • Dxomark.com: Als je fullframe schiet, is een 50mm primelens een goede optie voor algemeen gebruik en het maken van portretten. Daarbij blijft een dergelijke lens lekker lichtgewicht en draagbaar. Als je, zoals bij deze Sony-lens, daar ook nog 1:1 vergroting bijvoegt heb je een nog betere bruikbaarheid voor je Sony A7-camera. En dat voor een redelijk laag bedrag. En deze lens is zeer goed: “Sharpness is outstanding on the Sony A7R II, achieving 37 P-Mpix of the Sony A7R II’s total 42Mp resolution, and it’s the third-sharpest lens we’ve tested on this camera.”
 • Photographyblog.com: Waar je volgens de reviewer zeker geen strijd over kunt hebben: de beeldkwaliteit van deze lens. Deze Sony-lens doet het zeer goed op bijvoorbeeld de Sony A7S met z’n hoge resolutie, en ook op de nieuwere Sony A7S/II en A7/II doet hij het uitstekend. Jammer is wel de langzame autofocus, maar als je zo dichtbij fotografeert als met deze lens, heb je die snelheid niet echt nodig. “This isn’t a lens to be used for quickly photographing insects - you need to be much more methodical and pre-focus given that you are so close you are likely to scare them off. For close up work in the studio it is fantastic, and whilst it may not match the FE 90mm f/2.8 Macro, it is half the price.” Eindoordeel: Recommended.
 • Ephotozine.com: De reviewer vindt dit een zeer aantrekkelijke lens, vanwege de combinatie van het standaard 50mm bereik met de 1:1-vergroting. “The Sony FE 50mm f/2.8 macro lens is an excellent performer and a pleasure to use, at a realistic price.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Pcmag.com: De Sony FE 50mm Macro is een solide, betaalbare optie voor fullframe Sony-fotografen die een prime-lens zoeken met een standaard brandpuntsafstand. Hij focust langzaam, maar als je de focus-limiter aanzet, verhelp je dit probleem. De macro-opties van deze lens zijn uitstekend. Aantrekkelijke lens. Erg scherp, redelijk geprijsd en je kunt echt dichtbij je onderwerp scherpstellen. Eindoordeel: Excellent.
 • Klantreview op Bol.com: “Op de Sony a7 werkt het scherpstellen behoorlijk traag. Wat instellingen aanpassen hier en daar maakt hem iets sneller, maar nog steeds een trage autofocus. Eenmaal scherpgesteld is je foto wel echt mooi. Voor nu voldoende voor mij, maar ik ga wel sparen voor een sneller alternatief. ” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Heel mooi objectief! Met de Sony A7 is het echt geweldig fotograferen, met mooie en scherpe foto's. Door de goede lichtsterkte heb je ook een heerlijke bokeh.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Prima lens voor middle of the road macrowerk. Fijne lens, tekent mooi scherp, veel beter dan ik verwacht had van een lens uit het ondersegment van het assortiment. Een beetje traag in het scherpstellen bij de overgang naar normaal gebruik.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op CameraNU.nl >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Cameraland.nl >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Bol.com >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Sony 50mm f/2.8 Macro

 • Heerlijk licht en compact ontwerp
 • Cirkelvormig diafragma met zeven lamellen voor mooi scherptediepteverloop
 • Niet-meedraaiende ring voor handmatig scherpstellen tijdens autofocus
 • Geen beeldstabilisatie

Sony 50mm f/2.8 Macro op CameraNU.nl >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Cameraland.nl >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Bol.com >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sony 50mm f/2.8 Macro

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony 50mm f/2.8 Macro door fotograaf John Sison (5:47 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony 50mm f/2.8 Macro op CameraNU.nl >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Cameraland.nl >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Bol.com >>

Sony 50mm f/2.8 Macro op Kamera-express.nl >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle macro-objectieven op een rij

Hieronder staan alle macro-objectieven voor je spiegelreflexcamera of systeemcamera op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van macro-objectieven. Binnenkort voeg ik meer reviews van macro-objectieven toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Canon EF 100mm f/2.8L IS USMCanon EFJaMacro104990/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
OM System ED 90mm f/3.5 Macro IS PROMFTNeeMacro149990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 100mm f/2.8 MacroLeica LJaMacro109990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 VC USDSysteem/DSLRJaMacro76990/100Reviews>
Irix 150mm f/2.8 Macro 1:1 DragonflyDSLRJaMacro59988/100Reviews>
Laowa 58mm f/2.8 2x Ultra-Macro APOSysteemJaMacro65988/100Reviews>
Laowa 85mm f/5.6 2X Ultra-Macro APOSysteemJaMacro53988/100Reviews>
Laowa 90mm f/2.8 2X Ultra-Macro APOSysteemJaMacro65988/100Reviews>
Laowa 100mm f/2.8 2X Ultra-Macro APODSLRJaMacro54988/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Olympus ED 60mm f/2.8 MacroMFTNeeMacro44988/100Reviews>
Sigma 150mm f/2.8 EX DG OS HSMDSLRJaMacroNiet leverbaar88/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Nikon AF-S 105mm f/2.8G VRNikon F (FX)JaMacro86785/100Reviews>
Tokina ATX-I 100mm f/2.8 FF MacroDSLRJaMacro49985/100Reviews>
Tamron AF SP 90mm f/2.8 DI MacroSysteem/DSLRJaMacro42984/100Reviews>
Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STMCanon EF-MNeeMacro44083/100Reviews>
Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra-MacroSysteem/DSLRJaMacro46983/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSMDSLRJaMacro49983/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy