Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke 70-200mm zoomlens voor je Canon of Nikon spiegelreflex? De Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports is een zeer snelle toplens voor actie- en sportfotografen. Volgens Focus Magazine een indrukwekkend objectief tegen een scherpe prijs. Platina Award bij Digifoto Pro. EISA-award: Beste professionele telezoomlens! Alle belangrijke reviews!

Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM SportsLichtsterk & 70-200mm: geliefd bij de profs

Geliefd bij professionele fotografen. Dat zijn de 70-200mm objectieven met f/2.8 als grootste diafragma. Naast de 24-70mm 'werkpaarden van de fotograaf' zijn dit de meest gebruikte objectieven. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports, die in januari 2019 op de markt is gekomen.

Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports

Zoombereik: 70-200mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Lensvatting: Canon EF / Nikon F (FX) / Sigma SA | Gewicht: 1.805gr | Lengte: 202.9mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.21x | Minimale scherpstelafstand: 120cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 82mm | Release datum: januari 2019 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs: 1.399 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM SportsDeze Sigma Sports-lens in het kort

Dit is een geweldig lichtsterk telezoomobjectief. Een snelle lens, ideaal voor professionele sport-, landschaps-, en portretfotografie. Een veelzijdige lens die simpel te bedienen is, met een robuuste stof- en waterdichte bouw. Hoogwaardige glaselementen zorgen voor extreme scherpte. Chromatische aberraties, lensflares en ghosting zijn minimaal. Daarnaast heeft de lens een fenomenale resolutie van hoek tot hoek. De bokeh is bijzonder natuurlijk.

Intelligente beeldstabilisatie

Deze Sigma is voor een lens van een dergelijke kwaliteit licht van gewicht. Het beeldstabilisatie-systeem heeft een acceleratiesensor met een intelligent algoritme. Dat maakt panning in elke richting mogelijk. De autofocus is razendsnel dankzij de Hyper Sonic Motor. Mooi is ook dat je de functies van de autofocus-knop naar eigen smaak kunt personaliseren. Kortom: een toplens voor profs!

Deze Sigma Sports-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op CameraNU.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Kamera-express.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports(Professionele) reviewers over de Sigma 70-200mm f/2.8 Sports

De Sigma 70-200mm f/2.8 Sports: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (full review, aprilnummer 2019): De Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports voldoet volgens Digifoto Pro aan alle hooggespannen verwachtingen. “Het is een prachtig allround teleobjectief dat zich onder andere zeer goed leent voor in- en outdoor sportfotografie en natuuropnames.”
  Ook voor portretfotografie is dit volgens de reviewer een topper. Je kunt op volle opening een zeer fraaie achtergrondonscherpte creëren, waardoor je model mooi los komt van de achtergrond.
  Ook heeft deze Sigma een razendsnelle autofocus, hij heeft de laatste generatie beeldstabilisatie. Daardoor kan hij onder alle omstandigheden schitterende beelden produceren. Volgens de reviewer biedt hij alles wat je zoekt in een moderne telezoom. “Hij is razendsnel, levert prachtige beelden én is bijzonder gunstig geprijsd.” Eindoordeel: Platina Award.
 • Focus Magazine (Erick Derycke, full review, aprilnummer 2019): Deze Sigma combineert een veelzijdig, heel populair zoombereik met een hoge lichtsterkte. En is bovendien veel gunstiger geprijsd dan de concurrentie van Canon en Nikon. Te mooi om waar te zijn? vraagt de reviewer zich af. Nee dus. Lees verder...
  De verwachtingen van dit soort lichtsterke zooms liggen hoog. Onder andere moeten ze ook bij het grootste diafragma goed presteren. En dat doet deze Sigma. “De scherpte is zeer goed, zowel in het beeldmidden als aan de randen, en dat over het gehele zoombereik.” Komt bij dat de bokeh ook nog mooi is, dankzij de ronde diafragma-opening.
  De vervorming is minimaal. Chromatische aberratie is niet merkbaar. Vignettering is wel een optisch minpunt. Maar dat is makkelijk te corrigeren. De autofocus is snel en accuraat, en de optische beeldstabilisatie presteert prima: tot 4 stops winst. De scherpe prijs maakt dit objectief nog indrukwekkender. Eindoordeel: Focus Predicaat Super met het hoge cijfer 9.1.
 • Chip Fotomagazine (full review, 2019 nummer 41): Slecht nieuws voor Canon, deze toplens van Sigma. Want de Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports levert puike prestaties en is een stuk goedkoper dan zijn tegenhanger, de Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III USM. Des te slechter is het nieuws voor Canon omdat de 70-200mm een van de belangrijkste telezooms is in de fullframe klasse. De prijs ligt zo’n 700 euro onder die van de Canon. Dat scheelt een slok op een borrel.
  De Sigma is zeer goed afgewerkt en volledig stof- en spatwaterdicht. De Sigma is wel wat grover afgewerkt dan de Canon en is ook 325 gram zwaarder. Ook dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel...
  De beeldstabilisatie werkt goed, bij zwak licht kun je uit de hand nog met een halve seconde scherp schieten bij 200mm. “Pas bij een hele seconde was de koek op.” De autofocus is ook al erg goed, ook bij snel bewegende onderwerpen. Bij matig licht is de autofocus regelmatig wat traag. Toch scoort de Sigma beter op autofocus dan de Canon.
  Op scherpte scoort de Sigma in het algemeen wat beter dan z’n Canon-concurrent, al verschilt dat als je kijkt naar het midden van het beeld of de randen. De automatische correctie van lensfouten gebeurt weer beter op de Canon. Kortom: de Sigma scoort bij Chip ‘Zeer goed’ met het hoge puntentotaal van 1.5.
 • Techradar.com (Matt Golowczynski, full review): Dit is een lens om van te houden. Hij biedt excellente details, zelfs bij de grootste diafragma’s. De chromatische aberraties zijn uitstekend onder controle. Ook heeft hij zeer effectieve beeldstabilisatie en vlotte en precieze autofocus.
  Hij levert dus alles wat een professional zich maar kan wensen. De geweldige bouwkwaliteit en weerbestendigheid maken de lens zelfs nog concurrerender. En kijk eens naar het prijskaartje. Een goedkope lens is het niet, maar je krijgt indrukwekkende prestaties voor dit geld.
  Geen lens is zonder zwakkere punten. En hier noemt de reviewer een klein beetje chromatische aberratie en een meer zichtbare vignettering. Maar beide kunnen in de nabewerking makkelijk gecorrigeerd worden.
  Belangrijker minpunt is het gewicht: hij is relatief zwaar. Het feit dat de statiefvoet niet verwijderd kan worden is een minpunt voor wie vooral uit de hand wil schieten. Maar dit zijn echt kleine ‘terzijdes’ bij een verder geweldige lens. “Bravo, Sigma!” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (full review, Mark Goldstein): De Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports is groter en zwaarder dan z’n voornaamste concurrenten. Maar de reviewer vergeeft Sigma, omdat hij een aanlokkelijke mix biedt: fantastische scherpte en beeldkwaliteit, geweldige bouwkwaliteit, een uitzonderlijk mooie set aan features en al even uitzonderlijke prestaties.
  “Kortweg is dit onze nieuwe favoriete 70-200 f/2.8 lens voor bezitters van een DSLR.” Hij werkt zelfs echt goed op de Sony Alpha systeemcamera’s.
  De beeldkwaliteit is simpelweg onovertroffen. Hij is uitzonderlijk goed op alle brandpunten, met epische scherpte op alle diafragma’s. De chromatische aberraties zijn bijna niet aanwezig, en ook flare is alleen een issue als je direct tegen de zon in fotografeert.
  De autofocus is zeer snel, precies en betrouwbaar op beide testcamera’s: de Canon EOS 5DS R en de Sony A7 III. De beeldstabilisatie is effectief tot 4 stops. Ook de bouwkwaliteit is excellent. De prijs ligt weliswaar boven de Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2, maar heel veel lager dan de voornaamste concurrenten van Canon and Nikon. Eindoordeel: de hoogste waardering: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Sigma’s nieuwe 70-200mm Sport is een lens die topprestaties neerzet. Hij heeft een zeer goede bouwkwaliteit en een mooie reeks aan aanpasbare features die ertoe doen. Hij is wat groter en zwaarder dan de meeste concurrerende lenzen, maar de bediening ervan is excellent. Deze lens biedt een opmerkelijk goede prijs/kwaliteit-verhouding.
  De autofocus is snel, stil en precies. Exact wat je verlangt van een dergelijke lens. Dankzij de uitstekende glas-elementen is de beeldkwaliteit waanzinnig goed. Scherpte en contrast zijn bijzonder goed, zelfs als het diafragma helemaal open staat. Vertekeningen zijn tot een minimum beperkt. De bokeh is schitterend: zacht en romig. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Er zijn nogal wat 70-200mm f/2.8 lenzen, maar wat ze gemeen hebben is dat ze niet bepaald goedkoop zijn. Wie minder wil uitgeven en ook wil bezuinigen op gewicht, zijn er een aantal goed f/4.0 lenzen. Maar vele fotografen zoeken de beperkte scherptediepte die een lens met een f/2.8 diafragma kunnen bieden.
  De reviewers hebben zelden een zoomlens gezien die zulke fantastische prestaties over de hele linie levert als juist deze Sigma. En die excellente kwaliteit op alle fronten krijg je voor een zeer redelijke prijs. Zonder enige twijfel is de Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM S een lens die de reviewers van harte kunnen aanbevelen. Een uitzonderlijke goede lens tegen een mooie prijs. Dus zonder twijfel krijgt hij ook de hoogste waardering: Editor’s Choice.
 • Amateurphotographer.co.uk (Michael Topham, full review): Het heeft een tijd geduurd voordat Sigma met z’n nieuwe snelle telezoom op de markt kwam. Maar deze nieuwe lens in de Sport-serie is het wachten waard geweest. De lens is verbeterd op een aantal belangrijke punten.
  Serieuze fotografen en professionals zullen kunnen waarderen dat hij weerbestendig is. En de 3 autofocus-functie-knoppen op de lens bieden voordeel ten opzichte van de Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 – maar die is weer lichter en goedkoper. Toch geeft de reviewer de voorkeur aan de Sigma, vanwege z’n sublieme bouwkwaliteit die een meer premium gevoel aan de lens geeft.
  De beeldstabilisatie is effectief, de autofocus is snel en de beeldkwaliteit is excellent. De scherpte bij open diafragma is indrukwekkend. Ook worden chromatische aberraties uitstekend onder controle gehouden. En dit alles maken de Sigma tot een extreem aantrekkelijke snelle telezoom. Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Top lens (f2.8) voor sport fotografie bij minder licht over gehele breedte. Ik heb deze lens aangeschaft voor sportfotografie (voetbal) om bij mindere lichtomstandigheden (jaargetijde) scherpe foto's te verkrijgen om deze te plaatsen op de website van de vereniging. Foto's gemaakt vanaf de korte zijde van de schermutselingen bij het doel aan de overkant zijn zelfs bij het bijsnijden/uitvergroten bijzonder scherp. Snelle scherpstelling.
  Al met al een ben ik bijzonder tevreden over deze lens en het verkregen uitgebreide advies door medewerker van CameraNU.nl.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik heb deze lens aangeschaft voor sportfotografie om bij mindere lichtomstandigheden (jaargetijde) scherpe foto's te verkrijgen om deze te plaatsen op de website van de vereniging. Foto's gemaakt vanaf de korte zijde van de schermutselingen bij het doel aan de overkant zijn zelfs bij het bijsnijden/uitvergroten bijzonder scherp. Snelle scherpstelling. Al met al een ben ik bijzonder tevreden over deze lens en het verkregen uitgebreide advies door medewerker.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op CameraNU.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Kamera-express.nl >>

 

Highlights van de Sigma 70-200mm f/2.8 Sports

 • Razendsnelle autofocus met continu handmatige scherpstelling
 • Intelligente beeldstabilisatie
 • Focus limiter om het scherpstelbereik te beperken
 • Manual Override, met 2 full-time modes
 • Maar liefst 11 afgeronde diafragmalamellen
 • Veelzijdig Arca-Swiss compatibel statiefgondel
 • Stof- en waterbestendig

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op CameraNU.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Kamera-express.nl >>

 

Sigma 70-200mm f/2.8Sports wint EISA-award 2019-2020

De Sigma 70-200mm f/2.8 Sports heeft een van de prestigieuze EISA-awards 2019-2020 gewonnen. Het is de ‘Beste professionele telezoomlens’ van 2019-2020! Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Mooi filmpje over de Sigma 70-200mm f/2.8 Sports

Bekijk een mooie productreview van de Sigma 70-200mm f/2.8 Sports door CameraNU.nl (5 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op CameraNU.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Kamera-express.nl >>

 

Beste Sigma-lenzen op een rij

De beste Sigma-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke telezoom objectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van lichsterke telezoom objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8ENikon F (FX)JaTelezoom317998/100Reviews>
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM IIICanon EFJaTelezoom233997/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25-50mm f/1.7MFTNeeTelezoom199995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsSysteemJaTelezoom169993/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM SportsDSLRJaTelezoom139993/100Reviews>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Olympus ED 40-150mm f/2.8 PROMFTNeeTelezoom119992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8 IINikon F (FX)JaTelezoomNiet leverbaar90/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
OM System ED 40-150mm f/4 PROMFTNeeTelezoom89990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OISMFTNeeTelezoom124990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Pentax HD FA 70-200mm f/2.8Pentax KJaTelezoom229990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2Sony EJaTelezoom???90/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXDSony EJaTelezoom149990/100Reviews>
Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2DSLRJaTelezoom159989/100Reviews>
Canon EF 85mm f/1.4L IS USMCanon EFJaTelezoom141988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8MFTNeeTelezoom89987/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USDDSLRJaTelezoom97585/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS APO HSMDSLRJaTelezoomNiet leverbaar80/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy