Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports: Reviews & Tests

De Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports is een professionele telezoomlens voor je fullframe Sony E of Leica L systeemcamera. Deze lichtsterke telezoom stelt razendsnel scherp, heeft een hoge beeldkwaliteit en een betoverende bokeh. “Levert beeldkwaliteit en prestaties die vergelijkbaar zijn met telezooms van de grote merken, voor een veel lagere prijs.” Alle belangrijke reviews!

Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsLichtsterke telezoomlenzen: favoriet bij de professional

Lichtsterke telezoomlenzen zijn geliefd bij professionele fotografen. Naast de 24-70mm ‘werkpaarden van de fotograaf’ zijn dit de meest gebruikte objectieven van de professional. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports, die in december 2023 op de markt is gekomen.

Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports

Brandpuntsafstand: 70-200mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) / Leica L | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.300gr | Lengte x diameter: 203 x 94mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 65cm | Vergrotingsfactor: 0.21x | Filtermaat: 77mm | Release datum: december 2023 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs: 1.699 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameranu.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Kamera-express.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsDeze Sigma-lens in het kort

Sigma heeft verschillende 70-200mm-lenzen in z’n lenzengamma. De Sport-serie is de high end versie, speciaal bedoeld voor professionals. Deze lichtsterke telezoom is ideaal voor professionele sport-, landschaps-, wild- en portretfotografie. Een veelzijdige lens die je vaak op je camera zult hebben.

Scherp van hoek tot hoek

Z’n professionaliteit blijkt onder meer uit de superieure beeldkwaliteit over het hele bereik en bij alle diafragma’s. De fenomenale resolutie loopt van hoek tot hoek en van rand tot rand. De bokeh – zo belangrijk voor portretten – is betoverend en tegelijk natuurlijk. Verantwoordelijk voor de hoge beeldkwaliteit is het geavanceerde lensontwerp met liefst 9 FLD en 1 SLD glaselementen. Lensfouten worden daardoor uitstekend gecorrigeerd.

Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsIntelligente optische beeldstabilisatie

Deze Sigma telezoom heeft niet zomaar beeldstabilisatie in huis. Het beeldstabilisatie-systeem beschikt over een acceleratiesensor met een geüpdatet algoritme. Dat maakt panning in elke richting mogelijk. Wat ook helpt bij het hoge slagingspercentage van je shots is de supersnelle autofocus, aangedreven door de Hyper Sonic Motor (HSM).

Professionele functies

Deze professionele telezoom heeft daarnaast handige functionaliteiten in huis. Zo kun je de functies van de AF-knop via het cameramenu naar eigen voorkeur instellen. De Arca Swiss compatibele statiefgondel is gemaakt van magnesiumlegering. De stand van de statiefgondel pas je eenvoudig aan je opnamepositie aan met slagen van 90 graden.

Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsGebouwd als een tank

De professionaliteit blijkt ook uit de uitstekende constructie: deze lens is gebouwd als een tank. Hij is natuurlijk stof- en waterdicht, en is daarnaast voorzien van een olie- en waterafstotende coating op het voorste lenselement. Dat maakt deze lens geschikt voor barre omstandigheden. Ondanks zijn lengte is dit objectief licht van gewicht door het gebruik van magnesium.

Deze Sigma-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Portretfotografie
 • Wildfotografie
 • Reportagefotografie

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameranu.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Kamera-express.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsProfessionele reviewers over de Sigma 70-200mm f/2.8 Sports

De Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports is volgens Jim het perfecte voorbeeld van de wet van de afnemende meeropbrengst. “Hij is bijna gelijk aan de duurdere Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II en Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8 dankzij de voortreffelijke beeldkwaliteit, het snelle focussysteem en de hoogwaardige magnesiummaterialen. Als je meer uitgeeft, krijg je in beide gevallen geen significant betere lens.”
  Wie met Sony schiet en de snellere burst en de teleconverter-ondersteuning van de GM II nodig hebben, kunnen misschien een reden vinden om die lens aan te schaffen. Maar wie een camera met L-vatting heeft, heeft vrijwel geen reden om niet voor deze Sigma te kiezen.
  De Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2 is volgens Jim ook het bekijken waard vanwege zijn lichtere bouw en betere scherpstelmogelijkheden. Maar deze Sigma blinkt uit vanwege zijn esthetischere eigenschappen, aangename bokeh, grotere telebereik en compromisloze pasvorm en afwerking.
  Kortom: deze Sigma levert beeldkwaliteit en prestaties die vergelijkbaar zijn met telezooms van de grote merken, voor een veel lagere prijs. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsDustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN Sport voldoet volgens Dustin aan de Sigma-formule: bieden van vergelijkbare niveaus van functies, bouw en prestaties als de beste lenzen van het eerste merk, tegen een veel lager prijskaartje. “Deze Sigma voldoet aan bijna alles waarop ik heb gehoopt: mooie constructie, geweldige functies, geweldig besturingssysteem, geweldige autofocus en fantastische optische prestaties.”
  Toch “zitten er twee vliegen in de zalf”. Ten eerste is dit de zwaarste lens in z’n klasse, hij is dus ongeschikt voor wie licht op pad wil. Tweede probleem is een uitstekende concurrent: de Tamron 70-180mm f/2.8 G2. De Sigma is beter gebouwd, heeft meer functies, een beter besturingssysteem en een cruciale extra 20mm. Tamron mept terug met een lager prijskaartje, een veel lichter gewicht en kleiner formaat, en vergelijkbare optische prestaties. Duidelijke winnaar is er dus niet.
  Directe andere concurrent is natuurlijk de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II. Die is heel veel duurder, maar heeft wel degelijk voordelen: je kunt er teleconverters op gebruiken én hij kan de hoogste burstsnelheden aan. “Maar niet iedereen wil teleconverters gebruiken, en niet iedereen fotografeert met een A9- of A1-body, dus ik vermoed dat er genoeg liefhebbers zullen zijn voor Sigma’s langverwachte versie van de essentiële 70-200mm f/2.8-zoomlens.” En een uitzonderlijke lens is het: hij is rijk aan functies, prachtig gebouwd en krachtig.
 • Chip Fotomagazine (full review, uitgave 82, 2024): De Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports is volgens de reviewer van Chip “een uitstekende telezoom met eersteklas functies en hoge beeldprestaties voor een aantrekkelijke prijs.”
  Hij wordt weliswaar verslagen door de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II, die iets scherper is, maar dat is een heel nipt verlies. Het is wel de beste lens voor camera’s met de L-vatting. Minpunt is z’n vrij hoge gewicht van 1300 gram. “Dit objectief is zonder meer een zeer aan te bevelen alternatief.” Hij krijgt dan ook een hoog cijfer van Chip: 92/100.
 • Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsPetapixel.com (Chris Niccolls, full review): Eindelijk verschijnt deze Sigma op het toneel, schrijft Chris, en de optische resultaten zijn uitstekend. “Sigma heeft eindelijk een pro-niveau 70-200mm f/2.8 voor spiegelloze camera's uitgebracht en heeft bewezen dat deze op zijn minst kan concurreren met de andere beschikbare lenzen, maar de markt wordt een beetje druk en de concurrentie is hevig.” Beslissende factor bij de beslissing of je de Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports wel of niet koopt is volgens Chris de lensvatting waarop je hem wilt gebruiken.
  Voor Sony E-mount levert de Tamron 70-180mm f/2.8 G2 net iets betere resultaten in een veel kleiner pakket en voor een kleiner bedrag. Het verlies van 20mm aan de telekant is een heel klein verschil, schrijft Chris. Maar als het budget het toelaat biedt de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II de beste combinatie van prestaties en draagbaarheid.
  Kijk je naar de L-mount van Panasonic, dan is deze Sigma wel de meest logische keuze. Deze telezoom is lichter en kleiner dan de duurdere Panasonic Lumix S Pro 70-200 mm f/2.8. Ook heeft hij dezelfde voordelen op het gebied van video en levert hij betere optische prestaties.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De meeste fotografen merken volgens Bryan dat een optisch gestabiliseerde 70-200mm f/2.8-lens een cruciale rol speelt in hun uitrusting. “De populariteit van deze lensklasse wordt gedreven door het bruikbare beeldhoekbereik in combinatie met het bereik van 70-200mm. Dat zijn de langste betaalbare brandpuntsafstanden die beschikbaar zijn met een diafragma van f/2.8. Kijk hoe deze lenzen in grote aantallen verschijnen op elk evenement dat de moeite waard is om te fotograferen – zowel door professionals als serieuze amateurs.”
  Gelukkig is de belangrijke Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS een uitstekende vertegenwoordiger van dit segment. “Een uitstekende keuze dus voor wie op zoek is naar robuuste duurzaamheid en hoogwaardige prestaties tegen een redelijke prijs.”
  Perfect is ook deze telezoom niet. Zo is de kleine zoomring aan de voorzijde niet optimaal en is het gebrom van het besturingssysteem in zeer stille omgevingen een beetje hinderlijk. Dat weegt volgens Bryan extra zwaar ten opzichte van de concurrentie.
  Gelukkig is de lijst met voordelen veel langer. “Deze aantrekkelijke, weerbestendige lens beschikt over hoogwaardige autofocus en optische stabilisatie. Die dragen bij aan de uitmuntende prestaties waartoe het optische ontwerp in staat is.” De uitstekende algehele prestaties gecombineerd met de lage prijs maken de Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM volgens Bryan de keuze van veel fotografen.
 • Amateurphotographer.com (Damien Demolder, full review): Sigma heeft volgens Damien wederom laten zien wat fotografen willen en nodig hebben: dit objectief presteert uitzonderlijk goed op de gebieden die er echt toe doen. “Als we een 70-200mm kopen, willen we hem aan de lange kant wijd open kunnen gebruiken en weten we dat we de resolutie niet gaan verliezen, en dat is precies wat deze lens levert. En als klap op de vuurpijl geeft Sigma ons een constant diafragma van f/2.8 voor minder dan het geld dat andere merken vragen voor een f/4-lens.”
  Het verschil in prijs met de lichtsterke telezooms van Sony en Panasonic is enorm. Volgens de normale regels gaat een lagere prijs gepaard met compromissen, maar volgens Damien gaan die regels niet op voor de Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM. “We krijgen een groot aantal functies, fantastische bediening, handige functies zoals klikloze openingen en een werkelijk eersteklas optische prestatie die daarbij hoort. Eerlijk gezegd weet ik niet zeker wat we nog meer zouden kunnen vragen.” Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Deze Sigma 70-200mm is volgens Mark het wachten meer dan waard geweest: “Dit is een van de beste 70-200mm-lenzen die we ooit hebben getest, en is vooral aantrekkelijk voor wie een camera met L-vatting heeft.”
  Deze sports-telezoom heeft een lichter, compacter ontwerp en een nieuwer, sneller autofocussysteem, schrijft Mark. Bovendien is de beeldstabilisatie veel effectiever en heeft hij meer externe bedieningselementen aan boord, waaronder de verrassende toevoeging van een diafragmaring. “Het is duidelijk dat dit niet alleen maar een rechtstreekse conversie is van de DSLR-lens uit 2019 met een nieuwe vatting.”
  Deze lens is volgens Mark haarscherp in het midden van het beeld en aan de randen wanneer het met je één stop diafragmeert. Daarbij nemen de prestaties over het hele brandpuntsbereik nooit af. Optische minpuntjes zijn de duidelijke vignettering bij wijd open diafragma en milde vervorming aan beide uiteinden van het zoombereik zijn. Beide kun je gemakkelijk in de nabewerking corrigeren.
  De autofocus is ook al om door een ringetje te halen, constateert Mark. Die is zeer snel, nauwkeurig en betrouwbaar. De optische beeldstabilisatie met een indrukwekkende 7.5 stops compensatie is volgens Mark “een echte zegen op zo'n verreikende lens”. Ook de bouwkwaliteit is uitstekend.
  En dan de prijs: die is ook al zeer aantrekkelijk. En deze Sigma ondermijnt daarmee aanzienlijk zijn belangrijkste rivaal, de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II. Ook kost hij niet veel meer dan de vergelijkbare Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD. Voor de L-mount is de Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8 OIS bijna het dubbele van de prijs.
  Wel moet de Sony-fotograaf rekening houden met een aantal punten: deze Sigma is helemaal niet compatibel met teleconverters op het Sony-systeem en bovendien kun je hem niet gebruiken met de hoogste burst-snelheden op camera's zoals de A1 en A9 III. Daarnaast is het zeer nuttige USB-dock niet beschikbaar voor de Sony-versie.
  Maar al met al is de Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports “een extreem hoogwaardige aanvulling op het steeds groter wordende Sigma-assortiment professionele lenzen voor Sony en met name camera's met L-vatting”. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Framingstreets.com (Juan Solis, full review): De Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sport scoort volgens Juan op ‘G Master-niveaus’ van bouw, functies, autofocus en optische prestaties tegen een meer betaalbare prijs. “Hoewel hij zwaarder en groter is dan sommige van zijn concurrenten, maken zijn robuuste bouwkwaliteit en uitgebreide functies hem het overwegen waard voor professionele fotografen. Een objectief dat de lat in de branche hoger heeft gelegd.”
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports is volgens Jan Paul een prima telezoom. “Het is rijk uitgerust met vrijwel alles wat je aan bedieningsmogelijkheden zou willen hebben. De beeldkwaliteit is duidelijk beter dan van zijn voorganger, de beeldstabilisatie is goed en de scherpstelling kan wedijveren met die van andere merken.”
  Vergelijk je hem met concurrent Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II dan biedt hij vrijwel dezelfde mogelijkheden, al zijn er een paar beperkingen. Zo kun je op de Sony A1 en A9 niet fotograferen met continue autofocus met snelheden hoger dan 15 beelden per seconde. Ook zullen er geen teleconverters voor het objectief komen.
  Sigma kan daar weinig aan doen. Ook de Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2 heeft dit soort beperkingen. De Sigma biedt een iets langer bereik en veel meer instelmogelijkheden maar is ook flink groter en zwaarder dan de Tamron. Voor L-fotografen is de Sigma de beste keus, schrijft Jan Paul. Voor E-fotografen hangt hij tussen de Sony en de Tamron. De prijs van de Sigma scherp.
 • Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsDpreview.com (Carey Rose, initital impressions): Over het geheel genomen is de Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sport volgens Carey een welkome aanvulling op de telezoommarkt met constant diafragma. “Deze lens biedt niet de absoluut scherpste optie op de markt. En het is ook niet de lichtste. Maar ,dankzij de uitstekende bouwkwaliteit, de indrukwekkende aberratiecontrole en de relatief redelijke prijs denken we dat fotografen hier veel leuks zullen vinden.”
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Fantastische lens. Optisch super en betaalbaar. Snel, scherp en past perfect in mijn budget. OSS werkt fantastisch (FX6) en het beeld is vanaf f2.8 indrukwekkend (zowel film als fotografie). Jammer dat Sony teleconverters niet toestaat. Lenshood is onhandig design, schroeven slaat nergens op.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • PetaPixel (Chris en Jordan, video-review): Na jaren wachten heeft Sigma eindelijk zijn trio van f/2.8 zoomlenzen voor fullframe systeemcamera’s voltooid met deze telezoom. Chris en Jordan van PetaPixel nemen de Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports in deze video-review stevig onder de loep in de straten van Calgary. Hoe presteert hij en hoe verhoudt hij zich tot de concurrentie.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameranu.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Kamera-express.nl >>

 

Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsBelangrijkste kenmerken van de Sigma 70-200mm f/2.8 Sports

 • Hoge beeldkwaliteit: scherpe beelden van hoek tot hoek
 • Snel scherp: rappe autofocus met continue handmatige scherpstelling
 • Betoverende bokeh: 11 afgeronde diafragmalamellen
 • Trillingsvrije beelden: intelligente beeldstabilisatie
 • Professioneel bedienen: focus limiter om scherpstelbereik te beperken
 • Handig: Manual Override met 2 fulltime modes
 • Robuust gebouwd: duurzame lensvatting, stof- en waterbestendig
 • Meer bereik: compatibel met Sigma teleconverters
 • Veelzijdig: Arca-Swiss compatibel statiefgondel

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameranu.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Kamera-express.nl >>

 

PetaPixel: YouTube-review van de Sigma 70-200mm f/2.8 Sports

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports door Chris en Jordan van PetaPixel (12:26 minuten). Na jaren wachten heeft Sigma eindelijk zijn trio van f/2.8 zoomlenzen voor fullframe systeemcamera’s voltooid met deze telezoom. Chris nam hem mee de straten van Calgary in om te zien hoe hij presteert en hoe hij zich verhoudt tot de concurrentie. Kijken!

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameranu.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 70-200mm f/2.8 Sports op Kamera-express.nl >>

 

Beste Sigma-lenzen op een rij

De beste Sigma-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke telezoom objectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van lichsterke telezoom objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8ENikon F (FX)JaTelezoom317998/100Reviews>
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM IIICanon EFJaTelezoom233997/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25-50mm f/1.7MFTNeeTelezoom199995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsSysteemJaTelezoom169993/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM SportsDSLRJaTelezoom139993/100Reviews>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Olympus ED 40-150mm f/2.8 PROMFTNeeTelezoom119992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8 IINikon F (FX)JaTelezoomNiet leverbaar90/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
OM System ED 40-150mm f/4 PROMFTNeeTelezoom89990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OISMFTNeeTelezoom124990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Pentax HD FA 70-200mm f/2.8Pentax KJaTelezoom229990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2Sony EJaTelezoom???90/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXDSony EJaTelezoom149990/100Reviews>
Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2DSLRJaTelezoom159989/100Reviews>
Canon EF 85mm f/1.4L IS USMCanon EFJaTelezoom141988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8MFTNeeTelezoom89987/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USDDSLRJaTelezoom97585/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS APO HSMDSLRJaTelezoomNiet leverbaar80/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy