Sigma 50mm f/2.0 DG DN Contemporary: Reviews & Tests

De Sigma 50mm f/2.0 DG DN Contemporary is een lichtsterke standaard primelens voor je fullframe systeemcamera van Sony, Panasonic of Leica. Deze compacte lens is ideaal voor portret-, reis-, straat- en reportagefotografie. “Een heel mooi klein objectief is dat heel veel vakjes aanvinkt.” Alle belangrijke reviews!

Sigma 50mm f/2.0 DG DN ContemporaryLichtsterke standaardlenzen: allround inzetbaar

Lichtsterke standaardlenzen met een brandpuntsafstand van 50mm: ze zijn onmisbaar in je cameratas. Deze lenzen zijn inzetbaar voor veel fotogenres. Ze hebben een groot diafragma en een prachtige bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 50mm f/2.0 DG DN Contemporary, die op 21 april 2023 op de markt is gekomen.

Sigma 50mm f/2.0 DG DN Contemporary

Brandpuntsafstand: 50mm | Maximaal diafragma: f/2.0 | Lensmount: Sony E (fullframe) / Leica L (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 350gr | Lengte x diameter: 68 x 70mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 45cm | Vergrotingsfactor: 0.14x | Filtermaat: 58mm | Release datum: 21 april 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op CameraNU.nl >>

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op Kamera-express.nl >>

Deze Sigma-lens in het kort

Een compacte en toch lichtsterke standaardprime, dat is de Sigma 50mm f/2.0 DG DN Contemporary. Een standaardprime is een van de meest veelzijdige lenzen die je kunt kopen. Deze Sigma is ideaal voor portret-, reis-, straat- en reportagefotografie, maar je kunt hem ook uitstekend inzetten voor landschapsfotografie.

Sigma 50mm f/2.0 DG DN ContemporaryFraaie bokeh

Dankzij een maximaal diafragma van f/2.0 kun je goed uit de voeten als het licht minder is, zoals bij schemer of binnenshuis. Ook heb je uitstekende controle over de scherptediepte in je beelden. Het afgeronde diafragma met 9 lamellen zorgt daarbij voor een fraaie bokeh.

Hoogwaardige beeldkwaliteit

Deze standaardlens heeft een uitstekend optisch ontwerp dat is geoptimaliseerd voor fullframe systeemcamera’s. De 3 hoge precisie asferische elementen en 1 SLD-element gaan lensfouten tegen en zorgen voor meer scherpte. Bovendien minimaliseert de Super Multi-Layer Coating ghosting en flares voor een verbeterde kleurnauwkeurigheid en contrast.

Sigma 50mm f/2.0 DG DN ContemporarySnel en stil scherp

De scherpstelling van de Sigma 50mm f/2.0 DG DN Contemporary gaat snel en stil dankzij de geavanceerde stappenmotor. Daardoor is deze lens zowel aantrekkelijk voor fotografie als voor video.

Sigma I-series

Deze fraaie standaardlens maakt deel uit van de inmiddels befaamde I-serie van Sigma. Net als de andere objectieven uit deze serie is deze standaardprime voorzien van een handmatige diafragmaring en een volledig metalen behuizing. De body is zeer duurzaam en heeft een strakke, stijlvolle afwerking.

Deze Sigma-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Straatfotografie

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op CameraNU.nl >>

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op Kamera-express.nl >>

Sigma cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 cashback op Sigma objectieven!

Op zoek naar een nieuwe lens? Ontvang tot €200 cashback op geselecteerde Sigma objectieven tijdens de Sigma Voorjaars Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Profiteer van deze Sigma-actie >>

 

Sigma 50mm f/2.0 DG DN ContemporaryProfessionele reviewers over de Sigma 50mm f/2.0 DG DN

De Sigma 50mm f/2.0 DG DN Contemporary: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Chip Fotomagazine (full review, uitgave 78, 2023): Een lichtsterke allrounder voor een redelijke prijs, omschrijft de reviewer van het Nederlandse fototijdschrift Chip deze Sigma. Deze lens scoort met z’n korte minimale scherpstelafstand, waardoor fraaie close-ups mogelijk zijn én met z’n supersnelle autofocus. Die is zo goed en precies dat je je volledig kunt richten op de compositie van je beelden.
  Ook de bokeh is prachtig en de beelden hebben een hoog detailniveau, zonder vervorming of aberraties. Vignettering is in het lab wel te constateren, maar niet in de praktijk. Ook is deze lens prettig te bedienen. Hij heeft een compact ontwerp dat volgens de reviewer goed in de smaak zal vallen bij straatfotografen.
  Kortom: “Een geweldige allrounder die overtuigt met een uitstekende kwaliteit en bediening.” Erg leuk om te gebruiken ook. “De kans is groot dat je deze Sigma helemaal niet meer van je camera af wilt halen.” Eindscore: 92/100.
 • Amateurphotographer.com (Damien Demolder, full review): Iedereen die deze lens koopt, zal er blij mee zijn, schrijft Damien. Maar besef wel dat hij wat zwaarder is dan veel plastic equivalenten. En z’n maximale diafragma van f/2 maakt het geen opwindende lens voor dramatische beelden. Geen wauw-factor dus.
  Maar toch levert f/2 volgens Damien nog steeds behoorlijk fraaie onscherpte in de achtergrond van je beeld. “Wat nog belangrijker is: je foto's zijn scherp bij welk diafragma je ook gebruikt.” Aan superbrede diafragma's heb je weinig als ze niet bruikbaar zijn. “Dus ik heb liever een f/2-lens die ik kan gebruiken bij f/2 dan een f/1.4-lens die ik moet stoppen tot f/3.5.”
  Onderscheidend ten opzichte van nogal wat concurrenten zijn de constructie en het ontwerp van deze Sigma. Door de metalen behuizing voelt hij aan als een kwaliteitsproduct. Ook de bedieningservaring ondersteunt dit. Damien: “Het is een erg fijne lens in de praktijk. En de manier waarop hij aanvoelt en bedient, geeft hem een karakter dat veel andere lenzen gewoon niet hebben.” Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Jim staat even stil bij de flink groeiende Sigma I-lijn. Want de Sigma 50mm f/2.0 DG DN Contemporary voegt zich bij meer dan een half dozijn anderen in deze serie compacte maar uitstekende lenzen. De brandpuntsafstanden variëren van 17mm tot 90mm. “Ze delen allemaal hetzelfde ontwerpethos en, wat belangrijk is voor fotografen die geen enorme budgetten hebben, ze hebben allemaal een duidelijk gemiddeld prijsniveau.”
  De middenweg die deze lenzen volgen is volgens Jim welkom. De 50mm f/2 DG DN Contemporary vermijdt valkuilen van andere lenzen, zoals de de Rokinon 45mm f/1.8 of langzaam scherpstellende opties zoals de Sony FE 50mm f/1.8.
  De Sigma 50mm F2 DG DN Contemporary is een uitstekende lens, al moet Jim toegeven dat hij wel een persoonlijke zwak heeft voor het uiterlijk van de I-serie. De beeldkwaliteit van deze 50mm is fraai, afgezien van wat valse kleuren en uienringen op achtergronden. “Het is een lens die we fotografen van harte kunnen aanbevelen, hoewel de functieset voor videomakers een beetje tekortschiet.”
  Kortom: De Sigma 50mm f/2 DG DN Contemporary “brengt scherpe optiek in een aantrekkelijke metalen behuizing met bedieningselementen die nauwkeurig zijn afgesteld voor foto's, maar minder voor video's.” Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sigma 50mm f/2.0 DG DN onderscheidt zich volgens Gordon in een overvolle markt van standaardlenzen. Hij is namelijk beter dan de instapmodellen maar heeft niet de kosten of het gewicht van premium opties. “Deze lens is vrij licht en compact, maar goed gebouwd, stelt snel scherp en levert scherpe onderwerpen tegen mooi weergegeven achtergronden.”
  Voor scherpte van hoek tot hoek moet je wel diafragmeren tot f/5.6. En je moet er rekening mee houden dat een f/2-lens nooit dezelfde vervaging of bokeh biedt als lichtsterkere lenzen. “Maar beide zijn ontwerpbeslissingen om te voldoen aan een maat, gewicht en prijs in de Contemporary I-serie.”
  Grootste ‘minpunt’ van deze lens: er zijn ontzettend veel alternatieven. Die hebben allemaal hun voordelen en nadelen. Je zult je eigen afwegingen moeten maken tussen prijs, kwaliteit, gewicht en formaat. “Er is echt een 50 mm-lens voor iedereen, maar ik heb het gevoel dat Sigma uitstekend werk levert bij het identificeren en dichten van eventuele hiaten in prijs en specificaties.”
  Zo heeft Sigma zelf behalve deze Contemporary ook nog de Sigma 50mm f/1.4 Art. “Beide lenzen zijn gemakkelijk aan te bevelen, maar welke heeft jouw voorkeur?” Eindoordeel: Recommended.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Veel volgers van Dustin zijn op zoek naar een krachtige en compacte 50mm-lens ergens rond f/1.8. “En deze Sigma is zo'n beetje de lens waar ze om vroegen, met een hoogwaardige constructie, goede autofocus en uitstekende optica.”
  De I-serie is volgens Dustin buitengewoon goed gemaakt, “met unieke texturen en ontwerptaal die spreekt van een bedrijf dat er echt van houdt om mooie lenzen te produceren”. Deze 50mm f/2 ondersteunt dat mooie uiterlijk ook met mooie optica, schrijft Dustin. En hoewel er heel veel alternatieven zijn lijdt het volgens hem geen twijfel dat de Sigma 50mm f/2 “een heel mooi klein objectief is dat heel veel vakjes aanvinkt”.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Met zijn maximale diafragma van f/2 is dit volgens Matthew niet de snelste ‘nifty fifty’ op de markt, maar hij is “verfrissend compact en licht van gewicht, en voelt heel mooi in balans op fullframe spiegelloze camera's”.
  Deze Sigma Contemporary heeft “verfijnde bedieningseigenschappen, compleet met een diafragma-instelring, en levert een supermooie beeldkwaliteit, en dat alles tegen een zeer redelijke vraagprijs. Er is veel om lief te hebben.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Alle fotografen houden volgens Bryan van een fullframe 50mm prime-lens. “En deze Sigma 50mm f/2 DG DN Contemporary is een sterke kanshebber in deze drukke niche.”
  Deze lens is net als de andere lenzen uit de Sigma I-serie lekker compact en licht. En de prijs is betaalbaar. Ondanks z’n kleine formaat en lage gewicht heeft deze lens een metalen bouwkwaliteit, inclusief een metalen kap, en een indrukwekkende beeldkwaliteit. Hij is volgens Bryan ook prettig in gebruik. “De Sigma 50mm f/2 DG DN Contemporary is een geweldige aanvulling op je uitrusting.”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): John ziet nog steeds voordelen van de standaardlens van 50mm. Het zijn compacte en lichtsterke lenzen waarmee je de wereld op vrijwel dezelfde manier weergeeft als het menselijk oog hem ziet. En deze Sigma is een mooie. “Deze lens zal niet teleurstellen, met zeer hoogwaardige resultaten in een lichte en compacte vormfactor en tegen een realistisch prijsniveau.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Sonyalpha.blog (Marc Alhadeff, full review): De Sigma 50mm f/2 DG DN is volgens Marc zeker de beste 50mm f/2 voor Sony E-mount. “Hij is compact, relatief licht en zeer degelijk gebouwd en de diafragmaring met klik is erg prettig. De optische prestaties zijn erg goed bij f/2 en uitstekend vanaf f/2.8 over het hele beeld.” Wil je een nog betere lens, dan moet je naar de f/1.4-lenzen kijken, die vaak een stuk duurder zijn.
 • Findingrange.com (Patrick, full review): Deze 50mm-lens is volgens Patrick ‘echt een traktatie’. Het is volgens hem een van de beste lenzen van Sigma voor de L-vatting. Hij heeft alle functies die ik verwacht van een fatsoenlijke 50mm f/2. Hij is compact, licht, gebruiksvriendelijk en produceert een geweldige beeldkwaliteit. Het is ook buitengewoon goed gemaakt en de autofocus is redelijk.
  Uiteraard krijg je niet hetzelfde dromerige effect als met een f/1.4-lens bij wijd open diafragma. Maar het voordeel is: je bespaart een hoop in gewicht, grootte en prijs.
 • Christopher Frost (video-review): Christopher neemt deze fraaie standaard primelens uit de Sigma 'i'-serie onder de loep. En hij test of de kwaliteit overeenkomt met het redelijk stevige prijskaartje in een fraaie review op YouTube.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op CameraNU.nl >>

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Sigma 50mm f/2.0 DG DN

 • Lichtsterk: maximaal diafragma van f/2
 • Hoge optische kwaliteit: 3 asferische lenselementen en 1 SLD-element
 • Razendsnel: rap en stil scherpstelsysteem dankzij stappenmotor
 • Prachtige bokeh: afgerond diafragma met 9 lamellen
 • Compact en lichtgewicht: uitstekend in balans met kleinere systeemcamera’s
 • Robuust: stof- en spatwaterbestendige constructie

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op CameraNU.nl >>

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sigma 50mm f/2.0 DG DN

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sigma 50mm f/2.0 DG DN door fotograaf Christopher Frost (8:17 minuten). Christopher test deze heerlijk compacte 50mm-lens uit de Sigma I-serie uitgebreid. Daarbij kijkt hij of de kwaliteit overeenkomt met het relatief hoge prijskaartje. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op CameraNU.nl >>

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/2.0 DG DN op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Contemporary-objectieven op een rij

Hieronder staan alle objectieven uit de Sigma Contemporary-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 56mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeePortret42990/100Reviews>
Sigma 16mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeGroothoek42990/100Reviews>
Sigma 17mm f/4.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek61990/100Reviews>
Sigma 23mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeGroothoek49990/100Reviews>
Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaGroothoekzoom89990/100Reviews>
Sigma 50mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaStandaard69990/100Reviews>
Sigma 20mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek69988/100Reviews>
Sigma 24mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek71988/100Reviews>
Sigma 24mm f/3.5 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek53988/100Reviews>
Sigma 10-18mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemNeeGroothoek69988/100Reviews>
Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Cont.SysteemJaStandaardzoom84988/100Reviews>
Sigma 35mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek61988/100Reviews>
Sigma 90mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaPortret71988/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG DN OS Cont.SysteemJaSupertelezoom99987/100Reviews>
Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Cont.SysteemNeeStandaardzoom49987/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeStandaard34985/100Reviews>
Sigma 45mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaStandaard52985/100Reviews>
Sigma 65mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaPortret69985/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Cont.DSLRJaSupertelezoom99982/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy