Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Sinterklaas bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art | Specs & Reviews

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art | Specs & Reviews
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art | Specs & Reviews

Wat is de beste Sigma Art prime-lens voor je spiegelreflex? Bekijk specs & reviews van de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art. “Wat een super objectief. Ik heb jarenlang naar volle tevredenheid met mijn Canon 24-70mm f/2.8 II geschoten. Maar deze Sigma steekt de Canon naar de kroon!”

Lichtsterke primes: geliefd bij de profs

Lichtsterke prime objectieven zijn het summum voor de professionele fotograaf en de fanatieke amateur. De beeldkwaliteit ligt nog stuk hoger dan die van professionele zoomlenzen. Bovendien zijn ze nóg lichtsterker. Hieronder zie je de specs plus een aantal reviews van de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art, die in 2014 op de markt is gekomen.

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

Brandpuntsafstand: 50mm | Lichtsterkte: f/1.4 | Gewicht: 815gr | Lengte: 99.9mm | Beeldstabilisatie: nee | Filtermaat: 77mm | Geschikt voor: fullframe en aps-c camera's | Release: 2014 | Frankwandelt-rating 84/100 | Prijs: 859 euro (Cameranu.nl)

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art in het kort

De Sigma AF 50mm f/1.4 DG HSM Art kun je inzetten voor een groot aantal soorten fotografie: een echte allrounder in de Art-serie. En met diezelfde prachtige lichtsterkte. Het hoogwaardige optiek van dit objectief biedt ongeëvenaarde beeldkwaliteit, scherpte en detaillering, zelfs bij grote diafragma's.

Zeer geschikt voor close-ups

De Hyper Sonic Motor zorgt voor een stille, soepele en nauwkeurige autofocus. De kortste scherpstelafstand is 40cm, waardoor deze Sigma ook zeer geschikt is voor close-up fotografie. Een must have voor elke cameratas. Overigens heeft dit objectief bij een aps-c camera een brandpuntsafstand van 75mm, schitterend voor bijvoorbeeld haarscherpe portretten met een boterzachte achtergrond-onscherpte (bokeh).

Dit objectief is bij uitstek geschikt voor:

 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Reviews van de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

 • Zoom.nl: “Mooi en imposant”, vindt de Zoom-reviewer dit 50mm-objectief. “Dit objectief zet al bij volle opening hoge scherpte neer.” Bij twee stops diafragmeren is het beeld al scherp van hoeken tot het centrum, constateert Zoom. Deze Sigma Art “legt de lat wederom erg hoog. Nu zijn de gevestigde camerafabrikanten weer aan zet om hun topobjectieven naar een hoger plan te tillen.” Eindconclusie: het cijfer 8.3 en het predicaat Diamant.
 • DPreview.com: Over het geheel genomen is deze Sigma 50mm f/1.4 Art een hele makkelijk lens om samen te vatten, aldus DPreview in z’n uitgebreide review. Het is namelijk “the best autofocus 50mm prime we've reviewed to date, with optics so good that we can't really find anything to criticise”. Helaas moet je daar wel een prijs voor betalen: hij is flink zwaar en groot en heeft ook letterlijk een hoge prijs. “But if you're prepared to put up with that, we don't really see any reason not to recommend the lens wholeheartedly. It's a deserved winner of our top award.” Krijgt van DPreview een zeer hoge score: 92% en de Gold Award.
 • Camerastuffreview.com: “Waren we al extreem lovend over de Sigma 35 mm f/1.4 Art, we zijn nog meer onder de indruk van de Sigma 50 mm f/1.4 Art.” Het is de beste lens die de reviewers tot op heden hebben getest op een Canon camera met een fullframe sensor. En dat geldt volgens de reviewers zowel voor de bouwkwaliteit als voor de beeldkwaliteit. Deze Sigma Art is kortom: “Een must-have standaardlens voor alle fotografen met een camera met volformaat sensor.”
 • Fototijdschrift Focus: Deze Sigma Art maakt de beloftes van deze prestigieuze reeks objectieven waar, aldus de reviewer van Focus. “De weergave is vrij van fouten, fris en schoon, neutraal en briljant. Het uitstekende microcontrast brengt nuances in, en de multicoating houdt hinderlijke overstraling en nevenbeelden effectief tegen.” De weergave van de beelden is vrij van vertekeningen, en daardoor is architectuurfotografie prima mogelijk, aldus de reviewer. En de asferische lens corrigeert coma bij heldere lichtbronnen. “De testredactie vindt dit objectief de meest aantrekkelijke 50 mm standaardlens-optie van dit moment.”
 • Photozone.de: Dat Sigma Art lenzen zowel schitterend gebouwd als duurzaam zijn, is geen nieuws meer. “And it's really a joy to handle Sigma 50mm f/1.4 DG HSM | A. The AF is very fast and near silent. Don't expect speed wonders in live-view mode though.” Deze lens is beter dan alle andere 50mm lenzen die Photozone heeft getest. Dus kort samengevat: Highly Recommended.
 • Ephotozine.com: Alles bij elkaar heeft Sigma een lens neergezet die goed presteert in scherpte en beeldkwaliteit. En dat tegen een redelijke prijs. “This combination of price versus performance will almost certainly win many fans for this lens, even despite its large size and weight for a 50mm optic.” Score: 4.5 van de 5 sterren en Highly Recommended.
 • Imaging-resource.com: “The most exciting lens we're likely to review this year”, aldus de reviewer. “All competing lenses from Canon and Nikon fell short when compared to the resolving power of the 50mm Art. Compared to the mighty Zeiss 55mm ƒ/1.4 Otus, the Sigma holds its own, displaying nearly identical results!” En omdat hij ook significant goedkoper is dan de beste lenzen van Canon en Nikon “Sigma has made a friend of every full-frame shooter in the land”.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Wat een super objectief. Ik heb jarenlang naar volle tevredenheid met mijn Canon 24-70mm f/2.8 II geschoten. Maar deze Sigma steekt de Canon naar de kroon! Prachtige tekening, indrukwekkende definitie. Bij mij zit hij op mijn Canon EOS 5D MkIII.”
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Hoewel ik nog prachtige andere objectieven heb, ook uit de L-serie van Canon, is de Sigma 50mm f/1.4 wat betreft uiterlijk en prestaties de Porsche onder mijn lenzen.”

Kenmerken van Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

 • Optimale helderheid aan de beeldrand
 • Minimale scherpstelafstand van 40cm
 • Snelle autofocus
 • Diafragma met 9 lamellen voor een mooi bokeh
 • Scherpstelling is altijd handmatig bij te stellen

Deze Sigma voor Canon bij Cameranu.nl >>

Deze Sigma voor Nikon bij Cameranu.nl >>

Deze Sigma voor Sony bij Cameranu.nl >>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 14mm f/1.8 ArtUltragroothoek€ 1,59992/100Reviews >>
Sigma 20mm f/1.4 ArtGroothoek€ 93992/100Reviews >>
Sigma 24mm f/1.4 ArtGroothoek€ 79992/100Reviews >>
Sigma 30mm f/1.4 ArtGroothoek€ 46978/100Reviews >>
Sigma 35mm f/1.4 ArtGroothoek€ 79988/100Reviews >>
Sigma 50mm f/1.4 ArtStandaard€ 85984/100Reviews >>
Sigma 70mm f/2.8 ArtMacro???90/100Reviews >>
Sigma 85mm f/1.4 ArtPortret€ 1,24994/100Reviews >>
Sigma 105mm f/1.4 ArtPortret???94/100Reviews >>
Sigma 135mm f/1.8 ArtPortret€ 1,39990/100Reviews >>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

ObjectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 12-24mm f/4.0 ArtUltragroothoekzoom€ 1,74988/100Reviews >>
Sigma 14-24mm f/2.8 ArtUltragroothoekzoom???90/100Reviews >>
Sigma 18-35mm f/1.8 ArtGroothoekzoom€ 79985/100Reviews >>
Sigma 24-35mm f/2.0 ArtGroothoekzoom€ 99994/100Reviews >>
Sigma 24-70mm f/2.8 ArtStandaardzoom€ 1,39988/100Reviews >>
Sigma 24-105mm f/4.0 ArtStandaardzoom€ 85988/100Reviews >>
Sigma 50-100mm f/1.8 ArtTelezoom€ 1,19990/100Reviews >>

 

Beste spiegelreflexcamera’s van dit momentTop 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd wat de beste spiegelreflexcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje hou ik zo goed mogelijk up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje hou ik zo goed mogelijk up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Cameranu.nl Beste webshop voor Sigma Art-objectieven

Zo’n mooi Sigma Art-objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven en camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor Sigma Art-objectieven beveel ik van harte Cameranu.nl aan. Een camerawinkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van Cameranu:
 • Dé foto- en videospecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Alle Sigma-objectieven op Cameranu.nl >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

 Mooiste Sinterklaascadeaus bij CameraNU.nl


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)