Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art | Reviews & Tests

Wat is de beste Sigma Art prime-lens voor je fullframe systeemcamera of spiegelreflex? De Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art is een geweldige standaard prime-lens met een mooie bokeh. “Ik heb jarenlang naar volle tevredenheid met mijn Canon 24-70mm f/2.8 II geschoten. Maar deze Sigma steekt de Canon naar de kroon!” Alle belangrijke reviews!

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ArtLichtsterke primes: geliefd bij de profs

Lichtsterke prime objectieven zijn het summum voor de professionele fotograaf en de fanatieke amateur. De beeldkwaliteit ligt nog stuk hoger dan die van professionele zoomlenzen. Bovendien zijn ze nóg lichtsterker. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art, die in 2014 op de markt is gekomen.

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

Brandpuntsafstand: 50mm | Lichtsterkte: f/1.4 | Lensvattingen: Canon EF / Nikon F (FX) / Sony E / Sigma SA / L-mount | Gewicht: 815gr | Lengte: 99.9mm | Beeldstabilisatie: nee | Filtermaat: 77mm | Geschikt voor: fullframe en aps-c camera's | Release datum: 2014 | Frankwandelt-rating 84/100 | Prijs: 769 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Sigma Art-lens in het kort

De Sigma AF 50mm f/1.4 DG HSM Art kun je inzetten voor een groot aantal soorten fotografie: een echte allrounder in de Art-serie. En met diezelfde prachtige lichtsterkte. Het hoogwaardige optiek van dit objectief biedt ongeëvenaarde beeldkwaliteit, scherpte en detaillering, zelfs bij grote diafragma's.

Zeer geschikt voor close-ups

De Hyper Sonic Motor zorgt voor een stille, soepele en nauwkeurige autofocus. De kortste scherpstelafstand is 40cm, waardoor deze Sigma ook zeer geschikt is voor close-up fotografie. Een must have voor elke cameratas. Overigens heeft dit objectief bij een aps-c camera een brandpuntsafstand van 75mm, schitterend voor bijvoorbeeld haarscherpe portretten met een boterzachte achtergrond-onscherpte (bokeh).

Deze Sigma Art-lens is ideaal voor:

 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Sigma 50mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

Sigma cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 cashback op Sigma objectieven!

Op zoek naar een nieuwe lens? Ontvang tot €200 cashback op geselecteerde Sigma objectieven tijdens de Sigma Voorjaars Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Profiteer van deze Sigma-actie >>

 

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art(Professionele) reviewers over de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

De Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Zoom.nl: “Mooi en imposant”, vindt de Zoom-reviewer dit 50mm-objectief. “Dit objectief zet al bij volle opening hoge scherpte neer.” Bij twee stops diafragmeren is het beeld al scherp van hoeken tot het centrum, constateert Zoom. Deze Sigma Art “legt de lat wederom erg hoog. Nu zijn de gevestigde camerafabrikanten weer aan zet om hun topobjectieven naar een hoger plan te tillen.” Eindconclusie: het cijfer 8.3 en het predicaat Diamant.
 • Foodfotograaf Yessica Duque op CameraNU.nl: “Zodra je de lens uit de verpakking haalt merk je dat het een mooi product is. Het is een soort Ferrari onder de objectieven en dat voel je meteen in het gewicht. Het gewicht van 815 gram is een groot verschil in vergelijking met 50mm lenzen uit een andere prijsklasse. Maar de Sigma 50mm f/1.4 Art is alles wat ik ervan verwacht had. Als je meer kwaliteit wilt en hier het budget voor hebt, is investeren in deze lens het absoluut waard. De scherpte is fantastisch en meer dan goed inzetbaar voor foodfotografie. Mijn foto’s hebben nu een meer professionele look en feel en zijn nóg aantrekkelijker dan eerst!” Bekijk het hele review >>
 • Dpreview.com: Over het geheel genomen is deze Sigma 50mm f/1.4 Art een hele makkelijk lens om samen te vatten, aldus DPreview in z’n uitgebreide review. Het is namelijk “the best autofocus 50mm prime we've reviewed to date, with optics so good that we can't really find anything to criticise”. Helaas moet je daar wel een prijs voor betalen: hij is flink zwaar en groot en heeft ook letterlijk een hoge prijs. “But if you're prepared to put up with that, we don't really see any reason not to recommend the lens wholeheartedly. It's a deserved winner of our top award.” Krijgt van DPreview een zeer hoge score: 92% en de Gold Award.
 • Camerastuffreview.com: “Waren we al extreem lovend over de Sigma 35 mm f/1.4 Art, we zijn nog meer onder de indruk van de Sigma 50 mm f/1.4 Art.” Het is de beste lens die de reviewers tot op heden hebben getest op een Canon camera met een fullframe sensor. En dat geldt volgens de reviewers zowel voor de bouwkwaliteit als voor de beeldkwaliteit. Deze Sigma Art is kortom: “Een must-have standaardlens voor alle fotografen met een camera met volformaat sensor.”
 • Fototijdschrift Focus: Deze Sigma Art maakt de beloftes van deze prestigieuze reeks objectieven waar, aldus de reviewer van Focus. “De weergave is vrij van fouten, fris en schoon, neutraal en briljant. Het uitstekende microcontrast brengt nuances in, en de multicoating houdt hinderlijke overstraling en nevenbeelden effectief tegen.” De weergave van de beelden is vrij van vertekeningen, en daardoor is architectuurfotografie prima mogelijk, aldus de reviewer. En de asferische lens corrigeert coma bij heldere lichtbronnen. “De testredactie vindt dit objectief de meest aantrekkelijke 50 mm standaardlens-optie van dit moment.”
 • Photozone.de: Dat Sigma Art lenzen zowel schitterend gebouwd als duurzaam zijn, is geen nieuws meer. “And it's really a joy to handle Sigma 50mm f/1.4 DG HSM | A. The AF is very fast and near silent. Don't expect speed wonders in live-view mode though.” Deze lens is beter dan alle andere 50mm lenzen die Photozone heeft getest. Dus kort samengevat: Highly Recommended.
 • Ephotozine.com: Alles bij elkaar heeft Sigma een lens neergezet die goed presteert in scherpte en beeldkwaliteit. En dat tegen een redelijke prijs. “This combination of price versus performance will almost certainly win many fans for this lens, even despite its large size and weight for a 50mm optic.” Score: 4.5 van de 5 sterren en Highly Recommended.
 • Imaging-resource.com: “The most exciting lens we're likely to review this year”, aldus de reviewer. “All competing lenses from Canon and Nikon fell short when compared to the resolving power of the 50mm Art. Compared to the mighty Zeiss 55mm ƒ/1.4 Otus, the Sigma holds its own, displaying nearly identical results!” En omdat hij ook significant goedkoper is dan de beste lenzen van Canon en Nikon “Sigma has made a friend of every full-frame shooter in the land”.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Wat een super objectief. Ik heb jarenlang naar volle tevredenheid met mijn Canon 24-70mm f/2.8 II geschoten. Maar deze Sigma steekt de Canon naar de kroon! Prachtige tekening, indrukwekkende definitie. Bij mij zit hij op mijn Canon EOS 5D MkIII.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Hoewel ik nog prachtige andere objectieven heb, ook uit de L-serie van Canon, is de Sigma 50mm f/1.4 wat betreft uiterlijk en prestaties de Porsche onder mijn lenzen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Wat een prachtige lens is dit! En dan bedoel ik niet alleen qua beeldkwaliteit, maar ook qua bouw en gevoel. Levert een prachtige beeldkwaliteit en scherpte op m'n D800 en D800e. Hij is wat zwaar en groot, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de resultaten. Ik ben heel benieuwd naar de 24 en 85 mm die Sigma in de toekomst schijnt te gaan toevoegen aan de Art-lijn.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Haarscherp! Deze lens gekocht als aanvulling bij mijn nieuwe Nikon d810. De mogelijkheden van deze lens, zeker gecombineerd met een deftige camera, zijn enorm. De foto's zijn haarscherp. Ik heb voor deze lens gekozen op aanraden van dxomark en ben echt blij met mijn keuze. Het enige minpuntje aan deze lens is zijn gewicht en afmeting: dit is geen subtiele of lichte lens. Gezien de topkwaliteit kan ik daar echter wel mee leven.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sigma 50mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

 

Kenmerken van Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

 • Optimale helderheid aan de beeldrand
 • Minimale scherpstelafstand van 40cm
 • Snelle autofocus
 • Diafragma met 9 lamellen voor een mooi bokeh
 • Scherpstelling is altijd handmatig bij te stellen

Sigma 50mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sigma 50mm f/1.4 Art

Bekijk een prachtig filmpje van de Sigma 50mm f/1.4 Art: 24 uur in Amsterdam (3:40 minuten). Schitterende beelden van onze hoofdstad. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 50mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 105mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret149994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaPortret109994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret124994/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaStandaard154994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sigma 40mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard124992/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaStandaard96992/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret139990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard85984/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtSysteemJaStandaardzoom134995/100Reviews>
Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom149995/100Reviews>
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom150093/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sigma 24-105mm f/4.0 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom85988/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy