Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art: Reviews & Tests

De Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art is een lichtsterke standaard primelens voor je fullframe Sony, Panasonic of Leica systeemcamera. De beeldkwaliteit van deze veelzijdige lens ligt op een hoog niveau, de bokeh is zacht en romig. “Eigenaren van spiegelloze camera's van Sony en Panasonic zouden heel blij moeten zijn.” Alle belangrijke reviews!

Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtLichtsterke standaardlenzen: allround inzetbaar

Lichtsterke standaardlenzen met een brandpuntsafstand van 50mm: ze zijn onmisbaar in je cameratas. Deze lenzen zijn inzetbaar voor veel fotogenres. Ze hebben een groot diafragma en een prachtige bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art, die eind februari 2023 op de markt is gekomen.

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art

Brandpuntsafstand: 50mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Sony E / Leica L (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 670gr | Lengte x diameter: 110 x 78mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 45cm | Vergrotingsfactor: 0.15x | Filtermaat: 72mm | Release datum: eind februari 2023 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 969 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Cameranu.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Kamera-express.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtDeze Sony-lens in het kort

Een lichtsterke standaardlens is een heerlijk bezit omdat je hem voor vrijwel alle genres kunt inzetten. De Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art is wel een hele mooie. De brandpuntsafstand van 50mm is ideaal voor portretten, landschappen, reportages en allround fotografie. Met z’n heldere maximale diafragma van f/1.4 zorg je voor een fraaie vervaagde achtergrond.

Hoogwaardig lensontwerp

Het lensontwerp van deze Sigma Art is gebaseerd op de meest moderne optische ontwerptechnologie. Onder de 14 elementen in 11 groepen vind je drie asferische lenzen en een SLD-glaselement. Ze zorgen voor scherpte van hoek tot hoek, een minimum aan lensfouten en heldere en contrastrijke beelden. Met een maximale lensopening van f/1.4 en 11 diafragmabladen creëer je met deze lens ook een prachtige bokeh.

Nieuw ontwikkelde AF-motor

Daarbij is de autofocus indrukwekkend snel, precies en stil. Dit objectief is de eerste in de Sigma Art-lijn die beschikt over de door Sigma zelf ontwikkelde HLA lineaire motor. Ook de tracking van snel bewegende onderwerpen ligt op een hoog niveau. De combinatie van een snel diafragma en een hoogwaardig AF-systeem maakt deze lens uitstekend inzetbaar bij weinig licht of lastige lichtomstandigheden.

Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtCompact en lichtgewicht

Mooi is ook z’n compacte en lichtgewicht ontwerp, dat prima aansluit bij moderne systeemcamera’s. Ondanks z’n grote maximale diafragma is deze Sigma bijzonder draagbaar. Ideaal dus ook voor op reis. Bij het ontwerp heeft Sigma daarbij geen concessies gedaan aan de hoge optische prestaties die de Sigma Art-lijn kenmerkt.

Rijk uitgerust

De Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art is ook rijk uitgerust. Aan boord zijn schakelaars voor de focusmodus en de vergrendeling van de diafragmaring, plus een AFL-knop om een functie van je camera toe te wijzen aan de lens. Daarmee is een lens ontstaan die intuïtief te bedienen is. Het objectief is voorzien van een stof- en spatbestendige structuur en het voorste element heeft een water- en olieafstotende coating.

Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtDeze Sony-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Reisfotografie

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Cameranu.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Kamera-express.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtProfessionele reviewers over de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art

De Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (uitgave 76, juninummer 2023, full review): De Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art biedt volgens Chip “de ideale vaste brandpuntsafstand voor alle onderwerpen en een bijzondere tool voor een dromerige onscherpte”. Dit objectief kun je gebruiken voor praktisch elke gelegenheid.
  Wel zijn de hoeken minder qua beeldkwaliteit, waardoor hij voor gedetailleerde macro’s en architectuurfoto’s minder geschikt is. “Maar alles daartussenin is prima mogelijk. Bloesem vanaf korte afstand, straatfoto’s vanuit een bijzonder perspectief of een aantrekkelijk landschapsbeeld: de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art levert een goede scherpte en kleurweergave.”
  Met deze lens schiet je bovendien prachtige zonnesterren, dankzij de 11 lamellen met 22 stralen. Het grote diafragma maakt opnames bij weinig licht mogelijk. “De bokeh die je met deze lens op je foto’s tovert is gewoon uitmuntend.” Dankzij de kleine scherptediepte krijg je absolute creatieve vrijheid. Volgens de reviewer kan deze lens de prestatievergelijking met de Sony FE 50mm f/1.4 GM prima aan.
  Kortom: “Een op alle fronten geslaagde remake voor systeemcamera’s die qua prestaties en functies niets te wensen overlaat.” Eindoordeel: 90/100.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De markt wordt overspoeld met standaardlenzen. Gelukkig is de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art binnen het bestaande aanbod een overtuigende lens, schrijft Gordon, met uitstekende kwaliteit over het hele beeld, een aantrekkelijke weergave en snelle scherpstelling. En dat alles in een solide, weerbestendige behuizing voor een redelijke prijs. “Eigenaren van spiegelloze camera's van Sony en Panasonic zouden heel blij moeten zijn.”
  Cruciaal is volgens Gordon dat deze Sigma Art ook comfortabel past tussen bestaande opties. Daardoor kun je een high-end lens kopen zonder je bankrekening te plunderen. “Natuurlijk, de Sony 50mm f/1.2 GM en de Panasonic 50mm f/1.4 Pro presteren in sommige opzichten misschien iets beter, en in het geval van Sony hebben ze ook een iets helderder diafragma, maar de Sigma's hebben het nu veel moeilijker gemaakt om er meer dan het dubbele aan uit te geven.”
  Terwijl de meeste 50mm-lenzen ofwel gericht zijn op budgetkopers ofwel op premiumkopers, biedt deze Sigma Art volgens Gordon een welkom middenklasse alternatief. In deze prijsklasse zijn relatief weinig directe rivalen. “We hebben verrassend lang gewacht op de spiegelloze opvolger van Sigma's klassieker voor DSLR's, maar hij is er eindelijk en stelt niet teleur.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Petapixel.com (David Schloss, full review): Sigma heeft volgens David altijd een mooie balans gevonden tussen prijs en kwaliteit. De Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art is daarop geen uitzondering. Hij is stukken voordeliger dan de opties van Sony.
  En het mooie is: deze Sigma Art is van fantastische waarde gezien de prestatieverbeteringen die de HLA-motoren met zich meebrengen. “Hoewel ik deze lens volledig zal moeten evalueren wanneer er productiemodellen beschikbaar zijn, overtrof zelfs dit preproductiemodel van de Sigma f/1.4 DG DN mijn verwachtingen ruimschoots.”
  De beperking van de opnamesnelheid van 15 beelden per seconde kan ertoe leiden dat sommigen de Sony 50mm f/1.2 GM verkiezen boven de Sigma f/1.4. DG DN Art. Maar voor de meeste gebruikers is dit een beperking zonder veel implicaties.
  Volgens David is het moeilijk om een reden te vinden om de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art niet te kopen. “Deze Sigma wordt waarschijnlijk een van de lenzen waartegen andere 50mm-lenzen worden beoordeeld.”
 • Amateurphotographer.com (Andy Westlake, full review): Vergeleken met de DSLR-voorganger, de gerespecteerde Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art, biedt de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art volgens Andy welkome nieuwe functies, waarbij de weerbestendige afdichting en de diafragmaring opvallen. “Optisch behoudt het de uitmuntendheid die we gewend zijn van de Art-line-up van het bedrijf, met als enige kleine fout kleurranden bij grote openingen.” Videografen moeten zich ook bewust zijn van de focus-breathing.
  Voor wie een camera met L-vatting heeft zal de Sigma-lens waarschijnlijk in de smaak vallen, simpelweg omdat hij kleiner en veel goedkoper is dan het alternatief van Panasonic (of Leica). Maar voor de Sony E-mount zijn er geduchte concurrenten, schrijft Andy. Zo is de Sony FE 50mm f/1.4 GM duurder maar praktisch foutloos. Ook Samyang biedt een indrukwekkende, budgetvriendelijke optie: de AF 50mm f/1.4 FE II.
  Al met al is de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art volgens Andy “een zeer fijne lens met een overtuigende mix van functies. Voor veel fullframe fotografen biedt deze Art-lens een goede mix van optische kwaliteit, bruikbaarheid en prijs.” Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Dustin heeft reikhalzend uitgekeken naar de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art. Alle DN-versies van de Art-serie hebben in vrijwel alle opzichten aanzienlijke verbeteringen gebracht ten opzichte van de vorige DSLR-lenzen, schrijft Dustin. Ze zijn kleiner en lichter, hebben betere autofocus, meer functies, zijn weerbestendig en brengen ook optische verbeteringen.
  De brandpuntsafstand van 50mm is volgens Dustin zeer belangrijk. Sigma koos niet voor de f/1.2-optie, met als voordeel dat de prijs en het gewicht lager konden blijven dan die van de Sony f/1.2-lens. En Dustin is verheugd dat alles wat hij verwachtte is uitgekomen. Deze Sigma is een “zeer sterk presterende lens. Hij stelt zeer snel scherp, heeft een geweldige wijd open scherpte en heeft een zeer mooie bokeh-weergave, ook al is het niet zo prachtig als de G Master.”
  Zwakke punten heeft hij bijna niet, op wat vervorming en vignet na, die eenvoudig kunnen worden gecorrigeerd via het profiel in de camera of in software voor RAW-afbeeldingen. Kortom: een geweldige lens, ideaal voor portretten en voor algemeen gebruik. Ook is Dustin zeer onder de indruk van Sigma’s HLA-focussysteem en de verbeterde prestaties die dat met zich meebrengt. Al met al is deze Sigma “van grote waarde en een sterke kandidaat voor de volgende lens in je tas!”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Sigma Art-lensserie moest volgens Jim een optie worden voor fotografen die op zoek waren naar verbluffende beeldkwaliteit en betrouwbare prestaties zonder de bank te plunderen voor een lens van hun camerafabrikant. Ook voor deze Sigma Art leg je een aardig bedrag op tafel, maar heel veel minder dan voor de 50mm’s van Sony of Panasonic.
  Daarbij is het een uitstekende lens. Deze Sigma Art kan ook de high-res-camera’s aan en levert scherpe beelden. Nadelen zijn wat overstraling en focus breathing. Kortom: de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art maakt prachtige foto's met veel details en onscherpe achtergronden voor een mooie prijs. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4 van de 5 sterren.
 • Fstoppers.com (Jeff Bennion, full review): Volgens Jeff is deze Sigma Art een erg mooie lens, zeker voor dit prijskaartje. “Hij biedt over het algemeen uitstekende autofocusmogelijkheden, vooral wanneer hij wordt getest in beweging en scenario's met weinig licht. Op die terreinen presteert hij vrijwel even goed als een lens die meer dan twee keer zo duur is.” Het is ook esthetisch een mooie lens plus een solide bouwkwaliteit en weerbestendige afdichting. “De foto's waren ongelooflijk scherp zonder vervorming of chromatische aberratie.”
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De nieuwe en verbeterde Sigma 50mm DN Art is kleiner en lichter dan de vorige DG-editie, terwijl de prestaties nog groter zijn, schrijft Matthew. “Deze Art-lens heeft een snellere autofocus, een groot aantal verfijningen in de bediening en een beeldkwaliteit om voor te sterven.”
  Deze lichtsterke standaardlens combineert epische scherpte, zelfs wijd open bij f/1.4, met prachtige bokeh. Matthew: “Toch is het nog steeds een grote lens voor een 'nifty fifty' en vertrouwt hij een beetje op in-camera correctie voor speldenkussenvervorming.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Findingrange.com (Patrick, full review): De Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art is volgens Patrick een van de beste 50 mm-lenzen die hij heeft getest. “Als je de bouwkwaliteit, ergonomie, autofocusmogelijkheden en beeldkwaliteit bij elkaar optelt, krijg je een 50mm f/1.4 die bijna perfect is. Het is een lens waar je echt mee kunt leven.” Kers op de taart is de aantrekkelijke prijs.
  Sigma produceert volgens Patrick hit na hit voor de L Mount Alliance, en de 50mm f/1.4 DG DN Art is geen uitzondering op deze regel. “Deze lens zal alle juiste vakjes aanvinken voor iemand die op zoek is naar een professionele 50mm f/1.4. Het is een feest om deze lens te gebruiken. (…) Dit is een van Sigma's beste lenzen die tot nu toe is uitgebracht.”
 • Food-fotograaf Yessica Duque op Cameranu.nl: “Zodra je de lens uit de verpakking haalt merk dat het een mooi product is. Het is een soort Ferrari onder de objectieven en dat voel je meteen in het gewicht. Het gewicht van 815 gram is een groot verschil in vergelijking met 50mm lenzen uit een andere prijsklasse. Maar de Sigma 50mm f/1.4 Art is alles wat ik ervan verwacht had. Als je meer kwaliteit wilt en hier het budget voor hebt, is investeren in deze lens het absoluut waard. De scherpte is fantastisch en meer dan goed inzetbaar voor foodfotografie. Mijn foto’s hebben nu een meer professionele look en feel en zijn nóg aantrekkelijker dan eerst!” Bekijk het hele review van Yessica, gelardeerd met fraaie food-foto’s >>
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art is volgens Bryan prachtig gebouwd en biedt veel bruikbaarheid voor een redelijke prijs. Hij heeft een snel maximaal diafragma plus een favoriete brandpuntsafstand. De geweldige beeldkwaliteit is een grote plus. “De twee grootste minpunten zijn de kleuronscherpte met groot diafragma en de sterke kussenvormige vervorming op korte scherpstelafstanden.”
  Deze Sigma Art is volgens Bryan een goede keuze voor portretten en een breed scala aan andere algemene fotogenres.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Dure, hoogwaardige 50mm f/1.4-lenzen zijn volgens John een klasse apart. Ze leveren de hoogste prestaties en zijn misschien wel de beste lenzen die je kunt kopen. “Dit heeft een prijs, soms zelfs een zeer hoog prijskaartje, maar voor degenen die een lens willen die uitblinkt, zijn ze allemaal het overwegen waard.” De Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art behoort tot deze paradepaardjes. “Sigma's nieuwe lens is er een waar ze terecht trots op zijn.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art lijkt in de ogen van Jan Paul een zinvolle upgrade van de veelgeprezen Sigma 50mm f/1.4 DG HSM. “De diafragmaring die naar wens klikloos kan worden gemaakt en de nieuwe autofocusmotoren maken dit objectief weer een stuk moderner en beter bruikbaar.”
  Mooi daarbij is dat deze standaard-primelens ook nog eens compacter en beduidend lichter is. Wel is de prijs stevig voor een vast brandpunt standaardobjectief. Maar toch is het een scherpe prijs als je ziet wat Panasonic en Sony voor hun 50mm f/1.4-objectieven vragen.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Kwalitatieve lens. Mooie heldere opnames. Goede autofocus. Stille autofocus. Ik ga met vertrouwen met deze lens op pad. Is beduidend goedkoper dan de Sony, maar doet er zeker niet voor onder.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Top lens die zich kan meten met de GM van Sony. Belangrijkste eigenschappen van deze lens. Bouwkwaliteit is top. Razendsnelle EN stille focus. Spectaculair scherp. Boterzachte bokeh. Afdichtingen tegen water en stof.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris Niccols, video-review): Chris Niccols van DPReview TV neemt de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art onder de loep in een fraaie video-review. Deze Sigma belooft zijn DSLR-voorloper enorm te verbeteren. Maar houdt hij ook stand tegen de overvloed aan nieuwe lensopties die speciaal zijn ontworpen voor spiegelloze camera’s? Chris neemt de Sigma de maat. Kijken!
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Cameranu.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Kamera-express.nl >>

 

Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtBelangrijkste kenmerken van de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art

 • Hoogwaardige beeldkwaliteit: sferische en SLD glaselementen
 • Lichtsterk: ideaal voor binnenshuis of bij schemering
 • Romige bokeh: rond 11-bladig diafragma
 • Professioneel: intern scherpstelsysteem
 • Snel scherp: speciale HLA-motor met hoge respons
 • Minimaliseert flares en ghosting
 • Lenskwaliteit: Super Multi-layer Coating
 • Goed uitgerust: focusschakelaar, diafragma-vergrendelingsknop, AFL-knop
 • Handig: compatibel met lensafwijkingscorrectie
 • Robuust gebouwd: stof- en spatwaterdicht

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Cameranu.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art door Chris Niccols van DPReview TV (6:36 minuten). Deze Sigma belooft een grote verbetering te worden ten opzichte van zijn DSLR-voorloper, trapt Chris af. Maar hoe houdt hij stand tegen de nieuwste lenzen die zijn ontworpen voor spiegelloze camera’s? Chris neemt de Sigma de maat. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Cameranu.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 105mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret149994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaPortret109994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret124994/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaStandaard154994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sigma 40mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard124992/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaStandaard96992/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret139990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard85984/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy