Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art | Specs & Reviews

Wat is de beste Sigma Art zoomlens voor je Canon of Nikon spiegelreflex? De Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art is één van de beste aps-c objectieven op de markt. “Uniek, snel en de beste scherpte verkrijgbaar voor een DX formaat DSLR.” Alle belangrijke reviews!

Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtLichtsterke zoomlenzen: geliefd bij de profs

Lichtsterke zoomobjectieven zijn het summum voor de professionele fotograaf en de fanatieke amateur. De beeldkwaliteit ligt hoog en het bokeh is prachtig. De zoomlenzen in de Art-serie van Sigma behoren tot de toplenzen en krijgen uitstekende reviews. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art, die in 2016 op de markt is gekomen.

Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art

Brandpuntsafstand: 50-100mm / fullframe-equivalent: 80-160mm (Canon); 75-150mm (Nikon) | Lensvattingen: Canon EF-S / Nikon F (DX) / Sigma SA | Geschikt voor: aps-c camera's | Lichtsterkte: f/1.8 | Gewicht: 1.491gr | Lengte: 170mm | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 95cm | Filtermaat: 82mm | Release datum: 2016 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.149 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Sigma Art-lens in het kort

Hoogwaardig objectief in de vermaarde Sigma Art-serie. Dit is een uniek objectief: het zeer gewilde zoombereik 75-150mm (omgerekend naar fullframe) komt met deze lens beschikbaar voor bezitters van een cropcamera (aps-c of DX). Hij omvat drie brandpuntsafstanden die bij serieuze fotografen populair zijn: 75mm, 120mm en 150mm. Uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld portretfotografie. Dankzij z’n lichtsterkte en z’n 9 diafragmabladen kun je er een fantastische bokeh mee bereiken.

Ook ideaal om mee te filmen

Het optisch ontwerp is ‘top of the bill’, met uitstekend glaswerk met 21 elementen in 15 groepen. Bovendien schuift het objectief niet uit tijdens het scherpstellen of zoomen: ideaal als je ermee wilt filmen. Resultaat: heldere, contrastrijke en scherpe opnames over het gehele zoombereik en zeer weinig vertekening. De Hyper Sonic Motor zorgt voor een snelle en stille scherpstelling.

Deze Sigma Art-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op Kamera-express.nl >>

Sigma cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 cashback op Sigma objectieven!

Op zoek naar een nieuwe lens? Ontvang tot €200 cashback op geselecteerde Sigma objectieven tijdens de Sigma Voorjaars Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 mei 2024!

Profiteer van deze Sigma-actie >>

 

Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art(Professionele) reviewers over de Sigma 50-100mm f/1.8 Art

De Sigma 50-100mm f/1.8 Art: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl: De meeste camerafabrikanten laten het aanbod van hoogwaardige aps-c-objectieven liggen, aldus Zoom.nl. En daarmee is de 50-100mm net zo uniek als z’n groothoek-broertje: de Sigma 18-35mm f/1.8 Art. “Beide zijn het extreem lichtsterke zoomobjectieven, speciaal ontworpen voor cropbody's.” Het is een mooi gebouwd objectief, maar wel enorm en zwaar. “Met 1490 gram schoon aan de haak is het objectief voor een aps-c-body ook zwaar te noemen.”
  De HSM-autofocusmotor is snel en stil. Het ontbreken van beeldstabilisatie is een gemis. “Door het naar fullframe omgerekende bereik van 75-150 mm is dit objectief voor de aps-c-fotograaf een perfect portretobjectief. Met deze lichtsterkte, ontwerp en de negen diafragmabladen krijgen je opnames een mooie bokeh in je onscherpte. De vertekening is in het hele zoombereik goed, en de chromatische aberratie bij volle opening voor deze prijsklasse goed te noemen. De scherpte is ook bij volle opening hoog.” Hoog cijfer: 8.1.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro: “Dit objectief is ongetwijfeld één van de beste aps-c objectieven op de markt”, aldus de reviewer. Het zoombereik van 50-100mm in combinatie met de fijne diafragmawaarde maakt dit objectief volgens hem zeer geschikt voor veel fotografen, zeker voor degene die zweren bij aps-c. En is-ie goed? Jazeker: “De ronde diafragmabladen en het lage f-getal van f/1,8 over het hele zoombereik zorgt voor mooie achtergrondonscherpte ofwel bokeh en de geschoten beelden zijn erg scherp.”
  Wel is een waarschuwing op z’n plaats: mocht je ooit willen overstappen naar een fullframe-camera, dan is een ander objectief een betere keus, want voor dit bedrag wil je natuurlijk een objectief waar je jaren mee toe kan. Ook is het objectief door het hoge gewicht minder geschikt voor reisfotografie, “maar de brandpuntsafstanden in combinatie met de mooie diafragmawaarde maakt dit een zeer goed objectief voor portret- of evenementenfotografie.”
 • Camerastuffreview.com: Wil je een zoomlens met perfecte beeldkwaliteit én een hoge lichtsterkte op een camera met een aps-c sensor, dan zijn er weinig echt goede kandidaten, aldus de reviewer. Daar is met deze lens verandering in gekomen. “Sigma 50-100mm f/1.8 Art heeft een mooie bokeh, die de bokeh van menig f/2.8 lens op een camera lens - ongeacht of het een zoom of een vast brandpunt - op een camera met een volformaat sensor verslaat. Bouw- en beeldkwaliteit zijn perfect. De Sigma 50-100mm f/1.8 Art is de gedroomde metgezel voor een Sigma 18-35mm f/1.8 Art, en eventueel een 70-200mm f/2.8. Stuk voor stuk geen lichtgewichten, maar je weet zeker dat je thuiskomt met fantastische beelden.”
 • The-digital-picture.com: Een objectief dat volgens de reviewer ‘opwindend’ is. “Sigma brings us an option not seen before. The f/1.8 aperture in a zoom lens covering any of these focal lengths is a welcomed first.” Schitterend gebouwd, visueel aantrekkelijk en te classificeren als een ‘kunstwerkje’, zo noemt hij deze Sigma. “The focal length range is short, but the aperture is wide. The available focal lengths are very useful and a wide aperture is always attractive. Also attractive is this lens' image quality, if accurately focused. The moderate price combined with its application versatility makes the Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Lens a good choice.”
 • Photozone.de: Dit is een geweldige telezoom voor portretten, aldus de reviewer. Zeer scherp in het centrum van het beeld en met een prachtige bokeh. In de hoeken van het beeld en met het grootste diafragma loopt de scherpte wel terug. Bouwkwaliteit is professioneel, maar de lens is helaas niet weerbestendig. De autofocus is van topkwaliteit: snel en precies. Voor wie kiest voor aps-c / DX, is deze Sigma “certainly one of the most interesting choices for this format.”
 • Ephotozine.com: Deze lens is weer een heel kunststukje van Sigma. De zoom is beperkt en de lens is zwaar. Maar afgezien daarvan is het lastig om zwakke punten te vinden bij deze lens. De scherpte bereikt uitzonderlijk hoge niveaus over het hele brandpuntsbereik. De distortie is laag, de chromatische aberratie is onder controle. De beeldkwaliteit is erg aantrekkelijk. “The clincher is, of course, that f/1.8 aperture, which opens up a realm of possibilities in low light and for control of depth of field. A lovely lens that's a pleasure to use.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Dxomark.com: De overall score in de Dxo-testen is 27 punten. Daarmee is deze Sigma Art een van de best presterende zoomlenzen die Dxo.com heeft getest op de Canon 7D Mark II. “Thanks to its constant f/1.8 maximum aperture, and its bright 2 TStop light transmission that ensures great low-light results.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Uniek, snel en de beste scherpte verkrijgbaar voor een DX formaat DSLR. Zeer positief, gebruik de lens voor landschappen en portretten. Natuurlijk is het geen lichte lens, maar het gewicht is de opening van F1.8 waard over een zoom van 50mm tot 100mm! Gebruik hem samen in combinatie met de Sigma 18-35 mm F1.8, gouden combinatie voor je DX DSLR.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Uniek, snel en de beste scherpte verkrijgbaar voor een DX formaat DSLR. Zeer positief, gebruik de lens voor landschappen en portretten. Natuurlijk is het geen lichte lens, maar het gewicht is de opening van F1.8 waard over een zoom van 50mm tot 100mm! Gebruik hem samen in combinatie met de Sigma 18-35 mm F1.8, gouden combinatie voor je DX DSLR.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Gaaf dat er zo'n lichtsterkte in dit objectief zit en dat tot 100mm. Dat is echt super voor de wazigheid op de achtergrond. Geweldig!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Na heel veel Engelstalige reviews te hebben gelezen besloten deze lens te kopen. En ik ben niet teleurgesteld. Schitterende resultaten met deze lichtgevoelige lens. 3 primelenzen in een. Als enig nadeel zou kunnen worden genoemd dat het een zware lens is. Maar ook dit went. Met mijn canon 7d mark II een prima combinatie.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Sigma 50-100mm f/1.8 Art

 • Lichtsterk en een allround 50-100mm bereik
 • 9-blads diafragma voor een zachte bokeh
 • Schuift niet uit tijdens het zoomen of scherpstellen
 • Minimale scherpstelafstand van 95 centimeter
 • Voorzien van een handige statiefgondel
 • Compatibel met het Sigma USB-dock

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sigma 50-100mm f/1.8 Art

Bekijk een mooie, uitgebreide YouTube-review van de Sigma 50-100mm f/1.8 Art door fotograaf Christopher Frost (7:45 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 50-100mm f/1.8 Art op Kamera-express.nl >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom150093/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sigma 24-105mm f/4.0 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom85988/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 105mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret149994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaPortret109994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret124994/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaStandaard154994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sigma 40mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard124992/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaStandaard96992/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret139990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard85984/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy