Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art | Reviews & Tests

Wat is de beste Sigma Art prime-lens voor je fullframe camera van Canon, Nikon en Sony? De Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art is een geweldige groothoek-prime. “Haarscherp bij diafragma f/1.4, mooi bokeh, uitstekende prestaties bij low light, levert prachtige foto's op” en “Een pareltje!” Alle belangrijke reviews!

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtLichtsterke primes: geliefd bij de profs

Lichtsterke prime objectieven zijn het summum voor de professionele fotograaf en de fanatieke amateur. De beeldkwaliteit ligt nog stuk hoger dan die van professionele zoomlenzen. Bovendien zijn ze nóg lichtsterker. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art, die in 2012 als eerste in de Art-serie op de markt is gekomen.

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art

Brandpuntsafstand: 35mm | Lichtsterkte: f/1.4 | Lensvatting: Canon EF / Nikon F / Sony E / Leica L | Geschikt voor: fullframe en aps-c camera's | Gewicht: 665gr | Lengte: 94mm | Beeldstabilisatie: nee | Filtermaat: 67mm | Release datum: 2012 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Sigma Art-lens in het kort

De Sigma AF 35mm f/1.4 DG HSM Art geeft een zeer aangename bokeh. En hij is vanwege z’n snelle diafragma buitengewoon geschikt voor fotograferen bij weinig licht, bijvoorbeeld in de schemering of binnenshuis. Bovendien is de brandpuntsafstand van 35mm allround inzetbaar. Meerlaagse lenscoating reduceert overstraling en spookbeelden tot een minimum. Ook zorgt de lenscoating voor contrastrijke opnamen, zelfs bij tegenlicht.

Zeer duurzaam ontwerp

Zoals alle objectieven in de Art-serie is ook de 35mm zeer duurzaam ontworpen. Interne onderdelen zijn gemaakt van metaal of TSC composietmateriaal, dat sterke overeenkomsten met metaal vertoont. Het oppervlak van de metalen lensvatting heeft een speciale behandeling ondergaan om het geheel sterker en meer slijtvast te maken. Een toplens dus, die je met plezier op je camera hebt.

Deze Sigma Art-lens is ideaal voor:

 • Reportagefotografie
 • Portretfotografie
 • Landschapsfotografie

Sigma 35mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art(Professionele) reviewers over de Sigma 35mm f/1.4 Art

De Sigma 35mm f/1.4 Art: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Zoom.nl: De bouwkwaliteit van deze uiterst lichtsterke 35mm is meer dan uitstekend en de autofocusmotor is snel en stil, aldus de reviewer van Zoom.nl. “De scherpte in het centrum is zelfs bij volle opening al heel hoog (...). De vignettering (donkere randen van je foto) is bij volle opening fors. Maar dat zien we bij alle extreem lichtsterke groothoekobjectieven.” Die hoge lichtsterkte in combinatie met de mooie vorm van het diafragma zorgt volgens de reviewer voor een zeer fraaie en zachte onscherpte op de voor- en achtergrond (bokeh). De Sigma krijgt een bijzonder hoog cijfer: 8.5 plus de hoogste onderscheiding: Diamant.
 • DPreview.com: Zo nu en dan komen de reviewers van DPreview een camera of lens tegen die een ‘sweet spot’ aanraakt: een combinatie van beeldkwaliteit, veelzijdigheid en prijs waardoor hij heel makkelijk aan te bevelen is. Deze lens “is just such a beast - it manages the impressive trick of being substantially cheaper than the camera manufacturers' equivalents while matching or beating them optically. If you're after a top quality fast prime at this focal length it should be right at the top of your short list, and it easily earns our top award.” Dit objectief scoort op DPreview liefst 89% en een Gold Award.
 • Camerastuffreview.com: Met de eerste lens uit de Art-serie zet Sigma een nieuwe standaard, aldus de reviewer. “Aan alles merk je dat er in de keten van ontwerp, productie en kwaliteitszorg is gestreefd naar perfectie. Niet alleen is de afwerking van hoog niveau, maar ook de optische prestaties zijn van topklasse.” De reviewer was benieuwd of Sigma er in geslaagd zou zijn om de kleurbokeh / longitudinale chromatische aberratie te elimineren. “Dat is inderdaad het geval. Maar ook de scherpte, vervorming en afwezigheid van laterale chromatische aberratie zijn van zeer hoog niveau.”
 • Photographylife.com: Dit is de beste 35mm op de markt, aldus de reviewer. Deze lens is “optically astonishing. Its center performance at the maximum aperture of f/1.4 reaches such high numbers that many other lenses cannot even get to when stopped down to f/8!” Ook heeft de lens een zeer snelle en nauwkeurige autofocus, praktisch geen distortie of chromatische aberratie en “superb color rendition that seriously rivals expensive and exotic lenses”. Krijgt 4.6 uit 5 sterren.
 • Photozone.de: Van de snelle prime lenzen die Sigma tot nog toe gemaakt heeft, is dit de beste, stelt de reviewer. “The resolution is impressive, even breathtaking in the image center. CAs and distortion are well under control.” Een zeer positieve verrassing is de bouwkwaliteit van de lens. “Sigma created a lens that gives the established manufacturer's products a run for the money.” Eindoordeel: Highly Recommended. En hij is ook beter dan de Canon EF 35mm f/1.4 USM L.
 • Cameralabs.com: De reviewer noemt dit “a very exciting lens”. Je kunt er beelden mee schieten met een beeldkwaliteit die je niet voor mogelijk had gehouden met een diafragma van f/1.4. En ook de bouwkwaliteit en het nieuwe design zijn van professional niveau. “I was quite shocked to see this lens surpass the optical performance of the venerable Nikon AF-S 35mm f/1.4G with respect to sharpness.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een pareltje! Wat een lens is dit! Een mooie prijs en ragscherpe beelden. Zo scherp heb ik ze bij Canon nog niet gezien. De lens ligt goed in de hand, degelijk, snelle scherpstelling. Ik moet zeggen dat ik altijd erg Canon vast ben, maar na deze lens ben ik overstag naar Sigma gegaan. Probeer de lens en je zult zeer blij worden!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Haarscherp bij diafragma f/1.4, mooi bokeh, uitstekende prestaties bij low light, levert prachtige foto's op. Ik gebruik hem op een Canon met APS-C sensor, dan heel geschikt voor portretten, ook straatportretten gaan prima.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Ideale scherpte en diepte, lekker grote diafragma opening! Ideaal om te hebben voor onder andere portretten en ook algemeen gebruik.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik heb het objectief net een paar dagen in bezit en ben zeer tevreden over de resultaten! Scherpe foto's met weinig scherptediepte en mooie bokeh! Ik ga normaal gesproken alleen voor een Canon lens, maar ben in dit geval zeer te spreken over dit objectief van Sigma!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sigma 35mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

 

Kenmerken van Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art

 • Lichtsterk objectief met vaste brandpuntsafstand
 • Moeiteloos binnenshuis of in de schemering fotograferen
 • Snelle en geruisloze automatische scherpstelmotor
 • Scherpstelling is altijd handmatig bij te stellen
 • Beelden zonder lensvervormingen of aberraties

Sigma 35mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sigma 35mm f/1.4 Art

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Sigma 35mm f/1.4 Art door fotograaf Christopher Frost (9:30 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 35mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 105mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret149994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaPortret109994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret124994/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaStandaard154994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sigma 40mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard124992/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaStandaard96992/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret139990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard85984/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtSysteemJaStandaardzoom134995/100Reviews>
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom150093/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sigma 24-105mm f/4.0 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom85988/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy