Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke groothoek primelens voor je fullframe Sony of Leica systeemcamera? De Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art is een haarscherp objectief met een zachte bokeh en uitstekende prestaties bij weinig licht. “Een prettig én veelzijdig objectief in de praktijk.” Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtLichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art, die op 14 mei 2021 op de markt is gekomen.

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art

Brandpuntsafstand: 35mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Sony E / Leica L | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 645gr | Lengte x diameter: 110 x 75mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Vergrotingsfactor: 0.19x | Filtermaat: 67mm | Release datum: 14 mei 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Sigma-lens in het kort

De Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art is een compleet nieuw ontworpen objectief, speciaal gemaakt voor de fullframe systeemcamera’s van Sony en Leica. Hij is kleiner en lichter dan de DSLR-versie, waardoor camera en lens perfect in balans zijn.

Exceptionele scherpte

Je kunt genieten van exceptionele scherpte van hoek tot hoek en bij alle diafragma’s. Het lensontwerp is professioneel niveau. Met hoogwaardige lenselementen, waaronder Special Low Dispersion, Extraordinary Low Dispersion en ‘F’ Low Dispersion. Lensfouten als aberraties worden daardoor effectief tegengegaan. De elf afgeronde diafragmalamellen zorgen voor een zachte en ronde bokeh.

Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtKlikloze diafragmaring

Deze groothoek uit de vermaarde Art-serie van Sigma is professioneel uitgevoerd. Zo heeft hij een klikloze diafragmaring, waarmee je eenvoudig het diafragma aanpast. Met een lock-switch vergrendel je de ring, zodat je hem niet per ongeluk verdraait. De diafragmaring draai je zonder klikken, ideaal voor het maken van video’s.

Snelle autofocus

Het autofocussysteem wordt aangedreven door een stappenmotor. Dit gebeurt snel, stil en responsief omdat de motor slechts een lichtgewicht element aanstuurt. Bewegende onderwerpen volgt deze lens heel effectief.

Ergonomische AFL-knop

Mooi is ook de ergonomisch geplaatste AFL-knop. Die gebruik je om een functionaliteit toe te wijzen, om zo het werken nog eenvoudiger te maken. Deze knop is tijdens het fotograferen makkelijk te bedienen met de duim.

Weerbestendig ontwerp

Om ervoor te zorgen dat je onder alle weersomstandigheden kunt fotograferen, heeft deze Art-lens een stof- en spatwaterdichte constructie. Het voorste element is bovendien voorzien van een olie- en waterafstotende coating.

Deze Sigma-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Interieurfotografie
 • Reportagefotografie

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op CameraNU.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op Cameraland.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op Kamera-express.nl >>

Sigma cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 cashback op Sigma objectieven!

Op zoek naar een nieuwe lens? Ontvang tot €200 cashback op geselecteerde Sigma objectieven tijdens de Sigma Voorjaars Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Profiteer van deze Sigma-actie >>

 

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art(Professionele) reviewers over de Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art

De Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, juli/augustusnummer 2021): Dit is de nieuwe versie van de 35mm f/1.4 voor systeemcamera’s, de opvolger van de 35mm f/1.4 DG HSM Art, het allereerste Art-objectief dat volgens Jasper vele liefhebbers kent. “Grote schoenen te vullen dus.” Doet hij dat ook?
  Al was de oude 35mm f/1.4 volgens Jasper nog lang niet uitgerangeerd, toch zag Sigma blijkbaar ruimte voor verbetering. “De nieuwe 35mm f/1.4 DG DN Art biedt die, in de vorm van nóg meer scherpte en een betere controle van beeldfouten.” De scherpte en het contrast zijn volgens Jasper dik in orde.
  Daarnaast is deze 35mm volgens Jasper mooi licht en compact van formaat. Bovendien is hij “uitstekend in balans met de camera’s waarvoor hij is ontwikkeld. Een prettig én veelzijdig objectief in de praktijk.” Eindoordeel: Diamant Award met het hoge cijfer 8.9.
 • Dpreview.com (Mike Tomkins, field review): Deze Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art is beschikbaar met twee lensvattingen. En hoewel beeldkwaliteit, autofocusprestaties, bediening en constructie identiek zijn op beide vattingen, verschilt de concurrentie per vatting. Schiet je met Sony (E-vatting), dan is er de uitstekende Sony 35mm f/1.4 G Master, die iets prijziger is dan de Sigma. Fotografeer je met de L-vatting, dan is de concurrentie minder heftig.
  De Sigma 35mm f/1.4 is volgens Mike zeer scherp en heeft een geweldige beeldkwaliteit, zelfs bij open diafragma. Minpunten zijn de ghosting en het ‘cat eye-effect’ in de bokeh, maar in veel situaties kun je deze omzeilen.
  De bediening van deze Sigma is volgens Mike uitstekend. “We zijn vooral fan van de vergrendelbare diafragmaring, de zijdezachte scherpstelring en de rubberen, vergrendelbare zonnekap.” Zorg is er wel over de ‘bescheiden autofocusprestaties’ van de Sigma, vooral als je hem vergelijkt met de Sony G Master. Videografen moeten rekenen op een aanzienlijke focusbreathing, hoewel dat ook een (iets kleiner) probleem is bij de Sony-lens.
  Voor L-vatting fotografen is de Sigma 35mm f/1.4 een voortreffelijke lens met een goede beeldkwaliteit voor een redelijke prijs. Sony-fotografen zijn volgens Mike wat beter af met de Sony 35mm f/1.4 GM: hij is kleiner en lichter, heeft een snellere autofocus, nevenbeelden ontbreken en de bokeh heeft minder ‘cat eye-effecten’. Wel zul je dieper in de buidel moeten tasten.
  Heb je een kleiner budget, dan valt er veel te genieten van deze Sigma. Eindoordeel: Gold Award met een score van 90%.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art is volgens Gordon een kwaliteitsgroothoeklens waarmee je aantrekkelijke en scherpe beelden maakt. De bokeh in de onscherpe gebieden ligt op een hoger niveau dan die van de DSLR-versie en scoort ook beter dan objectieven met een hoger prijskaartje.
  Ook qua scherpte scoort deze Sigma Art goed in de tests van Gordon. De details zijn ‘oké’ bij f/1.4 en worden erg scherp als je één stop diafragmeert naar f/2.
  Deze Sigma ligt qua niveau tussen de f/2- en f/1.2-modellen. Dit geldt voor prijsniveau, grootte en algehele kwaliteit. Hij scoort dus hoger dan de goedkopere en compactere modellen, maar een ‘respectvolle stap’ lager dan het vlaggenschip Sigma 35mm f/1.2 DG DN Art (die twee keer zo duur is).
  Vergelijk je hem met de duurdere Sony 35 f/1.4 G Master dan is dit de betere lens. De Sony scoort weliswaar iets slechter op focus breathing, maar levert volgens Gordon zichtbaar scherpere en meer contrastrijke resultaten bij f/1.4. Ook werkt de autofocus consistenter op de Sony A1. Dus de Sony G Master is de betere lens, maar heeft ook een veel hoger prijskaartje. Eindoordeel voor de Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art: Recommended.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sigma 35mm f/1.4 DG DN is volgens Mark een geweldige groothoeklens die levert wat hij moet leveren aan beeldkwaliteit, functies en bediening, terwijl hij veel voordeliger is dan z’n belangrijkste rivaal, de Sony FE 35mm f/1.4 GM.
  Deze Sigma is relatief licht maar goed gebouwd. Hij levert uitstekende scherpte in het beeldmidden, bijna over het hele diafragmabereik, alleen bij f/1.4 is hij een beetje zacht. Om dezelfde scherpte te krijgen aan de beeldranden moet je iets diafragmeren. Mooi zijn ook de bokeh-effecten die je kunt krijgen en die deze groothoek levert dankzij z’n 11-bladige diafragma, z’n grote maximale diafragma en z’n korte minimale scherpstelafstand van 30cm.
  Lensfouten zijn er wel. Zo heeft hij last van wat tonvormige vervorming, vignettering (lichtafval) en chromatische aberraties bij f/1.4.
  De autofocus is snel, vrijwel stil en betrouwbaar. Dankzij de vergrendelbare click-schakelaar voor de diafragmaring is hij zeer geschikt voor zowel foto’s als video. Mooi zijn ook de bedieningselementen, zoals de knop om de AF aan of uit te zetten en de AFL-knoppen. De bouwkwaliteit ligt op een zeer hoog niveau. Vergeleken met de concurrent van Sony zelf, de Sony FE 35mm f/1.4, houdt hij goed stand. Hij is wel wat langer en zwaarder en niet zo scherp bij f/1.4. Maar hij is iets beter gebouwd dan de Sony. Grootste voordeel is natuurlijk de veel lagere prijs. Dus tenzij je absoluut de ultieme scherpte moet hebben bij f/1.4, gaat de voorkeur uit naar deze Sigma boven de Sony. Voor Mark is dit de beste allround 35mm-lens voor wie een Sony Alpha-camera bezit. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Volgens Angela hebben Sigma-lenzen een goede reputatie en met de Art-lijn heeft de lenzen-collectie de afgelopen jaren echt indruk gemaakt. De Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art is volgens Angela een waardige toevoeging aan het assortiment. Hij levert uitstekende scherpte, een mooie bokeh en minimale gebreken. “Fingers crossed dat Sigma deze lens in de niet al te verre toekomst introduceert in de Nikon Z- en Canon RF-vattingen!” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Omdat de 35mm geliefd is bij veel fotografen, is het volgens Jim geen verrassing dat er zoveel kwaliteitslenzen met deze brandpuntsafstand zijn. De Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art komt binnen in een overbevolkt marktsegment. En hij onderscheidt zich direct door z’n kwaliteit, de lichtsterkte van f/1.4 en de sterke constructiekwaliteit. “En dat alles voor minder dan je betaalt voor een toplens zoals de Sony FE 35mm f/1.4 GM of Sigma’s eigen 35mm f/1.2 DG DN Art.”
  Wil je dus minder uitgeven dan deze lenzen, dan is de Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art een aantrekkelijk alternatief. En voor wie fotografeert met de L-mount en de beste allround 35mm zoekt, heeft hem met deze Sigma gevonden. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.co.uk (Angela Nicholson, full review): De originele 35mm f/1.4 DG HSM Art is volgens Angela een geweldige lens die erg populair is bij veel fotografen. De 35mm f/1.4 DG DN Art biedt een waardige update. Hij is zowel kleiner als lichter, maar de bouwkwaliteit is uitstekend en hij levert een uitstekende beeldkwaliteit, zeker als je iets diafragmeert naar f/2 of kleiner.
  De diafragmaring is een geweldige toevoeging. Dat biedt zoveel gemak bij het fotograferen en het diafragma te controleren, zelfs als de camera uitstaat. Jammer is wel dat de focus- en scherptediepte-schaal van de originele lens ontbreken. Die kunnen voor landschapsfotografie handig zijn.
  Vergeleken met de Sigma 35 mm f/1.2 DG DN Art betaal je voor de f/4-Sigma de helft van de prijs. Dat is volgens Angela erg veel om 1/3EV op het diafragma te krijgen, waardoor ook het gewicht flink toeneemt. “Naar mijn mening is de 35mm f/1.2 DG DN Art een luxepaard, terwijl de 35mm f/1.4 DG DN Art een werkpaard van hoge kwaliteit is.” Eindoordeel: Goud Award met 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze Sigma biedt veel scherpte en schone, heldere opnamen. Chromatische aberraties ontbreken vrijwel. Ook kun je met deze Sigma 35mm met tegenlicht fotograferen zonder dat overstraling de opname bederft. Dus wat dat betreft is het een zeer goede lens.
  Ook op andere punten scoort deze lens uitstekend volgens John. Zo is hij soepel te bedienen, is hij goed gebouwd en heeft hij een gunstige prijs.
  Toch zijn er wat kleine minpunten, die zeker geen dealbreaker zijn. Die liggen in het ontwerp van de lens. Zo mist hij een afstandsschaal en een scherptediepte-schaal. Ook trekt de rubberen ring op de zonnekap stof aan. Verder kun je te maken krijgen met een ‘vereneffect’ in de bokeh, maar dit hangt erg af van het onderwerp dat je fotografeert.
  Al met al is de Sigma 35mm F/1.4 DG DN Art een heerlijke lens. Hij biedt uitstekende resultaten en is een genot om te gebruiken. Daarbij is hij de zeer redelijke prijs zeker waard. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Sigma’s vierde 35mm-lens voor de Sony FE- en Leica L-vattingen zijn volgens Dustin ‘precies goed’. “De combinatie van een redelijk formaat, een betaalbare prijs, geweldige, uitgebreide functies en verbluffende optische prestaties wordt voor veel fotografen de ‘goldilocks-formule’.”
  Want wie nu niet een dergelijke complete lens krijgen voor 500 euro minder dan de nieuwe GM-lens van Sony zelf? Met z’n Art-serie heeft “Sigma meesterlijk werk geleverd” door een uitstekend alternatief te bieden voor de objectieven van de grote merken zelf.
  En deze 35mm f/1.4 is een professionele lens in alle opzichten, aldus Dustin. De constructie is hoogwaardig, hij is professioneel weerbestendig en heeft functies als de scherpstelknop en opties voor diafragmaregeling. De autofocus is snel en stil en ook nog uiterst betrouwbaar, zo blijkt uit de test van Dustin. De lineaire handmatige focusmotor werkt prima voor videografen. De optische prestaties zijn uitzonderlijk goed en bijna te scherp. Ook belangrijk: de bokeh is echt heel mooi.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art Lens is volgens Bryan een optisch en fysiek aantrekkelijke lens met een handige combinatie van brandpuntsafstand en diafragma. Hij heeft een relatief compact formaat, is licht van gewicht en de lage prijs is ook aantrekkelijk. Deze groothoekprime levert volgens Bryan kwaliteitsbeelden, ook als je schiet met weinig licht. Je krijgt een mooi sterke achtergrondonscherpte als je onderwerp dichtbij is.
  Minpunten heeft hij ook. Zo zijn er sterke kleurranden bij een groot diafragma en heeft hij (bescheiden) tonvormige vervorming. Ook zijn de foto’s iets zacht bij open diafragma van f/1.4, hoewel ze aanzienlijk scherper zijn dan de zeer succesvolle eerste 35mm Art-lens.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Indrukwekkende bouw-en beeldkwaliteit. Ik heb deze lens nog maar 1x gebruikt, maar ik ben al erg onder de indruk van de kwaliteit. Een absolute aanrader.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV: Chris en Jordan van DPReview TV hebben de Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art uitvoerig onder de loep genomen in een heerlijke YouTube-review. De scherpte, de bokeh, de autofocus, de lensfouten, de bouwkwaliteit: op alle aspecten van deze Sigma Art gaan ze in.
  Benieuwd? De YouTube-review vind je onderaan deze pagina. Zeker bekijken als je je oog heb laten vallen op deze Sigma.

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op CameraNU.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op Cameraland.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art

 • Geoptimaliseerd: speciaal gemaakt voor Sony en Leica systeemcamera’s
 • Lichtsterk: moeiteloos binnenshuis of in de schemering fotograferen
 • Ronde bokeh: 11 afgeronde diafragmabladen
 • Geavanceerd optisch ontwerp: hoge beeldkwaliteit met minimum aan lensfouten
 • Professioneel: voorzien van diafragmaring met lock-switch en AFL-knop
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van 30cm
 • Robuust: stof- en spatwaterdichte behuizing
 • Snelle en geruisloos scherp: automatische scherpstelmotor

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op CameraNU.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op Cameraland.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art door Chris en Jordan van DPReview TV (10 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op CameraNU.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op Cameraland.nl >>

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art op Kamera-express.nl >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 105mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret149994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaPortret109994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret124994/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaStandaard154994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sigma 40mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard124992/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaStandaard96992/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret139990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard85984/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtSysteemJaStandaardzoom134995/100Reviews>
Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom149995/100Reviews>
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom150093/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sigma 24-105mm f/4.0 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom85988/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy