Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary | Reviews & Tests

De Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary is een prachtige lichtsterke standaard prime-lens voor je Sony, Canon, Fujifilm, Nikon aps-c of microfourthirds systeemcamera. Hij is compact en lichtgewicht en heeft een fraaie, zachte bokeh. “Zelfs als je het prijskaartje buiten beschouwing laat, is deze Sigma een absoluut juweeltje.” Alle belangrijke reviews!

Sigma 30mm f/1.4 DC DN ContemporaryLichtsterke standaardlenzen: allround inzetbaar

Lichtsterke standaardlenzen met een brandpuntsafstand van 50mm: ze zijn onmisbaar in je cameratas. Deze lenzen zijn inzetbaar voor veel fotogenres. Ze hebben een groot diafragma en een prachtige bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary, die in februari 2016 op de markt is gekomen. De versie voor Fujifilm X is in april 2022 op de markt gekomen. De versie voor Nikon Z is in april 2023 op de markt gekomen.

Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary

Brandpuntsafstand: 30mm / fullframe equivalent 45mm (Sony, Canon, Nikon en Fujifilm aps-c), 60mm (microfourthirds) | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensvattingen: Canon EF-M / Sony E (NEX) / Nikon Z / Fujifilm X / microfourthirds | Geschikt voor: aps-c en microfourthirds | Gewicht: 256gr | Lengte x diameter: 73 x 65mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Vergrotingsfactor: 0.14x | Filtermaat: 52mm | Release datum: februari 2016 (Sony, Canon, microfourthirds) / april 2022 (Fujifilm) | Release datum Nikon Z: april 2023 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 349 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary Deze Sigma-lens in het kort

Deze prachtig lichtsterke standaard prime-lens is niet alleen voor Sony-, Canon- en microfourthirds-camera’s beschikbaar, maar nu ook voor Fujifilm X. Dat laatste is groot nieuws. En het belooft veel voor de toekomst, want zowel Fujifilm-camera’s als Sigma-lenzen zijn populair.

Aangename bokeh

Met een maximaal diafragma van f/1.4 is de Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary zeer lichtsterk. Daardoor is hij bij uitstek geschikt voor fotografie bij weinig licht. Nog een voordeel van deze lichtsterkte in combinatie met het diafragma met 9 lamellen: de bokeh is buitengewoon aangenaam. Dat komt van pas bij veel genres, maar vooral bij het schieten van haarscherpe portretten met een vage achtergrond.

Spelen met scherptediepte

Spelen met de geringe scherptediepte komt bij veel meer genres van pas. Creatieve landschaps- of architectuurfotografie bijvoorbeeld. Het diafragma telt negen lamellen, wat zorgt voor een zachte weergave van de onscherpe gebieden en een natuurlijke overgang.

Sigma 30mm f/1.4 DC DN ContemporaryOok voor videografie

De geruisloze stappenmotor zorgt voor snelle, stille en vloeiende autofocus, waardoor deze standaardlens ook zeer geschikt is voor videografen of voor natuurfotografen die geruisloos willen fotograferen. Scherpstellen met deze Sigma gaat natuurlijk niet alleen automatisch, maar ook handmatig. Bij het scherpstellen verandert het objectief niet in lengte.

Uitstekende beeldkwaliteit

Het objectief heeft een uitstekend optisch ontwerp, met asferische, hoog-refractieve en dubbelzijdige asferische lenselementen. Die minimaliseren lensfouten zoals vervormingen en aberraties en zorgen voor uitstekende beeldkwaliteit. De speciale coating zorgt voor beelden zonder lensflares en schaduwbeelden als je met tegenlicht fotografeert. Deze Sigma is mooi robuust en weerbestendig gebouwd, maar blijft daarbij compact en lichtgewicht.

Deze Sigma-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Cameranu.nl >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Cameraland.nl >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Kamera-express.nl >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN ContemporaryProfessionele reviewers over de Sigma 30mm f/1.4 DC DN

De Sigma 30mm f/1.4 DC DN: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Amateurphotographer.co.uk (Richard Sibley, full review): Richard nam de versie voor de Fujifilm X-camera’s onder de loep (review van 6 juli 2022). Deze Sigma heeft nogal wat troeven die hem het overwegen waard maken voor bezitters van een aps c-camera of microfourthirds-camera. Zo heeft hij een mooie combinatie van afmetingen en gewicht, een uitstekende beeldkwaliteit, een snel f/1.4 diafragma, superieure bouwkwaliteit en een goede prijs.
  Z’n brandpunt van 50mm (fullframe-equivalent) is veelzijdig. En deze lens is beter dan veel andere opties met deze brandpuntsafstand. Microfourthirds-fotografen hebben weliswaar veel meer keuze binnen dit brandpuntsafstand, maar het diafragma van f/1.4 wordt alleen geëvenaard door de duurdere Leica 25mm f/1.4 Summilux. “Gezien de prestaties van de Sigma-lens, zou het moeilijk zijn om het extra geld te rechtvaardigen.”
  Door z’n bescheiden prijskaartje is het moeilijk om echte kritiekpunten te vinden, aldus Richard. “Scherpe beelden bij f/1.4 en scherpte van rand tot rand wanneer je diafragmeert, maken deze lens zeer aantrekkelijk en een nuttige aanvulling op je lenscollectie.” Heb je een aps c-camera van Sony, Leica, Canon of Fujifilm, overweeg dan zeker deze Sigma-lens, schrijft Richard. Ook voor microfourthirds-fotografen heeft deze lens veel te bieden. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sigma 30mm f/1.4 DC DN levert volgens Gordon haarscherpe resultaten over het hele beeld. De scherpstelling is daarbij soepel en stil. En het snelle f/1.4-diafragma biedt je veel mogelijkheden om met scherptediepte te spelen.
  Daarbij is deze Sigma betaalbaarder dan veel lichtsterke concurrenten. Daardoor is het de ideale keuze als je een standaardlens van hoge kwaliteit zoekt die beter presteert dan kitzooms. Zowel wat betreft scherpte als achtergrondonscherpte kom je met deze lens heel goed aan je trekken.
  Het enige echte nadeel is het ontbreken van optische stabilisatie. Wie met microfourthirds fotografeert vindt een aantrekkelijker alternatief in de Panasonic Lumix G 25mm f/1.7. Maar voor Sony E- en Canon EOS M-fotografen is de Sigma volgens Gordon een echte aanrader. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Wie ‘hunkert’ naar een f/1.4-standaardlens, moet volgens Jim zeker goed naar de Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary kijken. Die maakt fotograferen bij weinig licht echt goed mogelijk, zelfs als je ‘s nachts in de stad fotografeert. Met deze lens kun je ijzersterke beelden schieten. Die beelden zijn scherp, vooral vanaf f/2, tot aan de beeldranden. Daarbij is deze lens betaalbaar, licht en compact.
  Werk je met een camera zonder beeldstabilisatie, dan kan het ontbreken van stabilisatie in de lens een punt van zorg zijn, vooral als je graag video’s uit de hand schiet. Kijk in dat geval (als Sony-fotograaf) naar de duurdere Sony 35mm f/1.8 OSS.
  Voor microfourthirds-fotografen zijn er veel andere opties, waaronder de goedkopere Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 en de Olympus 25mm f/1.8, en de duurdere Olympus 25mm f/1.2 en Panasonic 25mm f/1.4.
  Maar al met al levert de Sigma 30mm f/1.4 sterke prestaties, met een paar optische nadelen. Goede keuze voor wie een snelle prime-lens met een standaard beeldhoek zoekt. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Shotkit.com (Marc Bergreen, full review): Als je kijkt naar het prijskaartje in combinatie met de prestaties, dan is deze lens spectaculair te noemen, aldus Marc. “Ik zou zeggen dat het de beste in zijn klasse is als het gaat om waarde versus kwaliteit.”
  Met de Sigma 30mm f/1.4 schiet je prachtige portretten, maar hij is ook uitstekend inzetbaar voor andere onderwerpen zoals landschappen of sport. Bouwkwaliteit, ergonomie, autofocus en beeldkwaliteit zijn indrukwekkend. Mooi is dat hij erg compact en licht is, zodat je hem altijd bij je kunt hebben op je fotografische pad.
 • Sigma 30mm f/1.4 DC DN ContemporaryEphotozine.com (John Riley, full review): De Sigma 30mm f/1.4 zou je kunnen omschrijven als een wolf in schaapskleren. De bescheiden buitenkant herbergt onverwachts een uitstekende compacte die echt levert wat je als fotograaf verlangt. Zelfs als je het prijskaartje buiten beschouwing laat, is deze Sigma een absoluut juweeltje. Het bescheiden prijskaartje is een prachtige bonus. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com (full review): De bescheiden afmetingen en gewicht, de uitstekende beeldkwaliteit, het snelle f/1.4 diafragma, de superieure bouwkwaliteit en het aangename prijskaartje: ze zorgen er allemaal voor dat de Sigma 30mm f/1.4 DC DN de aandacht verdient van fotografen.
  Deze lens heeft een zeer veelzijdig brandpunt. Vooral voor Sony-fotografen is dit heel aantrekkelijk; microfourthirds-fotografen hebben veel meer keuze.
  De beelden zijn scherp, al bij f/1.4. De randen blijven dan wat achter, maar trekken bij als je iets diafragmeert. Gezien de bescheiden prijs is het wel een erg aantrekkelijke lens. Eindoordeel: Silver Award met 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De Sigma 30mm f/1.4 DC DN is een lekker compacte en lichtgewicht lens. Toch heeft hij een snel f/1.4-diafragma, en verslaat hij ook met z’n lage prijs veel concurrenten. Al met al een geweldige standaardprime voor een mooie prijs, aldus Matthew. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Findingrange.com (Patrick, full review): De Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary is volgens Patrick een uitstekende keuze wie op zoek is naar een lichtsterke lens rond de 50mm (fullframe-equivalent). Deze Sigma heeft veel te bieden: hij is compact, lichtgewicht, goed gebouwd en heeft een uitstekende autofocus. Daarbij is de beeldkwaliteit geweldig. Het beste van alles: de hoge prijs/kwaliteit-verhouding.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Grootste voordeel: lichtsterke en scherpe standaardlens: de 30mm is effectief 45mm bij de APS-C sensor van de Sony 6000 serie. Alle autofocusfuncties werkten goed op mijn A6000 en net zo vlot als bij Sony's eigen lenzen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Mijn eerst prime lens na de standaard kit lens en tele kitlens. Met deze lens al veel mooie foto's kunnen maken. Door de vaste brandpuntsafstand ben je veel meer bezig met en voor de juiste compositie. Ik vind dit juist een voordeel, het maakt dat je trotser op het eindresultaat kunt zijn. De foto's zijn ook prachtig scherp, ook al bij f/1,4 zijn ze echt mooi scherp. Met de kerstdagen voor de deur ook ideaal om met minder licht nog foto's uit de hand te maken. Echt top dus!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Cameranu.nl >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Cameraland.nl >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Sigma 30mm f/1.4 DC DN

 • Zeer lichtsterk: maximaal diafragma van f/1.4
 • Fraaie bokeh: ideaal voor portretten
 • Allround: geschikt voor veel fotogenres
 • Snel scherp: automatische en handmatige focus
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van 30 centimeter
 • Compact en lichtgewicht: uitstekend in balans met kleinere systeemcamera’s
 • Robuust: weerbestendig ontwerp met solide mount

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Cameranu.nl >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Cameraland.nl >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sigma 30mm f/1.4 DC DN

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sigma 30mm f/1.4 DC DN door fotograaf Christopher Frost (7:40 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Cameranu.nl >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Cameraland.nl >>

Sigma 30mm f/1.4 DC DN op Kamera-express.nl >>

 

Beste Sigma-lenzen op een rij

De beste Sigma-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Contemporary-objectieven op een rij

Hieronder staan alle objectieven uit de Sigma Contemporary-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 56mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeePortret42990/100Reviews>
Sigma 16mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeGroothoek42990/100Reviews>
Sigma 17mm f/4.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek61990/100Reviews>
Sigma 23mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeGroothoek49990/100Reviews>
Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaGroothoekzoom89990/100Reviews>
Sigma 50mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaStandaard69990/100Reviews>
Sigma 20mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek69988/100Reviews>
Sigma 24mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek71988/100Reviews>
Sigma 24mm f/3.5 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek53988/100Reviews>
Sigma 10-18mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemNeeGroothoek69988/100Reviews>
Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Cont.SysteemJaStandaardzoom84988/100Reviews>
Sigma 35mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek61988/100Reviews>
Sigma 90mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaPortret71988/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG DN OS Cont.SysteemJaSupertelezoom99987/100Reviews>
Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Cont.SysteemNeeStandaardzoom49987/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeStandaard34985/100Reviews>
Sigma 45mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaStandaard52985/100Reviews>
Sigma 65mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaPortret69985/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Cont.DSLRJaSupertelezoom99982/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy