Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Contemporary | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke standaardzoomlens voor je fullframe Sony systeemcamera? De Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Contemporary is een zeer compacte, lichte en betaalbare standaardzoom. “Een aantrekkelijke lens voor wie licht bepakt op reis wil.” Silver Award bij DPReview. Alle belangrijke reviews!

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN ContemporaryLichtsterke standaardzoomlenzen: de werkpaarden

De lichtsterke standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Contemporary, die 12 maart 2021 op de markt is gekomen.

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Contemporary

Brandpuntsafstand: 28-70mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E en Leica L (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 470gr | Lengte x diameter: 103 x 73mm | Stof- en spatwaterdicht: deels | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 19cm | Vergrotingsfactor: 0.30x | Filtermaat: 67mm | Release datum: 12 maart 2021 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Contemporary Deze Sigma-lens in het kort

Schitterende lichtsterke standaardzoom voor fullframe systeemcamera’s met Sony E en Leica L vatting. Deze compacte lens is bijna de helft lichter dan de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art. En veel voordeliger. Terwijl ook de Sigma Contemporary een lichtsterkte heeft van f/2.8 over het hele zoombereik. Volgens Sigma is ook de beeldkwaliteit vergelijkbaar met de Sigma Art, waarop het optisch ontwerp is gebaseerd.

Lichtste standaardzoom in z’n klasse

De Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Contemporary is de kleinste en lichtste standaardzoom in z’n klasse. Daarmee is het misschien wel de ideale lens voor dagelijks gebruik. Je levert natuurlijk wel wat in ten opzichte van de Sigma Art. Zo begint het brandpuntbereik bij 28mm in plaats van bij 24mm. Daardoor heeft Sigma de behuizing zo compact kunnen houden.

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN ContemporarySnelle en geruisloze autofocus

Sigma heeft ook kunnen bezuinigen op het gewicht door de compacte autofocusmotor met een lichtgewicht focuselement. Die autofocus is wel lekker rap. Samen met een stille en snelle stappenmotor heeft de Sigma responsieve en vrijwel geruisloze autofocusprestaties.

Scherp van hoek tot hoek

Optisch is de Contemporary rijk bedeeld. Hij heeft 3 asferische, 2 FLD- en 2 SLD-lenselementen. Het lensontwerp corrigeert axiale chromatische aberratie en sagittale coma-aberratie. Daardoor schiet je foto’s met een gelijkmatige scherpte van het centrum tot in de hoeken. Ook de coatings zijn van topkwaliteit.

Tamron of Sigma?

Tamron heeft in juni 2018 een vergelijkbare standaardzoom uitgebracht: de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD. De Tamron is uitstekend besproken door de reviewers. Hij kreeg een Goud Award bij Zoom.nl en Digifoto Pro en is neergezet als “aantrekkelijke reis- en vakantielens.” Uiteraard zullen alle reviewers de Sigma en de Tamron uitgebreid met elkaar gaan vergelijken. Ik ben benieuwd...

Deze Sigma-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op CameraNU.nl >>

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op Cameraland.nl >>

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op Kamera-express.nl >>

Sigma cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 cashback op Sigma objectieven!

Op zoek naar een nieuwe lens? Ontvang tot €200 cashback op geselecteerde Sigma objectieven tijdens de Sigma Voorjaars Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Profiteer van deze Sigma-actie >>

 

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN ContemporaryProfessionele reviewers over de Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN

De Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Professioneel fotograaf Remy Sapatulej op CameraNU.nl: “Als je maar één lens naar een klus op reis mee mag nemen, zou iedere fotograaf de Sigma 28-70mm f/2.8 Contemporary direct moeten pakken”, aldus professional Remy Sapatulej. “Tenzij je een prime-liefhebber bent natuurlijk. Persoonlijk zou ik voor betaalde klussen mijn Sony G Master pakken vanwege de scherpte in de randen. Maar tijdens mijn reizen of privé shoots neem ik de Sigma 28-70mm f/2.8 direct mee. Het is daar echt de ideale lens voor vanwege het formaat en het gewicht.”
  Volgens Remy zijn de beeldkwaliteit, het formaat en het gewicht de absolute pluspunten van dit objectief. “Als ik kijk naar eventuele minpunten zou ik de randscherpte benoemen. In deze prijsklasse is dat iets dat ik wel voor lief zou nemen. Verbeterpunten en wensen zijn er natuurlijk altijd. Zo hecht ik waarde aan weathersealing, maar dat is geen probleem omdat er alternatieven in deze prijsklasse zijn die dat wel hebben.”
  Kortom: de Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Contemporary is volgens Remy dé lens voor de fotograaf die veel waarde hecht aan compacte en lichte gear, maar die ook graag de hoogste beeldkwaliteit nastreeft. Bekijk het hele reviews >>
 • Chip Fotomagazine (full review, nr. 64 2021): De Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Contemporary is volgens de reviewer een uitstekende standaarzoomlens. Hij “levert over de hele linie een overtuigende score en is een echte prijs/prestatie-tip voor hobbyfotografen binnen het E-systeem.”
  Dit objectief is licht en compact, terwijl het diafragma mooi lichtsterk blijft over het hele brandpuntbereik. De resolutie en lenskwaliteit komen volgens de reviewer “overeen met de metingen van een professionele 24-70mm-lens”. Hij is wel wat duurder dan de Tamron 28-75mm, maar scoort volgens Chip ook een stuk beter. Het is de beste standaardzoom voor hobby-fotografen die met Sony E fotograferen. Eindscore: 86/100.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN heeft volgens Gordon de allure van een lichtsterke zoom met vast diafragma, terwijl hij een stuk betaalbaarder en lichter is dan traditionele 24-70 2.8-lenzen. De extra 4mm aan de groothoekkant maakt die zoomlenzen echt duurder en veel zwaarder. Sigma’s eigen 24-70mm f/2.8 DG DN Art is bijvoorbeeld bijna twee keer zo zwaar.
  Uiteraard lever je ook op andere punten in. Zo is de weersafdichting van de Art beter. Maar je moet je volgens Gordon voor afvragen of je die 4mm extra groothoekdekking echt nodig hebt. En als je net zoals Gordon bent wil je eigenlijk nóg meer groothoek, en spaar je door voor bijvoorbeeld een ultragroothoekzoom zoals de Tamron 17-28mm f/2.8. Beide lenzen vullen elkaar dan uitstekend aan.
  De Sigma 28-70mm is een uitstekende lens. Hij is scherp in het midden en wordt alleen in de uiterste hoeken zachter met het diafragma op f/2.8. Daar heb je ook wat lichtafval. Ga je naar f/4 dan verbeteren zowel hoekscherpte als vignettering, en met f/5.6 tot f/8 heb je een constant helder en scherp beeld over het hele frame. Wie portretten schiet, kan met deze Sigma een aantrekkelijk vloeiende bokeh creëren. Wel kan de achtergrond-bokeh wat drukker zijn. Fans van bokehballen zullen volgens Gordon ook uienringen opmerken, maar die zijn ook zichtbaar bij vergelijkbare lenzen, zelfs op de veel duurdere Sony 24-70mm f/2.8 G Master.
  De bouwkwaliteit is prima, hoewel hij alleen stof- en vochtdicht is op de vatting en niet overal, zoals de duurdere Art-versie.
  Kortom: een prima lichtsterke zoomlens die licht en betaalbaar is. Maar dat geldt ook voor de Tamron 28-75mm f/2.8. Beide lenzen krijgen van Gordon het oordeel ‘Recommended’. In een latere review zal hij beide lenzen uitgebreid met elkaar vergelijken.
 • Dpreview.com (Mike Tomkins, field review): Uiteindelijk is een lens altijd een optelsom van plussen en minnen, aldus Mike. Dat geldt ook voor deze Sigma 28-70mm f/2.8. Kun je een lens vinden met een betere beeldkwaliteit? Absoluut, maar dan moet je meer geld neerleggen. En voor lief nemen dat je een veel grotere, zwaardere lens hebt. Op reis of tijdens een wandeling zal dat zeker een nadeel zijn.
  De beeldkwaliteit van deze Sigma is zeker goed, maar je kunt er wel kanttekeningen bij plaatsen. De meest opvallende: de hoekscherpte is niet geweldig is, en ook op de uiterste telestand bij open diafragma is de beeldkwaliteit minder goed. Schiet je close-up telefoto’s bij wijd open diafragma, dan krijgen je foto’s een zachte dromerige uitstraling. De lens is wel vatbaar voor ‘kattenogen’ in je bokeh-effect.
  Afhankelijk van je onderwerpen, zijn dat wellicht geen grote punten. En de beeldkwaliteit is verder solide, met een zeer goede scherpte over een groot deel van het brandpuntbereik. De bokeh is aangenaam en de lens is goed bestand tegen aberraties en nevenbeelden.
  De Sigma 28-70mm f/2.8 is ook zeer geschikt voor video. Hij heeft een snelle en stille autofocus en mooi gedempte bedieningselementen. De focus breathing is minimaal. De enige andere belangrijke tekortkoming: volledige weerbestendigheid ontbreekt, iets wat alle concurrenten wel bieden.
  Is top beeldkwaliteit en duurzaamheid belangrijker dan formaat, gewicht en kosten? Kijk dan naar de volledig weerbestendige Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art. En voor Sony-fotografen komt de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD in beeld: een aantrekkelijke lens als je kunt leven met zijn meer afleidende bokeh.
  Maar al met al is deze Sigma een kleine zoomlens met een groot diafragma die een solide beeldkwaliteit levert en een zeer goede scherpte over het hele beeld. Een aantrekkelijke lens voor wie licht bepakt op reis wil. Eindoordeel: Silver Award met een score van 85/100.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary is volgens Jim “een bijzonder aantrekkelijke lens voor fotografen met een fullframe camera die een compacte kit op prijs stellen boven de bredere dekking van 24-70mm zoomlenzen.” Hij past vooral goed bij slankere body’s, zoals de Panasonic S5 en Sony A7C. Ook op grotere body’s biedt hij een goede balans, zoals op de Panasonic S1R of de Sony A7R IV.
  Voor fotografen die met de L-vatting schieten, is deze Sigma makkelijk aan te bevelen. Daar is geen directe concurrentie. De Panasonic Lumix 20-60mm is wel een goed alternatief als een lichte lens zoekt en meer groothoek. Maar bij die lens heb je een kleiner maximaal diafragma, waardoor hij minder geschikt is voor fotograferen bij weinig licht of voor onscherpe achtergronden.
  Voor bezitters van een Sony-camera biedt de Tamron 28-75mm f/2.8 iets meer lens voor iets minder geld. Ook is hij door de weerbestendigheid beter geschikt voor buitenfotografen. Ook is de iets langere brandpuntsafstand handig voor portretten. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary is volgens Mark een verbazingwekkend lichtgewicht en compacte standaard zoomlens voor Sony Alpha en L-mount fullframe camera's. Hij is nóg korter en lichter dan de succesvolle Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD.
  Hij is veel lichter en korter dan grote broer Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art, maar daarvoor levert hij wel wat in. Het heeft minder groothoek, is eenvoudiger van ontwerp met en heeft minder externe bedieningselementen. Ook is hij minder goed geconstrueerd en minder goed afgedicht. Hij stelt minder snel scherp, is minder scherp en heeft een minder mooie bokeh.
  De Tamron 28-75mm en de Sigma 28-70mm liggen veel dichter bij elkaar. De Tamron heeft iets meer bereik, maar is minder goed gebouwd en heeft minder scherpte aan de beeldranden. In het algemeen wint de Sigma nipt, maar de Tamron is wat voordeliger.
  Optisch is de Sigma haarscherp in het centrum over het hele zoombereik. De scherpte neemt slechts een beetje af aan de uiterste beeldranden. De bokeh is mooi dankzij het irisdiafragma met 9 lamellen. Lensfouten als vignettering en tonvorming kun je makkelijk corrigeren in de camera of in de nabewerking.
  Autofocus is snel en handmatige scherpstelling op elk moment is een geweldige functie. De bouwkwaliteit is ook uitstekend. Al met al is deze Sigma 28-70mm een goed gebouwde, snelle standaardzoomlens die een uitstekende beeldkwaliteit levert in een zeer klein, lichtgewicht pakket. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Ted Forbes, full review): Sigma heeft door de jaren heen uitstekende lenzen geproduceerd, aldus Ted. Het bedrijf biedt meerdere objectief-lijnen die interessant zijn, en die geschikt zijn voor een groot aantal lensvattingen. De Contemporary-lijn verdient volgens Ted een plaats in de tas van vrijwel elke fotograaf.
  De Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN is indrukwekkend als je kijkt welke optische kwaliteit je krijgt voor de prijs die je betaalt. Uiteraard zijn er optisch betere standaardzooms op de markt. Maar als je budget krap is, is deze lens een echte winnaar. Dat geldt ook als je een lichte, kleine lens zoekt om de hele dag comfortabel mee op pad te zijn. Dat laatste is volgens Ted “de verborgen kracht van deze lens”.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Als je bereid bent veel geld op tafel te leggen, zijn er grotere, zwaardere en beter presterende lenzen dan de Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN. Toch is deze standaardzoom van Sigma volgens Angela een geweldige lens voor alledaagse fotografie. Een lens waar je zeker geen spijt van zult krijgen.
  Angela heeft de Sigma getest op zowel de Sony A1 als de Sony A7R IV, beide camera’s met hoge resolutie. Duidelijk is dat de Sigma deze resoluties aankan en een hoog detailniveau heeft. Hij is het scherpst op de groothoekstand bij f/5.6, maar de lens presteert nog steeds goed bij f/2.8. Bij 70mm heb je wat zachtere beelden. Schiet dan bij voorkeur tussen f/4 en f/16.
  Naar de hoeken toe is de Sigma ook wat minder scherp, maar dat is niet dramatisch. Diafragmeren naar f/4 verhoogt ook hier de hoekscherpte. De autofocus is lekker snel en vrij stil. Ook is focus breathing goed onder controle, dus allemaal goed nieuws voor videografen.
  Deze Sigma is zo compact als een lens voor aps-c camera’s met een kleiner maximaal diafragma. Bewonderenswaardig dat dit een lens voor fullframe camera’s is. Angela zou wensen dat hij in meer vattingen beschikbaar komt. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN is alweer een solide lens van Sigma, schrijft Dustin. De firma blijft maar uitstekende lenzen produceren voor Sony en Leica. Voor wie klein en licht wil reizen en de flexibiliteit van een zoomlens zoekt, krijgt met deze Sigma precies wat hij zoekt.
  De Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN is volgens Dustin ‘een manusje van alles’. Hij doet de meeste dingen redelijk goed. De constructie is mooi, hoewel op de weerbestendigheid is bezuinigd, hij heeft een geweldige autofocus en een uitstekende beeldkwaliteit. Mooi is ook dat je er goed close-ups mee kunt schieten.

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op CameraNU.nl >>

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op Cameraland.nl >>

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op Kamera-express.nl >>

 

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN ContemporaryBelangrijkste kenmerken van de Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN

 • Lichtsterke standaardzoom: f/2.8 over het hele zoombereik
 • Zeer compact & licht: de lichtste f/2.8 standaardzoom ter wereld
 • Razendsnel scherp: rappe en precieze autofocus
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van 19cm (groothoek) en 38cm (tele)
 • Maximale vergroting van 1:3.3 (groothoek) en 1:4.6 (tele)
 • Prachtige bokeh: 9 afgeronde diafragmalamellen
 • Weerbestendig: stof- en spatwaterdichte lensvatting

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op CameraNU.nl >>

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op Cameraland.nl >>

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN door DPReview TV (9 minuten). Mooie beelden! Plus een vergelijking met de Tamron 28-75mm f/2.8. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op CameraNU.nl >>

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op Cameraland.nl >>

Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN op Kamera-express.nl >>

 

Beste Sigma-lenzen op een rij

De beste Sigma-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke standaard zoomobjectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van standaard zoomobjectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon EF 24-70mm f/2.8L II USMCanon EFJaStandaardzoom199995/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Leica Vario-Elmarit SL 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom259095/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom249995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-35mm f/2.8MFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
OM System ED 12-40mm f/2.8 PRO IIMFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtSysteemJaStandaardzoom134995/100Reviews>
Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom149995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Olympus ED 12-40mm f/2.8 PROMFTNeeStandaardzoom99994/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Panasonic Lumix G 12-35mm f/2.8mm IIMFTNeeStandaardzoom99993/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom150093/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2DSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-60mm f/2.8-4.0MFTNeeStandaardzoom98792/100Reviews>
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8ENikon F (FX)JaStandaardzoom228591/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Leica LJaStandaardzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXDSony ENeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Tamron AF SP 24-70mm f/2.8 Di USDDSLRJaStandaardNiet leverbaar90/100Reviews>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2Sony EJaStandaardzoom95090/100Reviews>
Canon EF 24-105mm f/4.0L IS II USMCanon EFJaStandaardzoom119988/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Leica LJaStandaardzoom66988/100Reviews>
Samyang AF 24-70mm f/2.8Sony EJaStandaardzoom89988/100Reviews>
Sigma 24-105mm f/4.0 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom85988/100Reviews>
Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Cont.SysteemJaStandaardzoom84988/100Reviews>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXDSony EJaStandaardzoom79988/100Reviews>
Tokina AT-X 24-70mm f/2.8 Pro FXDSLRJaStandaardzoom99988/100Reviews>
Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Cont.SysteemNeeStandaardzoom49987/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy