Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art: Reviews & Tests

De Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art is een professionele standaardzoomlens voor je fullframe systeemcamera met Sony E- of Leica L-vatting. Het is de allereerste zoomlens ter wereld met een maximale lichtsterkte van f/1.8 over het hele zoombereik. “Al met al heeft hij een eersteklas beeldkwaliteit, constructie en autofocus.” Super Award bij Focus. Editor’s Choice bij Pcmag en Ephotozine. Alle belangrijke reviews!

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art Lichtsterke standaardzoomlenzen: de werkpaarden

De lichtsterke standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art, die op 20 juni 2024 op de markt is gekomen.

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art

Brandpuntsafstand: 28-45mm | Maximaal diafragma: f/1.8 | Lensmount: Sony E / Leica L (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 960gr | Lengte x diameter: 87.8 x 151.4mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Vergrotingsfactor: 0.25x | Filtermaat: 82mm | Release datum: 20 juni 2024 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 1.499 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sigma 28-45mm f/1.8 op Cameranu.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtDeze Sigma-lens in het kort

Sigma heeft al heel wat bijzondere lenzen in z’n gerenommeerde Art-lijn opgenomen, maar de Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art slaat alles. Het is de allersnelste zoomlens ter wereld, met een veelzijdig bereik van groothoek- tot standaard-brandpunt. Een lens met een maximaal diafragma van f/1.8 over het hele zoombereik. Daardoor biedt hij je beeldkwaliteit en bokeh die je normaal gesproken alleen krijgt met een hele serie prime-lenzen.

Van landschappen tot portretten

Deze Sigma is speciaal ontworpen voor fullframe systeemcamera's en biedt zowel fotografen als videografen ongeëvenaarde prestaties en veelzijdigheid. Hij is ideaal voor het vastleggen van weidse landschappen en betoverende architectuur met minimale vervorming. Maar deze Sigma is ook uitstekend inzetbaar voor portretten, bijzondere close-ups en snelle straatfotografie.

Lichtsterkte f/1.8 over het gehele bereik

Dankzij z’n enorme lichtsterkte van f/1.8 over het gehele zoombereik is dit de ideale lens als je met weinig scherptediepte wilt schieten, maar ook als het licht minder is, bijvoorbeeld bij schemering of binnenshuis. Dankzij het maximale diafragma van f/1.8 krijgen je foto’s een prachtige bokeh, waardoor je onderwerp eruitspringt en een dromerig, filmisch effect ontstaat.

Uitstekende prestaties bij tegenlicht

Het optische ontwerp van de Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art is hoogstaand. Hij heeft liefst 18 elementen in 15 groepen, inclusief 5 SLD (Special Low Dispersion) en 3 asferische elementen. Dit ontwerp levert uitstekende beeldkwaliteit met minimale lensfouten zoals chromatische aberratie en vervorming. Bovendien zorgen Sigma’s Nano Porous Coating en Super Multi-Layer Coating voor minimale ghosting en flare. Resultaat: ragscherpe en glasheldere beelden, zelfs bij tegenlicht.

Fraaie close-ups

Deze Sigma Art kun je ook goed inzetten voor creatieve close-ups. Hij heeft een minimale scherpstelafstand van 30cm over het gehele zoombereik. Daardoor kun je op de huid van je onderwerp kruipen en schiet je gedetailleerde close-ups met weer die dromerige bokeh. Dankzij de maximale vergrotingsfactor van 0.25x schiet je zelfs macro-achtige beelden.

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtIntern zoommechanisme voor stabiliteit

Mooi aan deze Sigma Art is ook het interne zoommechanisme. Daardoor blijft de lengte van de lens constant als je in- of uitzoomt. Dat maakt deze lens gemakkelijker te hanteren en stabieler op een statief of stabilizer. Bovendien is deze lens zo nóg beter beschermd tegen stof en water.

Snelle en stille autofocus

De autofocus van de Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art is snel, precies en fluisterstil. Dit objectief ondersteunt zowel Direct Manual Focus (DMF) als Autofocus + Manual Focus (AF+MF). Daarbij schakel je snel tussen autofocus en handmatige focus om de scherpte van je opnamen te finetunen. Voor videografen is de High-response Linear Actuator (HLA) een uitkomst. Die biedt snelle en nauwkeurige autofocus die vrijwel geluidloos werkt. Zeer nuttig voor video, waarbij stille bediening essentieel is.

Robuuste constructie

De Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art is robuust gebouwd. Hij kan niet alleen tegen een stootje, maar is ook bestand tegen de elementen dankzij de de stof- en spatwaterbestendige behuizing. De frontlens is voorzien van een water- en olieafstotende coating.

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtDeze Sigma-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Portretfotografie
 • Productfotografie
 • Reportagefotografie
 • Evenementenfotografie
 • Videografie

Sigma 28-45mm f/1.8 op Cameranu.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtProfessionele reviewers over de Sigma 28-45mm f/1.8

De Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Focus Fotomagazine (Jan Paul Mioulet, full review, 2024 nr. 4): De Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art heeft weliswaar een erg kort zoombereik, maar wel een lichtsterkte die voor kleinbeeldzooms uniek is, aldus Jan Paul. “Ondanks dat korte bereik kun je toch nog best wat spelen met perspectief en uitsnedes en ook met de achtergrondonscherpte.”
  Voordeel van de grote lichtsterkte van f/1.8 is ook dat je ISO laag kan blijven als het licht minder is, waardoor de ruis beduidend minder is. Dat scheelt flink ten opzichte van een standaardzoom met een maximaal diafragma van f/2.8. Hij heeft een snelle en stille scherpstelling. Voor filmen is jammer dat hij niet parfocaal is, schrijft Jan Paul: je kunt niet zoomen zonder de scherpstelling te corrigeren.
  De beeldkwaliteit is volgens Jan Paul uitstekend, met een zeer goede centrumscherpte en een heel fraai contrast bij volle opening. De hoeken zijn dan wat minder, maar met diafragmeren trekt dat snel bij. Lensfouten zoals overstraling, reflecties en lichtafval zijn minimaal. De bokeh is erg fraai. “Voor fotografen en filmers die de lichtsterkte van een vast brandpunt willen, maar niet zonder de flexibiliteit van een zoom kunnen, is dit unieke objectief voor Sony en Panasonic gebruikers voorlopig de enige keus.” Eindoordeel: Super Award met het cijfer 9.2.
 • Petapixel.com (Chris Niccolls, full review): Wat de Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art mist aan zoombereik, maakt hij goed in veelzijdigheid, schrijft Chris. Bovendien zijn de beelden scherp en optisch goed gecorrigeerd. “De 28-45 mm laat veel licht binnen en je kunt er ook macro-opnames mee schieten. Dit heeft ook veel potentieel als videolens met zijn interne zoom die in balans blijft als je hem verplaatst; perfect voor gimbalwerk.”
  Wel is er wat focus breathing, die beter beheersbaar is op 45mm dan op 28mm. “Deze lens kan erg mooi zijn als je een video-evenementenfotograaf bent die snel moet zoomen en een groot diafragma nodig heeft om de actie binnenshuis vast te leggen.” Voor fotografen heeft Chris het gevoel dat vooral landschapsfotografen meer hebben aan een groothoek van minimaal 24mm. En ook voor straatfotografen is dit misschien niet de ideale lens. “Zij waarderen misschien het gemak van een zoomlens, maar ik denk dat de meeste mensen beter geholpen zouden zijn met een paar compacte prime-lenzen.”
  Het prijskaartje noemt Chris heel redelijk. “Gezien de prestaties en de specificaties had ik verwacht dat hij een stuk duurder zou zijn.” Sigma heeft volgens Chris “opnieuw een unieke optiek gemaakt zonder directe concurrent.”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art is volgens Jim uniek in zijn soort. “Hij combineert de voortreffelijke, heldere optiek van een prime-lens in een zoomontwerp met een redelijk brandpuntbereik. We verwachten dat deze lens een hit zal worden bij professionals die bruiloften en evenementen vastleggen. Maar ook bij videomakers die anders een stuk of drie prime-lenzen zouden gebruiken om brede en standaardhoeken te bestrijken.”
  Wel had Jim liever wat meer zoombereik gezien. “Maar al met al heeft hij een eersteklas beeldkwaliteit, constructie en autofocus.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Matthew houdt van de manier waarop de Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art het gemak van een zoomlens combineert met het snelle en constante diafragma van f/1.8. Daarmee krijg je in feite twee of drie prime-lenzen met vaste brandpuntsafstand in één lens gecombineerd. “Je betaalt daarvoor natuurlijk een prijs: het zoombereik is beperkt en het is ook een behoorlijk omvangrijke en zware lens. Maar hij is niet groter en zwaarder dan sommige 24-70 mm f/2.8 ‘trinity’ standaardzooms.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Zo nu en dan verrast een bedrijf je, schrijft Dustin. Met deze Sigma Art is de verrassing niet zozeer dat het een f/1.8 zoomlens is. En ook niet door de combinatie van lichtsterkte, relatief laag gewicht en relatief gunstige prijs. Vergelijk hem maar eens met een mogelijk nog extremere lens: de Canon RF 28-70mm f/2.0L.
  Nee de echte verbazing van Dustin is optisch van aard: hij is optisch extreem goed. “Het is onmiskenbaar een Sigma, maar dan wel een extra bijzondere Sigma. Ik heb een paar van die momenten gehad in de ruim tien jaar dat ik Sigma-lenzen gebruikte, waarbij ik aangenaam verrast was doordat mijn verwachtingen werden overtroffen. Het is alsof ik plotseling een Zeiss-lens ontdek terwijl ik een standaard Sigma-aanbod verwachtte. Als Zeiss een Otus-zoom zou maken, voelt het alsof deze er ongeveer zo uit zou zien... en dat is een heel groot compliment.”
  Grootte en gewicht zorgen er wel voor dat hij niet voor iedereen geschikt is. Maar voor het prijskaartje krijg je heel veel waar voor je geld. “Hij is prachtig gemaakt, rijk aan functies, heeft een hoogwaardig focussysteem, is ongelooflijk scherp en heeft werkelijk prachtige bokeh en weergave. Oh, en het is 's werelds eerste f/1.8 fullframe zoomlens, dus dat heeft hij ook.”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Zeer snelle lenzen hebben aantrekkingskracht, aldus John. Niet alleen bieden ze veel mogelijkheden bij weinig licht, maar ook bieden ze de mogelijkheid om achtergronden onscherp te maken voor een prachtig vloeiende bokeh. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.
  Dit is een lens die misschien niet geschikt is voor wie bij redelijk helder daglicht fotografeert. “Maar voor wie zich in het donker op pad waagt, zal de nieuwe lens een enorm potentieel bieden en veel nieuwe creatieve mogelijkheden.” Groot en zwaar is hij wel. Tegelijk is Sigma’s bewering dat hij vrij compact is en een gewicht van minder dan 1 kg heeft ook geldig. En daarmee is het volgens John een speciale lens.
  Al met al is dit volgens John “een zeer opwindende lens die een droom is om te gebruiken. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art is volgens Bryan een baanbrekende fullframe lens die uitzonderlijk is vanwege het ultrasnelle diafragma en de algehele prestaties, met ultrascherpe beelden bij het maximale diafragma van f/1.8.
  Met z’n diafragma van f/1.8 van prime-lenskwaliteit kan deze Sigma volgens Bryan “een set prime-lenzen vervangen die voor weinig licht zijn geoptimaliseerd. Daarbij heeft hij een beeldkwaliteit die de meeste primes evenaart of zelfs overtreft.”
  De lens heeft ook een solide constructie en een doordacht ontwerp, ook vanuit esthetisch perspectief. “Daarmee is deze lens een betrouwbaar genot om te gebruiken. En het bekijken van de beelden die je met deze 28-45mm hebt geschoten is zelfs nog leuker.”
 • Fstoppers.com (Gary McIntyre, full review): Deze Sigma Art levert wat hij belooft, schrijft Gary. Het is een lens voor zowel de fotograaf als voor de filmmaker. Voor filmers is mooi dat er weinig focus breathing is. “Voor fotografen is het een veelzijdige prime-zoomlens. Ideaal voor een hele reeks werkzaamheden. En het bespaart je het verwisselen van lenzen als je nu prime-lenzen gebruikt binnen dit zoombereik.”
  Kijk je naar het prijskaartje van deze lens dan moet je het afzetten tegen de primelenzen die hij kan vervangen. “Stel je hebt nu een 28mm, een 40mm en een 33mm. Daar leg je zomaar 2.000 euro voor neer.”
 • Parkcameras.com (Nick Dautlich, full review): De Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art is volgens Nick ideaal voor zowel fotografen als filmmakers die een hoogwaardige, veelzijdige lens nodig hebben. “Hij blinkt uit in het vastleggen van een breed scala aan onderwerpen, van dynamische landschappen en gedetailleerde portretten tot scènes bij weinig licht en filmische video's.”
  Deze lens biedt indrukwekkende optische prestaties, een duurzame constructie en geavanceerde functies. De snelle, stille autofocus en de minimale focus breathing maken hem tot een waardevolle investering, schrijft Nick. “Deze lens combineert de flexibiliteit van een zoomlens met de kwaliteit van een prime-lens, waardoor verbluffende resultaten worden gegarandeerd onder alle opnameomstandigheden. Daarmee is deze lens een essentiële aanvulling op de gereedschapskist van elke content maker.”
 • PetaPixel (Chris Niccolls, video-review): Volgens Chris is dit de allersnelste fullframe zoomlens die hij ooit heeft gezien. Zo op het oog is het de perfecte lens uit voor video- en evenementenwerk. Maar hoe presteert hij in de echte wereld? Chris nam deze razendsnelle zoom mee naar de East Village in het Canadese Calgary om dat voor jullie uit te zoeken. En maakte daar een geweldige video-review over!
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sigma 28-45mm f/1.8 op Cameranu.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtBelangrijkste kenmerken van de Sigma 28-45mm f/1.8

 • Eerste ter wereld: lichtsterkte van f/1.8 over het hele zoombereik
 • Superieur ontwerp: 18 elementen in 15 groepen, 5 SLD / 3 asferische elementen
 • Uitstekende beeldkwaliteit: Super Multi-Layer coating
 • Tegen lensfouten: Nano Porous coating vermindert ghosting en flare
 • Fraaie close-ups: minimale scherpstelafstand 30cm
 • Intern zoommechanisme: constante lengte bij zoomen
 • Razendsnel scherp: High-response Linear Actuator (HLA) voor snelle en nauwkeurige autofocus
 • Handig: compatibel met AF-hulp (alleen voor Sony E-mount)
 • Frontlens voorzien van water- en olieafstotende coating
 • Professioneel: zelf toewijzen van functies aan twee AFL-knoppen
 • Mooie functies: ondersteunt DMF en AF+MF
 • Robuust gebouwd: stof- en spatwaterbestendig ontwerp

Sigma 28-45mm f/1.8 op Cameranu.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sigma 28-45mm f/1.8

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art door Chris Niccolls van PetaPixel (11:52 minuten). Zo’n snelle fullframe zoomlens heeft Chris nog nooit gezien. Zo op het oog is het de perfecte lens uit voor video- en evenementenwerk. Maar hoe presteert hij in de echte wereld? Chris nam deze razendsnelle zoom mee naar de East Village in het Canadese Calgary om dat voor jullie uit te zoeken. Kijken!

Sigma 28-45mm f/1.8 op Cameranu.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Sigma 28-45mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtSysteemJaStandaardzoom134995/100Reviews>
Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom149995/100Reviews>
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom150093/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sigma 24-105mm f/4.0 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom85988/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 105mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret149994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaPortret109994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret124994/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaStandaard154994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sigma 40mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard124992/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaStandaard96992/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret139990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard85984/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy