Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art | Reviews & Tests

Wat is de beste Sigma Art prime-lens voor je fullframe camera van Canon, Nikon of Sony? De Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art is een van de toplenzen uit de Art-stal van Sigma. Uit de reviews: “Spetterende lens die aan mijn wensen voldoet” en “Kunstwerk voor fullframe-dslr’s”. Platina Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art objectief Lichtsterke primes: geliefd bij de profs

Lichtsterke prime objectieven zijn het summum voor de professionele fotograaf en de fanatieke amateur. De beeldkwaliteit ligt nog een stuk hoger dan die van professionele zoomlenzen. Bovendien zijn ze nóg lichtsterker. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art, die in 2015 op de markt is gekomen.

Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art objectief

Brandpuntsafstand: 24mm | Lichtsterkte: f/1.4 | Lensvattingen: Canon EF, Nikon F, Sony FE en Leica L | Geschikt voor: fullframe en aps-c camera's | Gewicht: 665gr | Lengte: 90.2mm | Beeldstabilisatie: nee | Filtermaat: 77mm | Release datum: 2015 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 829 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Sigma Art-lens in het kort

Dit Sigma Art-objectief is voorzien van een geavanceerde optische constructie en een robuust fysiek ontwerp. De combinatie van 3 'F' lage dispersie elementen en 4 speciale lage dispersie elementen helpen bij het minimaliseren van chromatische aberraties. 2 asferische elementen, waarvan er 1 zich achterin het objectief bevindt, minimaliseren vervormingen en afwijkingen. Resultaat: uitstekende beeldkwaliteit en excellente scherpte van hoek tot hoek.

Heerlijke toplens

Uiteraard is ook dit top-objectief van Sigma voorzien van een hypersonische scherpstelmotor. Deze zorgt voor een snelle, soepele maar vooral fluisterstille autofocus. Heel handig: je kunt de autofocus altijd handmatig aanpassen door eenvoudigweg aan de scherpstelring te draaien. Het afgeronde diafragma met 9 lamellen zorgt voor een zachte onscherpte. Kortom een heerlijke toplens om heel vaak op je camera te hebben.

Deze Sigma Art-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Reportagefotografie

Sigma 24mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 24mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

Sigma cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 cashback op Sigma objectieven!

Op zoek naar een nieuwe lens? Ontvang tot €200 cashback op geselecteerde Sigma objectieven tijdens de Sigma Voorjaars Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 mei 2024!

Profiteer van deze Sigma-actie >>

 

Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art objectief (Professionele) reviewers over de Sigma 24mm f/1.4 Art

De Sigma 24mm f/1.4 Art: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro: “Derde kunstwerk voor fullframe-dslr’s”, juicht Digifoto Pro. “Koop je een 24mm f/1.4, dan wil je waarschijnlijk veel gebruikmaken van een kleine scherptediepte, of bij weinig licht fotograferen. Het is dus essentieel dat het objectief bij de maximale diafragmaopening goed presteert. Sigma's derde Art-objectief slaagt daarin met verve.”
  De optische prestaties zijn uitstekend, aldus Digifoto Pro. Al vanaf f/1.4 is de scherpte al zeer goed. De hoekscherpte overtreft de concurrentie zelfs, stelt de reviewer. “Daar bovenop is ook de 'bokeh' mooi zacht en blijven lensfouten tot een minimum beperkt. Alleen vignettering is sterk aanwezig, maar dat is niet anders bij de concurrentie.” De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend.
  In een nieuwe test (septembernummer 2019) geeft Digifoto Pro de hoogste award aan deze Sigma Art: Platina Award.
 • Ephotozine.com: Andere lenzen in de Art-serie van Sigma zijn uitstekend ontvangen, mede dankzij hun optische kwaliteit en de zeer redelijke prijsstelling vergeleken met vergelijkbare objectieven van de grote merken. “This 24mm f/1.4 looks to continu this trend. It delivers high levels of sharpness, with low distortion and CA, is built well and is reasonably priced. As a result, it is well worth considering if you’re in the market for a fast wide angle lens.” Oordeel: 4.5 van de 5 sterren en Highly Recommended.
 • Camerastuffreview.com: De Sigma 24 mm f/1.4 Art levert een uitmuntende prestatie, stelt de reviewer. Hij heeft hem vergeleken met de Canon 24 mm f/1.4 L II, een groothoeklens die hoog scoort in het testoverzicht van Camerastuffreview. “Bij f/5.6 lukt het mij niet om verschillen in beeldkwaliteit te ontdekken tussen beide objectieven, maar bij open diafragma is de Sigma beduidend scherper.” Daarnaast heeft de Sigma minder last van overstraling en nevenbeelden. “Wat beeldkwaliteit betreft geldt voor beiden: gebouwd als een tank.”
 • Cameralabs.com: Deze Sigma is een winnaar, stelt de reviewer. Je kunt beelden schieten met een kwaliteit die je onmogelijk had gehouden voor een lens met een diafragma van f/1.4. Hij heeft lage distortie, normale vignettering, heel weinig chromatische aberratie, en een snelle en betrouwbare autofocus. “And the build-quality and the new design support Sigma's claim to have developed and manufactured a lens to professional standards.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Landscape Photography Magazine: Wat iedereen direct wil weten: hoe hoog is de beeldkwaliteit van deze lens. De reviewer laat er geen misverstand over bestaan: “In a word, outstanding. (...) It’s bitingly sharp between f/5.6 and f/11, from the centre right into the corners. This is exactly where landscape photographers want it.” Maar ook op f/1.4 is de Sigma flink scherp, met wat zachtheid in de hoeken. “Once stopped down to f/2.8, both the centre and corners are much improved.”
 • Photographyblog.com: Misschien is wel het belangrijkst dat de prijs van de Sigma 24mm f/1.4 DG HSM zeer aantrekkelijk is, hij ligt flink onder de prijs van de concurrerende lenzen van Canon en Nikon. De enige concessie: de Sigma is niet spatwaterdicht, de Canon en Nikon wel. “This is a relatively small concern for most photographers, though, so we can strongly recommend the new Sigma 24mm F1.4 DG HSM as a fast, well-built wide-angle prime lens that delivers excellent results at a price that won't break the bank.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Spetterende lens die aan mijn wensen voldoet. Zeer accurate lens van een uitmuntende beeldkwaliteit. De HSM-motor is snel en geluidloos. De foto zijn zeer scherp en bij groot diafragma een mooie onscherpte.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Dit objectief evenaart minstens of overtreft de vergelijkbare objectieven van Nikon en Canon. Met de gunstige prijsstelling wordt het een "no-brainer". Ik ben bijzonder tevreden en kan het iedereen aanraden die op zoek is naar een hoogwaardige supergroothoek.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Dit objectief is echt geweldig! Het levert een prachtige beeldkwaliteit, heerlijk voor landschappen en straatfotografie.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik ga eerlijk zijn: ik heb een Canon body en daar zet ik enkel Canon objectieven op Totdat ik eigelijk een primelens zocht om foto's naar een hoger niveau te tillen. Ik was op zoek naar een groothoeklens die lichtsterk was Er is toen een SIGMA 24 mm van de "A" serie voorgesteld Wel, this is it. lichtsterk : ja snel en stil : ja Afwijkingen : gewoon nihil Robuust : ja Je voelt ook dat je iets in handen hebt Zonder Canon objectieven af te breken kan ik u al zeggen dat ik de "ART" serie heel sterk kan aanbevelen Because : This is "ART".” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Uitstekende lens! Nu een week in gebruik, uitstekende lens, prima scherpte en lichtgevoeligheid.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sigma 24mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 24mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

 

Kenmerken van de Sigma 24mm f/1.4 Art

 • Zeer lichtsterk
 • Handmatig aan te passen autofocus
 • Hypersonische autofocus moto
 • 9-blads diafragma
 • Geïntegreerde zonnekap

Sigma 24mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 24mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sigma 24mm f/1.4 Art

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Sigma 24mm f/1.4 Art door fotograaf Christopher Frost (9:40 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 24mm f/1.4 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 24mm f/1.4 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24mm f/1.4 Art op Kamera-express.nl >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 105mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret149994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaPortret109994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret124994/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaStandaard154994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sigma 40mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard124992/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaStandaard96992/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret139990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard85984/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtSysteemJaStandaardzoom134995/100Reviews>
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom150093/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sigma 24-105mm f/4.0 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom85988/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy