Sigma 24-70mm F/2.8 DG OS HSM ART | Specs & Reviews

Wat is de beste lichtsterke 24-70mm zoomlens voor je spiegelreflex van Canon of Nikon? Bekijk specs & reviews van de Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ART. Winnaar van de TIPA-award 2018. Deze Sigma levert "bij volle opening al een mooi contrast en een goede scherpte."

Lichtsterk & 24-70mm: geliefd bij de profs

De lichtsterke 24-70mm objectieven noemen ze ook wel de 'werkpaarden van de fotograaf'. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en fanatieke amateurs. Hieronder zie je specs en reviews van de Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ART, die in 2017 op de markt is gekomen.

Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ART Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ART

Zoombereik: 24-70mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Gewicht: 1.020gr | Lengte: 108mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.21x | Filtermaat: 82mm | Release datum: augustus 2017 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs: 1.399 euro op Cameranu.nl

Sigma 24-70mm in het kort

Eindelijk heeft ook de veelgeprezen Sigma Art-serie een werkpaard voor de professional en serieuze amateur: een lichtsterke 24-70mm standaardzoom. De specs zien er uitstekend uit. De zoomlens combineert lichtsterkte met beeldstabilisatie en een stof- en spatwaterdicht ontwerp. Ook de autofocusprestaties zijn hoog dankzij een vernieuwde scherpstelmotor. Het diafragma heeft 9 afgeronde bladen, wat een prachtige bokeh geeft in bijvoorbeeld portretten.

Uitstekende beeldkwaliteit

Het Art-objectief heeft een doordacht optisch ontwerp, waarbij 19 elementen zijn verdeeld over 14 groepen. Liefst 3 speciale lage dispersie lenselementen en 4 asferische lenselementen zorgen voor uitstekende beeldkwaliteit over het gehele zoombereik. Optische aberraties, coma en beeldvervormingen worden effectief buiten de deur gehouden. Een meerlaagse coating gaat lensflares en schaduwbeelden tegen. Daardoor is het contrast optimaal in alle mogelijke lichtsituaties.

Deze Sigma voor Canon op Cameranu.nl >>

Deze Sigma voor Nikon op Cameranu.nl >>

Oordelen reviewers over de Sigma 24-70mm

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (2017 nr. 6): De reviewer constateert dat de lens in testen op internet de hooggespannen verwachtingen niet helemaal waarmaakt. In de eigen praktijktest levert deze Sigma “bij volle opening al over een groot deel van het beeldveld een mooi contrast en een goede scherpte.” De uiterste hoeken scoren wat minder, maar dat geldt voor vrijwel alle standaardzooms.
  “Belangrijker wellicht is dat het bij foto’s van personen een heel prettige beeldoverdracht laat zien. Kortom: in veel praktijksituaties voldoet het objectief uitstekend. Het is een prettig objectief om mee te werken, de afmetingen in combinatie met het gewicht maken het goed hanteerbaar. Stabilisatie voldoet goed en levert ca. drie stops winst op.” Kwalificatie: Goud Award.
 • Photographyblog.com: Deze Sigma Art levert spatscherpe resultaten over bijna het hele zoombereik, aldus de reviewer. Hij biedt ook een erg prettige bokeh dankzij het 9-bladig diafragma. Ook de bouwkwaliteit is excellent. De reviewer heeft hem getest op de Canon EOS 5DS R, en hij stelde razendsnel scherp.
  Dat je altijd handmatig de scherpstelling kunt overnemen, is een geweldige feature. Dat geldt ook voor de effectieve optische beeldstabilisatie, iets wat je niet vindt in de Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Ook de prijs van de Sigma 24-70mm Art is erg aantrekkelijk, en flink lager dan de concurrentie van Canon en Nikon.
  “Overall, the new Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM Art is a very well-built, fast standard zoom lens that delivers superb results on the latest high-resolution full-frame cameras.”
 • Ephotozine.com: Dit is een zeer aantrekkelijke lens voor wie een fullframe camera heeft. Tegen redelijke kosten levert hij zeer goede algemene prestaties. De bokeh is om van te watertanden “and the potential for portrait shooting, low distortion, in fact, a variety of positive aspects that make for a quality end result.”
  Jammer dat de weerbestendigheid niet van topkwaliteit is. En ook de wat zwakkere prestaties op 70mm is een minpunt “but even this may well delight others as the portrait and perhaps flower study potential is very real.” Eindoordeel: ‘Recommended’.
 • The-digital-picture.com: De belofte hing in de lucht dat de ‘Sigma Art lens kwaliteit’ ook op deze 24-70mm lens zou neerdalen, beschrijft de reviewer. Dat, plus het aantrekkelijke f/2.8 maximale diafragma en de beeldstabilisatie verleidde een flink aantal fotografen om direct bij de aankondiging van deze lens de bestelling te plaatsen. Maakt de Sigma 24-70mm f/2.8 OS Art deze belofte waar?
  “From the perspectives of many, it was hoped that this lens would get that spotlight for its exceedingly sharp image quality performance and from that perspective, I'm sure that there is some let-down among the hopeful. However, this lens is optically competitive and it performs quite well for the price.”
  De reviewer is dan ook enthousiast over deze lens. Hij is flink compact voor wat alle specs die hij aan boord heeft. Hij is goed gebouwd, hij heeft uitstekende beeldstabilisatie en hij is ‘weather-ready’. De lens heeft overall ook een uiterlijk dat hoge kwaliteit doet vermoeden. En: “This lens delivers very impressive image sharpness”.
 • Cameralabs.com: Deze Sigma Art heeft een zeer goed beeldstabilisatie-systeem en is kleiner, goedkoper, heeft een betere bokeh en minder vertekeningen dan de referentie in z’n klasse: de Nikon 24-70/2.8E VR. “But its image quality at the short end and in the outer area of a high resolution full-frame sensor is disappointing considering that this lens is a member of Sigma's well-renowned "Art"-line. But still the Sigma 24-70/2.8 OS Art earns a recommendation.” Eindoordeel: Recommended.
 • Imaging-resource.com: Bij deze Sigma heeft de reviewer tot z’n verbazing zorgen over de scherpte, vooral in de hoeken van het beeld en vooral bij grotere diafragma’s. “It's awesome that the lens looks great at f/16 or even f/22, but it's far more rare to shoot that stopped down.” Deze Sigma is dan ook eerder te vergelijken met de Tamron 24-70mm SP G2, een goede lens, dan met Canon L of Nikon lenzen, die zijn superieur, al kosten ze natuurlijk ook meer.
  “It's an odd position, seeing as we are so used to comparing recent Sigma lenses to high-end glass like Zeiss, and this time find ourselves comparing it to Tamron.” Toch is deze Sigma nog steeds een goede lens. Maar de verwachtingen van een 24-70mm Art waren hoog gespannen, en die verwachtingen worden niet geheel waargemaakt voor deze reviewer.
 • Pcmag.com: Deze Sigma 24-70mm Art is, net als de concurrent van Tamron, een poging om een snelle standaardzoom te bieden voor fullframe camera’s met een redelijke prijs plus beeldstabilisatie. Dat is ambitieus. Op de groothoekstanden is deze Sigma minder scherp dan de Tamron, maar hij levert beeldkwaliteit die zeker acceptabel scherp is over het hele zoombereik, zelfs bij camera’s met een hoge resolutie. De Tamron levert weer wat zachtere resultaten bij 70mm f/2.8, wat jammer is.
  De Sigma is een goed betaalbaar alternatief voor de duurdere Nikkor 24-70mm f/2.8E en de Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Maar ben je een professional, dan kun je beter voor de merk-objectieven kiezen.
  Moet je deze Sigma kiezen of de Tamron 24-70mm G2? Schiet je vaak op f/2.8 en wil je fatsoenlijke resultaten over het hele zoombereik? Dan kies je het best voor de Sigma. Maar schiet je vaak op de groothoekstanden, dan is de Tamron beter vanwege de hogere resolutie. Eindoordeel: Goed met 3 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Prima lens, bevalt goed. Is wat zwaar, maar de kwaliteit is prima. Eenvoudig in gebruik en is solide. Is ook goedkoper dan de Nikon lens, terwijl de kwaliteit minstens even goed is, of zelfs beter.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bhphotovideo.com: “The lens itself is pretty heavy and larger than most of my lenses but that's a small price to pay for the quality of the images I'm getting from this lens. I love love love it and will continue to sing it's praises! I think I even like it more than my Sigma 35mm Art lens!”

Plussen en minnen van de Sigma 24-70mm

 • Diafragma opgebouwd uit 9 afgeronde bladen: mooi bokeh
 • Beeldstabilisatie compenseert trillingen
 • Stof- en spatwaterdicht ontwerp
 • Iets zwakkere prestaties op 70mm

Deze Sigma voor Canon op Cameranu.nl >>

Deze Sigma voor Nikon op Cameranu.nl >>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

ObjectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 12-24mm f/4.0 ArtUltragroothoekzoom€ 1,74988/100Reviews >>
Sigma 14-24mm f/2.8 ArtUltragroothoekzoom???90/100Reviews >>
Sigma 18-35mm f/1.8 ArtGroothoekzoom€ 79985/100Reviews >>
Sigma 24-35mm f/2.0 ArtGroothoekzoom€ 99994/100Reviews >>
Sigma 24-70mm f/2.8 ArtStandaardzoom€ 1,39988/100Reviews >>
Sigma 24-105mm f/4.0 ArtStandaardzoom€ 85988/100Reviews >>
Sigma 50-100mm f/1.8 ArtTelezoom€ 1,19990/100Reviews >>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 14mm f/1.8 ArtUltragroothoek€ 1,59992/100Reviews >>
Sigma 20mm f/1.4 ArtGroothoek€ 93992/100Reviews >>
Sigma 24mm f/1.4 ArtGroothoek€ 79992/100Reviews >>
Sigma 30mm f/1.4 ArtGroothoek€ 46978/100Reviews >>
Sigma 35mm f/1.4 ArtGroothoek€ 79988/100Reviews >>
Sigma 50mm f/1.4 ArtStandaard€ 85984/100Reviews >>
Sigma 70mm f/2.8 ArtMacro???90/100Reviews >>
Sigma 85mm f/1.4 ArtPortret€ 1,24994/100Reviews >>
Sigma 105mm f/1.4 ArtPortret???94/100Reviews >>
Sigma 135mm f/1.8 ArtPortret€ 1,39990/100Reviews >>

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke standaard zoomobjectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van standaard zoomobjectieven.

ObjectiefPrijsRatingBekijk!
Canon RF 28-70mm f/2.0L USM€ 3,29997/100Reviews >>
Canon EF 24-70mm f/2.8L II€ 1,96795/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 R€ 1,14993/100Reviews >>
Sigma 24-70mm F/2.8 Art€ 1,39993/100Reviews >>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM€ 2,24993/100Reviews >>
Tamron SP 24-70mm f/2.8 G2€ 1,39993/100Reviews >>
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E€ 2,28591/100Reviews >>
Sony FE 24-105mm f/4.0G€ 1,34990/100Reviews >>
Canon RF 24-105mm f/4.0L€ 1,21990/100Reviews >>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 S€ 1,09988/100Reviews >>
Canon EF 24-105mm f/4.0L€ 1,25988/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0€ 59988/100Reviews >>
Sigma 24-105mm f/4.0 Art€ 85988/100Reviews >>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD€ 79988/100Reviews >>
Tokina AT-X 24-70mm f/2.8€ 99988/100Reviews >>

 

Beste spiegelreflexcamera’s van dit momentTop 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd wat de beste spiegelreflexcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje hou ik zo goed mogelijk up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Cameranu.nl Beste webshop voor de Sigma 24-70mm f/2.8 ART

Zo’n mooie lens koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven en camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor de Sigma 24-70mm f/2.8 ART beveel ik van harte Cameranu.nl aan. Een camerawinkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van Cameranu:
 • Dé foto- en videospecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Deze Sigma voor Canon op Cameranu.nl >>

Deze Sigma voor Nikon op Cameranu.nl >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)