Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke 24-70mm zoomlens voor je spiegelreflex van Canon of Nikon? De Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art is een uitstekende standaardzoomlens. "Bij volle opening al een mooi contrast en een goede scherpte." Winnaar van de TIPA-award 2018. Alle belangrijke reviews!

Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtLichtsterk & 24-70mm: geliefd bij de profs

De lichtsterke 24-70mm objectieven noemen ze ook wel de 'werkpaarden van de fotograaf'. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en fanatieke amateurs. Hieronder zie je specs en de belangrijkste reviews van de Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art, die in 2017 op de markt is gekomen.

Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art

Zoombereik: 24-70mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Lensvattingen: Canon EF / Nikon F (FX) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.020gr | Lengte: 108mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.21x | Filtermaat: 82mm | Release datum: augustus 2017 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs: 1.399 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Sigma Art-lens in het kort

Eindelijk heeft ook de veelgeprezen Sigma Art-serie een werkpaard voor de professional en serieuze amateur: een lichtsterke 24-70mm standaardzoom. De specs zien er uitstekend uit. De zoomlens combineert lichtsterkte met beeldstabilisatie en een stof- en spatwaterdicht ontwerp. Ook de autofocusprestaties zijn hoog dankzij een vernieuwde scherpstelmotor. Het diafragma heeft 9 afgeronde bladen, wat een prachtige bokeh geeft in bijvoorbeeld portretten.

Uitstekende beeldkwaliteit

Het Art-objectief heeft een doordacht optisch ontwerp, waarbij 19 elementen zijn verdeeld over 14 groepen. Liefst 3 speciale lage dispersie lenselementen en 4 asferische lenselementen zorgen voor uitstekende beeldkwaliteit over het gehele zoombereik. Optische aberraties, coma en beeldvervormingen worden effectief buiten de deur gehouden. Een meerlaagse coating gaat lensflares en schaduwbeelden tegen. Daardoor is het contrast optimaal in alle mogelijke lichtsituaties.

Deze Deze Sigma Art-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op Kamera-express.nl >>

Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art(Professionele) reviewers over de Sigma 24-70mm f/2.8 Art

De Sigma 24-70mm f/2.8 Art: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (2017 nr. 6): De reviewer constateert dat de lens in testen op internet de hooggespannen verwachtingen niet helemaal waarmaakt. In de eigen praktijktest levert deze Sigma “bij volle opening al over een groot deel van het beeldveld een mooi contrast en een goede scherpte.” De uiterste hoeken scoren wat minder, maar dat geldt voor vrijwel alle standaardzooms.
  “Belangrijker wellicht is dat het bij foto’s van personen een heel prettige beeldoverdracht laat zien. Kortom: in veel praktijksituaties voldoet het objectief uitstekend. Het is een prettig objectief om mee te werken, de afmetingen in combinatie met het gewicht maken het goed hanteerbaar. Stabilisatie voldoet goed en levert ca. drie stops winst op.” Eindoordeel: Goud Award.
 • Photographyblog.com: Deze Sigma Art levert spatscherpe resultaten over bijna het hele zoombereik, aldus de reviewer. Hij biedt ook een erg prettige bokeh dankzij het 9-bladig diafragma. Ook de bouwkwaliteit is excellent. De reviewer heeft hem getest op de Canon EOS 5DS R, en hij stelde razendsnel scherp.
  Dat je altijd handmatig de scherpstelling kunt overnemen, is een geweldige feature. Dat geldt ook voor de effectieve optische beeldstabilisatie, iets wat je niet vindt in de Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Ook de prijs van de Sigma 24-70mm Art is erg aantrekkelijk, en flink lager dan de concurrentie van Canon en Nikon.
  “Overall, the new Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM Art is a very well-built, fast standard zoom lens that delivers superb results on the latest high-resolution full-frame cameras.”
 • Ephotozine.com: Dit is een zeer aantrekkelijke lens voor wie een fullframe camera heeft. Tegen redelijke kosten levert hij zeer goede algemene prestaties. De bokeh is om van te watertanden “and the potential for portrait shooting, low distortion, in fact, a variety of positive aspects that make for a quality end result.”
  Jammer dat de weerbestendigheid niet van topkwaliteit is. En ook de wat zwakkere prestaties op 70mm is een minpunt “but even this may well delight others as the portrait and perhaps flower study potential is very real.” Eindoordeel: ‘Recommended’.
 • The-digital-picture.com: De belofte hing in de lucht dat de ‘Sigma Art lens kwaliteit’ ook op deze 24-70mm lens zou neerdalen, beschrijft de reviewer. Dat, plus het aantrekkelijke f/2.8 maximale diafragma en de beeldstabilisatie verleidde een flink aantal fotografen om direct bij de aankondiging van deze lens de bestelling te plaatsen. Maakt de Sigma 24-70mm f/2.8 OS Art deze belofte waar?
  “From the perspectives of many, it was hoped that this lens would get that spotlight for its exceedingly sharp image quality performance and from that perspective, I'm sure that there is some let-down among the hopeful. However, this lens is optically competitive and it performs quite well for the price.”
  De reviewer is dan ook enthousiast over deze lens. Hij is flink compact voor wat alle specs die hij aan boord heeft. Hij is goed gebouwd, hij heeft uitstekende beeldstabilisatie en hij is ‘weather-ready’. De lens heeft overall ook een uiterlijk dat hoge kwaliteit doet vermoeden. En: “This lens delivers very impressive image sharpness”.
 • Cameralabs.com: Deze Sigma Art heeft een zeer goed beeldstabilisatie-systeem en is kleiner, goedkoper, heeft een betere bokeh en minder vertekeningen dan de referentie in z’n klasse: de Nikon 24-70/2.8E VR. “But its image quality at the short end and in the outer area of a high resolution full-frame sensor is disappointing considering that this lens is a member of Sigma's well-renowned "Art"-line. But still the Sigma 24-70/2.8 OS Art earns a recommendation.” Eindoordeel: Recommended.
 • Imaging-resource.com: Bij deze Sigma heeft de reviewer tot z’n verbazing zorgen over de scherpte, vooral in de hoeken van het beeld en vooral bij grotere diafragma’s. “It's awesome that the lens looks great at f/16 or even f/22, but it's far more rare to shoot that stopped down.” Deze Sigma is dan ook eerder te vergelijken met de Tamron 24-70mm SP G2, een goede lens, dan met Canon L of Nikon lenzen, die zijn superieur, al kosten ze natuurlijk ook meer.
  “It's an odd position, seeing as we are so used to comparing recent Sigma lenses to high-end glass like Zeiss, and this time find ourselves comparing it to Tamron.” Toch is deze Sigma nog steeds een goede lens. Maar de verwachtingen van een 24-70mm Art waren hoog gespannen, en die verwachtingen worden niet geheel waargemaakt voor deze reviewer.
 • Pcmag.com: Deze Sigma 24-70mm Art is, net als de concurrent van Tamron, een poging om een snelle standaardzoom te bieden voor fullframe camera’s met een redelijke prijs plus beeldstabilisatie. Dat is ambitieus. Op de groothoekstanden is deze Sigma minder scherp dan de Tamron, maar hij levert beeldkwaliteit die zeker acceptabel scherp is over het hele zoombereik, zelfs bij camera’s met een hoge resolutie. De Tamron levert weer wat zachtere resultaten bij 70mm f/2.8, wat jammer is.
  De Sigma is een goed betaalbaar alternatief voor de duurdere Nikkor 24-70mm f/2.8E en de Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Maar ben je een professional, dan kun je beter voor de merk-objectieven kiezen.
  Moet je deze Sigma kiezen of de Tamron 24-70mm G2? Schiet je vaak op f/2.8 en wil je fatsoenlijke resultaten over het hele zoombereik? Dan kies je het best voor de Sigma. Maar schiet je vaak op de groothoekstanden, dan is de Tamron beter vanwege de hogere resolutie. Eindoordeel: Goed met 3 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Snelle lens, geweldige kleuren, zeer scherp ook bij minder licht. Lang getwijfeld tussen de Tamron type twee en deze Sigma. Beide lenzen getest en ze zijn nagenoeg gelijk, maar ik vond de Sigma iets beter en neem het extra gewicht op de koop toe.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Prima lens, bevalt goed. Is wat zwaar, maar de kwaliteit is prima. Eenvoudig in gebruik en is solide. Is ook goedkoper dan de Nikon lens, terwijl de kwaliteit minstens even goed is, of zelfs beter.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Top standaardobjectief. Geweldige uitvoering van dit objectief. Door de robuuste uitvoering en het gewicht maakt het alles wel wat topzwaar. Persoonijk stoort mij dat niet. Snelle motoren en de lichtsterkte maken dat deze lens veel op mijn body zal staan. Zeker bij evenementen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Wat een scherpte! Aangeschaft omdat ik over mijn Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM maar matig tevreden was. Daarnaast wilde ik een lens die ook zou kunnen menemen naar een Full-frame camera. Ik zag dat Sigma deze camera leverde met stabiliser, een optie die bij Canon nog niet voorhande was. Geen moment spijt gehad van mijn keuze, wat een kwaliteit, wat een scherpte met een erg mooie bokeh. Een aanrader deze nieuwe lens van A kwaliteit. Je betaalt wat meer maar dat betaalt zich dan ook uit.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op internet: “Prachtige resultaten! Ik heb best getwijfeld over deze lens, omdat ik portretten schiet met een primelens. Maar dat bleek dus een appel met een peer vergelijken. Eerst heb ik deze lens gehuurd om hem uit te proberen, de foto's op mijn pc nabewerkt en bekeken. Daarna de lens weer terug gebracht, veel er over gelezen. En uiteindelijk heb ik toch besloten (na een maand) om hem toch te kopen.
  Nu ik hem heb, begrijp ik eigenlijk niet waarom ik zo getwijfeld heb. Echt prachtige foto's. Ook voor mijn portretten. Ik gebruik hem voornamelijk voor buitenfoto's. Mooie scherpte diepte, makkelijk in gebruik, en ondanks het gewicht ligt hij lekker in de hand! Mooie kleuren ook. Ik vind deze lens een goede aanvulling voor mijn portretten. Zeker ook voor groepsfoto’s.”

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Sigma 24-70mm

 • Diafragma opgebouwd uit 9 afgeronde bladen: mooi bokeh
 • Beeldstabilisatie compenseert trillingen
 • Stof- en spatwaterdicht ontwerp
 • Iets zwakkere prestaties op 70mm

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sigma 24-70mm f/2.8 Art

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Sigma 24-70mm f/2.8 Art door fotograaf Christopher Frost (9:50 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op CameraNU.nl >>

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24-70mm f/2.8 Art op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom150093/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sigma 24-105mm f/4.0 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom85988/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 105mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret149994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaPortret109994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret124994/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaStandaard154994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sigma 40mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard124992/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaStandaard96992/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret139990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard85984/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy