Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art: Reviews & Tests

De Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art is een prachtige standaardzoomlens voor je fullframe Sony, Panasonic of Leica systeemcamera. De beeldkwaliteit is uitzonderlijk goed, de bokeh prachtig zacht. “Als je zoekt naar een nieuwe standaardzoom, dan is deze Sigma Art een intrigerend voorstel.” Alle belangrijke reviews!

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtLichtsterke standaardzoomlenzen: de werkpaarden

De lichtsterke standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art, die eind mei 2024 op de markt is gekomen.

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art

Brandpuntsafstand: 24-70mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E / Leica L | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 745gr | Lengte x diameter: 120 x 88mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 17cm | Vergrotingsfactor: 0.37x | Filtermaat: 82mm | Release datum: eind mei 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 1.349 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sigma 24-70mm Art op Cameranu.nl >>

Sigma 24-70mm Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24-70mm Art op Kamera-express.nl >>

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtDeze Sigma-lens in het kort

Optische prestaties van topniveau levert de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art. Dankzij z’n snelle maximale diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik creëert dit objectief een prachtige bokeh. De scherpte is hoog van hoek tot hoek. En de optische constructie en coatings zorgen voor een minimum aan lensfouten en heldere, schone beelden.

Klassieker in een nieuw jasje

De Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art is een echte klassieker in een volledig nieuw jasje. Met zijn groothoek- tot kort telezoombereik is deze lens ideaal voor tal van fotogenres. Van landschaps- tot architectuurfotografie, van portretten en tot reisreportages. Zelfs in donkere omstandigheden kun je ermee uit de voeten dankzij het constante diafragma van f/2.8.

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtFraaie close-ups

Mooi aan de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art zijn de mogelijkheden om dicht bij je onderwerp scherp te stellen. Daarmee maak je fraaie close-ups en macro-achtige foto’s. Met een minimale scherpstelafstand van slechts 17 centimeter (aan de groothoekkant) krijg je een vergroting tot 0.37x.

Een schat aan functionaliteit

Deze Sigma is ook uitstekend uitgerust met tal van handige bedieningsmogelijkheden. Zo zijn er een diafragmaring en twee AFL-knoppen, één meer dan bij de voorganger. Via het menu van je camera wijs je de AFL-knoppen toegewezen aan functies van jouw keuze. De extra AFL-knop bovenop de lens vergemakkelijkt de bediening, vooral bij verticaal gebruik van de camera.

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtUitstekende bouwkwaliteit

De Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art heeft een mooi compact formaat, maar is tegelijk zeer robuust gebouwd. Daarmee is deze lens helemaal klaar voor professioneel gebruik. De lens heeft weerbestendigheid en is stof- en spatwaterbestendig. Daardoor kun je met deze Sigma onder ruige omstandigheden op pad.

Deze Sigma-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Portretfotografie
 • Productfotografie
 • Reportagefotografie

Sigma 24-70mm Art op Cameranu.nl >>

Sigma 24-70mm Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24-70mm Art op Kamera-express.nl >>

Sigma cashback-actie van Cameranu.nlTot €200 cashback op Sigma objectieven!

Op zoek naar een nieuwe lens? Ontvang tot €200 cashback op geselecteerde Sigma objectieven tijdens de Sigma Voorjaars Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Profiteer van deze Sigma-actie >>

 

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtProfessionele reviewers over de Sigma 24-70mm Art

De Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art is volgens Gordon een zeer indrukwekkende lens voor z’n prijskaartje. “Hij levert waardige upgrades ten opzichte van de voorganger. En daarmee is het een van de beste algemene evenementenlenzen voor deze prijs.”
  Vergeleken met zijn voorganger is hij volgens Gordon scherper over het hele beeld en over het hele zoombereik. Hij kan ook sneller scherpstellen en beschikt over meer bedieningselementen, waaronder een niet-klikbare diafragmaring. En dat is allemaal verpakt in een weerbestendige body die ook nog eens 10% lichter is dan z’n voorganger.
  Daarmee komt deze Sigma Art wel heel dicht in de buurt van de Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II, de beste 24-70mm f/2.8 die Gordon ooit heeft getest. “De Sony heeft nog steeds de beste scherpte, vooral bij 70mm f/2.8. Maar het viel me op hoe dichtbij de Sigma-lens is wat betreft algehele prestaties, kwaliteit en weergave.”
  Je moet er wel rekening mee houden dat de Sigma niet de hoogste burst-snelheden ondersteunt met continue AF op de beste Sony-body’s. Gordon: Maar als je hebt geïnvesteerd in een Sony A1 of Sony A9 III, dan ga je vrijwel zeker voor Sony's eigen lenzen. Hoe dan ook.”
  Ook ondersteunt deze Sigma de focus breathing-correctie van Sony niet. “Maar in mijn tests gedroeg de Sigma zich in dit opzicht behoorlijk goed. En hoewel actieve stabilisatie ook het beste werkt met Sony's eigen lenzen, zullen maar weinig mensen vloggen uit de hand op 24mm omdat dat niet breed genoeg is.”
  Al met al blijft de Sony 24-70mm GM II de beste algehele 24-70mm. Maar deze Sigma is met gemak goed genoeg voor de meesten van ons, aldus Gordon. “En het beste is dat het iets meer dan de helft van de Sony-lens kost, waardoor de Sigma Art een relatief koopje is.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtDustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art is volgens Dustin een mooie evolutie van Sigma’s “uiterst belangrijke standaardzoom” voor Sony E- en L-mount-fotografen. “Het is geen radicaal veranderde lens, maar hij blijft wel concurrerend met Sony’s G-Master-lijn, waarbij hij de trend volgt van lichter, sneller scherpstellen en rijker aan functies.”
  Deze Sigma biedt volgens Dustin minstens 90% van de algehele prestaties van de Sony GM, voor 50% van de prijs van de GM. “Dat is al heel lang een winnende formule voor Sigma.”
  De autofocus is zeer goed, dankzij de nieuwe HLA-focusmotoren van Sigma die ervoor zorgen dat deze lens zeer goed reageert op focusveranderingen. De vele nieuwe functies maken dit ook tot een betere hybride lens voor video-opname “en ik was ook onder de indruk van de videofocusresultaten”.
  Als je zoekt naar een nieuwe standaardzoom, dan is deze Sigma Art volgens Dustin “een intrigerend voorstel”. Dustin: “Hij is redelijk geprijsd, bestrijkt het belangrijke zoombereik en biedt alle prestaties die je je maar kan wensen.” Toch blijft de Sony 24-70mm f/2.8 GM II de beste keuze als je absolute prestaties nodig hebt en bereid bent daarvoor te betalen. “Maar voor veel mensen denk ik dat de Sigma de ‘precies goede’ optie daar tussenin zal zijn.”
 • Fstoppers.com (Gary McIntyre, full review): Een 24-70mm-lens is meestal een belangrijk onderdeel in de uitrusting van elke fotograaf, schrijft Gary. “En dankzij het lichtgewicht ontwerp is deze Sigma met 120mm relatief compact en zeer draagbaar. Hij is ideaal voor een hele reeks fotografische genres en omvat alles van groothoek tot middenbereik.”
  Het is ook een uitstekende lens. “Een zeer waardevolle investering als je op zoek bent naar een brandpuntsafstand uit het middensegment. De beelden zijn consistent scherp en helder, en bij sommige gelegenheden heb ik zelfs de helderheid van het beeld verzacht om de resultaten te bereiken die ik zocht.”
 • Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtThe-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Deze Sigma Art is een geweldige lens volgens Bryan. “Dankzij het grote brandpuntbereik, het grote diafragma van f/2.8, de snelle en nauwkeurige HLA AF, de uitstekende optische kwaliteit en het uitstekende ontwerp is dit een uitstekende keuze voor dagelijkse behoeften. De betaalbare prijs bezegelt de deal. Zoek deze lens bovenaan de lijst met best verkochte lenzen.”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art is volgens John een relatief compacte en lichte zoomlens die uitstekend werkt en vooral een uitstekende, consistente kwaliteit levert over het hele brandpuntbereik. “De bediening is uitstekend, alle bedieningselementen werken goed en het ontwerp biedt een zeer praktische en bevredigende ergonomische ervaring.” Al met al is deze Sigma Art “een zeer veelzijdig en efficiënt hulpmiddel, en bovendien goed geprijsd”. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs (Gordon Laing, video-review): Volgens Gordon is de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art een waardige opvolger van het origineel, met veel verbeteringen. “Een zeer indrukwekkende lens als je kijkt naar het schappelijke prijskaartje,” concludeert hij in z’n uitvoerige video-review.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sigma 24-70mm Art op Cameranu.nl >>

Sigma 24-70mm Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24-70mm Art op Kamera-express.nl >>

 

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtBelangrijkste kenmerken van de Sigma 24-70mm Art

 • Hoge beeldkwaliteit: compromisloze scherpte met natuurlijke kleuren
 • Fraaie bokeh: rond diafragma met 11 bladen
 • Lichtsterk: een ster bij schemering
 • Creatieve close-ups: stelt van dicht bij scherp, met vergroting van 0.37x
 • Tegen lensfouten: effectieve onderdrukking van aberraties
 • Fraaie functies: High-response Linear Actuator, ondersteuning van DMF en AF+MF
 • Handig: losklikbare en vergrendelbare diafragmaring
 • Handig: focusmodusschakelaar
 • Perfect beschermd: nano coating en super meerlaagse coating
 • Robuust gebouwd: stof- en spatwaterbestendig

Sigma 24-70mm Art op Cameranu.nl >>

Sigma 24-70mm Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24-70mm Art op Kamera-express.nl >>

 

Cameralabs: YouTube-review van de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art door Gordon Laing van Cameralabs (17:03 minuten). Deze Sigma is een waardige opvolger van het origineel, met veel verbeteringen, aldus Gordon. “Een zeer indrukwekkende lens als je kijkt naar het schappelijke prijskaartje.” Kijken!

Sigma 24-70mm Art op Cameranu.nl >>

Sigma 24-70mm Art op Cameraland.nl >>

Sigma 24-70mm Art op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtSysteemJaStandaardzoom134995/100Reviews>
Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom149995/100Reviews>
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom150093/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sigma 24-105mm f/4.0 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom85988/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 105mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret149994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaPortret109994/100Reviews>
Sigma 85mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret124994/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaStandaard154994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sigma 40mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard124992/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaStandaard96992/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaPortret139990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaStandaard85984/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy