Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Contemporary | Reviews & Tests

De Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Contemporary is een groothoekzoomlens voor je fullframe systeemcamera van Sony, Panasonic of Leica. Deze schitterende groothoek is heerlijk licht en compact en heeft een fraaie bokeh. “Deze Sigma is een van die lenzen die bijna onmiddellijk als familie wordt.” Winnaar TIPA-award 2023. Alle belangrijke reviews!

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN ContemporaryGroothoekzoomlenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Contemporary, die op 17 juni 2022 op de markt is gekomen.

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Contemporary

Brandpuntsafstand: 16-28mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) / Leica L (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 450gr | Lengte x diameter: 100 x 77mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 25cm | Vergrotingsfactor: 0.18x | Filtermaat: 72mm | Release datum: 17 juni 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 899 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op CameraNU.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op Cameraland.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op Kamera-express.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN ContemporaryDeze Sigma-lens in het kort

Sigma verrast met deze fraaie en zeer compacte ultragroothoekzoom. Een potentiële winnaar, zo noemt DPReview hem al. Deze lichtsterke prime-lens is speciaal ontwikkeld voor fullrame systeemcamera’s. Hij is dan wel compact, maar heeft nogal wat in huis. Z’n grote diafragma over het hele bereik valt op. Deze lens is zeer interessant voor landschaps-, architectuur- en interieurfotografen.

Heldere, contrastrijke beelden

Deze lens uit de Contemporary-serie van Sigma heeft een hoogwaardig ontwerp, met liefst 16 lenselementen in 11 groepen. Daaronder vind je 5 ‘F’ low-dispersion elementen en 4 asferische elementen. Samen met de Super Multi-Layer Coating gaan ze lensfouten effectief tegen, zoals aberraties, vervorming, ghosting en flare. Ook zorgt het ontwerp voor scherpte, helderheid en contrastrijke beelden met een natuurlijke kleurweergave.

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN ContemporaryZeer fraaie bokeh

Zeer fraai is ook de bokeh – de kwaliteit van de onscherpte in de achtergrond – waartegen je onderwerpen mooi scherp afsteken. De hoge lichtsterkte en de 9 afgeronde diafragmabladen dragen hieraan bij. Die bokeh kun je nog extra oproepen door dichtbij scherp te stellen. En ook daarin voorziet deze Sigma: de minimale scherpstelafstand is slechts 25 centimeter.

Filmen en vloggen

Dankzij het interne zoommechanisme, het interne focussysteem en de stappenmotor is de autofocus razendsnel, soepel en geruisloos. Daardoor is deze Sigma ook uitstekend inzetbaar om mee te filmen en vloggen.

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN ContemporaryHoge bouwkwaliteit

De Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Contemporary is uitstekend gebouwd, voorzien van een rubberen afdichtring bij de vatting en daardoor bestand tegen stof en waterdruppels.

Deze Sigma-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op CameraNU.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op Cameraland.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op Kamera-express.nl >>

Sigma cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 cashback op Sigma objectieven!

Op zoek naar een nieuwe lens? Ontvang tot €200 cashback op geselecteerde Sigma objectieven tijdens de Sigma Voorjaars Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 mei 2024!

Profiteer van deze Sigma-actie >>

 

TIPA-award 2023 voor de Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN C

De Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Contemporary heeft een begerenswaardige TIPA-award 2023 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste groothoek zoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN ContemporaryProfessionele reviewers over de Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN

De Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN biedt volgens Gordon “de allure van een heldere zoom met vast diafragma voor een meer betaalbare prijs en een lager gewicht dan traditionele 16-35 2.8-modellen.” Wat direct opvalt is z’n kortere bereik van 28mm. Maar dat sluit juist uitstekend aan bij de Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN. Samen wegen ze minder dan een kilo. Gordon vergelijkt het met de strategie van Tamron, die een vergelijkbare combinatie biedt met 17-28mm f/2.8 en 28-75mm f/2.8.
  Gordon was zeer onder de indruk van de prestaties. Van de snelle, stille en zelfverzekerde scherpstelling. Van de ‘cardanische vriendelijke’ interne zoomfunctie. En van de behoorlijke beeldkwaliteit over het hele beeld en over het hele bereik, zelfs bij f.2.8. “De hoekscherpte en lichtafval kunnen iets verbeteren als je diafragmeert, maar ze zijn vanaf het begin al respectabel.”
  Kortom, “een zeer aantrekkelijke lens voor iedereen die een brede zoomlens met helder diafragma wil zonder z’n bankrekening te plunderen”. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): Ryan beoordeelt een groot aantal lenzen. Toch glijdt de ene lens makkelijker in z’n fototas dan de andere. “De Sigma 16-28mm DG DN Contemporary is een van die lenzen die bijna onmiddellijk als familie wordt.” Er zijn geen franjes aan de lens, aldus Ryan, “maar tegelijkertijd wist ik dat wanneer ik een groothoeklens wilde gebruiken voor een opname, ik op de Sigma kon vertrouwen om vast te leggen wat ik in mijn geestesoog al voor me zag.”
  Als fotografisch hulpmiddel blinkt deze Sigma uit in beeldkwaliteit. “Hij geeft me de scherpte en details die ik nodig heb en corrigeert zichzelf van mogelijke problemen rechtstreeks uit de camera.”
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Dustin vindt het lastig te voorspellen wat deze Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN precies gaat doen op de markt. Hij complementeert heel duidelijk de Sigma 28-70mm f/2.8 DN. Met deze set krijg je een flink kleinere, lichtere en goedkopere kit krijgen dan met de combinatie Sigma 14-24mm f/2.8 Art DN en Sigma 24-70mm f/2.8 Art DN.
  Daarbij moet je ook de Tamron 17-28mm f/2.8 RXD in ogenschouw nemen, een lens die drie jaar werd geïntroduceerd en zowel door reviewers als door gebruikers goed werd ontvangen. Dustin: “Zal de iets grotere brandpuntsafstand van de Sigma toekomstige kopers van Sony aantrekken ten opzichte van de Tamron... ondanks dat de Sigma duurder is?”
  Deze Sigma heeft hoge vervorming en vignettering. Maar afgezien daarvan is het een solide lens. Hij is mooi gebouwd, relatief compact, heeft een groot brandpuntsbereik, een geweldige autofocus en solide optische prestaties. Met deze lens schiet je prachtige beelden en hij is licht genoeg om mee op stap te nemen. Handig is dat je traditionele opschroeffilters kunt gebruiken. De Sigma 14-24mm f/2.8 DN is optisch de meest uitzonderlijke lens. Tegelijk is hij groter, zwaarder en duurder. “Als je een Sigma-fan bent en lichter wilt reizen met je groothoekset, dan is de nieuwe Sigma 16-28mm f/2.8 DN misschien wel de lens voor jou.”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Voor wie met de L-mount schiet heeft deze Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Contemporary volgens Jim een grote aantrekkingskracht. Voor hen is het de meest betaalbare brede zoomlens, aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld de zwaardere Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN Art of de Panasonic Lumix 16-35mm f/4 S Pro.
  Deze Sigma presteert volgens Jim uitstekend, ook op high res camera’s. Hij vertrouwt op correcties in de camera, die wat optische gebreken verbergen waarvoor anders complexere glaselementen nodig zouden zijn. Het zoombereik is weliswaar vrij kort, toch is de dekking veelzijdig. Hij vult de Sigma 28-70mm f/2.8 uitstekend aan.
  Voor Sony-fotografen is er meer concurrentie dan voor Leica L-mount fotografen. Hij moet het bijvoorbeeld opnemen tegen de Tamron 17-28mm f/2.8 RXD, met hetzelfde prijskaartje. De Tamron is volgens Jim iets beter bestand tegen weersinvloeden, maar de Sigma wint het in alle andere categorieën. Zo krijg je iets meer groothoek, past hij beter bij high res camera’s en heeft hij een AF/MF-schakelaar. Al met al is de Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Contemporary daarmee een winnaar. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Groothoekzooms voor fullframe camera's zijn volgens Matthew notoir groot en zwaar, vooral als ze een snel en constant diafragma van f/2.8 hebben. “In de voetsporen van de Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXD brengt deze Sigma een uitgebreid gezichtsveld in een relatief compacte en lichtgewicht constructie. Tegelijk levert hij een uitstekende beeldkwaliteit en allround prestaties.”
  Wel is deze Sigma behoorlijk afhankelijk van in-camera correctie voor vervormingen. Maar dat geldt voor veel recente spiegelloze lenzen. Toch is dit volgens Matthew een geweldige reisgenoot en biedt hij een zeer goede prijs/kwaliteit-verhouding. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze Sigma biedt je een geweldige prijs/kwaliteit-verhouding, presteert goed, is compact en licht en levert zeer aantrekkelijke beelden op, aldus John. Deze compacte en lichte lens doet het heel goed in de landschaps- en reisfotografie, hoewel je hem natuurlijk voor veel meer onderwerpen kunt gebruiken.
  Weerbestendig is hij helaas niet. Vignettering is zeer duidelijk aanwezig. “De lens is uitstekend geschikt voor algemene opnamen en zou de ideale metgezel kunnen zijn wanneer je licht reist.” Optische onvolkomenheden kunnen in de camera of in software worden aangepakt. Ook kun je ze juist gebruiken voor aantrekkelijke, creatieve opnamen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.co.uk (full review): De Sigma 16-28mm f/2.8 DG GN C is volgens de reviewer een uiterst veelzijdige ultragroothoekzoom. Hij heeft een nuttig constant f/2.8-diafragma over het hele zoombereik en een uitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij open diafragma.
  De reviewer: “Sigma’s vermogen om een compacte en betaalbare lens te ontwerpen die geweldige beelden levert, is een bewijs van hoe een lensfabrikant kan werken met de digitale beeldcorrectie van spiegelloze camera’s (voor vervorming, vignettering, chromatische aberratie, enz.). Zo krijgen we nieuwe opties bij het kiezen van lenzen.”
  Daardoor bewijst Sigma ook dat je een geweldige ultragroothoeklens kunt kopen, met indrukwekkende resultaten, zonder dat je meer dan 1000 euro hoeft uit te geven. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Mooie lens die niet op de gebruikelijke 35mm eindigt, maar op 28mm. Gelukkig hebben de meeste fotografen het ontbrekende bereik in hun standaardzoomlens. En met dat kortere bereik komen volgens Bryan grote voordelen: Sigma kan een kleinere, lichtere en goedkopere lens leveren.
  En deze mooi ontworpen en mooi gebouwde Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Contemporary levert volgens Bryan uitstekende beeldscherpte bij het zeer brede f/2.8 diafragma aan de brede kan van het zoombereik, en doet hetzelfde bij f/4 of f/ 5.6 over het langere einde van het bereik. Wel krijg je sterke lineaire vervorming, maar die kun je corrigeren. Overige lensfouten zijn goed onder controle.
  Van cruciaal belang voor afbeeldingen van hoge kwaliteit is nauwkeurige scherpstelling. Gelukkig heeft Sigma dat uitstekend voor elkaar. Deze lens biedt ook een goede handmatige scherpstelling, aldus Bryan.
  Een ultragroothoekzoom is volgens Bryan een waardevol onderdeel van je fotokit. “Deze Sigma is een aantrekkelijke optie voor diegenen die die behoefte willen vullen die op zoek is naar een kleine, lichtgewicht, goedkope optie.”
 • Photofocus.com (fotograaf Levi Sim, full review): Deze Sigma past in de tas van veel soorten fotografen. Levi heeft hem gebruikt voor portretten, landschappen en architectuur. “De kwaliteit is ongeëvenaard en hij is zo compact dat ik hem altijd bij me heb. Het gaat verder waar de zoomlenzen van 28-70 mm of 24-105 mm je laten verlangen naar een bredere blik.”
  De Sigma stelt daarbij nauwkeurig, stil en snel scherp. Ik vind het moeilijk om iets te vinden wat ik niet leuk vind aan deze lens. Is hij niet wijd genoeg? Of reikt z’n zoom niet ver genoeg? Volgens Levi is 16-28mm aan beide uiteinden ruim voldoende.
 • Findingrange.com (Patrick, full review): De Sigma 16-28mm f/2.8 is een geweldige lens die veel toevoegt aan het L-mount systeem. Hij heeft de beeldkwaliteit en functies die Patrick graag wil. Tegelijk doet Sigma iets wat veel fotografen verlangden van de L Mount Alliance: lenzen die compacter zijn en tegelijkertijd optica bevat die een uitstekende beeldkwaliteit kan produceren. Daar komt bij dat de prijs precies goed is. “Ik heb echt het gevoel dat ze hier ronduit geweldig werk hebben geleverd, en als je op zoek bent naar een groothoekzoom, voeg deze Sigma dan zeker toe aan je lijst met lenzen om te overwegen.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Prima Lens voor een prettig prijs/kwaliteitsverhouding. Prima beeldkwaliteit, snelle AF en makkelijk om schakelen naar MF. Het gewicht is ook zeer prettig plus de acceptabele filtermaat is ook mooi meegenomen. Al met al zeer tevreden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik heb deze lens net voor mijn reis aangekocht omdat ik nog opzoek was naar een lichtsterke wide-angle zoomlens. Na verschillende lenzen te vergelijken ben ik voor deze gegaan, ik ben zeer tevreden van de lens. Zo goed als geen chromatic abboration, autofocus is goed in foto & video. De bouwkwaliteit is ook zeer goed. Samen met mijn 24-70mm F2.8 van Sigma is het de perfecte combo!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Chris en Jordan nemen deze zeer compacte ultragroothoekzoom stevig onder de loep tijdens een lange wandeling door het centrum van Calgary. En doen daar verslag van op YouTube. Zijn er compromissen voor de draagbaarheid?
  Benieuwd naar deze geweldige video? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op CameraNU.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op Cameraland.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op Kamera-express.nl >>

 

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN ContemporaryBelangrijkste kenmerken van de Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN

 • Ultragroothoek: objectief met een extreem grote beeldhoek
 • Hoge beeldkwaliteit: ultieme scherpte en heldere en contrastrijke beelden
 • Lichtsterk: constant maximaal diafragma van f/2.8
 • Anti-lensfouten: Super Multi-Layer Coating
 • Fraaie close-ups: minimale scherpstelafstand van 25cm
 • Zachte bokeh: 9 afgeronde diafragmalamellen
 • Razendsnel scherp: stappenmotor voor snelle en geruisloze autofocus
 • Professioneel: lens wordt niet langer bij inzoomen of scherpstellen
 • Video-lens: ook geschikt om mee te filmen
 • Handig: Focus Mode-schakelaar
 • Duurzaam gebouwd: stof- en spatwaterdicht

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op CameraNU.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op Cameraland.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN door Chris en Jordan van DPReview TV (9:20 minuten). Zij nemen deze zeer compacte ultragroothoekzoom stevig onder de loep tijdens een lange wandeling door het centrum van Calgary. Zijn er compromissen voor de draagbaarheid? Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op CameraNU.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op Cameraland.nl >>

Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN op Kamera-express.nl >>

 

Beste Sigma-lenzen op een rij

De beste Sigma-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sigma Contemporary-objectieven op een rij

Hieronder staan alle objectieven uit de Sigma Contemporary-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 56mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeePortret42990/100Reviews>
Sigma 16mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeGroothoek42990/100Reviews>
Sigma 17mm f/4.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek61990/100Reviews>
Sigma 23mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeGroothoek49990/100Reviews>
Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaGroothoekzoom89990/100Reviews>
Sigma 50mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaStandaard69990/100Reviews>
Sigma 20mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek69988/100Reviews>
Sigma 24mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek71988/100Reviews>
Sigma 24mm f/3.5 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek53988/100Reviews>
Sigma 10-18mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemNeeGroothoek69988/100Reviews>
Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Cont.SysteemJaStandaardzoom84988/100Reviews>
Sigma 35mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek61988/100Reviews>
Sigma 90mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaPortret71988/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG DN OS Cont.SysteemJaSupertelezoom99987/100Reviews>
Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Cont.SysteemNeeStandaardzoom49987/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeStandaard34985/100Reviews>
Sigma 45mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaStandaard52985/100Reviews>
Sigma 65mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaPortret69985/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Cont.DSLRJaSupertelezoom99982/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy