Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS Sports | Reviews & Tests

Wat is de beste supertele-zoomlens voor je Sony systeemcamera? De Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS Sports is een schitterende supertelezoom voor sport- en wildlife-fotografie. Volgens DPReview TV een indrukwekkend scherpe lens met een rijke uitrusting. Diamant Award bij Zoom.nl. “De optische kwaliteit van die beelden is prachtig, met veel contrast en een mooie scherpe tekening.” EISA-award: Beste superzoomlens. Alle belangrijke reviews!

Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS SportsSupertele-zoomlenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS Sports, die eind augustus 2021 op de markt is gekomen.

Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS Sports

Brandpuntsafstand: 150-600mm | Maximaal diafragma: f/5.0-6.3 | Lensmount: Sony E / Leica L (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 2.100gr | Lengte x diameter: 265.6 x 109.4mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 58cm | Vergrotingsfactor: 0.34x | Filtermaat: 95mm | Release datum: eind augustus 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.399 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS SportsDeze Sigma-lens in het kort

Sigma heeft al een ultra-telezoomlens voor spiegelreflexen, de zeer populaire Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Sports. Nu is deze lens ook beschikbaar voor bezitters van systeemcamera’s. De Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS Sports is de eerste supertelezoom uit de Sigma Sports-serie voor systeemcamera’s met Sony E-mount en Leica L-mount. Een geweldige lens om snelle sporten én wilde dieren haarscherp mee vast te leggen.

Indrukwekkende beeldkwaliteit

Sigma gebruikt voor deze supertelezoom hoogwaardig glas. Dat zorgt voor een indrukwekkende beeldkwaliteit over het gehele zoombereik, óók op de systeemcamera’s met de hoogste resoluties, zoals de Sony A7R IV of de Panasonic S1R. De optische kwaliteit van deze lens blijkt ook uit de schitterende bokeh. En lensfouten zoals optische aberraties worden tot een minimum beperkt.

Razendsnel scherp & beeldstabilisatie

De Sports-serie van Sigma blinkt niet alleen uit in optische kwaliteit, maar ook in snelheid. De autofocus-unit van deze supertelezoom stelt snel, stil en nauwkeurig scherp dankzij een zeer precieze magnetische sensor. Daarbij volg je ook snel bewegende onderwerpen heel eenvoudig dankzij de stappenmotor. Mooi is ook de Optical Stabilizer die winst tegen trillende handen biedt tot vier stops. Ideaal als je uit de hand wilt schieten bij langere sluitertijden.

Sigma 150-600mm Sports op CameraNU.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Kamera-express.nl >>

Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS SportsDual Action Zoom

Deze supertelezoom van Sigma is uitstekend uitgerust. Zo heeft hij Dual Action Zoom, die push-pull en zoomen via de zoomring ondersteunt. Daardoor verander je je beeldhoek snel en intuïtief. Hij heeft verder een geïntegreerde Zoom Weerstand Schakelaar, waarmee de zoombediening eenvoudiger wordt. Zet je hem op smooth, dan zoomt hij heel soepeltjes in en uit. Op de tight-stand wordt de weerstand groter en zoomt hij niet vanzelf uit (zoomcreep). De derde stand is lock: hiermee zet je de zoom helemaal vast.

Stof- en spatwaterdicht

Deze Sports-lens is ook uitstekend gebouwd. Hij heeft een body die stof- en spatwaterdicht is. Daardoor kun je hem ook uitstekend gebruiken bij minder goed weer, of bijvoorbeeld op safari. Mooi tot slot is dat je hem kunt gebruiken met teleconverters, waardoor je bereik flink groter wordt.

Deze Sigma-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildfotografie
 • Close-ups

Sigma 150-600mm Sports op CameraNU.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2022-2023 voor de Sigma 150-600mm

De Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS Sports heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is deze Sigma de ‘Beste superzoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sigma cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 cashback op Sigma objectieven!

Op zoek naar een nieuwe lens? Ontvang tot €200 cashback op geselecteerde Sigma objectieven tijdens de Sigma Voorjaars Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 mei 2024!

Profiteer van deze Sigma-actie >>

 

Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS Sports(Professionele) reviewers over de Sigma 150-600mm Sports

De Sigma 150-600mm Sports: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review): Wie een DSLR heeft kan volgens Jasper al jaren vertrouwen op de Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports, “een geliefd en veelzijdig werkpaard”. Nu is er ook een versie voor ‘spiegelloze fotografen’. Hoe goed is die?
  Het is een supertelezoom waar veel fotografen naar hebben gesnakt. En dat is volgens Jasper geen wonder, want het is in de praktijk een enorm veelzijdig objectief, en een prachtige aanvulling op een telezoom met een bereik van 70-200mm. “Zeker als je een onvoorspelbaar onderwerp hebt of op verschillende onderwerpen voorbereid wilt zijn, werkt een 150-600mm-objectief prettig. Zo heb je allerlei telebrandpunten, van middellang tot supertele, onder handbereik.”
  Hij is ook niet te zwaar en prima bruikbaar om uit de hand te schieten. Hij heeft ook flink wat bedieningselementen, en natuurlijk een statiefgondel.
  Het mooie is dat hij net zulk fraai beeld aflevert als z’n DSLR-broertje, aldus Jasper. Ook kun je door de grote afstand tot je onderwerp dat onderwerp makkelijk isoleren van de achtergrond, waardoor je aantrekkelijke beelden krijgt. “De optische kwaliteit van die beelden is prachtig, met veel contrast en een mooie scherpe tekening. De achtergrondonscherpte is ook fraai van kwaliteit.”
  Ook voor actie- of sportfotografie is deze supertelezoom uitstekend geschikt volgens Jasper. “Een rennende hond, sportend kind of snelle auto is zo gevangen. De autofocus werkt razendsnel en soepel, zodat je niet snel kansen mist.” Hij krijgt dan ook de hoogste score: Diamant Award met het cijfer 8.5.
 • Dpreview.com (Mike Tomkins, field review): Voor wie een camera met een L-vatting heeft is deze Sigma 150-600mm volgens Mike ongeëvenaard. Concurrent is voor hen de Sigma 100-400mm, en dat scheelt nogal wat bereik aan de telekant. L-vatting fotografen kunnen profiteren van de maximale veelzijdigheid van de lens, met de USB-dock en de teleconverters tot je beschikking.
  Voor wie met Sony E-vatting schiet zijn er sterke rivalen. De Tamron 150-500mm f/5-6.7 bijvoorbeeld, met betere autofocusprestaties. Hij is ook geschikter voor video, is iets lichter en iets voordeliger. Maar de Sigma biedt een langer brandpunt, heb je geen teleconverter-ondersteuning en een iets minder helder maximaal diafragma. Concurrent Sony 200-600mm biedt ook betere autofocus, maar is wel veel duurder en groter.
  Minpunt voor de Sigma is het ontbreken van een USB-dock-accessoire. Ook teleconverters van Sigma zelf voor E-mount ontbreken vooralsnog, dat is ook een minpunt. De autofocussnelheid kan ook beter.
  Maar al met al is de Sigma 150-600mm f/5-6.3 volgens Mike zeker een aantrekkelijke lens voor beide lensvattingen, maar vooral voor de L-vatting. Ergonomisch is het een geweldige lens, dankzij de slimme zoomkoppelregeling en het push-pull zoomen. Hij is ook zeer scherpe lens, is redelijk voordelig en ook redelijk compact voor een dergelijke lens. De bokeh is niet perfect maar wel mooi romig. Lensfouten zijn goed onder controle, afgezien van wat overstraling. Eindoordeel: een hoge score van 85%.
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, field review): In het veld is deze Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS volgens Jeremy prettig in gebruik. “Het is een zeer veelzijdige lens voor wildlife- en natuurfotografie. Het brandpuntsafstandbereik van 150-600mm werkt goed voor veel onderwerpen in het wild. Op een aps-c camera is het bereik van 225-900mm een uitstekende keuze voor natuurfotografie.”
  De optische beeldstabilisatie werkt volgens Jeremy ook goed. Schiet je op 600mm, dan krijg je een stabiel zoekerbeeld wanneer je de sluiter half indrukt.
  De bokeh is mooi en vloeiend, dankzij het cirkelvormige diafragma met negen lamellen. Natuurlijk zijn er lenzen die een mooiere bokeh hebben, maar voor een dergelijke lens is het volgens Jeremy nog steeds redelijk goed.
  Deze Sigma is zeer geschikt voor veel fotografie-genres. Uiteraard voor wildfotografie, maar ook voor sportfotografie, waarbij je wel daglicht nodig hebt voor de beste resultaten. Ook voor natuur- en zelfs landschapsfotografie is hij inzetbaar. Portretten lukt ook, hoewel het diafragma er niet ideaal voor is.
  Kortom: gezien beeldkwaliteit en prestaties, is deze Sigma volgens Jeremy “een bijzonder goede keuze voor natuurfotografen met een beperkt budget”. Hij biedt goede optische prestaties, sterke autofocus en veelzijdigheid. Grote concurrent is de Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD. Allebei zijn het volgens Jeremy indrukwekkende lenzen.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Sigma 150-600mm f/5-6.3 DN OS Sport is volgens Dustin een zeer welkome aanvulling op drie al bestaande supertelezooms: de Tamron 150-500mm f/5-6.7 VC VXD, Sigma 100-400mm f/5-6.3 OS DN en de Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS.
  Op papier is de Sigma 150-600mm volgens Dustin een winnaar in vergelijking met de Tamron, met die extra 100mm bereik plus een iets groter maximaal diafragma en slechts een iets hoger prijskaartje. De Sony heeft een aantal voordelen, maar de Sigma 150-600mm heeft ook een paar troeven: hij is goedkoper, kleiner, lichter, heeft een iets groter zoombereik, heeft een Arca-swiss statiefgondel en een veel betere vergrotingsfactor.
  Net als bij de Tamron heeft Sony een aantal beperkingen opgelegd: je kunt er geen teleconverter bij gebruiken en ook de maximale burst-snelheid is beperkt op Sony’s duurdere sportcamera's zoals de A9-serie en de A1. De Sigma 150-600mm blijft zelfs een beetje achter bij de Tamron in tracking focusprestaties, en hij blijft op dat punt nog wat verder achter bij de Sony. Nog altijd snel genoeg voor vliegende vogels en actiefoto’s, maar de Sony biedt op dat punt het meeste vertrouwen, aldus Dustin.
  Sterke punten van de Sigma 150-600mm zijn z’n mooie zoombereik en z’n compacte formaat, al is de Tamron nog wat compacter. De Sigma 150-600mm biedt ook uitstekende optische prestaties en een geweldige bouwkwaliteit. De prijs/kwaliteit-verhouding is gunstiger dan bij de Tamron. Maar alle drie de lenzen hebben hun unieke sterke en zwakke punten, dus er is plaats voor alle drie.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Sigma 150-600 mm f/5-6.3 DG DN OS is heeft volgens Thomas veel in huis: het zeer bruikbare zoombereik van 150-600mm, je kunt al van dichtbij scherpstellen waardoor je een mooie vergroting tot 1:2.5 haalt, hij heeft een fluorcoating tegen vocht en stof op het frontelement. Ook biedt hij optische beeldstabilisatie met tot 4 stops winst tegen trillingen. Ook is de autofocus behoorlijk snel.
  Voor videografen is belangrijk dat focus breathing minimaal is. Ook is de lens bijna parfocaal: de scherpstelling blijft redelijk goed tijdens het zoomen. Maar het belangrijkste is volgens Thomas “dat de optische prestaties de beste zijn die ik tot nu toe heb gezien bij een zoomlens met een brandpuntsafstand van meer dan 400mm”. Indrukwekkend zijn de prestaties aan de lange telekant, waar de meeste andere supertelezooms zichtbaar zachter worden.
  Enige probleem van deze lens heeft te maken met het gebruik van de lens in de portretstand bij brandpuntsafstanden van 300mm of meer. De beeldhoeken zijn dan veel minder goed. Sigma moet dat volgens Thomas aanpakken. Twee andere nadelen: een teleconverter voor de E-vatting ontbreekt en de mindere prestaties als je met tegenlicht fotografeert. Maar al met al krijgt deze lens een hoge beoordeling. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze Sigma is volgens John een prachtige lens dankzij de combinatie van snelle bediening, snelle autofocus en zeer goede beeldkwaliteit. Hij is weliswaar zwaar, maar toch hanteerbaar. Hij is zeer eenvoudig in het gebruik en het brandpuntbereik is veelzijdig.
  De beeldstabilisatie is effectief en voldoet zonder aan het geclaimde voordeel van 4 stops. Vooral bij de langere brandpuntsafstanden is dit een enorm voordeel. Ook is de prijs heel redelijk. Al met al een zeer aantrekkelijke lens die zeker een serieuze overweging verdient door natuur- en sportfotografen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Voor wie geïnteresseerd is in het fotograferen van dieren in het wild of sport, of een van de vele andere genres van fotografie die gebruik maken van een zoomlens met lange brandpuntsafstand, is de Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS een overtuigende lens. Hij heeft een prachtig zoombereik, aangevuld met een prachtig ontwerp, indrukwekkende bouwkwaliteit, uitstekende beeldkwaliteit, optische stabilisatie, uitstekende algehele prestaties en een zeer redelijke prijs. Die combinatie maakt hem wel erg aantrekkelijk.
 • Photofocus.com (Brett Day, full review): De Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sport is van de grond af ontworpen voor camera’s met de L-vatting en Sony E-vatting. Hij is ontworpen voor professionele sport- en natuurfotografen en beschikt volgens Brett over verbluffende optica, snelle autofocusmotoren, weerbestendige afdichting en een groot aantal bedieningselementen waarmee je hem kunt afstemmen op je eigen opnamestijl.
  Dit is, in de woorden van Brett, “een grote lens met grote prestaties”. De Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sport is goed scherp over het hele zoombereik. De autofocus is snel en nauwkeurig. Heel handig is z’n draai- en trekzoomontwerp, dat in de praktijk fantastische diensten bewijst.
  Brett vindt sterke punten verder: z’n solide constructie en weerafdichting. Mooi is dat hij tal van aanpasbare knoppen heeft, en je kunt hem ook nog gebruiken met Sigma’s teleconverters. Een objectief met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.
 • Natuurfotografie.nl (Wouter Roepel, gebruikersreview): Dit is een heerlijk compacte lens, aldus Wouter, met een mooie functieset zoals met een 3-stands focuslimiter. Ook doet de autofocus van deze Sigma goed zijn werk, zowel van dichtbij als op grote afstand.
  Als je een foto maakt met een groot diafragma vind Wouter het belangrijk dat de achtergrond zacht en rustig overkomt. De bokeh is volgens hem prachtig bij deze lens.
  Ook belangrijk voor Wouter: zowel dichtbij als veraf kunnen fotograferen. En dat zit wel snor bij deze telezoom. De minimale scherpstelafstand heeft hem echt verrast. “Ook al is dit geen macrolens, het is toch fijn dat je met deze lens zo dichtbij kan komen.”
  De scherpte is subliem. “Als ik een foto maak van een libel of vlinder dan wil ik graag de kleinste details zien. En als ik de foto’s op 100% bekijk kan ik ieder haartje zien en de cellen van de facetogen tellen. De scherpte van de lens is dus ook prima in orde.”
  Kortom: Wouter is erg onder de indruk van deze lens. “De facetten die ik belangrijk vind zijn allemaal prima in orde. De Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sports is een uitstekende telelens. En dat dit kan voor een prijs onder de €1.400 is helemaal indrukwekkend.”
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Chris en Jordan van DPReview TV hebben weer razendsnel een review op YouTube beschikbaar gesteld van deze geweldige Sigma Sports-lens. Daarin bekijken ze hoe hij presteert én hoe hij het doet ten opzichte van de concurrerende supertelezooms. Volgens de reviewers is het een rijk uitgeruste en indrukwekkend scherpe lens. Zeer interessant om deze video te bekijken als je deze lens op het oog hebt.
  Je vindt deze video-review onderaan deze pagina.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Prachtige zoomlens met mooi bereik. Net na de aanschaf ben ik naar een fotohut geweest. Ik ben verrast over de resultaten. Prima beeld, mooi zoombereik en scherpstellen gaat snel en goed.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik heb hem nu bijna twee weken in mijn bezit en moet echt zeggen: Wow! Super scherpe, degelijke, goede lens! Heel mooie scherpte/diepte, snelle reactie. Het gewicht is wel redelijk maar je krijgt er dan ook veel lens voor terug. Voelt super degelijk aan! Ideaal voor wildlife- en sportfotografie!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sigma 150-600mm Sports op CameraNU.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Kamera-express.nl >>

 

Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS SportsBelangrijkste kenmerken van de Sigma 150-600mm Sports

 • Prachtige beeldkwaliteit: hoge optische prestaties over gehele zoombereik
 • Snel scherp: rappe en nauwkeurige scherpstelling
 • Stabiele beelden: 4-stops beeldstabilisatie
 • Close focus: minimale scherpstelafstand van 58cm op 150mm
 • Rijk uitgerust: Focus Limiter-schakelaar met 3-zone autofocus-modificatie
 • Rijk uitgerust: 3 AFL-knoppen voor persoonlijke bedieningsvoorkeur
 • Handig: geoptimaliseerde zoombediening
 • Duurzaam gebouwd: stof- en spatwaterdichte behuizing
 • Professioneel: afneembare magnesium statiefgondel

Sigma 150-600mm Sports op CameraNU.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sigma 150-600mm Sports

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sigma 150-600mm Sports door Chris en Jordan van DPReview TV (10:46 minuten). Ze laten mooi zien hoe deze supertelezoom presteert en hoe hij zich staande houdt tegen de concurrenten. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma 150-600mm Sports op CameraNU.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Kamera-express.nl >>

 

Nóg een mooie YouTube-review van de Sigma 150-600mm Sports

Ook Kamera-express heeft een uitvoerige review beschikbaar van deze Sigma Sports-lens. Ook zeer interessant om even te bekijken (en in het Nederlands, wel zo makkelijk).

Sigma 150-600mm Sports op CameraNU.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Cameraland.nl >>

Sigma 150-600mm Sports op Kamera-express.nl >>

 

Beste Sigma-lenzen op een rij

De beste Sigma-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle supertele-zoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle supertele-zoomobjectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk hier mijn overzichtsartikel.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Nikon AF-S 120-300mm f/2.8ENikon F (FX)JaSupertelezoom1099998/100Reviews>
Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USMCanon EFJaSupertelezoom1299996/100Reviews>
Nikon AF-S 180-400mm f/4.0ENikon F (FX)JaSupertelezoom1199996/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Leica Vario-Elmar-SL 100-400mm f/5.0-6.3Leica LJaSupertelezoom220095/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Olympus ED 150-400mm f/4.5 PROMFTNeeSupertelezoom699995/100Reviews>
Nikon AF-S 200-400mm f/4.0G VR ED IINikon F (FX)JaSupertelezoom659994/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L USM IS IICanon EFJaSupertelezoom219992/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0MFTNeeSupertelezoom179992/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
OM System ED 150-600mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom269990/100Reviews>
Olympus ED 100-400mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom129990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 100-400mm f/4.0-6.3 IIMFTNeeSupertelezoom169990/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS SportsSysteemJaSupertelezoom139990/100Reviews>
Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG DN OS SportsSysteemJaSupertelezoom236990/100Reviews>
Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM SportsDSLRJaSupertelezoom189990/100Reviews>
Tamron 50-400mm f/4.5-6.3 Di III VC VXDSony EJaSupertelezoom144990/100Reviews>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD FujifilmFujifilm XNeeSupertelezoom158090/100Reviews>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD SonySony EJaSupertelezoom149990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXDSony EJaSupertelezoom69988/100Reviews>
Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E VR EDNikon F (FX)JaSupertelezoom137987/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG DN OS Cont.SysteemJaSupertelezoom99987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM SportsDSLRJaSupertelezoom159986/100Reviews>
Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 Di VC USD G2DSLRJaSupertelezoom154986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG OS HSMDSLRJaSupertelezoom84982/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Cont.DSLRJaSupertelezoom99982/100Reviews>
Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USDDSLRJaSupertelezoom86982/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Olympus ED 75-300mm f/4.8-6.7 IIMFTNeeSupertelezoom46980/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (17 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy