Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art | Specs & Reviews

Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art | Reviews & Tests
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art | Reviews & Tests

Wat is de beste Sigma Art prime-lens voor je spiegelreflex? Bekijk specs & reviews van de Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art. “De grote beeldhoek in combinatie met de fijne lichtsterkte is een garantie voor bijzondere beelden” en “Een echte aanwinst voor gepassioneerde landschapsfotografen.”

Lichtsterke primes: geliefd bij de profs

Lichtsterke prime objectieven zijn het summum voor de professionele fotograaf en de fanatieke amateur. De beeldkwaliteit ligt nog stuk hoger dan die van professionele zoomlenzen. Bovendien zijn ze nóg lichtsterker. Hieronder zie je de specs plus een aantal reviews van de Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art, die in 2017 op de markt is gekomen.

Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art

Brandpuntsafstand: 14mm | Lichtsterkte: f/1.8 | Gewicht: 1.200gr | Lengte: 126mm | Beeldstabilisatie: nee | Filtermaat: geen filter mogelijk | Geschikt voor: fullframe en aps-c camera's | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 1.599 euro (Cameranu.nl)

Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art in het kort

Schitterend 14mm ultragroothoek objectief met een lichtsterkte van f/1.8. Naar dit baanbrekende objectief hebben veel professionals en ambitieuze amateurs halsreikend uitgekeken. Voor veel doeleinden inzetbaar. Landschaps- en interieurfotografie bijvoorbeeld. Maar ook als je foto’s neemt van een sterrenhemel is een lichtsterke ultra-groothoek de perfecte bondgenoot. Voorzien van een hypersonische motor, waardoor je razendsnel scherpstelt. De snelle autofocus is daarbij te allen tijde handmatig bij te stellen.

Uiterst lichtsterk objectief

Dit Sigma Art-objectief is uiterst lichtsterk, en daardoor wel flink zwaar: 1.170 gram. Oorzaak: het vele glaswerk dat nodig is voor deze lichtsterkte. Zo bevat het liefst 3 F Low Dispersie en 4 Super Low Dispersie elementen. Resultaat: uitstekende helderheid over het gehele beeld. Het bokeh is schitterend dankzij een afgerond 9-blads diafragma en de flinke diameter van de gebruikte lenselementen.

Dit objectief is bij uitstek geschikt voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Astrofotografie

Reviews van de Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art

Dit objectief is net op de markt. Er zijn nog maar een paar serieuze reviews, een handvol klantenreviews en een supermooie fotoreportage van Salgado! Zodra er reviews komen, geef ik de kernpunten hieronder weer.

 • Digifoto Pro: De recente objectieven van Sigma zijn zonder uitzondering erg goed, aldus de reviewer. En deze 14mm Art kunnen we in deze categorie onderbrengen. “De grote beeldhoek in combinatie met de fijne lichtsterkte is een garantie voor bijzondere beelden en de scherpte en onscherpte zijn respectievelijk erg goed en fraai. Daarmee is deze Sigma een prima keuze voor de landschaps-, astro- en architectuurfotograaf.” Digifoto Pro geeft de Goud Award.
 • Chip Fotomagazine (decembernummer 2017): “Een echte aanwinst voor gepassioneerde landschapsfotografen”, oordeelt reviewer Ton Heijnen. De combinatie van extreme beeldhoek en hoge lichtsterkte laat volgens hem weinig te wensen over. “Heb je eenmaal met deze Sigma 14mm gewerkt, dan haal je hem liever niet meer van je camera af. De vertekening en vignettering bij open diafragma zijn onoverkomelijk en in de praktijk werkte de autofocus uitstekend.” Testoordeel: Goed, met 83.2 van de 100 punten.
 • Photographyblog.com: “Goodness the Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art lens is good. Really, really good, thanks in no small part to its unrivalled f/1.8 aperture,” juicht de reviewer. Nadeeltje: hij is flink zwaar. Maar je krijgt er veel voor terug. Foto’s nemen ‘s nachts met ISO200 bijvoorbeeld. “The astro images we are getting are bright and crisp.” Extra voordeel van deze lichtsterkte: je bereikt veel eerder het diafragma met de beste resultaten. Bij deze Sigma is dat al op f/4, dan “there is virtually no vignetting, astigmatism or chromatic aberration. It’s f/4 were many other lenses begin, with all these distortions present.” En de beeldkwaliteit? Die is fantastisch. “Detail is sharp, with only a minor fall off and stretching in the very corners.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • The-digital-picture.com: Is de Sigma 14mm f/1.8 Art de beste groothoek voor astrofotografie, vraagt de reviewer zich af. Om direct te antwoorden: “I think it is.” De uiterste hoeken van de Sigma Art zijn dan wel niet perfect “but with excellent wide open image sharpness and a low amount of peripheral shading, this lens gets my vote as the best choice for capturing the night sky.” Deze lens heeft de beste beeldkwaliteit op 14mm vergeleken met de concurrentie. “This lens delivers impressively sharp images, ranking very high in the entire field of lenses (not just among its ultra-wide peers).” Ook het design is esthetisch erg prettig en de bouwkwaliteit is uitstekend. De prijs is wel erg hoog. En het autofocussysteem is niet indrukwekkend. Maar voor het overige is de lens buitengewoon goed. “Prepare to say "Wow!" when reviewing your images.”
 • Klantenreview op Bhphoto.com: “A great fast wide angle lens. Have had it for about a week now. It focuses great in low light. Using it on a 5d Mark IV. Will do further tests during event coverage but has been impressive thus far.”
 • De bekende astrofotograaf José Francisco Salgado heeft de wereld rondgereisd en op heel veel plaatsen de nachtelijke sterrenhemel gefotografeerd. Dus toen Sigma z’n nieuwe 14mm f/1.8 DG HSM Art-lens aankondigde, was hij direct alert. Salgado heeft de Sigma getest in het Badlands National Park in Zuid-Dakota. Hij schoot de sterren van de hemel natuurlijk, maar maakte ook landschapsbeelden. Werkelijk schitterende platen! Benieuwd? Bekijk de gallery op DPreview>>

Kenmerken van de Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art

 • Enorm lichtsterk ultra-groothoek objectief
 • Snelle en betrouwbare autofocus
 • Handmatig over te nemen autofocus
 • Stof- en spatwaterdicht
 • Afgerond 9-blads diafragma

Dit objectief voor Canon >>

Dit objectief voor Nikon >>

 

Alle Sigma Art prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Sigma Art-objectieven.

ObjectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 14mm f/1.8 ArtUltragroothoek€ 1,59992/100Reviews >>
Sigma 20mm f/1.4 ArtGroothoek€ 93992/100Reviews >>
Sigma 24mm f/1.4 ArtGroothoek€ 79992/100Reviews >>
Sigma 30mm f/1.4 ArtGroothoek€ 46978/100Reviews >>
Sigma 35mm f/1.4 ArtGroothoek€ 79988/100Reviews >>
Sigma 50mm f/1.4 ArtStandaard€ 85984/100Reviews >>
Sigma 85mm f/1.4 ArtPortret€ 1,24994/100Reviews >>
Sigma 135mm f/1.8 ArtPortret€ 1,39990/100Reviews >>

 

Alle Sigma Art zoom-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke zoom-objectieven uit de Sigma Art-serie die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

ObjectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Sigma 12-24mm f/4.0 ArtUltragroothoekzoom€ 1,74988/100Reviews >>
Sigma 14-24mm f/2.8 ArtUltragroothoekzoom???90/100Reviews >>
Sigma 18-35mm f/1.8 ArtGroothoekzoom€ 79985/100Reviews >>
Sigma 24-35mm f/2.0 ArtGroothoekzoom€ 99994/100Reviews >>
Sigma 24-70mm f/2.8 ArtStandaardzoom€ 1,39988/100Reviews >>
Sigma 24-105mm f/4.0 ArtStandaardzoom€ 85988/100Reviews >>
Sigma 50-100mm f/1.8 ArtTelezoom€ 1,19990/100Reviews >>

 

Beste spiegelreflexcamera’s van dit momentTop 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd wat de beste spiegelreflexcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje hou ik zo goed mogelijk up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Cameranu.nl Beste webshop voor Sigma Art-objectieven

Zo’n mooi Sigma Art-objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven en camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor Sigma Art-objectieven beveel ik van harte Cameranu.nl aan. Een camerawinkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van Cameranu:
 • Dé foto- en videospecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Bekijk alle Sigma-objectieven op Cameranu >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)