Samyang AF 35mm f/1.4 FE II | Reviews & Tests

De Samyang AF 35mm f/1.4 FE II is een prachtige groothoeklens voor je fullframe Sony systeemcamera. Deze lichtsterke prime-lens is uitstekend inzetbaar voor portretten, straatfotografie, landschappen en videografie. Editor’s Choice bij Ephotozine.com. “Samyang heeft opnieuw een benijdenswaardige balans gevonden tussen kwaliteit en prijs.” Alle belangrijke reviews!

Samyang AF 35mm f/1.4 FE IILichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Samyang AF 35mm f/1.4 FE II, die in april 2022 op de markt is gekomen.

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II

Brandpuntsafstand: 35mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Sony E | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 659gr | Lengte x diameter: 115 x 75mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 29cm | Vergrotingsfactor: 0.18x | Filtermaat: 67mm | Release datum: april 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 699 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameranu.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Kamera-express.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE IIDeze Samyang-lens in het kort

Schitterende lichtsterke groothoekprime voor wie met een Sony fullframe systeemcamera fotografeert of filmt. De voorganger werd al uitstekend besproken, deze Samyang AF 35mm f/1.4 FE II is van de tweede generatie en doet er nog een flinke schep bovenop. Deze prime is ideaal voor het schieten van bijzondere portretfoto’s, maar ook voor landschappen. En dankzij z’n stille autofocus kun je hem uitstekend inzetten voor video-werk. Een zeer veelzijdige lens dus.

Hoogwaardig lensontwerp

Het lensontwerp van de Samyang AF 35mm f/1.4 FE II is hoogstaand, waardoor je beelden maakt die scherp zijn tot aan de randen en tot in de hoeken. De asferische lenselementen zorgen daarbij voor veel details in je beelden, en een uitstekend contrast.

Samyang AF 35mm f/1.4 FE IIHeldere beelden

De speciale coatings minimaliseren lensfouten en leveren heldere beelden, ook als het licht lastiger is, zoals bij fel zonlicht of tegenlicht. De beelden zijn bovendien kleurecht, dankzij een verbetering van de Color Contributio Index.

Zachte bokeh & close-ups

Dankzij z’n grote lichtsterkte fotografeer je met deze lens uitstekend als het licht minder wordt, bijvoorbeeld bij schemering of binnenshuis. Ook zorgt het grote maximale diafragma in combinatie met de 9 afgeronde diafragma-bladen voor een prachtige, zachte bokeh. Je hoofdonderwerp komt hierbij mooi los van de omgeving, en geeft een bijna driedimensionaal effect. Met deze lens maak je daarnaast creatieve close-ups: je stelt al scherp vanaf 29 centimeter.

Ook voor video

De autofocus wordt aangedreven door Samyang Lineaire Stappenmotor (STM). Die is niet alleen snel en nauwkeurig, maar ook heel stil. Samyang heeft hem bovendien geoptimaliseerd voor video-opnamen, door zowel trillingen als ruis te minimaliseren.

Samyang AF 35mm f/1.4 FE IIEenvoudige bediening

In huis zijn ook bekende Samyang-functies die de bediening een stuk makkelijker maken. Zoals de Custom Switch die je kunt gebruiken om het diafragma in te stellen door aan de scherpstelring te draaien (in de AF-stand). Ook is een Focus Hold-knop aan boord. En met het optionele Samyang Lens Station kun je de functie van de Custom Switch en van de Focus Hold-knop naar eigen voorkeur instellen.

Robuust gebouwd

Met deze Samyang groothoek-prime kun je altijd op pad, ook als het weer tegenzit. Hij is robuust gebouwd, en heeft een weerbestendig ontwerp. Een schitterende, veelzijdige lens die je vaak zult inzetten.

Deze Samyang-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Videografie

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameranu.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Kamera-express.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE IIProfessionele reviewers over de Samyang AF 35mm f/1.4 FE II

De Samyang AF 35mm f/1.4 FE II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Deze tweede editie van de Samyang 35mm f/1.4 levert volgens Matthew “uitzonderlijke scherpte en uitstekende allround prestaties”. Daarbij krijg je ook een aantal handige extra functionaliteiten, vergeleken met de originele lens. Toch betaal je een kleine prijs: ongeveer de helft van de prijs van de Sony FE 35mm f/1.4 G Master. “Al met al is de Samyang een fantastische lens en biedt hij je een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Sonyalpha.blog (Marc Alhadeff, full review): Voor deze Samyang betaal je ongeveer 700 euro tegenover 830 euro voor de Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art. Maar kijk je naar de prestaties van deze beide lenzen, dan is de Sigma een stuk beter, aldus Marc: hij is een stuk scherper, heeft ook nog eens een echte diafragmaring en een betere autofocus voor onderwerpen in beweging. “Ik zie daarom geen reden om de Samyang te kopen, tenzij voor video dankzij de lage focus breathing.” Alleen als de prijs flink zakt, komt hij weer in het vizier.
  Wat is dan de beste 35mm-lens voor Sony? Volgens Marc zijn zowel de Sigma als de Sony G Master uitstekend. “In 80% van de gevallen kun je ze niet onderscheiden, ze hebben beide een prima scherpte, vloeiende achtergrondonscherpte, prima bokehballen en een mooie kleurweergave.”
  De Sony FE 35mm f/1.4 G Master is volgens Marc de scherpste lens, dus het beste voor straatfotografie en landschapsfotografie. Het is ook de lichtste, meest compacte lens en weerstaat overstraling, chromatische aberraties en vervorming het beste. De Sigma 35mm f/1.2 DG DN Art is het beste voor poëtische portretten en video (lagere focus breathing). De Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art heeft de beste prijs/kwaliteit-verhouding, hij ligt heel dicht bij de Sony GM qua prestaties voor de helft van het geld. “Een koopje!”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Samyang maakt volgens John uitstekende lenzen voor een schappelijke prijs. “Met deze nieuwe versie van de toch al begeerlijke 35mm f/1.4 zet Samyang het pad van hoge kwaliteit en scherpe prijzen voort.”
  Aan de vorige lens heeft Samyang nu bedieningselementen toegevoegd, zoals een focusvergrendelingsschakelaar. De weerbestendige afdichting is mooi. En nog mooier: de optische prestaties houden gelijke tred met de toename van sensoren met hoge resolutie. Vibratiereductie heeft hij niet, maar de meeste Sony-camera's hebben beeldstabilisatie aan boord, wat erg goed werkt.
  Kortom: Samyang heeft opnieuw een benijdenswaardige balans gevonden tussen kwaliteit en prijs. Een winnende combinatie, aldus John. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Samyang AF 35mm f/1.4 FE II is weliswaar iets duurder dan zijn voorganger, maar gezien de extra mogelijkheden vindt Jan Paul het kleine prijsverschil heel redelijk. “Wie nooit met zijn objectief in de regen loopt en qua autofocus niet het onderste uit de kan wil halen, heeft aan de oudere AF 35mm f/1.4 FE een koopje. Maar alleen al de verbeterde autofocus, de weerbestendigheid en de extra bedieningselementen zijn het extra geld zeker waard.”
 • Alyssa & Peter Zalabai (video-review): In een mooie hands-on review op Youtube laten Alyssa en Peter mooi zien wat deze prachtige groothoekprime van Samyang allemaal in huis heeft. Prachtige foto’s van landschappen en mensen tonen aan dat deze lens zeer geschikt is voor landschapsfotografie en portretfotografie. Maar ze gaan ook in op de bokeh en de scherpte van deze lens en het bedieningsgemak.
  Benieuwd? Bekijk dit YouTube-review onderaan deze pagina.

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameranu.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Kamera-express.nl >>

 

Samyang AF 35mm f/1.4 FE IIBelangrijkste kenmerken van de Samyang AF 35mm f/1.4 FE II

 • Uitstekende beeldkwaliteit: hoge resolutie, hoogstaand lensontwerp
 • Zeer lichtsterk: prachtige bokeh-effecten
 • Ideaal voor portret- en landschapsfotografie
 • Stille en snelle autofocus: ook zeer geschikt voor video
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van 29cm
 • Bedieningsgemak: Custom Swift en Focus Hold knop
 • Handig: compatibel met Samyang Lens Station
 • Robuust gebouwd: weerbestendig ontwerp

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameranu.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-review Christopher Frost van deze Samyang

Bekijk een mooie YouTube-review van de Samyang AF 35mm f/1.4 FE II door Christopher Frost (7:17 minuten). Prachtige platen van landschappen en mensen, waarin je ook mooi de bokeh-effecten kunt zien. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameranu.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-review Alyssa en Peter Zalabai van deze Samyang

Bekijk een mooie ‘hands on’ YouTube-review van de Samyang AF 35mm f/1.4 FE II door Alyssa en Peter Zalabai (10:45 minuten). Prachtige platen van landschappen en mensen, waarin je ook mooi de mooie bokeh-effecten kunt zien. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameranu.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35mm f/1.4 FE II op Kamera-express.nl >>

 

Alle groothoek-primelenzen op een rij

Hieronder staan alle groothoek-primeobjectieven voor je spiegelreflexcamera of systeemcamera op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Binnenkort voeg ik meer reviews van groothoekprimes toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 35mm f/1.4L VCMCanon RJaGroothoek192995/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Hasselblad XCD 38mm f/2.5 VHasselblad XNeeGroothoek419995/100Reviews>
Olympus ED 17mm f/1.2 PROMFTNeeGroothoek139994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Laowa 15mm f/4.5 Zero-D ShiftSysteem/DSLRJaGroothoek139992/100Reviews>
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Laowa 20mm f/4.0 Zero-D ShiftSysteem/DSLRJaGroothoek135990/100Reviews>
Laowa Venus 9mm f/2.8 Zero DSysteem/DSLRNeeGroothoek61990/100Reviews>
Laowa Argus 35mm f/0.95 FFSysteemJaGroothoek106990/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Samyang 10mm f/3.5 XPDSLRJaGroothoek114990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RFJaGroothoek72990/100Reviews>
Samyang AF 35mm f/1.4 FE IISony EJaGroothoek69990/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 16mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeGroothoek42990/100Reviews>
Sigma 17mm f/4.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek61990/100Reviews>
Sigma 23mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeGroothoek49990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Tamron SP 35mm f/1.4 Di USDDSLRJaGroothoek97390/100Reviews>
Zeiss Batis 18mm f/2.8Sony EJaGroothoek151090/100Reviews>
Zeiss Batis 25mm f/2.0Sony EJaGroothoek134090/100Reviews>
Zeiss Batis 40mm f/2.0Sony EJaGroothoek133990/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Irix 30mm f/1.4 DragonflyDSLRJaGroothoek75588/100Reviews>
Sigma 24mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek71988/100Reviews>
Sigma 24mm f/3.5 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek53988/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 35mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek61988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8Leica LJaGroothoek67986/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Olympus 17mm f/1.8MFTNeeGroothoek44985/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Tamron 20mm f/2.8 DI III OSD MacroSony EJaGroothoek43585/100Reviews>
Tamron 24mm f/2.8 DI III OSD MacroSony EJaGroothoek52985/100Reviews>
Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD MacroSony EJaGroothoek43985/100Reviews>
Tokina ATX-M 23mm f/1.4 FESony EJaGroothoek36985/100Reviews>
Panasonic Leica DG 9mm f/1.7MFTNeeGroothoek49985/100Reviews>
Panasonic Leica DG 15mm f/1.7MFTNeeGroothoek49084/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Panasonic Lumix S 26mm f/8.0Leica LJaPancake23980/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy