Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FE: Reviews & Tests

De Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FE is een professionele reiszoomlens voor Sony systeemcamera’s met een maximaal diafragma van f/2. Lichtkanon met een zalige bokeh en een zeer veelzijdig zoombereik. “Aantrekkelijk alternatief voor wie de Tamron iets te veel kost.” Alle belangrijke reviews!

Bekijk ook concurrent Tamron 35-150mm >>

Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FEReiszoomlenzen: echte allrounders

Op reis of stedentrip alle fotogenres beoefenen? Maar niet met een volle tas met lenzen zeulen? Dan zijn allround reiszoomlenzen een uitkomst. Geschikt voor landschappen, portretten, straatfotografie en nog veel meer. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FE, die begin mei 2023 op de markt is gekomen.

Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FE

Brandpuntsafstand: 35-150mm | Maximaal diafragma: f/2.0-2.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.224gr | Lengte x diameter: 157 x 93mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 33cm | Vergrotingsfactor: 0.18x | Filtermaat: 82mm | Release datum: begin mei 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.349 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Samyang AF 35-150mm op CameraNU.nl >>

Samyang AF 35-150mm op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35-150mm op Kamera-express.nl >>

Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FEDeze Samyang-lens in het kort

Dit is een gevalletje van heel goed afkijken bij de concurrentie. Want al eind oktober 2021 kwam Tamron met een reiszoomlens op de markt met vergelijkbare specificaties: de Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD. Eveneens een veelzijdig zoombereik van 35-150mm, en eveens een maximaal diafragma van f/2.0-2.8. Mooi van de Samyang is dat je ruim 600 euro minder betaalt dan voor de Tamron. Tel uit je winst.

Ideaal zoombereik

De Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 is zo’n lens die begerig maakt, door z’n combinatie van groot maximaal diafragma en ideaal zoombereik voor de meeste fotografie-genres. En zelfs om mee te filmen is dit een fantastische lens, want hij heeft geoptimaliseerde functies aan boord voor video-opnamen.

Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FEPrime-lens-kwaliteit

De beelden die je met deze lens kunt schieten hebben een hoogwaardige beeldkwaliteit die vrijwel niet onderdoet voor prime-lenzen. Debet hieraan is het geavanceerde optische ontwerp met 21 elementen in 18 groepen. Voor de optisch sterke prestaties zijn twee ASP-, een HB-, drie HR- en zes ED-lenselementen verantwoordelijk. De verbluffende beeldkwaliteit zie je zelfs terug in de hoeken en de randen van het beeld, bij elke brandpunt.

Zachte, ronde bokeh-ballen

Mooi aan een lens met een groot maximaal diafragma is dat je gemakkelijk een vage achtergrond bij je scherpe beelden kunt creëren. Bij deze Samyang is de bokeh zeer fraai en verloopt hij vloeiend. Daarbij zorgen de 9 bladen van het diafragma voor zachte en ronde bokeh-ballen. Een ander voordeel van een groot diafragma is natuurlijk dat je met deze lens goed uit de voeten kunt bij weinig licht, bijvoorbeeld binnenshuis of in de schemering.

Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FESnel en precies scherp

Deze lens is ook sterk in scherpstellen. De autofocus verloopt soepel, stil en precies. Niet alleen bij fotografie, maar ook bij filmen. Dit is te danken aan de lineaire stappenmotor (STM). Ook is deze Samyang afgestemd op het autofocussysteem van Sony-camera’s, waardoor bijvoorbeeld de tracking- en Eye AF-functies perfect werken.

Super stabiele video’s

Mooi voor filmers is dat de Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 een parfocal lens us, waardoor de focus op je onderwerp wordt gehouden tijdens in- en uitzoomen. Doordat de autofocussnelheid goed wordt geregeld tijdens het filmen, worden trillingen geminimaliseerd. Het resultaat: super stabiele video’s.

Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FEFraaie close-ups

Ook mooi: je kunt met deze Samyang zeer dicht bij je onderwerp komen: de minimale scherpstelafstand is slechts 33 centimeter (bij 35mm). En dat betekent dat je fraaie close-ups, gedetailleerde productfoto’s en intieme portretten kunt schieten.

Handige Custom Switch

Het objectief beschikt over de Samyang Custom Switch. Deze maakt het mogelijk om het diafragma aan te passen met de scherpstelring. Met behulp van het lensstation kun je de functies van de standaard scherpstelring naar jouw wens aanpassen.

Robuust ontwerp

De Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 lens is robuust gebouwd, met een weerbestendige body. Het objectief is op twaalf punten voorzien van afdichtingen die hem beschermen tegen stof, lichte regen of sneeuw.

Deze Samyang-lens is ideaal voor:

 • Reisfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Productfotografie

Samyang AF 35-150mm op CameraNU.nl >>

Samyang AF 35-150mm op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35-150mm op Kamera-express.nl >>

Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FE(Professionele) reviewers over de Samyang AF 35-150mm

De Samyang AF 35-150mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De olifant in de kamer is duidelijk de Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD, schrijft Mark. “Daar haalt Samyang, laten we genereus zeggen, inspiratie uit. Hij is in bijna elk opzicht identiek.”
  Cruciaal verschil: de Samyang is een stuk goedkoper dan zijn Tamron-rivaal, terwijl de lenzen zeer vergelijkbare beeldkwaliteit bieden. De Samyang gooit zelfs extra videofuncties in de mix, waardoor hij de betere keuze van de twee is, aldus Mark.
  Dat prijsverschil wordt wel iets kleiner omdat je bij de Samyang moet investeren in een Lens Station-accessoire om de lens te kunnen updaten en aanpassen (bekijk op CameraNU.nl). Tamron heeft een ingebouwde USB-poort waarmee je de lens rechtstreeks op je laptop kunt aansluiten.
  Beide lenzen zijn volgens Mark fantastische allrounders die twee snelle zoomlenzen in je tas kunnen vervangen: een 28-70mm en 70-200mm f/2.8. Mits je het geen probleem vindt dat het zoombereik aan beide kanten kleiner wordt. Maar het scheelt veel gewicht en ook tijd en gedoe om steeds van lens te moeten wisselen.
  Op het gebied van de beeldkwaliteit zijn er vrijwel geen compromissen, afgezien van de wat overstraling als je rechtstreeks tegen de zon in fotografeert en wat vignettering met open diafragma. “Dit is een scherpe lens over het hele royale zoombereik en zowel in het midden als aan de randen van het beeld.”
  Al met al vindt Mark de Samyang de aanrader van de twee lenzen, vanwege het grote prijsverschil. “Hoewel het niet de meest originele release ooit is, heeft Samyang iets toegevoegd aan de winnende formule van Tamron en ook de aantrekkingskracht ervan vergroot door hem goedkoper te maken. En dat zonder de bouw- of beeldkwaliteit aan te tasten.” Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FEDigitalcameraworld.com (Paul Burrows, full review): De Samyangs AF 35-150mm is best een grote en zware lens, maar laat dat je niet afschrikken, want je krijgt er een ruime beloning voor terug, volgens Paul. “Het zoombereik omvat al die brandpuntsafstanden die we nu als ‘klassiek’ beschouwen omdat ze universeel bruikbaar zijn gebleken.”
  Belangrijk is volgens Paul dat het maximale diafragmabereik van f/2.0-2.8 betekent dat je maar weinig lichtsterkte/snelheid opoffert als je deze zoomlens vergelijkt met prime-lenzen, vooral aan de telefotokant. “En bedenk maar eens wat een set snelle prime-lenzen aan gewicht en omvang betekent.” Samyang biedt volgens Paul ook solide optische prestaties. Deze lens is bovendien uitstekend betaalbaar, waardoor de prijs/kwaliteit-verhouding dik in orde is. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): Deze lens is een aantrekkelijk alternatief voor wie de Tamron iets te veel kost, schrijft Jan Paul. Of de Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FE nu wel of niet van binnen gelijk is aan de Tamron is volgens hem niet zo belangrijk. “Wie een van deze twee objectieven overweegt, zal vooral naar de prijs en de mogelijkheden kijken. De Tamron heeft dankzij zijn VXD-motor een snellere autofocus, denken we, en de reputatie van Tamrons objectieven is ijzersterk. De Samyang scoort op prijs, die bijna 30% lager ligt dan die van de Tamron, en op een aantal functies die vooral voor filmers erg interessant zijn.”
 • Gadgetgear.nl (Roy Christiani, full review): De Samyang 35-150 f/2.0-2.8 levert volgens Roy “een indrukwekkende prestatie voor fotografen van verschillende niveaus”. Hij heeft innovatieve technologie aan boord, levert uitstekende optische kwaliteit en heeft een aantrekkelijk prijskaartje. Daardoor heeft deze zoomlens van Samyang een hoge prijs/kwaliteit-verhouding en zal hij volgens Roy menig fotograaf aanspreken. Eindoordeel: Goud Award.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Afgelopen maand heb ik de lens uitgeprobeerd bij twee bruiloften. De lens is snel en scherp. Aangezien ik de laatste 10 jaar met alleen primes heb geschoten is het gewicht wel even wennen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Tom Calton (video-review): In een fraaie review op YouTube haalt Tom deze lichtsterke Samyang reiszoom door de mangel. Hij vergelijkt hem daarbij uitgebreid met de grote concurrent: de Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD, een zeer populaire lens uit 2021. Tom geeft antwoord op de vraag: welke van deze twee lenzen is de beste? Welke denk jij? De Tamron of de Samyang. Het is een close-call...
  Benieuwd naar deze review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Samyang AF 35-150mm op CameraNU.nl >>

Samyang AF 35-150mm op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35-150mm op Kamera-express.nl >>

 

Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FEBelangrijkste kenmerken van de Samyang AF 35-150mm

 • Veelzijdige zoombereik: van groothoek tot tele
 • Hoge beeldkwaliteit: uitstekende resolutie met imponerende bokeh
 • Lichtkanon: maximaal diafragma van f/2.0 bij groothoek tot f/2.8 bij tele
 • Alles-in-één: je hoeft niet steeds van lens te wisselen
 • Breed inzetbaar: landschappen, portretten, reclames, evenementen en reizen
 • Uitstekend filmen: geoptimaliseerde functies voor video
 • Bedieningsgemak: Samyang Custom Switch
 • Speciaal voor Sony-camera’s: ondersteunt Hybrid AF, Eye AF, Direct Manual Focus (DMF) en AF Assist
 • Perfecte autofocus: snelle, stille en nauwkeurige scherpstelling
 • Professioneel: lineaire handmatige scherpstelling
 • Robuust gebouwd: weerbestendig ontwerp met metalen behuizing

Samyang AF 35-150mm op CameraNU.nl >>

Samyang AF 35-150mm op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35-150mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Samyang AF 35-150mm

Bekijk een mooie YouTube-review van de Samyang AF 35-150mm door Tom Calton (9:56 minuten). Tom haalt deze Samyang door de mangel en vergelijkt hem uitgebreid met de concurrent: de Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD. Hij geeft antwoord op de vraag: welke van deze twee lenzen is de beste?

Samyang AF 35-150mm op CameraNU.nl >>

Samyang AF 35-150mm op Cameraland.nl >>

Samyang AF 35-150mm op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Allround reiszoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle reiszoomobjectieven voor spiegelreflexcamera's en systeemcamera's die ik heb besproken op een rij. Met daarbij de specs en de belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van allround reiszoom objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Olympus ED 12-100mm f/4.0 PROMFTNeeReiszoom129994/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Olympus ED 12-200mm f/3.5-6.3MFTNeeReiszoom89990/100Reviews>
Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FESony EJaReiszoom134990/100Reviews>
Tamron 35-150mm f/2.8-4.0 Di VC OSDDSLRJaReiszoom79990/100Reviews>
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXDSony EJaReiszoom180090/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXDSysteemNeeReiszoom79988/100Reviews>
Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di IIDSLRNeeReiszoom79988/100Reviews>
Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDSony EJaReiszoom86988/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Tamron AF 16-300mm f/3.5-6.3 Di IISysteem/DSLRNeeReiszoom59986/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon EF-MNeeReiszoom41980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>
Nikon AF-S 18-300mm f/3.5-6.3G IINikon F (DX)NeeReiszoom69980/100Reviews>
Olympus 14-150mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeReiszoom51980/100Reviews>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6MFTNeeReiszoom58980/100Reviews>
Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC OS HSM MacroDSLRNeeReiszoom31580/100Reviews>
Sigma 18-300mm f/3.5-6.3 DC OS HSM MacroDSLRNeeReiszoom46980/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>
Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZDDSLRNeeReiszoomNiet leverbaar78/100Reviews>
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 ISCanon EF-MNeeReiszoom46975/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy