Roadmap Nikon Z-lenzen | Handig overzicht

Nikon heeft een indrukwekkende line-up met lenzen voor z’n Z-systeem opgebouwd. Steeds meer hoogwaardige Z-lenzen zien het licht. Maar Nikon is nog lang niet klaar. In 2025 moeten er meer dan 50 Z-lenzen op de markt zijn, heeft Nikon onthuld. Welke zoom- en prime-lenzen ontwikkelt Nikon de komende jaren voor z’n systeemcamera’s? Bekijk de roadmap met Nikon Z-lenzen die de komende jaren verschijnen!

Nikon Z 24-70mm f/2.8 SHoogwaardige Z-objectieven

Nikon heeft in korte tijd een indrukwekkend nieuw camerasysteem opgezet: het Z-systeem. Met een complete reeks systeemcamera’s: van het vlaggenschip Nikon Z9 voor professionele sportfotografen tot de Nikon Z30 voor instappers. Ook het palet aan lenzen voor dit nieuwe systeem is bijzonder rijk: begin 2024 zijn er 40 objectieven beschikbaar. Dat aantal groeit uit tot 50 stuks in 2025.

Professionele én betaalbare toplenzen

Hoewel je ook de DSLR-lenzen via een adapter op je Nikon systeemcamera kunt zetten met behoud van alle functies, gaat er niets boven een originele Z-lens. De kwaliteit van deze lenzen is een forse slag beter dan die van hun DSLR-broertjes en -zusjes. In recordtempo heeft Nikon daarom z’n Z-lenzenarsenaal uitgebreid, waaronder professionele toplenzen als de Nikon Z 600mm f/4 TC VR S die ruim 17.000 euro kost. Gelukkig zijn er ook zeer betaalbare lenzen van uitstekende kwaliteit.

Alle verkrijgbare Nikon Z-lenzen op een rij

Ben je benieuwd naar alle Nikon Z-lenzen die op dit moment verkrijgbaar zijn? Bekijk dan mijn overzicht. Voor de roadmap met lenzen die de komende jaren verschijnen, bekijk het kader hieronder.

Alle verkrijgbare Nikon Z-lenzen >>

 

Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SRoadmap voor Nikon Z-lenzen

De laatste officiële roadmap van Nikon dateert van september 2023 en laat de lenzen zien die tot eind 2023 verschijnen. Helaas lijkt het alsof Nikon ons niet alles vertelt: er staat nog maar één niet aangekondigde lens op de roadmap: de Nikon Z 35mm S-line. En dat terwijl er alleen al in 2023 8 nieuwe Z-lenzen verschenen.

Onaangekondigde Z-lenzen

Het zou overigens niet vreemd zijn als Nikon een lens uitbrengt die niet op de roadmap staat. Dat gebeurde namelijk met een aantal lenzen, die totale verrassingen waren toen ze werden aangekondigd. De volgende lenzen kwamen als een konijn uit de hoge hoed: Z 24-50mm f/4-6.3, Z 17-28mm f/2.8, Z 28-75mm f/2.8, 600mm f/6.3 VR S, 28-400mm f/3.5-6.3. Wat gaat Nikon de komende tijd nog allemaal tevoorschijn toveren?

Nog meer Z-lenzen

In ieder geval verschijnen de komende drie jaar nog veel meer Z-lenzen dan nu bekend is. Zoals gezegd zijn er in 2025 volgens Nikon 50 Z-lenzen op de markt. Nikon heeft dus lang niet alle geplande lenzen op z’n roadmap geplaatst.

Nikon Z 35mm S

De Nikon Z 35mm S staat als enig overgebleven onaangekondigde lens op de roadmap. Het is er eentje in de categorie ‘wil ik’ van veel fotografen hoort natuurlijk de veelzijdige 35mm-lens thuis. Voor straatfotografie, voor landschappen, voor wijdere portretten, ja voor wat niet eigenlijk? Mooi dus dat Nikon met een professionele 35mm S gaat komen. Ongetwijfeld wordt het een snelle jongen/meisje. De verwachting is dat hij een groot diafragma van f/1.2 krijgt, de groothoek-evenknie van de 50mm f/1.2 en 85mm f/1.2.

Missing link: Nikon Z 70-200mm f/4

Een van de grootste verrassingen is de lens die níet op de roadmap staat: de scherpe en lichtgewicht 70-200mm f/4 S. Veel rumorsites hadden eigenlijk al lang verwacht dat die lens er zou zijn. Het Z-systeem ziet er al erg compleet uit, vooral met alle lenzen op de roadmap erbij. Des te vreemder dat deze voor de hand liggende telezoom dan mist. Kom op Nikon!

Alle verkrijgbare Nikon Z-lenzen >>

Roadmap Nikon Z-lenzen (september 2023)

De roadmap voor Nikon Z-lenzen (september 2023) staat hieronder als afbeelding. De roadmap toont de geplande lenzen tot eind 2023.

Roadmap voor Nikon Z-lenzen

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Fullframers maar ook systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy