Roadmap Fujifilm-lenzen: deze lenzen komen eraan

Fujifilm is geliefd om de zeer hoge kwaliteit van z’n zoom- en prime-lenzen. De reeks Fuji-lenzen is inmiddels bijzonder omvangrijk. Maar Fujifilm is nog lang niet klaar. Welke lenzen in de X-serie en de GF-serie staan op de planning? Bekijk de meest recente roadmaps met Fujifilm-lenzen die de komende jaren verschijnen!

Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WRTwee soorten lenzen: X en G

Fujifilm brengt lenzen uit voor twee soorten camera’s: de X-camera’s met een aps-c sensor en de GFX-camera’s met een middenformaat sensor. Daar horen ook twee soorten lenzen bij: lenzen met een X-vatting (X-lenzen) en lenzen met een G-vatting (G-lenzen).

Alle verkrijgbare Fujifilm-lenzen op een rij

Ben je benieuwd naar alle Fuji-lenzen die op dit moment verkrijgbaar zijn? Bekijk dan mijn overzicht. Voor de roadmaps, bekijk de kaders hieronder.

Alle verkrijgbare Fujifilm-lenzen >>

 

Roadmap voor Fujifilm X-lenzen (aps-c)

Fujifilm heeft twee nieuwe lenzen toegevoegd aan de roadmap voor de X-serie lenzen, de lenzen voor de aps-c camera’s van Fuji. Met deze twee extra lenzen groeit het X-systeem naar in totaal 40 lenzen in 2022.

Fujifilm XF 30mm f/2.8 R Macro: in 2022 verschenen

De eerste lens is een mooie macrolens: Fujifilm XF 30mm f/2.8 R Macro. In fullframe-termen is het brandpunt ongeveer 45mm. Bijzonder, want Fujifilm heeft al twee macro-lenzen, de 80mm en de 60mm. Deze sluit daar weliswaar mooi bij aan, maar zijn drie macro-lenzen niet een beetje veel van het goede? Fuji heeft hier vast over nagedacht en dus een goede reden voor. We wachten af… Deze lens is in 2022 verschenen.

Fujifilm XF 8mm f/3.5: verschijnt juni 2023

Dit is een fascinerende lens: de Fujifilm XF 8mm f/3.5. Het wordt dus geen fish-ey-lens, maar een ‘gewone’ ultragroothoek met een fullframe-equivalent bereik van ongeveer 12mm, zo bleek op 24 mei 2023 tijdens de Fuji X-Summit waarop deze lens werd gepresenteerd. Zeer welkom, deze lens, want Fuji heeft nu alleen groothoekzooms met (ongeveer) deze prachtige brandpunt voor landschaps-, architectuur- en interieurfotografie (de XF 8-16mm en de XF 10-24mm). Deze lens verschijnt eind juni 2023.

Preview van de Fujifilm XF 8mm f/3.5 >>

De meest recente roadmap voor Fujifilm X-lenzen (mei 2022) staat hieronder als afbeelding.

Roadmap voor Fujifilm G-lenzen (middenformaat)

 

Roadmap voor Fujifilm G-lenzen (middenformaat)

Voor de middenformaat-camera’s staan er volgens Fujifilm momenteel maar liefst 17 lenzen op de ontwikkelingsroutekaart. Van deze 17 nieuw te ontwikkelen lenzen zijn er op dit moment slechts twee bekend. Ze staan hieronder.

Fujifilm GF 55mm f/1.7: 2023

Een mooie primelens met een groot maximaal diafragma. De brandpuntsafstand komt overeen met een 44mm-lens op fullframe-formaat. Het snelle diafragma in combinatie met de grote middenformaat sensor levert een extreem kleine scherptediepte, met een bokelicious onscherpe achtergrond. Hij voegt zich naadloos bij een lens die al in het assortiment zit: de GF 80mm f/1.7 R WR. We mogen zeker verwachten dat de firma meer f/1.7-lenzen gaat uitbrengen. Deze lens verschijnt in 2023.

Tilt-shift-lens: 2023

Nog beter nieuws voor professionele architectuurfotografen: er wordt op dit moment gewerkt aan een echte tilt-shift-lens voor de GFX-camera’s van Fujifilm. Met deze lens kun je het brandpuntsvlak verschuiven waarmee je beeldvervorming corrigeert. Het resultaat is vervormingsvrije foto’s voor bijvoorbeeld architectuurdoeleinden. Het brandpunt van deze lens heeft Fujifilm nog niet onthuld. Deze lens verschijnt in 2023.

De meest recente roadmap voor Fujifilm G-lenzen (september 2021) staat hieronder als afbeelding.

Roadmap voor Fujifilm G-lenzen (middenformaat)

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nl€100 cashback op de Fujifilm X-T5!

Ontvang nu €100,- cashback op de Fujifilm X-T5 systeemcamera tijdens de Fujifilm Lente Promotie. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2023. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-H2S

Ontvang nu tot wel €400,- cashback op de Fujifilm X-H2S systeemcamera in combinatie met geselecteerde objectieven. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2023!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Top 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy