Roadmap Fujifilm-lenzen: deze lenzen komen eraan

Fujifilm is geliefd om de zeer hoge kwaliteit van z’n zoom- en prime-lenzen. De reeks Fuji-lenzen is inmiddels bijzonder omvangrijk. Maar Fujifilm is nog lang niet klaar. Welke lenzen in de X-serie en de GF-serie staan op de planning? Bekijk de meest recente roadmaps met Fujifilm-lenzen die de komende jaren verschijnen!

Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WRTwee soorten lenzen: X en G

Fujifilm brengt lenzen uit voor twee soorten camera’s: de X-camera’s met een aps-c sensor en de GFX-camera’s met een middenformaat sensor. Daar horen ook twee soorten lenzen bij: lenzen met een X-vatting (X-lenzen) en lenzen met een G-vatting (G-lenzen).

Alle verkrijgbare Fujifilm-lenzen op een rij

De roadmaps voor beide soorten lenzen vind je in de kaders hieronder. Ben je benieuwd naar alle Fuji-lenzen die op dit moment verkrijgbaar zijn? Bekijk dan mijn overzicht.

Alle verkrijgbare Fujifilm-lenzen >>

 

Roadmap voor Fujifilm X-lenzen (aps-c)

Fujifilm heeft in februari 2024 een nieuwe lens toegevoegd aan de roadmap voor de X-serie lenzen, de lenzen voor de aps-c camera’s van Fuji. Met deze twee extra lenzen groeit het X-systeem naar in totaal 39 lenzen in 2024 (plus 3 teleconverters). De laatste roadmap dateert van februari 2024.

Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8

De opvolger van de populaire Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4 is op 20 februari 2024 aan de roadmap toegevoegd. Het is de Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 die speciaal bedoeld is voor de X-camera’s van de vijfde generatie. Eindelijk, want de huidige versie van deze lens is niet geschikt voor de high res-sensor van de X-T5 en de X-H2. Mooi is dat hij veel meer groothoek biedt (24mm in fullframe-equivalent). Dat gaat ten koste van ietsje tele én wat lichtsterkte. Op 16 mei 2024 heeft Fujifilm aangekondigd dat deze lens in juni op de markt komt.

Bekijk mijn review >>

De meest recente roadmap voor Fujifilm X-lenzen (februari 2024) staat hieronder als afbeelding.

Roadmap voor Fujifilm G-lenzen (middenformaat)

 

Roadmap voor Fujifilm G-lenzen (middenformaat)

Voor de middenformaat-camera’s staan er volgens Fujifilm momenteel maar liefst 17 lenzen op de ontwikkelingsroutekaart. Van deze 17 nieuw te ontwikkelen lenzen zijn er op dit moment slechts twee bekend. Ze staan hieronder.

Supertele en Power Zoom: 2024 en 2025

Fujifilm heeft ook de ontwikkeling van twee belangrijke lenzen voor de GFX-camera’s aangekondigd. De eerste is de Fujifilm GF 500mm f/5.6 die in juni 2024 op de markt komt.

Bekijk mijn review >>

Daarnaast komt er nog een standaard power zoom aan, die speciaal bedoeld is voor videografen. Daarvan zijn verder nog geen specs gedeeld. Deze laatste lens staat op de planning voor 2025.

De meest recente roadmap voor Fujifilm G-lenzen (12 september 2023) staat hieronder als afbeelding.

Roadmap voor Fujifilm G-lenzen (middenformaat)

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy