Roadmap Canon RF-lenzen | Handig overzicht

Canon werkt hard aan het opbouwen van een indrukwekkende line-up met lenzen voor z’n EOS R-systeem. Steeds meer hoogwaardige RF-objectieven zien het licht. Maar Canon is nog lang niet klaar. Welke zoom- en prime-lenzen ontwikkelt Canon momenteel? Bekijk de roadmap met Canon RF-lenzen die volgens de rumor-sites de komende jaren verschijnen!

Canon RF 14-35mm f/4L IS USMRF-lenzen: hoogwaardige objectieven

Canon zet hoog in met z’n EOS R-systeem. In korte tijd zagen diverse topcamera’s het licht, zoals de Canon EOS R3 en R5. De bijbehorende line-up van RF-lenzen groeit nog veel harder. Canon heeft in maart 2022 aangekondigd dat er de komende vier jaar liefst 32 nieuwe RF-objectieven op de markt komen.

Professionele én betaalbare toplenzen

Hoewel je ook de DSLR-lenzen via een adapter op je Canon systeemcamera kunt zetten met behoud van alle functies, gaat er niets boven een RF-lens. De kwaliteit van deze lenzen maakt een grote sprong vergeleken met hun DSLR-broertjes en -zusjes. In recordtempo heeft Canon daarom z’n RF-lenzenarsenaal uitgebreid tot meer dan twintig stuks, waaronder professionele toplenzen als de Canon RF 400mm f/2.8L IS USM die ruim 13.000 euro kost. Gelukkig zijn er ook zeer betaalbare lenzen van uitstekende kwaliteit.

Alle verkrijgbare Canon RF-lenzen op een rij

Ben je benieuwd naar alle Canon RF-lenzen die op dit moment verkrijgbaar zijn? Bekijk dan mijn overzicht. Voor de roadmap met lenzen die de komende jaren volgens de rumor-sites verschijnen, bekijk het kader hieronder.

Alle verkrijgbare Canon RF-lenzen >>

 

Canon RF 400mm f/2.8L IS USMRoadmap voor Canon RF-lenzen (rumors)

Canon heeft helaas niet een officiële roadmap uitgebracht, zoals Nikon en Fujifilm dat wel heeft gedaan. Onderstaand lijstje met verwachte lenzen is samengesteld op basis van informatie op verschillende rumor-sites. Vaak hebben ze het uiteindelijk wel bij het rechte eind.

1. Canon RF 10-24mm f/4L USM

Landschaps- en architectuurfotografen kunnen hun hart ophalen met de Canon RF 10-24mm f/4L USM die volgens de rumors op de ontwerptafels van Canon ligt. De ultragroothoekzoom met de breedste beeldhoek is momenteel de Canon RF 14-35mm f/4L IS USM. Een prachtige lens, maar de extra 4mm aan de groothoekkant maakt een groot verschil. Een soortelijke ultragroothoekzoom bestaat niet voor de EF-vatting van Canon (DSLR). Dat zou nog een reden zijn voor DSLR-fotografen om over te stappen naar het EOS R-systeem.

2. Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STM

Standaard in elke collectie van grote lenzenfabrikanten zit een lichtsterke 24mm-lens. Heel logisch om te verwachten dat Canon binnen afzienbare tijd met een dergelijke groothoek prime-lens op de proppen komt. Of het ook een macro-lens wordt, zoals de rumor-sites beweren, betwijfel ik zelf. Want we hebben natuurlijk al de mooie, betaalbare Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM. Wat zou de reden zijn om daar een 24mm-variant aan toe te voegen?

3. Canon RF 35mm f/1.2L USM

De 35mm-lens is een zeer populaire lens. Daarom hebben de grote fabrikanten allemaal meerdere versies van deze lens op de markt, met verschillende lichtsterktes. Nu is er alleen de Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM voor het Canon R-systeem. Heel logisch om te verwachten dat daar op korte termijn een lichtsterkere versie bij komt. Of het ook echt de Canon RF 35mm f/1.2L USM gaat worden? Voor de EF-vatting is er nu de Canon EF 35mm f/1.4L USM Type II. Gaat Canon voor nóg lichtsterker?

4. Canon RF 135mm f/1.4L USM

De Canon EF 135mm f/2L USM is een enorm populaire lens voor onder andere portretfotografie en het fotograferen van indoor-evenementen zoals sporten. Een lens met een hoge kwaliteit. Dat zal zeker ook gelden voor de Canon RF 135mm f/1.4L USM die op de rol staat. Sterker nog: Canon trekt hier alles uit de kast. Met een maximaal diafragma van f/1.4 zal deze RF-lens uit de L-serie fantastisch zijn voor fotografie bij weinig licht. De prijs zal ongetwijfeld ook een stuk fantastischer zijn dan de krap 1.000 euro die je nu voor de EF-variant moet neertellen.

5. Canon RF 500mm f/4L IS USM

Canon biedt voor z’n EF-vatting diverse toplenzen voor sport- en natuurfotografen. Lichtsterke supertele’s die je op de sportvelden of voor het fotograferen van wildlife kunt inzetten. Het is natuurlijk ontzettend logisch dat Canon al die lenzen gaat ‘kopiëren’ voor z’n RF-vatting. Een daarvan is de Canon RF 500mm f/4L IS USM, de RF-versie van de Canon EF 500mm f/4.0L IS II USM. Niet voor iedere portemonnee geschikt: de EF-versie kost een krappe 10.000 euro.

6. Canon TS-R 14mm f/4L

Voor z’n EF-vatting heeft Canon op dit moment liefst vijf tilt-shift-lenzen, voor z’n RF-vatting is een dergelijke lens nog niet op de markt. Heel logisch dat Canon daar verandering in gaat brengen. Of het er ook vijf gaan worden, is afwachten, maar in ieder geval voorspellen de rumor-sites de komst van de Canon TS-R 14mm f/4L. Een onverwacht brandpunt voor een dergelijke lens, want voor de EF-vatting bestaat hij nu niet, wel de Canon TS-E 17mm f/4.0L. We wachten af. Maar professionele architectuurfotografen kijken ongetwijfeld reikhalzend uit naar de tilt-shift-lenzen voor hun EOS R-camera.

7. Canon TS-R 24mm f/3.5L

Logischer is de komst van de Canon TS-R 24mm f/3.5L, die de rumorsites verwachten. Er bestaat namelijk precies diezelfde lens voor de EF-vatting: de Canon TS-E 24mm f/3.5L II. Net als de 14mm-lens hierboven geeft deze lens voor specialistische groothoekfotografie veel controle over het perspectief. Ook de kromming van de lijnen, die onherroepelijk optreden bij een groothoekobjectief, heb je met een dergelijke lens zelf in de hand. Daardoor is hij ook zo geschikt voor architectuur- en landschapsfotografie.

 

Canon EOS R5Canon EOS R: perfecte systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s?

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera’s tot 1000 euro van dit momentBeste systeemcamera's tot €1000

Is je budget maximaal 1000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1000 >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2021

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nlAlle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy