Beste lenzen voor je Panasonic S systeemcamera

Wat zijn de beste objectieven voor je Panasonic S-systeemcamera met fullframe sensor? Lenzen waarmee je topbeelden schiet op je fullframe systeemcamera van Panasonic? Alle Panasonic-lenzen voor de fantastische S-camera’s heb ik voor je op een rij gezet. Als je doorklikt naar een objectief zie je de highlights uit alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Jezelf verder ontwikkelen: nieuwe lens

Je bent de gelukkige bezitter van een van de geweldige fullframe Panasonic S-systeemcamera’s. Waarschijnlijk kocht je hem samen met een kitlens. Dat zijn over het algemeen lenzen met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Maar zo’n topcamera vraagt om meer dan een kitlens. Zeker als je je verder wilt ontwikkelen in fotografie of video, zal een betere lens je hier ontzettend bij helpen.

Panasonic S: toplenzen

Maar welk objectieven zijn er voor je Panasonic S-camera? Voor welke vormen van fotografie en video zijn ze bedoeld? En hoe scoren ze bij de belangrijke reviewers? Om je op weg te helpen, heb ik alle Panasonic S-objectieven voor je op een rij gezet. Hoef jij alleen nog maar te kiezen 😀

Alle lenzen voor Panasonic S op Cameranu.nl >>

Alle lenzen voor Panasonic S op Cameraland.nl >>

Alle lenzen voor Panasonic S op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OISHoe lichtsterker hoe beter (en duurder)

Wat belangrijk is voor de keuze van je lens: hoe lichtsterk is hij? Lichtsterkte wordt bepaald door het maximale diafragma. Dat wordt uitgedrukt met een getal waar een f voor staat. De meest lichtsterke Panasonic S-lens is momenteel de Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4, een professionele standaardlens met een maximaal diafragma van f/1.4. Een zeer lichtsterke lens, waarmee je bijvoorbeeld uitmuntende portretten kunt schieten.

Voordelen lichtsterke lens

Wat zijn nu de voordelen van een lichtsterke lens?

  • Ten eerste: hoe lager het f-getal (=hoe groter de opening in je diafragma), hoe beter je kunt fotograferen als het licht minder is. Bij schemering, binnenshuis, bij een concert.
  • Ten tweede: je kunt veel meer met scherptediepte spelen. Portretlenzen zijn bijvoorbeeld vaak heel lichtsterk, zodat je een prachtige bokeh krijgt: een scherp portret tegen een vage achtergrond. De genoemde Lumix S Pro 50mm f/1.4 kun je uitstekend gebruiken voor onder meer portretten. En de Panasonic Lumix S 85mm f/1.8 is een ‘dedicated’ portretlens.
  • Ten derde: je kunt met een snellere sluitertijd schieten zonder je ISO-waarde omhoog te gooien. Vandaar dat sportfotografen meestal een zeer lichtsterke telelens hebben. Die herken je onmiddellijk: ze zijn supergroot en superzwaar.

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Lichtsterk = veel glas = duur

En waarom maken ze dan niet alle objectieven lichtsterk als dat zoveel voordelen heeft? Daar is een belangrijke reden voor: lichtsterke lenzen hebben bijzonder veel glas aan boord, glas is heel duur, dus het zijn dure lenzen. Joekels van lenzen zijn het ook. Denk maar aan die enorme toeters van sportfotografen op het voetbalveld. En ook de Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 is groot en zwaar en voor de meeste fotografen onbetaalbaar. Vergelijk hem maar eens met de Panasonic Lumix S 50mm f/1.8. De eerste weegt 955 gram, de tweede slechts 300 gram. En als je naar de prijzen kijkt is het 2.199 euro versus 469 euro. Zoveel maken glas en lichtsterkte dus uit.

Panasonic S-camera’s: Leica L-vatting

Belangrijk om te weten: alle Panasonic S-camera’s maken gebruik van de Leica L-vatting. Dat is een vatting (of ‘mount’ in het Engels) waarvoor drie firma’s lenzen ontwikkelen: Panasonic, Leica en Sigma. Zij hebben zich in 2018 verenigd in de ‘L-Mount Alliance’. Hun doel: fotografen voorzien van één uniforme standaard voor lensmontage. Alle camera’s van Panasonic, Leica en Sigma gebruiken die L-vatting. Daardoor zijn lenzen en camera’s van deze drie firma’s uitwisselbaar en eindeloos te combineren.

Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Negen fullframe camera’s

De L-vatting wordt steeds populairder doordat alle drie de firma’s flink aan de weg timmeren met steeds nieuwe modellen camera’s en lenzen. Panasonic heeft in korte tijd zes fullframe-camera’s op de markt gebracht (S1, S1R, S1H, S5), S5 II), S5 IIX), Sigma heeft twee fullframe-camera’s (fp en fp L) en Leica heeft er drie (SL, SL2, SL2S).

Steeds meer Leica L-lenzen

Ook de line-up van lenzen met de Leica L-vatting is flink opgevoerd de afgelopen jaren tot zo’n 40 verschillende lenzen. Daarbij heeft Sigma de grootste collectie met 18 fullframe prime- en zoomlenzen. Alle lenzen met de L-vatting profiteren van een zeer grote binnendiameter van 55mm en hebben een kleine afstand tot de beeldsensor: 20mm. Overigens troeft Nikon ze af met z’n Z-vatting, die eveneens een binnendiameter van 55mm heeft, maar een nóg kortere flensafstand: 16mm.

Alle lenzen voor Panasonic S op Cameranu.nl >>

Alle lenzen voor Panasonic S op Cameraland.nl >>

Alle lenzen voor Panasonic S op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van Cameranu.nlTot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X!

Ontvang tijdelijk tot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X systeemcamera. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024, dus sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Alle lenzen voor je Panasonic S-systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Panasonic S-systeemcamera? Ik heb alle Panasonic S-objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Leica LJaStandaard245992/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Leica LJaStandaardzoom139990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 100mm f/2.8 MacroLeica LJaMacro109990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Leica LJaStandaardzoom66988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8Leica LJaGroothoek67986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8Leica LJaStandaard46986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 85mm f/1.8Leica LJaPortret64985/100Reviews>
Panasonic Lumix S 26mm f/8.0Leica LJaPancake23980/100Reviews>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy