Beste lenzen voor je Panasonic S systeemcamera

Wat zijn de beste objectieven voor je Panasonic S systeemcamera met fullframe sensor? Lenzen waarmee je topbeelden schiet op je Panasonic S1, S1R, S1H en S5? Alle lenzen voor de fantastische Panasonic S-camera’s heb ik voor je op een rij gezet. Als je doorklikt naar een objectief zie je de highlights uit alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Jezelf verder ontwikkelen: nieuwe lens

Je bent de gelukkige bezitter van een van de geweldige Panasonic S systeemcamera’s. Waarschijnlijk kocht je hem samen met een kitlens. Dat zijn over het algemeen lenzen met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Maar zo’n topcamera vraagt om meer dan een kitlens. Zeker als je je verder wilt ontwikkelen in fotografie of video, zal een betere lens je hier ontzettend bij helpen.

Panasonic S: toplenzen

Maar welk objectieven zijn er voor je Panasonic S camera? Voor welke vormen van fotografie en video zijn ze bedoeld? En hoe scoren ze bij de belangrijke reviewers? Om je op weg te helpen, heb ik alle Panasonic S objectieven voor je op een rij gezet. Hoef jij alleen nog maar te kiezen ;)

Alle lenzen voor Panasonic S op CameraNU.nl >>

Alle lenzen voor Panasonic S op Cameraland.nl >>

Alle lenzen voor Panasonic S op Fotodevakman.nl >>

Alle lenzen voor Panasonic S op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OISHoe lichtsterker hoe beter (en duurder)

Wat belangrijk is voor de keuze van je lens: hoe lichtsterk is hij? Lichtsterkte wordt bepaald door het maximale diafragma. Dat wordt uitgedrukt met een getal waar een f voor staat. De meest lichtsterke Panasonic S is momenteel de Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4, een professionele standaardlens met een maximaal diafragma van f/1.4. Een zeer lichtsterke lens, waarmee je bijvoorbeeld zeer goede portretten kunt schieten.

Voordelen lichtsterke lens

Wat zijn nu de voordelen van een lichtsterke lens?

  • Ten eerste: hoe lager het f-getal (=hoe groter de opening in je diafragma), hoe beter je kunt fotograferen als het licht minder is. Bij schemering, binnenshuis, bij een concert.
  • Ten tweede: je kunt veel meer met scherptediepte spelen. Portretlenzen zijn bijvoorbeeld vaak heel lichtsterk, zodat je een prachtige bokeh krijgt: een scherp portret tegen een vage achtergrond. De genoemde Lumix S Pro 50mm f/1.4 kun je uitstekend gebruiken voor onder meer portretten. De Panasonic Lumix S 85mm f/1.8 is een ‘dedicated’ portretlens.
  • Ten derde: je kunt sneller schieten zonder je ISO-waarde omhoog te gooien. Vandaar dat sportfotografen meestal een zeer lichtsterke telelens hebben. Die herken je onmiddellijk: ze zijn supergroot en superzwaar.

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Lichtsterk = veel glas = duur

En waarom maken ze dan niet alle objectieven lichtsterk als dat zoveel voordelen heeft? Daar is een belangrijke reden voor: lichtsterke lenzen hebben bijzonder veel glas aan boord, glas is heel duur, dus het zijn dure lenzen. En joekels van lenzen. Denk maar aan die enorme toeters van sportfotografen op het voetbalveld. En ook de Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 is groot en zwaar en voor de meeste fotografen onbetaalbaar. Vergelijk hem maar eens met de Panasonic Lumix S 50mm f/1.8. De eerste weegt 955 gram, de tweede slechts 300 gram. En als je naar de prijzen kijkt is het 2.199 euro versus 469 euro. Zoveel maakt glas en lichtsterkte dus uit.

Panasonic S-camera’s: Leica L-vatting

Belangrijk om te weten: alle Panasonic S-camera’s maken gebruik van de Leica L-vatting. Dat is een vatting (of ‘mount’ in het Engels) waarvoor drie firma’s lenzen ontwikkelen: Panasonic, Leica en Sigma. Zij hebben zich in 2018 verenigd in de ‘L-Mount Alliance’. Hun doel: fotografen voorzien van één uniforme standaard voor lensmontage. Alle camera’s van Panasonic, Leica en Sigma gebruiken die L-vatting. Daardoor zijn lenzen en camera’s van deze drie firma’s uitwisselbaar en eindeloos te combineren.

Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Negen fullframe camera’s

De L-vatting wordt steeds populairder doordat alle drie de firma’s flink aan de weg timmeren met steeds nieuwe modellen camera’s en lenzen. Panasonic heeft in korte tijd vier fullframe-camera’s op de markt gebracht (S1, S1R, S1H en S5), Sigma heeft twee fullframe-camera’s (fp en fp L) en Leica heeft er drie (SL, SL2, SL2S).

Steeds meer Leica L-lenzen

Ook de line-up van lenzen met de Leica L-vatting is flink opgevoerd de afgelopen jaren tot zo’n 40 verschillende lenzen. Daarbij heeft Sigma de grootste collectie met 18 fullframe prime- en zoomlenzen. Alle lenzen met de L-vatting profiteren van een zeer grote binnendiameter van 55mm en hebben een kleine afstand tot de beeldsensor: 20mm. Overigens troeft Nikon ze af met z’n Z-vatting, die eveneens een binnendiameter van 55mm heeft, maar een nóg kortere flensafstand: 16mm.

Alle lenzen voor Panasonic S op CameraNU.nl >>

Alle lenzen voor Panasonic S op Cameraland.nl >>

Alle lenzen voor Panasonic S op Fotodevakman.nl >>

Alle lenzen voor Panasonic S op Kamera-express.nl >>

Alle lenzen voor je Panasonic S systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Panasonic S systeemcamera? Ik heb alle Panasonic S objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

Panasonic-S-objectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Groothoek€ 89986/100Reviews >>
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Groothoekzoom€ 2,49995/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 85mm f/1.8Portret€ 64985/100Reviews >>
Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Standaard€ 2,45992/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8Standaard€ 46986/100Reviews >>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Standaardzoom€ 2,49995/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Standaardzoom€ 1,39990/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Standaardzoom€ 66988/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Supertelezoom€ 1,25088/100Reviews >>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Telezoom€ 2,69995/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Telezoom€ 1,89990/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8 (verwacht)Groothoek

 

Panasonic Lumix S1Panasonic fullframe systeemcamera's

Panasonic heeft vier waanzinnig mooie fullframe systeemcamera's op de markt gebracht: de gloednieuwe Panasonic S5, de S1, de S1R en de S1H. Ze worden uitstekend besproken door de reviewers. Benieuwd naar deze topcamera's?

Mijn review van de Panasonic S1 >>

Mijn review van de Panasonic S1R >>

Mijn review van de Panasonic S1H >>

Mijn review van de Panasonic S5 >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera’s tot 1000 euro van dit momentBeste systeemcamera's tot €1000

Is je budget maximaal 1000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1000 >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy