Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke 50mm standaardlens voor je gloednieuwe Panasonic fullframe S-systeemcamera? De Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 is een professionele, zeer lichtsterke prime-lens met een unieke bokeh dankzij het 11-bladige diafragma. “De beeldkwaliteit is fenomenaal goed.” Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Lichtsterke 50mm standaardlenzen

Lichtsterke 50mm-lenzen, ze zijn onmisbaar in je cameratas. Deze standaardlenzen zijn inzetbaar voor veel fotogenres. Ze hebben een groot diafragma en een prachtige bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4, die in april 2019 op de markt is gekomen.

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4

Brandpuntsafstand: 50mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Leica L | Gewicht: 955gr | Lengte: 130mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 44cm | Vergrotingsfactor: 0.15x | Filtermaat: 77mm | Release datum: april 2019 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 1.649 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 Deze Panasonic-lens in het kort

Deze lichtsterke prime-lens is een echte pro. Onder alle lichtomstandigheden schiet je zeer heldere foto’s dankzij het grote diafragma in combinatie met de hoge resolutie. Deze lens uit de nieuwe S PRO-serie van Panasonic is robuust uitgevoerd, en uitstekend bestand tegen stof, spatwater en vorst. De autofocus is uniek: dankzij het dubbele focussysteem, met een lineaire motor én een stappenmotor, stel je bijzonder snel en precies scherp.

Fenomenale scherpte, van hoek tot hoek

Panasonic heeft voor deze lens gebruikgemaakt van topglas, zodat vertekeningen minimaal zijn en de resolutie zeer hoog. Hierdoor is de scherpte fenomenaal van hoek tot hoek bij alle diafragma’s. Het diafragma bestaat uit 11 afgeronde lamellen. Dit zorgt voor een schitterende en zachte bokeh, bijvoorbeeld bij portretfoto’s. Deze toplens is ook zeer geschikt voor het schieten van 4K-video’s.

Deze Panasonic-lens is ideaal voor:

 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4(Professionele) reviewers over de Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4

De Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (aprilnummer 2019, full review): In de praktijk is dit volgens de reviewer “een ontzettend fijne lens”. Licht en klein is hij niet, maar hij past goed bij de S1 en S1R, die eveneens geen kleine jongens zijn. “De balans is in orde en dat is enorm belangrijk bij een camerasysteem dat zich richt op de veeleisende professionals.”
  Snel en intuïtief is de manier waarop je kunt wisselen tussen autofocus en handmatige scherpstelling. Dat gaat heel simpel met een ring op de lens. Ook fijn is de fysieke diafragmaring. “Panasonic heeft met dit objectief een fantastisch aanbod in huis. Deze 50mm is erg prettig in gebruik en de beeldkwaliteit is fenomenaal goed.” Eindoordeel: Diamant Award met het hoge cijfer 8.3.
 • Camerastuffreview.com (Ivo Freriks, full review): De Panasonic Lumix S PRO 50mm f/1.4 is volgens Ivo “echt een fantastisch goede lens”. Dat mag je ook verwachten van een lens van dit gewicht en met dit hoge prijskaartje. “Maar het objectief lost de beloftes ook volledig in. De beeldkwaliteit is echt uitmuntend en de bouwkwaliteit is al even goed.”
  Daarnaast heeft de Panasonic 50mm extra features die hem nog aantrekkelijker maken, aldus Ivo. Zoals de diafragmaring, de focus clutch en de lineaire scherpstelling. Al met al een bijzondere lens. “Dit is geen lens voor iedereen, alleen al door de prijs. Het is wel een lens voor de echte liefhebber die op zoek is naar maximale kwaliteit.”
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Panasonic was van plan de best mogelijke 50mm lens te maken voor z’n nieuwe S-serie fullframe camera’s. En de Lumix S Pro 50mm f/1.4 stelt zacht gezegd zeker niet teleur. Integendeel: het is een verbazingwekkende lens, met een eveneens verbazingwekkend prijskaartje. Het is een van de beste 50mm lenzen die de reviewer ooit heeft gezien, van welk merk dan ook.
  Je zou hem in kwaliteit kunnen vergelijken met de Zeiss Otus 55mm f/1.4 en de Canon RF 50mm f/1.2 USM. Het is niet alleen een van de duurste 50mm lenzen, maar ook een van de grootste en zwaarste. Dus je moet wel zeker weten dat je deze lens wilt hebben.
  Maar heb je hem in huis, dan ontdek je al snel dat de beeldkwaliteit uitzonderlijk goed is. De scherpte is waanzinnig over het hele diafragmabereik, zowel in het centrum als in de hoeken van het beeld. Distortie is verwaarloosbaar en chromatische aberraties moet je met een loepje zoeken. Verder zijn de bokeh-effecten van deze lens schitterend, dankzij het 11-bladige diafragma. Werken met een bokeh dat zo prachtig is, is verslavend.
  Over de bouwkwaliteit van deze lens kun je alleen in superlatieven spreken. Autofocus is bijzonder snel, zeer stil en vrijwel 100% betrouwbaar. Door het prijskaartje komt deze lens alleen in aanmerking voor fotografen met een zeer ruime beurs die op zoek zijn naar uitzonderlijke beeldkwaliteit en de mogelijkheid om uit de hand te fotograferen in zeer schemeringe omstandigheden. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Photobyrichard.com (full review): “Waarom is deze lens zo waanzinnig duur?” vroeg fotograaf Richard Wong zich af. Hij is een bekende portret/bruidsfotograaf die graag schiet met 50mm. Maar toen hij de prijs hoorde viel hij bijna van z’n stoel. De belangrijkst vraag is natuurlijk: is deze lens z’n prijs waard?
  Richard heeft inmiddels duizenden foto’s met de lens geschoten, straatfoto’s, familiefoto’s, commerciële fotoshoots. En na weken schieten begrijpt hij waarom de prijs zo waanzinnig hoog ligt. De lens is namelijk ook waanzinnig goed.
  Deze lens heeft met gemak de beste autofocus van alle 50mm f/1.4 lenzen die Richard heeft gebruikt. De beeldscherpte is fantastisch. De bokeh is absoluut prachtig. Alle vertekeningen, lens flare en dergelijke zijn uitstekend onder controle. En dan is er nog de bouwkwaliteit: de lens is super solide gebouwd, met een stof-, spatwater- en vorstbestendigheid. Ook features als de heerlijke diafragmaring maken dit tot een toplens.
  Kortom: is de Panasonic Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 een te dure lens? “I just checked the price, the Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 is still a lot cheaper than the Zeiss Otus.”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 zet optisch heerlijke prestaties neer. Hij is heel scherp, zelfs bij open diafragma, en levert de onscherpe achtergrond die je verwacht van een snelle prime-lens. Hij heeft ook weinig distorsie, en een bescheiden vignettering voor z’n brandpunt en diafragma.
  Hij is geheel afgedicht tegen weersinvloeden, heeft een diafragmaring en een handmatige focusknop. Al met al lijkt hij z’n hoge prijskaartje geheel waard. Maar dan zou hij eigenlijk ook een klikloze diafragmaring moeten hebben plus fluorine coating in het lensontwerp. Dat kost dus punten in de beoordeling van Pcmag. Overigens tipt Jim mog de veel goedkopere Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art. Die heeft even goede beeldkwaliteit, is ook goed gebouwd en kost de helft. Eindoordeel voor de Panasonic: Goed met 3.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Uitstekende lens. Zeer mooie beelden. Uitstekende kwaliteit.” Bekijk alle reviews van kopers >>

 

Belangrijkste eigenschappen van de Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4

 • Zeer lichtsterk standaardobjectief
 • Adembenemende bokeh dankzij afgerond diafragma met 11 lamellen
 • Topglas: zeer hoge beeldkwaliteit
 • Hoge resolutie en scherp van hoek tot hoek
 • Razendsnel scherpstellen: dubbel focussysteem
 • Ook uitermate geschikt voor 4K-video
 • Robuust: weer- en stofbestendig

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic S Pro 50mm f/1.4

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic S Pro 50mm f/1.4 (3 minuten) van DPReview TV. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Panasonic S-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Panasonic S-lenzen voor de fullframe systeemcamera's Panasonic S1, S1R, SH1 en S5 op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic S-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Leica LJaStandaard245992/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Leica LJaStandaardzoom139990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 100mm f/2.8 MacroLeica LJaMacro109990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Leica LJaStandaardzoom66988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8Leica LJaGroothoek67986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8Leica LJaStandaard46986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 85mm f/1.8Leica LJaPortret64985/100Reviews>
Panasonic Lumix S 26mm f/8.0Leica LJaPancake23980/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy