Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8 | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke standaardzoomlens voor je Panasonic fullframe S-systeemcamera? De Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8 is dé standaardzoom voor professionals die met een Panasonic S-camera schieten. Perfecte beeldkwaliteit. “Wil je de hoge prijs neertellen, dan krijg je een toplens.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8 Lichtsterke standaardzooms: geliefd bij de profs

De lichtsterke standaardzoom objectieven noemen ze ook wel de 'werkpaarden van de fotograaf'. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en fanatieke amateurs. De meeste hebben een bereik van 24-70mm, maar ze zijn er ook met een 24-105mm bereik. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8, die in oktober 2019 op de markt is gekomen.

Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8

Zoombereik: 24-70mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Lensvatting: Leica L | Gewicht: 935gr | Lengte x diameter: 140 x 90.9mm | Beeldstabilisatie: ja | Stof- en spatwaterdicht: ja | Minimale scherpstelafstand: 37cm | Vergrotingsfactor: 0.25x | Filtermaat: 82mm | Release datum: oktober 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Deze Panasonic-lens in het kort

Perfecte standaardzoom voor professionals die met een fullframe systeemcamera van Panasonic fotograferen en filmen. Deze Leica L-mount lens heeft een snel maximaal diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik en een geavanceerd optisch ontwerp. Dankzij de asferische, UHR- en ED-elementen zijn de beelden uiterst helder, gedetailleerd en scherp. De kleurweergave is prachtig natuurlijk.

Dubbel scherpstelsysteem

Ook het scherpstelsysteem is wat je van een professioneel objectief mag verwachten. De Lumix S Pro 24-70mm f/2.8 gebruikt een dubbel focussysteem met zowel een lineaire motor als een stappenmotor. Daardoor is de autofocus bijzonder snel en precies. Maar liefst 11 afgeronde diafragmabladen zorgen voor een aangename, zachte bokeh. De overgangen tussen de scherpe en onscherpe delen in je foto zijn zeer vloeiend.

Deze Panasonic-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Professionele reviewers over de Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8

De Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Hieronder staan de belangrijkste reviews voor je op een rij!

 • Camerastuffreview.com (Ivo Freriks, full review): Dit is volgens Ivo een prima standaardzoom voor de fullframe Panasonic S-camera’s. “Fotografen biedt hij alles wat je van een zoom in deze klasse mag verwachten, met een goede beeldkwaliteit en hoge lichtsterkte. De focus clutch is een mooie extra als je van handmatige scherpstelling houdt.”
  Maar ook in video is hij een ster. Dus ga je filmen met bijvoorbeeld de Panasonic Lumix S1H, dan heb je “echt iets bijzonders” in handen. “Door het ontbreken van focus breathing kan je met deze lens de mooiste focuspulls maken. Doordat de Lumix S Pro 24-70mm f/2.8 zo goed is voor video, is het jammer dat dit objectief geen diafragmaring heeft die je klikloos kan maken. Daarmee zou dit met afstand de beste hybride full frame standaardzoom zijn geworden.”
  Dit is wel een ‘relatief’ minpuntje: de concurrentie beschikt hier ook nauwelijks over. “Maar met al deze pluspunten zou dit het objectief helemaal afgemaakt hebben. Desalniettemin: van harte aanbevolen.”
 • Photographyblog.com (Tim Coleman, full review): Deze Panasonic S PRO 24-70mm f/2.8 is volgens Tim een uitzonderlijk goed gemaakte lens. Zowel voor fotografie als voor video is dit een toplens. Scherpstellen met deze Panasonic gaat als in een droom. Dat geldt zowel voor handmatige scherpstelling als voor de autofocus: de AF-motor werkt stil en snel en zorgt bij video voor vloeiende overgangen.
  De lens is goed gebouwd en bestand tegen de nodige ‘mishandeling’ door profs. Hij ligt ook geweldig in de hand. Deze Panasonic levert scherpte van midden tot hoeken. Lensfouten zijn ongelofelijk goed onder controle. En ook de bokeh is aangenaam vanaf het maximale diafragma tot f/5.6.
  Dit is een lens die alle tests met vlag en wimpel doorstaat. Behalve ééntje: de hoge prijs. De equivalente lens is de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art, die ook heel goed is en de helft van het prijskaartje vraagt. Is de Panasonic het extra geld waard? Op vrijwel alle punten scoort de Panasonic iets beter. De Sigma is veelzijdiger voor close-up-fotografie (kortere minimale scherpstelafstand). Voor video is de Panasonic de favoriet.
  Al met al is Tim enorm onder de indruk van deze Panasonic. Wil je de hoge prijs neertellen, dan krijg je een toplens. Eindoordeel: de hoogste score: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Volgens Matthew is de professionele Panasonic 24-70 mm f/2.8 een eersteklas standaardzoom. Hij levert zeer goede resultaten en heeft een zeer stevige constructie. De autofocus is snel en betrouwbaar, hoewel de manier waarop je moet wisselen tussen autofocus en handmatige scherpstelling niet bij iedereen in de smaak zal vallen.
  De beeldkwaliteit is erg prettig, maar niet beter dan die van de concurrerende Sigma-lens. Die kost slechts de helft van de prijs. Daardoor krijg je van de Panasonic relatief weinig waar voor je geld. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Photoreview.com.au (full review): Zowel fysiek als qua prestaties past deze lens goed bij de S1H-camera die de reviewers voor de tests hebben gebruikt. Bij jpeg’s voldoet de lensresolutie aan de verwachtingen voor de sensor van de camera rond het beeldmidden, maar hij schiet net iets tekort richting de beeldranden. De centrumresolutie overtreft de verwachtingen voor raw-beelden en voldoet bijna aan de verwachtingen aan de beeldranden.
  De bouwkwaliteit is vergelijkbaar met de andere Lumix S Pro-lenzen: zeer goed. Hoewel de lens wel zwaar is, wat vooral wordt veroorzaakt door het grote maximale diafragma over het hele zoombereik. De lens is robuust en geeft een gevoel van hoge kwaliteit. Hij past qua formaat en gewicht prima bij de Panasonic S2H.
  Laterale chromatische aberraties zijn laag. Vignettering en distortie zijn vrijwel geheel afwezig, evenals flare. De bokeh is zacht en aantrekkelijk. Verder is de autofocus snel en precies. Eindoordeel: Editor’s Choice met het cijfer 8.9.
 • Thephoblographer.com (hands on): De Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8 is zeker de beste zoom voor het nieuwe S-systeem van Panasonic tot nog toe. Het lijkt een zeer aantrekkelijke lens. De reviewer had de beschikking over een pre-productie model, en die levert zeer scherpe beelden.
  Over de autofocus is hij iets minder te spreken, maar dat is iets wat Panasonic voor het hele S-systeem moet oplossen. De reviewer kijkt vol verwachting uit naar deze lens, omdat dit werkpaard voor veel fotografen een van de belangrijkste redenen zal zijn om in het S-systeem te stappen.
 • Franks overpeinzingen: Uiteraard komt Panasonic snel met z’n werkpaard voor professionele fotografen die met de nieuwe S-camera’s schieten. Het lijkt een dure lens, maar dit is zo’n beetje de normale prijs voor de standaardzoom voor professionals.
  Omdat Panasonic met z’n fullframe systeemcamera’s vooral moet opboksen tegen de Nikon Z-camera’s en de Sony A7-camera’s is het ook aardig om de belangrijkste lenzen van deze firma’s met elkaar te vergelijken. Want je kiest niet voor een camera, maar je kiest uiteindelijk voor een totaal systeem: body plus lenzen. En welk systeem is dan voor jou het beste?
  Ben je een professionele fotograaf met een S-camera van Panasonic dan zal deze 24-70mm-lens een ‘no brainer’ zijn. Heb je nog niet voor een systeem gekozen, kijk dan zeker ook naar de Nikon-Z-camera’s (Nikon Z6 en Nikon Z7) en naar de diverse Sony A7-camera’s ( Sony A7 Mark III en Sony A7R Mark IV). En vergelijk dan ook de belangrijkste objectieven van de verschillende firma’s met elkaar. Een handig overzicht van objectieven vind je op mijn objectieven-pagina.

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic Pro 24-70mm f/2.8

 • Zeer veelzijdig: geschikt voor een groot aantal genres
 • Lichtsterk: constant diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik
 • Close ups: vergrotingsfactor van 0.25x voor prachtige close-ups
 • Superstabiel: optische beeldstabilisatie
 • Snel en nauwkeurig scherp: dubbel focussysteem
 • Zachte bokeh: afgerond 11-bladig diafragma
 • Uitmuntend optiek: 4 ED-elementen, 1 UHR-element en 3 asferische elementen
 • Robuust: stof- en spatwaterdicht en vorstbestendig

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic Pro 24-70mm f/2.8

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 (1:43 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Panasonic Pro 24-70mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Panasonic S-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Panasonic S-lenzen voor de fullframe systeemcamera's Panasonic S1, S1R, SH1 en S5 op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic S-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Leica LJaStandaard245992/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Leica LJaStandaardzoom139990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 100mm f/2.8 MacroLeica LJaMacro109990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Leica LJaStandaardzoom66988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8Leica LJaGroothoek67986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8Leica LJaStandaard46986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 85mm f/1.8Leica LJaPortret64985/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy