Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OIS | Reviews & Tests

De Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OIS is een uitstekende supertelezoomlens voor je fullframe Panasonic systeemcamera. Deze supertelezoom is licht en compact, heeft een veelzijdig zoombereik en is ook nog eens goed in macrofotografie. “De beeldkwaliteit is geweldig over een groot deel van zijn zoombereik.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OISSupertelezoomlenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelezoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat edelhert of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OIS, die in april 2021 op de markt is gekomen.

Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OIS

Brandpuntsafstand: 70-300mm | Maximaal diafragma: f/4.5-5.6 | Lensmount: Leica L | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 790gr | Lengte x diameter: 148 x 84mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 54cm | Vergrotingsfactor: 0.5x | Filtermaat: 77mm | Release datum: april 2021 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 1.249 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Panasonic S 70-300mm op Cameranu.nl >>

Panasonic S 70-300mm op Cameraland.nl >>

Panasonic S 70-300mm op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OISDeze Panasonic-lens in het kort

De Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OIS is een prachtige supertelezoom voor de fullframe S-camera’s van Panasonic. Hij heeft flink meer bereik dan de standaard telezooms die tot 200mm lopen. Daardoor is hij veel beter geschikt voor sport- en wildlife-fotografie. Hij is ook nog eens veel lichter en compacter.

Beeldstabilisatie: 5.5 stops winst

Heel handig daarbij is de ingebouwde beeldstabilisatie (OIS). Die biedt tot liefst 5.5 stops winst tegen trillende handen bij gebruik met een Dual IS-body. Daardoor kun je veel langer uit de hand blijven fotograferen. En dat doen wildfotografen juist vaak: schieten in het donkere bos. Of bij schemering een edelhert, wild zwijn of wolf vastleggen.

Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OISClose-ups & macro-foto’s

Mooi is ook dat deze compacte en lichte Panasonic een macro-functie aan boord heeft. Je hebt een minimale scherpstelafstand van slechts 54 centimeter (in de groothoekstand). Daarmee maak je creatieve close-ups. In de telestand kun je macro-foto’s maken met een vergroting van 0.5x. Dankzij het 11-bladige diafragma met afgeronde bladen krijg je een schitterende, ronde bokeh.

Uitstekend gebouwd, minimale focus breathing

Optisch is deze supertelezoom uitstekend gebouwd. Hij heeft 17 elementen, waaronder glas met ultra-extra lage dispersie, extra lage dispersie en een ultrahoge brekingsindex. Hij stelt snel en stil scherp, dankzij een lineaire autofocusmotor. Fijn voor videografen: de focus breathing is minimaal. Dit objectief is prima afgedicht tegen stof en vocht. Bekijk ook de uitgebreide foto-gallery op Dpreview.com.

Deze Panasonic-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildfotografie
 • Reportagefotografie
 • Portretfotografie

Panasonic S 70-300mm op Cameranu.nl >>

Panasonic S 70-300mm op Cameraland.nl >>

Panasonic S 70-300mm op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OISProfessionele reviewers over de Panasonic Lumix S 70-300mm

De Panasonic Lumix S 70-300mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Dpreview.com (Mike Tomkins, field review): Veel is volgens Mike aantrekkelijk aan de Panasonic S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OIS. Maar het prijskaartje is relatief hoog, dus de verwachtingen zijn dat ook. De adviesprijs is vergelijkbaar met Canon L- en Sony G-objectieven. Helaas zijn de bouw en de optische prestaties niet van dat hoge niveau.
  De prijs vertelt niet het hele verhaal, want de echte prijs ligt in veel gevallen een stuk lager. En dat klopt meer met wat hij – qua bouw en optische prestaties – te bieden heeft, aldus Mike. Hij past perfect bij de body’s van Panasonic en ligt solide in de hand. De beeldkwaliteit is geweldig over een groot deel van zijn zoombereik. De scherpte aan de telekant varieert wel van exemplaar tot exemplaar.
  Je betaalt een stuk minder dan de echte high-end lenzen, maar je krijgt toch volledige weersafdichting, geweldige autofocusprestaties, goede macromogelijkheden en een mooie bokeh. Grootste concurrent is de Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG DN OS. Hij is minder lichtsterk en groter, maar heeft ook meer tele en is ook wat voordeliger dan de Panasonic. Eindscore voor de Panasonic: 85%.
 • Chip Fotomagazine (full review): Deze superzoom van Panasonic is nog redelijk compact te noemen, en ook redelijk voordelig als je hem vergelijkt met andere objectieven van Panasonic voor fullframe.
  De beeldkwaliteit is voor een dergelijke lens goed. “In het centrum meten we bij een open diafragma over het hele brandpuntbereik hoge waarden van 2500 lijnenparen per beeldhoogte (lp/bh). Een zeer sterke waarde.” De randen vallen dan wel wat tegen, met waarden die zo’n 400 lijnenparen lager liggen. Voor een dergelijk objectief is dat trouwens vrij gebruikelijk.
  Lensfouten zijn goed onder controle. En de autofocus is vrijwel altijd zeer snel en nauwkeurig, maar is soms wat minder nauwkeurig bij lange brandpuntsafstanden. De bokeh is fraai.
  Net als andere supertelezooms kent deze Panasonic dus z’n tekortkomingen. Maar als je je daarvan bewust bent, kun je er volgens de reviewer doelgericht mee omgaan. En dan maak je “voor een laag budget toch goede foto’s”.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Hij biedt niet alle toeters en bellen van de duurdere Lumix S Pro 70-200mm f/2.8 en Lumix S Pro 70-200mm f/4. Maar wél een extra bereik van 100mm plus als extra: macromogelijkheden. Daardoor zal hij voor sommige fotografen zeker aantrekkelijker zijn, aldus Mark.
  Veelzijdige zoomlenzen van 70-300mm zijn volgens Mark een populaire keuze voor enthousiaste fotografen. Dus geweldig om te zien dat Panasonic deze zeer goede telezoom toevoegt aan de reeks lenzen met L-vatting. Ideaal voor natuur- en sportfotografen tot trouw- en portretfotografen.
  De beeldkwaliteit is uitstekend. Dat geldt ook voor de scherpte, die merkbaar beter is in het midden dan aan de randen. Om bij de randen meer scherpte te krijgen, moet je diafragmeren. De bokeh is daarbij aantrekkelijk dankzij het diafragma met 11 lamellen. Chromatische aberraties, vervorming en vignettering zijn grotendeels goed onder controle. Echt handig is de mogelijkheid om macro’s te schieten (0.5x vergroting).
  Klein is deze lens niet, maar dat geldt voor alle telezooms voor fullframe camera’s. Maar hij is zeer goed gebouwd en redelijk goed in balans op de grotere fullframe camera’s van Panasonic. De dubbele optische beeldstabilisatie houdt de beelden goed scherp, ook als je langere sluitertijden gebruikt bij weinig licht. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, preview): Angela gaat er nog veel meer mee fotograferen voordat ze een definitief oordeel velt over de Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OIS. Maar voor nu is haar ervaring: een lens die geweldig aanvoelt en een mooie bouwkwaliteit heeft. “Tot nu toe ben ik onder de indruk van de beeldkwaliteit en het stabilisatiesysteem werkt erg goed.”

Panasonic S 70-300mm op Cameranu.nl >>

Panasonic S 70-300mm op Cameraland.nl >>

Panasonic S 70-300mm op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 Macro OISBelangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix S 70-300mm

 • Prachtig telebereik: ideaal voor sport en wildlife:
 • Heerlijke bokeh: creëer mooie vage achtergronden
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van slechts 54 centimeter
 • Macrofotografie: op de telestand krijg je 0.5x vergroting
 • Compact en lichtgewicht: weegt slechts 790 gram
 • Ideaal voor videografie: minimale focus breathing
 • Tegen trillende handen: beeldstabilisatie met 5.5 stops winst
 • Goed gebouwd: afgedicht tegen stof en spatwater

Panasonic S 70-300mm op Cameranu.nl >>

Panasonic S 70-300mm op Cameraland.nl >>

Panasonic S 70-300mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Panasonic Lumix S 70-300mm

Bekijk een mooie YouTube-review van de Panasonic Lumix S 70-300mm door DPReview TV (9:54 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic S 70-300mm op Cameranu.nl >>

Panasonic S 70-300mm op Cameraland.nl >>

Panasonic S 70-300mm op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Alle supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Panasonic S-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Panasonic S-lenzen voor de fullframe systeemcamera's Panasonic S1, S1R, SH1 en S5 op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic S-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Leica LJaStandaard245992/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Leica LJaStandaardzoom139990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 100mm f/2.8 MacroLeica LJaMacro109990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Leica LJaStandaardzoom66988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8Leica LJaGroothoek67986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8Leica LJaStandaard46986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 85mm f/1.8Leica LJaPortret64985/100Reviews>
Panasonic Lumix S 26mm f/8.0Leica LJaPancake23980/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy