Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/4.0 OIS | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke telezoomlens voor je gloednieuwe Panasonic fullframe S-systeemcamera? De Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/4.0 OIS is een professionele en compacte telezoom met liefst 6 stops beeldstabilisatie. De autofocus is razendsnel dankzij het dubbele focussysteem. Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/4.0 OISLichtsterk & 70-200mm: geliefd bij de profs

Geliefd bij professionele fotografen. Dat zijn de 70-200mm telezoomobjectieven. Naast de 24-70mm 'werkpaarden van de fotograaf' zijn dit de meest gebruikte objectieven. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/4.0 OIS, die in april 2019 op de markt is gekomen.

Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/4.0 OIS

Zoombereik: 70-200mm | Lichtsterkte: f/4.0 | Lensvatting: Leica L | Gewicht: 985gr | Lengte: 179mm | Beeldstabilisatie: ja | Stof- en spatwaterdicht: ja | Minimale scherpstelafstand: 92cm | Vergrotingsfactor: 0.25x | Filtermaat: 77mm | Release datum: april 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.689 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Deze Panasonic-lens in het kort

Perfecte telezoom voor je nieuwe Panasonic S-systeemcamera, waar hij naadloos bij aansluit. Met deze compacte en lichte lens schiet je spetterende actiefoto’s, en een seconde later ragscherpe portretfoto’s met een heerlijke zachte bokeh. Het objectief is mede dankzij het constante diafragma van f/4.0 ideaal voor sport- en wildfotografie, voor portretfotografie en voor indrukwekkende reportages.

Beeldstabilisatie: 6 stops winst

Panasonic loopt voorop met beeldstabilisatie. Deze telezoom levert je liefst 6 stops winst, waardoor je veel langer uit de hand kunt schieten, zelfs bij weinig licht. Dankzij de hoogwaardige glaselementen zijn de vertekeningen minimaal. Je beelden zijn helder en scherp van hoek tot hoek. De autofocus is uniek: dankzij het dubbele focussysteem, met een lineaire motor én een stappenmotor, stel je bijzonder snel en precies scherp.

Deze Panasonic-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Panasonic camera’s!

Panasonic heeft geweldige kortingsacties. Profiteer van kortingen die oplopen tot 500 euro. Die hoge kortingen zijn er voor de Panasonic S5, S1 en S1R. De acties lopen tot en met 31 december 2021.

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/4.0 OISProfessionele reviewers over de Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0

De Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0 hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews zet ik hieronder voor je op een rij!

 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Deze lens heeft een klassiek telezoombereik met een zeer brede doelgroep. Van wildlife- tot sportfotografen, van bruiloft- tot portretfotografen zullen geïnteresseerd zijn in deze lens. Jammer dat hij geen sneller diafragma van f/2.8 heeft. Maar voor de meeste situaties is deze lens erg geschikt, en een snellere lens zou de prijs nog verder hebben opgedreven.
  De optische beeldstabilisatie werkt goed: de beelden blijven scherp, ook al ben je genoodzaakt om langzame sluitertijden te gebruiken bij weinig licht. Waarschijnlijk komt er overigens later nog een f/2.8-versie van deze lens, als het nieuwe fullframe-systeem van Panasonic vaste voet aan wal heeft gekregen.
  De beelden die je met deze lens kunt schieten zijn niet minder dan fantastisch. De scherpte heeft voordeel van de hoge resolutie van de Panasonic S1R, maar de lens is ook goed gezelschap voor de wat snellere S1, die een lagere resolutie heeft. Ondanks het diafragma van f/4 zijn de achtergrondonscherpte en de bokeh aantrekkelijk.
  Klein is de lens niet, maar hij is goed in balans op de S1 en S1R. De lens maakt het heel makkelijk om de autofocus handmatig over te nemen, om micro-aanpassingen in de scherpstelling te doen. Vergeleken met concurrerende lenzen van Canon, Nikon en Sony is dit een dure lens. Wel iets om rekening mee te houden als je overweegt over te stappen naar Panasonic.
  Al met al is de Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/4 OIS een excellente en veelzijdige lens die uitstekend past bij de S1 of S1R body. Dit zal zeker een populaire lens worden voor veel verschillende soorten fotografen. De beelden die je met deze lens kunt schieten zijn voortreffelijk. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Panasonic Lumix S PRO 70-200mm f/4 O.I.S levert volgens Jan Paul uitstekende beeldkwaliteit. “Zowel de scherpte als het bokeh zijn erg fraai en het objectief is behoorlijk vrij van lensfouten. Dat mag ook wel, want het is een forse lens met bijbehorend gewicht en met een stevige prijs.”
  Grootte, gewicht en prijs zitten tussen de f/4 en f/2.8 versies van andere merken in. “De uitmuntende beeldstabilisatie en extra's als de focus clutch en de programmeerbare scherpstelling rechtvaardigen die meerprijs voor deze f/4 wat ons betreft wel.”
  Deze Panasonic past volgens Jan Paul in de filosofie van Panasonic voor fullframe, waarbij alles om kwaliteit draait. “Zoek je een spiegelloze full frame camera die compact, licht of goedkoop is, dan is het Panasonic systeem niet je eerste keus. De Panasonic S1 en S1R zijn gemaakt om het maximale uit een full frame sensor te halen en de Panasonic Lumix S PRO 70-200mm f/4 O.I.S past daar perfect bij.”
 • Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/4.0 OIS Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Deze Panasonic Lumix S PRO 70-200mm f/4.0 is kleiner en slechts ongeveer tweederde van het gewicht van de Panasonic 70-200mm f/2.8L. Hij voelt goed in balans op de fullframe-camera’s van Panasonic. Dankzij de beeldstabilisatie in camera en lens kun je opnamen uit de hand schieten. Toch zit er nog een statiefbevestigingsring op, wat handig kan zijn.
  De scherpte van de beelden is fenomenaal over het hele zoombereik. Sowieso is de beeldkwaliteit in alle opzichten uitermate goed. De optische beeldstabilisator werkt goed samen met de IBIS in de body’s van de S-camera’s. Al met al is dit een geweldige koop. Tenzij je echt het snellere diafragma van de Panasonic 70-200mm f/2.8 nodig hebt, is deze goedkopere en lichtere f/4-telezoom de meest verstandige keuze. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De verwachtingen voor de Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/4 OIS zijn natuurlijk hoog. Vanwege de toevoeging ‘Pro’ en omdat het de duurste 70-200mm f/4 zoomlens op de markt is.
  Op het oog voldoet hij aan z’n belofte. Hij ziet er goed uit, is aardig compact en licht gezien z’n zoombereik. Ook de features werken goed, zoals de focusknop. Autofocus is ook erg snel en de lens is goed afgedicht tegen stof en weer. Maar hij heeft wel tekortkomingen. Zo is er geen fluorine coating, die je mag verwachten van een pro-lens. En ook de fysieke diafragmaring ontbreekt.
  Uiteindelijk is het de tegenvallende resolutie in combinatie met de hoge prijs die de reviewer ervan afhoudt om een hoge rating toe te kennen. De L-mount camera’s van Panasonic hebben een hoog prijskaartje, en daarom is het geen verrassing dat de lenzen ook niet goedkoop zijn. Maar voor dit bedrag moet de lens wel een absoluut topniveau in beeldkwaliteit leveren. En op dat punt schiet hij een beetje tekort. Eindoordeel: ‘Good’ met 3 van de 5 sterren.

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Highlights van de Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0

 • Ideaal voor sport- en wildfotografie, voor portretten en reportages
 • Perfectie optische beeldstabilisatie: tot 6 stops winst
 • Compact en lichtgewicht
 • Constant diafragma van f/4.0 over het hele zoombereik
 • Hoge kwaliteit: scherp van rand tot rand
 • Razendsnel scherpstellen: dubbel focussysteem
 • Mooie bokeh: dankzij afgerond diafragma met 9 lamellen
 • Handig: afneembare roterende statiefgondel
 • Robuust: weer- en stofbestendig

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie filmpje over de Panasonic S 70-200mm f/4.0

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic S 70-200mm f/4.0 (1:31 minuten) van DPReview TV. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Panasonic S 70-200mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S1Panasonic fullframe systeemcamera's

Panasonic heeft vier waanzinnig mooie fullframe systeemcamera's op de markt gebracht: de gloednieuwe Panasonic S5, de S1, de S1R en de S1H. Ze worden uitstekend besproken door de reviewers. Benieuwd naar deze topcamera's?

Mijn review van de Panasonic S1 >>

Mijn review van de Panasonic S1R >>

Mijn review van de Panasonic S1H >>

Mijn review van de Panasonic S5 >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Panasonic S-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Panasonic S-lenzen voor de fullframe systeemcamera's Panasonic S1, S1R, SH1 en S5 op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic S-lenzen.

Panasonic-S-objectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Groothoek€ 89986/100Reviews >>
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Groothoekzoom€ 2,49995/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 85mm f/1.8Portret€ 64985/100Reviews >>
Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Standaard€ 2,45992/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8Standaard€ 46986/100Reviews >>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Standaardzoom€ 2,49995/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Standaardzoom€ 1,39990/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Standaardzoom€ 66988/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Supertelezoom€ 1,25088/100Reviews >>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Telezoom€ 2,69995/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Telezoom€ 1,89990/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8 (verwacht)Groothoek

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy