Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0 Macro OIS | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke standaardzoomlens voor je gloednieuwe Panasonic fullframe S-systeemcamera? De Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0 Macro OIS biedt 6 stops beeldstabilisatie plus een unieke macro-stand. Goud Award bij Zoom.nl. “De scherpte is ragfijn en het karakter is krachtig.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0 Macro OISLichtsterke standaardzooms: geliefd bij de profs

De lichtsterke standaardzoom objectieven noemen ze ook wel de 'werkpaarden van de fotograaf'. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en fanatieke amateurs. De meeste hebben een bereik van 24-70mm, maar ze zijn er ook met een brandpuntbereik van 24-105mm. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0 Macro OIS, die in april 2019 op de markt is gekomen.

Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0 Macro OIS

Zoombereik: 24-105mm | Lichtsterkte: f/4.0 | Lensvatting: Leica L | Gewicht: 680gr | Lengte: 118mm | Beeldstabilisatie: ja | Stof- en spatwaterdicht: ja | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Vergrotingsfactor: 0.50x | Filtermaat: 77mm | Release datum: april 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.099 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0 Macro OIS Deze Panasonic-lens in het kort

Geweldige standaardzoom voor de fullframe systeemcamera’s van Panasonic: de Lumix S1, S1R en S1H. De Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0 Macro OIS is een veelzijdige lens, die een breed scala aan brandpuntsafstanden biedt. Daardoor kun je hem inzetten voor een veelheid aan fotografiegenres. Voor landschaps- en architectuurfotografie is hij perfect, met z’n weidse zoom. Maar ook voor bijvoorbeeld portretfotografie. Daarmee is het de ideale standaardzoom voor je schitterende fullframe Panasonic systeemcamera.

Schitterende macro’s en close ups

De lens schiet beelden met professionele beeldkwaliteit: scherp, contrastrijk en met een bijzonder mooie kleurweergave. En uniek voor dit soort lenzen: het objectief is zeer geschikt voor close-ups en zelfs macro-opnamen. Hij heeft een vergrotingsfactor van maar liefst 0.5x en een minimale scherpstelafstand van slechts 30 centimeter.

Beeldstabilisatie: 6 stops voordeel

Ook ideaal is de combinatie van optische beeldstabilisatie in de lens en de in-body beeldstabilisatie van de S1-camera’s. Daardoor krijg je een compensatie van liefst 6 stops. Daardoor kun je langere sluitertijden gebruiken bij het fotograferen of filmen uit de hand of bij minder licht. Het optiek biedt perfecte kwaliteit: zeer gedetailleerde beelden met minimale vertekeningen. Een lens om lief te hebben!

Deze Panasonic-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0 Macro OIS(Professionele) reviewers over de Panasonic S 24-105mm f/4.0

De Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0 Macro OIS: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (juli/augustus-nummer 2019): Dit is het meest veelzijdige objectief van het drietal dat Panasonic bij de introductie van de Lumix S-serie op de markt bracht. Hoe bevalt deze allround zoomlens? vraagt de reviewer zich af. Om natuurlijk zelf het antwoord te geven:
  “Deze 24-105mm zal voor veel S-fotografen een betrouwbare standaardzoom zijn: een veelzijdige basis die in veel situaties meer dan voldoende zal blijken.” Volgens de reviewer liggen de kwaliteit en inzetbaarheid op een hoog niveau. “De beeldkwaliteit is uitstekend. De scherpte is ragfijn en het karakter is krachtig maar tegelijkertijd ook redelijk neutraal.”
  Minpunt is de stevige prijs, die overigens wel uitstekend te rechtvaardigen is. Het veelzijdige bereik en de prima optische prestaties staan daar tegenover. De achtergrond-onscherpte bij 105mm is fraai van karakter. In de groothoekstand maakt hij fijne, neutrale beelden met een uitstekende scherpte en een hoog microcontrast. Eindoordeel is de Goud Award met het cijfer 8.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): Dit is een lens die heel makkelijk is om aan te bevelen, aldus Jan Paul. Want: er is geen enkel ander objectief voor de fullframe Panasonic-camera’s die groothoek bieden. Maar ook om andere redenen is deze lens aanbevelenswaard. Het is zeker een goede allround lens voor alledag.
  De beeldkwaliteit van de lens is prima, mits je de lenscorrecties laat aanstaan. Groot voordeel is ook het langere bereik: liefst 35mm meer tele dan standaardlenzen met 24-70mm. En daarmee kun je hem echt ook voor tele-opnames gebruiken. Verder biedt de korte minimale scherpstelafstand meer mogelijkheden, bijvoorbeeld voor close-ups.
  Jan Paul vindt het niet zo’n bezwaar dat het geen lichtgewichtje is. Immers: “De LUMIX S-camera's zijn ook aan de zware kant en we gaan er van uit dat fotografen dat nou juist een aantrekkelijke eigenschap vinden van het S-systeem.”
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton & Ben Andrews, full review): De Panasonic S 24-105mm f/4 Macro OIS is een goede standaardzoom voor de Lumix S1 of S1R body. Hij is flink groot en zwaar, maar de Lumix S-camera’s zijn dat zelf ook en de lens is dus een goede match voor deze camera.
  De optische kwaliteit is goed voor een lens met dit brandpuntbereik, maar krijgt niet een topscore. Voeg hierbij de wat hogere prijs dan vergelijkbare lenzen voor het Sony FE-systeem of het Canon EOS R-systeem, en deze Panasonic komt naar voren als een fatsoenlijke lens voor dit geld, maar heel buitengewoon is de lens niet.
  Feit is dat als je in het Lumix S-systeem hebt geïnvesteerd, de keuze in lenzen op dit moment nog heel beperkt is. Deze Panasonic S 24-105mm f/4 Macro OIS is de voor de hand liggende kandidaat als standaardzoomlens voor deze camera’s. Je zult zeker niet teleurgesteld zijn door de prestaties. Aan de andere kant zijn de prestaties weliswaar solide, maar niet opvallend. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Het is zeker een goede lens, met over het algemeen scherpe beelden over het hele zoombereik. Hij is goed gebouwd en je kunt hem met de juiste camera onder alle weersomstandigheden gebruiken. Er zit een zeer goede macro-optie op, beter dan die andere 24-105mm-lenzen te bieden hebben. Al met al een zeer veelzijdige lens.
  Compromissen moesten er ook gesloten worden voor deze redelijk betaalbare standaardzoom. Dat is het meest merkbaar als je kijkt naar de resolutie in de hoeken.
  De Sony FE 24-105mm kun je natuurlijk niet kopen voor L-mount camera’s, maar hij biedt goed vergelijkingsmateriaal, omdat hij ook recent is en specifiek is ontwikkeld voor systeemcamera’s. Die Sony is de beste 24-105mm die Pcmag heeft getest, omdat hij tekortkomingen die gebruikelijk zijn bij dit soort lenzen ontbeert. Hij is scherper als je helemaal inzoomt, en de hoeken zijn veel beter bij kleine diafragma’s als je schiet met 24mm.
  De Panasonic heeft een paar meer compromissen moeten sluiten dan de Sony, maar het is nog steeds een goed voorbeeld van een standaardzoom. Eindoordeel: Goed met 3.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (full review): De Panasonic Lumix S 24-105mm f/4 Macro OIS heeft volgens de reviewer veel te bieden. Hij is bijzonder geschikt om evenementen, bruiloften en nog veel meer vast te leggen, zowel buiten als binnen in huis. Hij heeft een flink veelzijdig zoombereik, met een mooi vast maximaal diafragma van f/4. En dan heb je ook nog de uitstekende beeldstabilisatie, die de lens nog veelzijdiger maakt.
  De beelden zijn goed scherp, de autofocus presteert behoorlijk, de bouwkwaliteit is geweldig. Daarbij is de lens zeer licht. het is de beste 24-105mm-lens die de reviewer heeft getest. De reviewer heeft geen problemen met de lens, maar wel met het autofocussysteem van de S-camera’s van Panasonic. Dat is niet zo goed als dat van de concurrentie. Eindoordeel voor de lens: 4 van de 5 sterren.
 • Shotkit.com (portret- en bruidsfotograaf Steve Vansak, full review): Als trouw- en evenementenfotograaf is Steve geneigd om in het kamp te zitten dat zegt dat een lens altijd een snel diafragma moet hebben. De term ‘kitlens’ heeft voor hem een zeer negatieve connotatie.
  De Panasonic Lumix S 24-105mm f/4 Macro OIS zorgde voor een heroverweging van deze houding. “De meeste van mijn bruiloften zijn in de zomer wanneer het later licht blijft, de macro-mogelijkheid bespaart ruimte in mijn tas, en het extra bereik is ook geweldig.”
  Dit is een uitstekende lens voor iedereen die niet de snellere aufocus van de Panasonic Lumix Pro-serie nodig heeft en de snellere f/2.8 van die lenzen. “Ik schoot een hele sessie bruiloften en evenveel evenementen en andere sessies met deze lens. En zowel mijn klanten als ik waren enthousiast over de resultaten.” Eindoordeel: beeldkwaliteit: 90/100; features, bediening & ergonomie: 100/100; autofocus: 80/100; prijs/kwaliteit: 80/100.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een ideale allround-zoomlens. Adembenemende kleuren en scherpte. Natuurlijke beelden met veel diepte. Perfecte beeldstabilisatie. Eerlijke prijs.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic S 24-105mm f/4.0

 • Zeer veelzijdige lens, geschikt voor een groot aantal genres
 • Compact en licht van gewicht
 • Constant diafragma van f/4.0 over het hele zoombereik
 • Uniek: vergrotingsfactor van 0.5x voor close-ups en macro-opnames
 • Snelschakeling tussen scherpstelmodi
 • Maar liefst 6-stops beeldstabilisatie
 • Dual IS 2 compatibel
 • Ontworpen voor foto- en videografie
 • Uitmuntend optiek: 2 asferische lenzen en 2 ED-lenzen
 • Robuust: stof- en spatwaterdicht en vorstbestendig

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Panasonic S 24-105mm f/4.0

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic S 24-105mm f/4.0 (1:14 minuut). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Panasonic S 24-105mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Panasonic S-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Panasonic S-lenzen voor de fullframe systeemcamera's Panasonic S1, S1R, SH1 en S5 op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic S-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Leica LJaStandaard245992/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Leica LJaStandaardzoom139990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 100mm f/2.8 MacroLeica LJaMacro109990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Leica LJaStandaardzoom66988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8Leica LJaGroothoek67986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8Leica LJaStandaard46986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 85mm f/1.8Leica LJaPortret64985/100Reviews>
Panasonic Lumix S 26mm f/8.0Leica LJaPancake23980/100Reviews>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy