Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 Mark II | Reviews & Tests

Zoek je het beste objectief voor je Panasonic MFT-systeemcamera? De Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 Mark II is een razendsnelle telezoomlens met een geweldige beeldkwaliteit. “Degelijke compact teleobjectief, lichtgewicht en haarscherp.” Alle belangrijke reviews!

Opvolger Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OIS!

De opvolger van deze lens ligt in de schappen: de Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OIS. Op alle vlakken is deze lens verder verbeterd. Benieuwd?

Mijn preview >>

Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 Mark IILichtsterke telezoomlenzen: favoriet bij de professional

Lichtsterke telezoomlenzen zijn geliefd bij professionele fotografen. Naast de 24-70mm ‘werkpaarden van de fotograaf’ zijn dit de meest gebruikte objectieven van de professional. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 Mark II, die in maart 2017 op de markt is gekomen. In fullframe-equivalent heeft deze lens een zoombereik van 70-200mm.

Telezoom: Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 Mark II

Brandpuntafstand: 35-100mm / fullframe-equivalent: 70-200mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Gewicht: 360gr | Lengte: 99mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.2x | Filtermaat: 58mm | Release datum: maart 2017 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.029 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Deze Panasonic-lens in het kort

Lichtsterke topper voor professional of serieuze amateur met een gevulde portemonnee. Het veelzijdige brandpuntsbereik van 35 tot 100mm (fullframe-equivalent: 70-200mm) kun je inzetten voor zeer veel genres. In portretten is hij ijzersterk dankzij de lichtsterkte en de afgeronde lamellen (schitterend bokeh!). Maar ook reis-, sport- en wildfotografen komen volledig aan hun trekken. Alleskunner met excellente beeldkwaliteit.

Perfecte kleurweergave

Heeft lenselementen en filters aan boord die vervormingen en andere negatieve effecten maximaal tegengaan. Resultaat: zeer goed contrast en perfecte kleurweergave. De lineaire autofocusmotor zorgt voor snelle en vrijwel geluidloze scherpstelling tijdens fotograferen en filmen. Ook de afwerking is uitstekend: de metalen body is duurzaam, spatwater- en stofdicht en vorstbestendig.

Deze Panasonic-lens is ideaal voor:

 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Panasonic 35-100mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Panasonic 35-100mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 Mark II (Professionele) reviewers over de Panasonic 35-100mm f/2.8

De Panasonic 35-100mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: Een lichtsterke 70-200mm (fullframe-equivalent) telezoom was er nog niet in het verder ruime aanbod van lenzen voor microfourthirds systeemcamera’s. Deze Panasonic 35-100mm f/2.8 vult die lacune met verve, aldus de reviewer. “De bouw van deze lens is - ondanks het lichte gewicht en het compacte formaat - van professioneel niveau. En Panasonic is er in geslaagd om qua optische prestaties met de Panasonic 35-100 mm het equivalent van een 70-200 mm f/2.8 zoomlens op een camera met een volformaat sensor te maken. Dat is een heel knappe prestatie, want die lenzen behoren tot de allerbeste lenzen die er te koop zijn. Bij een adviesprijs van 1299 euro hebben we het over een hoop geld. Gezien de optische prestaties en de hoge kwaliteit van de bouw, is deze lens zeker niet duur.”
 • Ephotozine.com: Panasonic en Olympus lanceren systeemcamera’s met professionele aspiraties. Geen wonder dus dat ze nu lenzen bieden die daarbij aansluiten. De Panasonic's 35-100mm is zo’n lens. Volgens de reviewer is het een “fine lens that is priced reasonably, especially when compared to lenses covering the same angles of view for 35mm format, with the added bonus of being much more compact, and lightweight. Although the price may put this lens beyond the reach of your average amateur snapper, they are not the intended market for a lens like this.” Dit zijn de positieve punten volgens de reviewer: “Excellent sharpness, Low distortion, Weather sealed build, Fast focusing, Constant f/2.8 aperture, Effective image stabilisation, Compact size for a telephoto zoom.” Eén minder punt: “Sharpness towards the edges of the frame could be better (although perfectly adequate for most purposes).” Hoogste score van Ephotozine: Editor’s Choice met bijna 5 van de 5 sterren.
 • Photozone.de: Deze lichtsterke Panasonic telezoom maakt z’n hoge reputatie waar, aldus deze reviewer. Photozone is altijd nogal zuinig in z’n complimenten, dus dit is een mooie opsteker voor Panasonic. “From a user perspective, there is little to complain. It is dead sharp in the image center and pretty good in the border region.” Ook de vertekeningen zijn goed onder controle. Ook de kwaliteit van de bokeh is er goed. “The background blur is beautifully rendered and there's almost no bokeh fringing.” Ook de bouwkwaliteit is excellent, dankzij de gebruikte materialen van hoge kwaliteit, de weersbestendigheid en een constante fysieke lengte bij het zoomen. De autofocussnelheid is hoog en geluidloos, wat essentieel is bij filmen. En ook de beeldstabilisator is effectief. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photographyblog.com: De reviewer is heel stellig: de Panasonic 35-100mm f/2.8 is de beste telezoom voor het microfourthirds systeem. “It offers a classic 35mm focal range with a fast maximum aperture in a relatively tiny and lightweight package, backed-up by excellent image quality throughout the focal range.” Ook heeft hij de beste bouwkwaliteit van alle Panasonic microfourthirds lenzen, een zeer goed handmatig focussysteem en een indrukwekkend snelle en stille autofocus. “The only downsides are that it is a little soft at f/2.8 and f/4 at the edges of the frame (but excellent in the center).” Nog meer voordelen: hij is erg klein en erg licht voor dit soort lenzen. En dus is hij erg geschikt als “walk-around lens”. Het enige nadeel: de prijs. Eindoordeel: de hoogst mogelijke score: Essential met bijna 5 uit 5 sterren.
 • DPreview.com (first impression): De eerste indruk is dat de Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 OIS een excellente lens is: goed gemaakt, snel scherpstellend en optisch indrukwekkend.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Degelijke compact teleobjectief, lichtgewicht en haarscherp. Kleine maand in bezit en een uitstekende aanvulling op mijn Olympus 12-40mm Pro (i.c.m. mijn OM-D camera). De lens bevalt zeer goed; haarscherpe foto's, contrast en kleurrijk, licht in gewicht en een constante lengte. Zeer degelijk aanvoelend met een goede zonnekap. Wat mij betreft een aanrader.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “De beeldkwaliteit is geweldig. Het stelt lekker snel scherp en kan met een mooie scherpte en diepte werken.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bhphotovideo.com: “Great lens - excellent stabilization! Just like its 12-35 brother - this is an excellent lens. Stabilization works well. Looks great - High quality. I bought two 12-35's and one of these. I wanted to make sure I had the most stabilization I could get for capturing moving shots on film. Works as advertised.”

Panasonic 35-100mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Panasonic 35-100mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic 35-100mm f/2.8

 • Constant diafragma van f/2.8 over het gehele zoombereik
 • Krachtige optische beeldstabilisatie voor scherpe beelden
 • Afgerond diafragma met 7 lamellen
 • Stille en vloeiende scherpstelling dankzij de lineaire autofocusmotor
 • Spatwater-, stof- en vorstbestendige metalen behuizing

Panasonic 35-100mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Panasonic 35-100mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Panasonic-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Panasonic objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Leica DG 10-25mm f/1.7MFTNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25-50mm f/1.7MFTNeeTelezoom199995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-35mm f/2.8MFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 42.5mm f/1.2MFTNeePortret136694/100Reviews>
Panasonic Lumix G 12-35mm f/2.8mm IIMFTNeeStandaardzoom99993/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-60mm f/2.8-4.0MFTNeeStandaardzoom98792/100Reviews>
Panasonic Leica DG 200mm f/2.8MFTNeeSupertele299992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0MFTNeeSupertelezoom179992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0MFTNeeGroothoekzoom119992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OISMFTNeeTelezoom124990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 100-400mm f/4.0-6.3 IIMFTNeeSupertelezoom169990/100Reviews>
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0MFTNeeGroothoekzoom87390/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4 IIMFTNeeStandaard64988/100Reviews>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8MFTNeeTelezoom89987/100Reviews>
Panasonic Leica DG 9mm f/1.7MFTNeeGroothoek49985/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4MFTNeeStandaardNiet leverbaar85/100Reviews>
Panasonic Leica DG 15mm f/1.7MFTNeeGroothoek49084/100Reviews>
Panasonic G 25mm f/1.7 ASPHMFTNeeStandaard17980/100Reviews>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6MFTNeeReiszoom58980/100Reviews>

 

Olympus-lenzen voor je Panasonic

Heb je een systeemcamera van Panasonic? Dan kun je daar vaak ook een Olympus-objectief op gebruiken. Olympus heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Olympus >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy