Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Sinterklaas bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 | Specs & Reviews

Zoek je het beste objectief voor je Panasonic systeemcamera? Bekijk specs & reviews van de Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8. “Het voelt alsof ik Usain Bolt in mijn tas heb zitten en alleen maar hoef te zeggen: ‘Lopen jongen!’”

Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 Telezoom: Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8

Brandpuntafstand: 35-100mm / fullframe-equivalent: 70-200mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Gewicht: 360gr | Lengte: 99mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.2x | Filtermaat: 58mm | Release datum: 2012 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs: 899 euro (Cameranu.nl)

De Panasonic 35-100mm f/2.8 in het kort

Lichtsterke topper voor professional of serieuze amateur met een gevulde portemonnee. Het veelzijdige brandpuntsbereik van 35 tot 100mm (fullframe-equivalent: 70-200mm) kun je inzetten voor zeer veel genres. In portretten is hij ijzersterk dankzij de lichtsterkte en de afgeronde lamellen (schitterend bokeh!). Maar ook reis-, sport- en wildfotografen komen volledig aan hun trekken. Alleskunner met excellente beeldkwaliteit.

Perfecte kleurweergave

Heeft lenselementen en filters aan boord die vervormingen en andere negatieve effecten maximaal tegengaan. Resultaat: zeer goed contrast en perfecte kleurweergave. De lineaire autofocusmotor zorgt voor snelle en vrijwel geluidloze scherpstelling tijdens fotograferen en filmen. Ook de afwerking is uitstekend: de metalen body is duurzaam, spatwater- en stofdicht en vorstbestendig.

De Panasonic 35-100mm f/2.8 is ideaal voor:

 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Oordelen reviewers over de Panasonic 35-100mm f/2.8

 • Klantreview op Cameranu.nl: “Het glas is zo helder dat het dynamisch bereik van de camera helemaal kan worden benut. De scherpte is verbluffend. En het diafragma van f/2.8 is bij grotere brandpuntsafstand een geweldige luxe. Natuurlijk loop je bij elke lens uiteindelijk tegen de grens op, maar het duurt heel lang voordat 35-100 "Nee" verkoopt. De zonnekap is een grote, dichte toeter waardoor een circulair polarisatiefilter niet meer direct te bedienen is. Een paar sleuven op de plaats van het filter zou een oplossing zijn.
  Ik gebruik hem zowel voor portret - je hoeft niet op iemands lip te zitten om toch een scherpe close-up te kunnen maken - en natuurlijk als telelens. Ben ik blij met deze lens? Ja, helemaal. Het voelt alsof ik Usain Bolt in mijn tas heb zitten en alleen maar hoef te zeggen: "Lopen jongen!"”
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Samen met de Lumix G X Vario 12-35mm is dit objectief perfect voor de Panasonic GH4. Klein, licht en zeer goed.”
 • Camerastuffreview.com: Een lichtsterke 70-200mm (fullframe-equivalent) telezoom was er nog niet in het verder ruime aanbod van lenzen voor microfourthirds systeemcamera’s. Deze Panasonic 35-100mm f/2.8 vult die lacune met verve, aldus de reviewer. “De bouw van deze lens is - ondanks het lichte gewicht en het compacte formaat - van professioneel niveau. En Panasonic is er in geslaagd om qua optische prestaties met de Panasonic 35-100 mm het equivalent van een 70-200 mm f/2.8 zoomlens op een camera met een volformaat sensor te maken. Dat is een heel knappe prestatie, want die lenzen behoren tot de allerbeste lenzen die er te koop zijn. Bij een adviesprijs van 1299 euro hebben we het over een hoop geld. Gezien de optische prestaties en de hoge kwaliteit van de bouw, is deze lens zeker niet duur.”
 • Ephotozine.com: Panasonic en Olympus lanceren systeemcamera’s met professionele aspiraties. Geen wonder dus dat ze nu lenzen bieden die daarbij aansluiten. De Panasonic's 35-100mm is zo’n lens. Volgens de reviewer is het een “fine lens that is priced reasonably, especially when compared to lenses covering the same angles of view for 35mm format, with the added bonus of being much more compact, and lightweight. Although the price may put this lens beyond the reach of your average amateur snapper, they are not the intended market for a lens like this.” Dit zijn de positieve punten volgens de reviewer: “Excellent sharpness, Low distortion, Weather sealed build, Fast focusing, Constant f/2.8 aperture, Effective image stabilisation, Compact size for a telephoto zoom.” Eén minder punt: “Sharpness towards the edges of the frame could be better (although perfectly adequate for most purposes).” Hoogste score van Ephotozine: Editor’s Choice met bijna 5 van de 5 sterren.
 • Photozone.de: Deze lichtsterke Panasonic telezoom maakt z’n hoge reputatie waar, aldus deze reviewer. Photozone is altijd nogal zuinig in z’n complimenten, dus dit is een mooie opsteker voor Panasonic. “From a user perspective, there is little to complain. It is dead sharp in the image center and pretty good in the border region.” Ook de vertekeningen zijn goed onder controle. Ook de kwaliteit van de bokeh is er goed. “The background blur is beautifully rendered and there's almost no bokeh fringing.” Ook de bouwkwaliteit is excellent, dankzij de gebruikte materialen van hoge kwaliteit, de weersbestendigheid en een constante fysieke lengte bij het zoomen. De autofocussnelheid is hoog en geluidloos, wat essentieel is bij filmen. En ook de beeldstabilisator is effectief. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photographyblog.com: De reviewer is heel stellig: de Panasonic 35-100mm f/2.8 is de beste telezoom voor het microfourthirds systeem. “It offers a classic 35mm focal range with a fast maximum aperture in a relatively tiny and lightweight package, backed-up by excellent image quality throughout the focal range.” Ook heeft hij de beste bouwkwaliteit van alle Panasonic microfourthirds lenzen, een zeer goed handmatig focussysteem en een indrukwekkend snelle en stille autofocus. “The only downsides are that it is a little soft at f/2.8 and f/4 at the edges of the frame (but excellent in the center).” Nog meer voordelen: hij is erg klein en erg licht voor dit soort lenzen. En dus is hij erg geschikt als “walk-around lens”. Het enige nadeel: de prijs. Eindoordeel: de hoogst mogelijke score: Essential met bijna 5 uit 5 sterren.
 • DPreview.com (first impression): De eerste indruk is dat de Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 OIS een excellente lens is: goed gemaakt, snel scherpstellend en optisch indrukwekkend.
 • Klantreview op Bhphotovideo.com: “Great lens - excellent stabilization! Just like its 12-35 brother - this is an excellent lens. Stabilization works well. Looks great - High quality. I bought two 12-35's and one of these. I wanted to make sure I had the most stabilization I could get for capturing moving shots on film. Works as advertised.”

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic 35-100mm f/2.8

 • Constant diafragma van f/2.8 over het gehele zoombereik
 • Krachtige optische beeldstabilisatie voor scherpe beelden
 • Afgerond diafragma met 7 lamellen
 • Stille en vloeiende scherpstelling dankzij de lineaire autofocusmotor
 • Spatwater-, stof- en vorstbestendige metalen behuizing

Panasonic 35-100mm f/2.8 op Cameranu.nl >>

 

Alle Panasonic-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Panasonic objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic objectieven.

ObjectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0Groothoekzoom€ 87390/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0Groothoekzoom€ 1,19992/100Reviews >>
Panasonic Lumix G 12-35mm f/2.8mm IIStandaardzoom€ 99993/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 12-60mm f/2.8-4.0Standaardzoom€ 98792/100Reviews >>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6Reiszoom€ 58980/100Reviews >>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8Telezoom€ 89987/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0Supertelezoom€ 1,79992/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 15mm f/1.7Groothoek€ 49084/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4Standaard€ 52785/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 42.5mm f/1.2Portret€ 1,36694/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 200mm f/2.8Supertele€ 2,99992/100Reviews >>

 

Olympus-lenzen voor je Panasonic systeemcameraOlympus-lenzen voor je Panasonic

Heb je een systeemcamera van Panasonic? Dan kun je daar vaak ook een Olympus-objectief op gebruiken. Olympus heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Olympus >>

 

Cameranu.nl Beste webshop voor de Panasonic 35-100mm

Zo’n mooi objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s en lenzen. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor de Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm f/2.8 beveel ik van harte Cameranu.nl aan. Een camerawinkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van Cameranu:
 • Dé foto- en videospecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Panasonic 35-100mm op Cameranu.nl >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote