Panasonic Lumix G Vario 7-14mm f/4.0 | Reviews & Tests

Zoek je het beste objectief voor je Panasonic systeemcamera? De Panasonic Lumix G Vario 7-14mm f/4.0 is een ultragroothoekzoom met een uitmuntende beeldkwaliteit. “Voor de Panasonic 7-14 mm schieten superlatieven tekort.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix G Vario 7-14mm f/4.0Groothoekzoomlenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Panasonic Lumix G Vario 7-14mm f/4.0, die in maart 2009 op de markt is gekomen.

Groothoekzoom: Panasonic Lumix G Vario 7-14mm f/4.0

Brandpuntafstand: 7-14mm / fullframe-equivalent: 14-28mm | Lichtsterkte: f/4.0 | Gewicht: 300gr | Lengte: 83mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.08x | Filtermaat: geen filter mogelijk | Release datum: maart 2009 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 949 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Deze Panasonic-lens in het kort

Ben je architectuur-, interieur of landschapsfotograaf? Dan is dit schitterende supergroothoek objectief onmisbaar. Heeft een indrukwekkend grote beeldhoek waarmee je jouw omgeving vanuit een hele nieuwe invalshoek kunt vastleggen. De vele lenselementen (16, verdeeld in 12 groepen) zorgen voor optimale beeldkwaliteit over het hele zoombereik, van weidse hoek tot weidse hoek. Het diafragma heeft afgeronde bladen: hierdoor krijg je een prachtig bokeh in de onscherpe delen van je foto's.

Extreme perspectieven

Scherpstelling is zeer snel en precies. Het scherpstelsysteem gebruikt ook 'Gezichtsherkenning Pro': een functie waarmee de camera personen herkent en vervolgens automatisch de scherpstelling en de belichting daarop instelt. Scherpstellen kan bovendien al vanaf 25 centimeter van je onderwerp. Daardoor kun je opnames maken met extreme perspectieven.

Deze Panasonic-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie

Panasonic 7-14mm op CameraNU.nl >>

Panasonic 7-14mm op Cameraland.nl >>

Panasonic 7-14mm op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic Lumix G Vario 7-14mm f/4.0 (Professionele) reviewers over de Panasonic 7-14mm

De Panasonic 7-14mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: Volgens de reviewer biedt deze groothoekzoom bij volle opening een hogere beeldkwaliteit dan heel veel objectieven op een camera met een aps-c of zelfs een fullframe sensor. “En dat terwijl een groothoek zoomlens met een 14 mm brandpuntsafstand voor een camera met een volformaat sensor vele malen groter, ten minste drie keer zo zwaar en ook duurder is dan de Panasonic 7-14 mm. Uit het rijtje van voor- en nadelen blijkt dat voor de Panasonic 7-14 mm superlatieven te kort schieten. Ondanks de hoge prijs is de Panasonic 7-14 mm een absolute aanrader!”
 • Dpreview.com: Deze 7-14mm lens van Panasonic is een indrukwekkend optische prestatie. De combinatie van ultragroothoek en compactheid maken het tot een unieke lens. Liefhebbers van ultragroothoek zullen er zeker mee in hun nopjes zijn. Als je op zoek bent naar de wijdste groothoek voor je microfourthirds-camera dan is dit een geweldige keuze.
  DPreview kan hem van harte aanbevelen. Maar de reviewer wijst ook op de Olympus 9-18mm, want dat is een excellent alternatief voor een veel lagere prijs. Bekijk mijn review van deze Olympus >>
 • Ephotozine.com: Deze lens produceert beelden van zeer hoge kwaliteit, met een zeer grote scherpte over het hele beeld. “Although flare may be an issue caused by the large bulbous front element, so long as a little care is taken to avoid the situations where this may occur, it is only a small issue when compared with the excellent performance and build.” Alleen die prijs, die zal voor de meeste microfourthirds fotografen te hoog liggen. “Although the performance is excellent in most areas, this lens may still be confined to a small niche, who can justify such a purchase.” Eindoordeel: Recommended.
 • Photographyblog.com: “De Panasonic 7-14mm biedt het wijdste bereik van alle microfourthirds lenzen in een compact formaat. Hij biedt excellente beeldkwaliteit over het hele bereik, een constant diafragma van f/4.0 en indrukwekkend snelle autofocus. Maar: “It is bigger, heavier and a lot more expensive, though, than the Olympus equivalent (the Olympus M ZD 9-18mm F4-5.6).” De lens ik zeer klein en behoorlijk lichtgewicht. De bouwkwaliteit is zeer goed. De autofocus is niet alleen snel maar ook stil, en daardoor ook zeer geschikt voor videowerk. Optisch is de lens niet minder dan excellent, zelfs bij volledig open diafragma. Enig minpunt: de hoge prijs. Maar je krijgt wel heel veel lens voor je geld. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.”
 • Thephoblographer.com: Fantastische lens voor de doelgroep waarvoor hij is bedoeld: fotografen die een weidse zoomlens nodig hebben. “It is wonderful for landscapes, cityscapes, and wide scenes at the shorter end of the lens. But when you zoom it, it becomes one of two classical street photography focal lengths. And you really can’t go wrong.” De reviewer is onder de indruk van de lens. Hij is scherp, contrastrijk, geweldige kleurreproductie, focus snel, voelt goed gebouwd en is ook nog bijzonder draagbaar. “The only thing that it is missing is weather-sealing, but that doesn’t really break our hearts too much. If you need a wide angle zoom for your Micro Four Thirds camera, this is the one to spring for. And there is no turning back.”
 • Cameralabs.com: Dit is een zeer goede ultragroothoek voor het microfourthirds systeem. “This is a very classy operator which delivers excellent results across the frame even at the maximum aperture. It features a built-in lens hood which does a good job at protecting the bulbous front element from knocks, scratches as well as stray light.” Nadelen zijn er ook: je kunt er bijvoorbeeld niet zomaar filters opzetten. “But priced between the less extreme Olympus 9-18mm and the higher-end Olympus 7-14mm f2.8, it remains a popular choice and a personal favourite.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photozone.de: Een dure lens, maar wel eentje met indrukwekkende prestaties. De beeldkwaliteit is zeer hoog, over het gehele zoombereik. Ook de beeldkwaliteit is zeer hoog. Datzelfde geldt voor de snelle en stille autofocus. “At the end of the day there's only one really negative aspect - the pricing.” De concurrent Olympus M.Zuiko 9-18mm f/4-5.6 ED is wat minder capabel dan de Panasonic, maar is wel een heel stuk goedkoper “and probably the number one choice for all but die-hard enthusiasts who want the best there is for their system.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Unieke supergroothoek als zoomlens. Tezamen met de Lumix GM5K een prima combinatie. Scherp tot in de hoeken bij buitenopnames; minder geschikt voor binnenopnames met personen in het randgebied (vertekening). Nog even wennen dat de groothoekstand met de hand moet worden ingesteld.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Prachtige lens!! Met zijn f4.0 is deze lens niet zo zeer geschikt voor situaties in 'low light', echter met fatsoenlijke belichting is dit een fantastische lens met een prachtige scherpte! Een echte aanrader voor interieur foto en videografie!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik ga niet uitweiden over de scherpte, snelheid van focus, of andere technische kwaliteiten. Die zijn elders op internet op allerlei sites al uitvoerig beschreven. Google maar wat. Maar ben ik blij met deze lens? Ja zeker. Het duurt even voor je leert wat wel en niet geschikt is als onderwerp voor zo'n supergroothoek. Voor mij onverwacht is dat hij prachtig landschappen in beeld kan brengen. De lens bijna gericht op mijn tenen en toch de horizon in beeld. Zo zie je het nooit in één blik, maar ervaar je de werkelijkheid wel.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Panasonic 7-14mm op CameraNU.nl >>

Panasonic 7-14mm op Cameraland.nl >>

Panasonic 7-14mm op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic 7-14mm

 • Indrukwekkend grote beeldhoek van 114 graden
 • Geoptimaliseerde beeldkwaliteit over het gehele zoombereik
 • Diafragma met afgeronde bladen voor een zachte bokeh
 • Compact en licht ontwerp met een metalen vatting
 • Geïntegreerde zonnekap

Panasonic 7-14mm op CameraNU.nl >>

Panasonic 7-14mm op Cameraland.nl >>

Panasonic 7-14mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Panasonic 7-14mm

Bekijk een mooie YouTube-review van de Panasonic 7-14mm door fotograaf Darren Miles (12 minuten). Prachtige beelden uit Florida. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic 7-14mm op CameraNU.nl >>

Panasonic 7-14mm op Cameraland.nl >>

Panasonic 7-14mm op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Panasonic-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Panasonic objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Leica DG 10-25mm f/1.7MFTNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25-50mm f/1.7MFTNeeTelezoom199995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-35mm f/2.8MFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 42.5mm f/1.2MFTNeePortret136694/100Reviews>
Panasonic Lumix G 12-35mm f/2.8mm IIMFTNeeStandaardzoom99993/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-60mm f/2.8-4.0MFTNeeStandaardzoom98792/100Reviews>
Panasonic Leica DG 200mm f/2.8MFTNeeSupertele299992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0MFTNeeSupertelezoom179992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0MFTNeeGroothoekzoom119992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OISMFTNeeTelezoom124990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 100-400mm f/4.0-6.3 IIMFTNeeSupertelezoom169990/100Reviews>
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0MFTNeeGroothoekzoom87390/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4 IIMFTNeeStandaard64988/100Reviews>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8MFTNeeTelezoom89987/100Reviews>
Panasonic Leica DG 9mm f/1.7MFTNeeGroothoek49985/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4MFTNeeStandaardNiet leverbaar85/100Reviews>
Panasonic Leica DG 15mm f/1.7MFTNeeGroothoek49084/100Reviews>
Panasonic G 25mm f/1.7 ASPHMFTNeeStandaard17980/100Reviews>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6MFTNeeReiszoom58980/100Reviews>

 

Olympus-lenzen voor je Panasonic

Heb je een systeemcamera van Panasonic? Dan kun je daar vaak ook een Olympus-objectief op gebruiken. Olympus heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Olympus >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy