Panasonic Lumix G Vario 14-140mm f/3.5-5.6 | Reviews & Tests

Zoek je het beste objectief voor je Panasonic systeemcamera? De Panasonic Lumix G Vario 14-140mm f/3.5-5.6 is een schitterende zoomlens met een ideaal bereik. Perfect voor op reis of vakantie. “Panasonic heeft hier een bijzondere prestatie geleverd.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix G Vario 14-140mm f/3.5-5.6Reiszoomlenzen: echte allrounders

Op reis of stedentrip alle fotogenres beoefenen? Maar niet met een volle tas met lenzen zeulen? Dan zijn allround reiszoomlenzen een uitkomst. Geschikt voor landschappen, portretten, straatfotografie en nog veel meer. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Panasonic Lumix G Vario 14-140mm f/3.5-5.6, die in 2013 op de markt is gekomen.

Panasonic Lumix G Vario 14-140mm f/3.5-5.6

Brandpuntafstand: 14-140mm / fullframe-equivalent: 28-280mm | Lichtsterkte: f/3.5-5.6 | Gewicht: 265gr | Lengte: 75mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.25x | Filtermaat: 58mm | Release datum: 2013 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 599 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Deze Panasonic-lens in het kort

Zeer compact en veelzijdig en daardoor enorm populair objectief. Misschien is dit wel de ideale vakantielens. Dankzij het heerlijk grote bereik (van groothoek tot supertele) inzetbaar voor vele soorten onderwerpen. Je maakt weidse landschapsfoto's, maar ook, dankzij de snelheid, actiefoto's bij sportevenementen.

Scherpe opnamen bij weinig licht

De Panasonic 14-140mm heeft een lensshiftsysteem aan boord, waarmee je zelfs stabiele opnamen kunt maken als je volledig ingezoomd bent. Zelfs bij weinig licht maak je scherpe opnames. Verder is deze Panasonic geoptimaliseerd voor HD video-opnames. Let ook even op de stijlvolle metalen behuizing.

Deze Panasonic-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie

Panasonic 14-140mm op CameraNU.nl >>

Panasonic 14-140mm op Bol.com >>

Panasonic 14-140mm op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic Lumix G Vario 14-140mm f/3.5-5.6(Professionele) reviewers over de Panasonic 14-140mm

De Panasonic 14-140mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: De uitgebreide test van de Panasonic 14-140mm laat duidelijk zien dat dit objectief kleiner, lichter en optisch beter is dan zijn voorganger. Het is volgens de reviewer een perfecte vakantiezoom voor fotografie en video. Dit dankzij de stille stille en nauwkeurige autofocus. De reviewer heeft de beeldkwaliteit van deze Panasonic vergeleken met 18-200mm zoomlenzen voor aps-c spiegelreflexcamera’s. En ziet geen verschil. “Maar het verschil in omvang en gewicht van een micro-43 camera met een Panasonic 14-140 mm f/3.5-f/5.6 zal niemand ontgaan. Dat is aanzienlijk.”
 • Ephotozine.com: Toen de reviewer de voorganger van deze lens testte, was hij er al dol op, omdat hij goede prestaties neerzette voor een superzoomlens. En wat vinden ze van deze nieuwe versie? “As this lens performs even better throughout the zoom range, we like it even more. Very few zoom lenses are able to deliver as consistently as this lens does throughout the zoom range. Although this lens may seem expensive when compared to its predecessor, or the Olympus equivalent, it is probably worth the premium.” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com: Deze Panasonic 14-140mm is volgens de reviewer een goed gebouwde, lichtgewicht lens met een zeer snelle autofocus en ingebouwde optische beeldstabilisatie. Hij heeft een lichtsterker diafragma dan z’n voorganger. “So, if you're a Panasonic user (or an Olympus user for that matter) who's looking to get a compact, versatile lens for a lightweight "one-camera-and-a-lens" situation, or perhaps a run-and-gun GH3 video shooter, the Panasonic 14-140mm ƒ/3.5-5.6 ASPH POWER OIS LUMIX G VARIO might just be the lens for you. Just keep in mind that shooting at around 1/40-1/50 of a second (even on a tripod!) might introduce some unwanted blur in your photos if you have a Micro Four Thirds camera without an electronic shutter option.”
 • Photographyblog.com: Deze Panasonic is compacter, lichter en sneller dan z’n voorganger. Het is een zeer goede ‘alles-in-één-lens’. De Panasonic is verrassend klein en licht voor een lens met z’n groot bereik, zelfs als je helemaal uitzoomt. Hij is zeer snel op de laatste systeemcamera’s van Panasonic. En de autofocus is ook bijna helemaal stil, waardoor je er ook goed video’s mee kunt schieten. Ook de beeldstabilisatie werkt zeer goed. Optisch is de lens “a good performer given that it's already compromised by being a 10x zoom”. En je kunt er ook uitstekende close ups mee maken, “in fact this lens almost doubles as a telemacro when you shoot at 140mm at the closest possible distance”. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Photozone.de: Deze Panasonic 14-140mm is een prima reiszoomlens. De resolutie in het centrum van het beeld is zeer goed, en aan de randen van het beeld goed. De beelden zijn wel zacht als je schiet op 140mm f/5.8. Als je het diafragma naar f/8 verhoogt zijn de resultaten een stuk beter. Chromatische aberratie en vertekeningen zijn wel aanwezig, maar worden grotendeels gecorrigeerd als je met een Panasonic camera schiet. Kortom: deze Panasonic is prima geschikt voor wie niet verschillende lenzen met zich wil meezeulen. Maar net zoals alle superzooms heeft hij ook wat nadelen. Hij is wel beter dan z’n concurrent van Olympus.
 • Pcmag.com: Dit is een van de betere alles-in-één zoomlenzen die op de markt zijn voor systeemcamera’s. Vertekeningen zijn goed onder controle. Net zoals alle zoomlenzen heeft hij vooral in de hoeken van het beeld wel wat mindere resultaten, maar de beeldkwaliteit is acceptabel over het hele bereik. “The Olympus 14-150mm is a little less expensive and sharper, but it lacks in-lens stabilization and isn't quite as quick to focus. If you've got a Panasonic camera without in-body stabilization you'll benefit greatly from optical stabilization, especially at longer focal lengths, and Olympus shooters may find that this long zoom is a better choice due to its quick, silent focus motor and slightly wider aperture at 14mm.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een prima objectief voor op reis. Omdat het tijdens vakanties en lange fietstochten vaak lastig is om steeds vaste brandpunt-objectieven te wisselen heb ik uiteindelijk voor deze superzoom gekozen. Uit testrapporten bleek dat de kwaliteit erg goed moest zijn. Dat kan ik bevestigen. Voor vakantiefoto's hoeft het niet altijd de uitmuntende kwaliteit van de "primes" te zijn, maar dit objectief verbaast me steeds weer door de zeer goede resultaten. Panasonic heeft hier een bijzondere prestatie geleverd.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Omdat het tijdens vakanties en lange fietstochten vaak lastig is om steeds vaste brandpunt-objectieven te wisselen heb ik uiteindelijk voor deze superzoom gekozen. Uit testrapporten bleek dat de kwaliteit erg goed moest zijn. Dat kan ik bevestigen. Voor vakantiefoto's hoeft het niet altijd de uitmuntende kwaliteit van de "primes" te zijn, maar dit objectief verbaast me steeds weer door de zeer goede resultaten. Panasonic heeft hier een bijzondere prestatie geleverd.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op internet: “Een goede lens voor zowel portret als landschap foto’s. Geeft mooie foto's en is makkelijk in gebruik. Ook goed geschikt voor de beginnende fotograaf. Over het algemeen zeer tevreden met de aankoop.”

Panasonic 14-140mm op CameraNU.nl >>

Panasonic 14-140mm op Bol.com >>

Panasonic 14-140mm op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic 14-140mm

 • Compacte lens met metalen behuizing
 • 10x optische zoom met een bereik van 14-140mm (fullframe-equivalent: 28-280mm)
 • Power OIS optische beeldstabilisator
 • HD video-ondersteuning
 • Snel en nauwkeurig autofocussysteem

Panasonic 14-140mm op CameraNU.nl >>

Panasonic 14-140mm op Bol.com >>

Panasonic 14-140mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Panasonic 14-140mm

Bekijk een mooie YouTube-review van de Panasonic 14-140mm door fotograaf David Thorpe (6:43 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic 14-140mm op CameraNU.nl >>

Panasonic 14-140mm op Bol.com >>

Panasonic 14-140mm op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Alle reiszoomlenzen op een rij

Heel veel reiszoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een reiszoom zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Panasonic-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Panasonic objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Leica DG 10-25mm f/1.7MFTNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25-50mm f/1.7MFTNeeTelezoom199995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-35mm f/2.8MFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 42.5mm f/1.2MFTNeePortret136694/100Reviews>
Panasonic Lumix G 12-35mm f/2.8mm IIMFTNeeStandaardzoom99993/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-60mm f/2.8-4.0MFTNeeStandaardzoom98792/100Reviews>
Panasonic Leica DG 200mm f/2.8MFTNeeSupertele299992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0MFTNeeSupertelezoom179992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0MFTNeeGroothoekzoom119992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OISMFTNeeTelezoom124990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 100-400mm f/4.0-6.3 IIMFTNeeSupertelezoom169990/100Reviews>
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0MFTNeeGroothoekzoom87390/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4 IIMFTNeeStandaard64988/100Reviews>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8MFTNeeTelezoom89987/100Reviews>
Panasonic Leica DG 9mm f/1.7MFTNeeGroothoek49985/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4MFTNeeStandaardNiet leverbaar85/100Reviews>
Panasonic Leica DG 15mm f/1.7MFTNeeGroothoek49084/100Reviews>
Panasonic G 25mm f/1.7 ASPHMFTNeeStandaard17980/100Reviews>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6MFTNeeReiszoom58980/100Reviews>

 

Olympus-lenzen voor je Panasonic

Heb je een systeemcamera van Panasonic? Dan kun je daar vaak ook een Olympus-objectief op gebruiken. Olympus heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Olympus >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy