Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke standaardlens voor je Panasonic MFT systeemcamera? De Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH is de perfecte lichtsterke standaardlens voor een kleine prijs. Goud Award bij DPReview. “Een zeer goede standaardlens voor een zeer betaalbare prijs.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH Lichtsterke standaardlenzen: allround inzetbaar

Lichtsterke standaardlenzen met een brandpuntsafstand van 50mm: ze zijn onmisbaar in je cameratas. Deze lenzen zijn inzetbaar voor veel fotogenres. Ze hebben een groot diafragma en een prachtige bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH, die in september 2015 op de markt is gekomen.

Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH

Brandpuntsafstand: 25mm / fullframe equivalent 50mm | Maximaal diafragma: f/1.7 | Lensmount: microfourthirds | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 125gr | Lengte x diameter: 52 x 61mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 25cm | Vergrotingsfactor: 0.14x | Filtermaat: 46mm | Release datum: september 2015 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 153 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Deze Panasonic-lens in het kort

Heerlijk compacte en lichte lens van Panasonic die je kunt inzetten voor al je fotografieprojecten. Ben je een straat-, portret- of reportagefotograaf? Dan is de Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ideaal. Op straat is hij onopvallend, je portretten krijgen een prachtige bokeh en je reportages leg je haarscherp vast.

Bijzondere bokeh

Met deze Panasonic schiet je zelfs bij weinig licht prachtige beelden. Met het grote diafragma van f/1.7 heb je goede controle over de scherptediepte en creëer je bijzondere bokeh-effecten.

Scherpte van rand tot rand

Ondanks z’n kleine formaat heeft hij mooi glas aan boord. De Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 is voorzien van acht lenselementen die in zeven groepen zijn geplaatst. Een Ultra-high Refractive Index element en twee asferische elementen voorkomen chromatische aberraties en vertekeningen. Resultaat: beelden met een scherpte van rand tot rand en een optimale lichtopbrengst.

Geruisloos scherp, ideaal voor video

Deze Panasonic is klein en weegt slechts 125 gram. Daardoor is hij zeer handzaam en heb je hem altijd bij je. Aan boord is een stappenmotor die zorgt voor snelle maar geruisloze scherpstelling. Hierdoor hij ook ideaal voor video.

Deze Panasonic-lens is ideaal voor:

 • Reportagefotografie
 • Portretfotografie
 • Productfotografie
 • Straatfotografie
 • Reisfotografie
 • Film en video

Panasonic G 25mm f/1.7 op CameraNU.nl >>

Panasonic G 25mm f/1.7 op Bol.com >>

Panasonic G 25mm f/1.7 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH(Professionele) reviewers over de Panasonic G 25mm f/1.7

De Panasonic G 25mm f/1.7: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Jasper van Bladel, full review): De Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH voldoet volgens Jasper op veel vlakken aan de behoefte voor een goedkoop allround 25mm prime-objectief voor MFT-systeemcamera’s. “Het objectief is licht, compact, redelijk goed afgewerkt en beschikt over een grote diafragmaopening.”
  Deze standaardprime heeft ook een geruisloze stappenmotor, waarmee je geruisloos scherpstelt. Jammer is volgens Jasper dat het objectief niet beschikt over optische beeldstabilisatie. Daardoor , is het ondanks die stille stappenmotor minder geschikt voor videowerk. “Toch zou de Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH een goede aanvulling kunnen zijn op bijvoorbeeld een standaard kitobjectief, zeker vanwege de goede prijs en prima optische prestaties.” Eindoordeel: Goud Award.
 • Camerastuffreview.com (Ivo Freriks, full review): De autofocus van deze 25mm f/1.7 is stiller en sneller dan die van de Panasonic 20mm f/1.7. Ook de hoekscherpte is beter, waardoor er minder verloop in scherpte is over het beeld. Hij is wel een slagje groter dan de 20mm, die je makkelijk met camera in je jaszak stopt. Als je vaker handmatig scherpstelt, is de 25mm beter. Het verschil in beeldhoek tussen beide lenzen is niet groot.
  Ivo keek ook naar de oudere, lichtsterkere en duurdere Panasonic Leica 25 mm f/1.4. Ook hier is de autofocus van de 25mm f/1.7 stiller en sneller. “Wat beeldkwaliteit, gewicht en afmetingen betreft zijn er geen schokkende verschillen. De 25mm f/1.4 wint het qua beeldkwaliteit en bokeh van de 25mm f/1.7 Daar staat echter een winkelprijs tegenover, die ongeveer die 2,5 keer zo hoog is als van de 25mm f/1.7.”
  Kortom: vergeleken met de andere lenzen is de Panasonic 25mm f/1.7 “een aantrekkelijk geprijsd standaardlensje met een goede bouw- en beeldkwaliteit, waar een starter veel plezier aan kan beleven.” Eindoordeel: 78/100.
 • Dpreview.com (Dan Bracaglia, veld review): De Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH is volgens Dan een betaalbare en capabele optie voor fotografen die een microfourthirds-camera bezitten. Hij is veelzijdiger dan de kitlens, vooral voor fotografie bij weinig licht. Het is ook goed gebouwd, compact, en snel en stil met scherpstellen. Daardoor is het volgens hem een goede keuze voor zowel fotografen als videografen.
  Wie op zoek is naar de allerbeste 25mm-lens voor Panasonic’s microfourthirds-camera's, kan het beste de Panasonic Leica DG 25mm f/1.4 II aanschaffen. Maar die is drie keer zo duur. En niet drie keer zo goed als deze 25mm f/1.7: een betaalbare primelens met solide prestaties.
  Kortom: hoewel optisch niet perfect zal de Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH voor de meeste fotografen/videografen uiteindelijk meer dan goed genoeg te bieden hebben. Eindoordeel: Gold Award met een score van 83%.
 • Imaging-resource.com (Andrew Alexander, full review): Panasonic heeft volgens Andrew een uitstekende lens geproduceerd: voor de kleine prijs krijg je een zeer scherpe, zeer capabele lens die makkelijk in gebruik is. Als de kitlens niet snel genoeg is voor je behoeften, zou de Panasonic 25mm f/1.7 een uitstekende metgezel zijn.
 • Photoreview.com.au: De Panasonic 25mm f/1.7 ASPH is volgens de Australische reviewer een uitstekende lens die zeer scherp geprijsd is. Als je op zoek bent naar een snelle standaard prime-lens voor een MFT-camera, dan is dit volgens hem een echte aanrader.
  Hij is klein en licht en heeft een mooie constructie, hoewel hij niet weerbestendigis. Het gebrek aan interne beeldstabilisatie beperkt bij welke Panasonic-modellen hij het beste past. Eindoordeel: het cijfer 9.
 • Dxomark.com (full review): Een van de voordelen van het aanschaffen van het een MFT-camera is het uitgebreide assortiment lenzen dat wordt aangeboden. Dat geldt volgens de reviewer niet voor wie op zoek was naar een standaard 50mm-equivalente lens. Dat was beperkt de prijzige 25mm f/1.4 van Panasonic. De Panasonic 25mm f/1.7 is redelijk snel en past met met z’n prijs goed in de Panasonic-line-up.
  Deze lens presteert behoorlijk maar valt niet echt op. En er zijn enkele concessies, met name in scherpte. Niettemin, als een model dat bedoeld is om gebruikers te verleiden om te upgraden van een kitzoom, is het een aantrekkelijke optie.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH is volgens Mark “een zeer goede standaardlens voor een zeer betaalbare prijs”. Daardoor is het een must-have als je nog geen 50mm-equivalente lens in je fototas hebt.
  Optisch is deze Panasonic uitstekend. Je kunt hem uitstekend met volledig open diafragma gebruiken voor maximale bokeh. Ook dan behaal je scherpe resultaten in het midden van het beeld. Voor optimale scherpte stop je tot f/4, zodat zelfs de beeldranden scherp zijn.
  Chromatische aberraties zijn bijna volledig afwezig, tonvormige vertekening wordt automatisch gecorrigeerd in de camera. De kortste scherpstelafstand van 25cm komt erg goed van pas. Alleen is er merkbare lichtval in de hoeken bij f/1.7.
  De bouwkwaliteit is acceptabel. De noodzaak om een plastic ring van de voorkant van de lens te verwijderen om de zonnekap er op te zetten, is vervelend. Scherpstellng is heel snel, en ook bijna vrijwel stil, waardoor hij zeer geschikt is voor zowel foto's als video. Deze lens is ook erg klein en lichtgewicht gezien het maximale diafragma van f/1.7. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Heel goede koop. Dit objectief is aanmerkelijk scherper dan de 14-42mm kitlens. Wat vooral opvalt is de hele mooie onscherpte (bokeh). De f/1.7 opening maakt de flits vrijwel overbodig.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Mooie lens, vanaf f/2.2 haarscherp van hoek tot hoek, en met zijn 50mm equivalente focal length de perfecte lens als eerste standaardlens. Zeker voor de prijs een absolute topper!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Onovertroffen voor deze prijs. Geweldige lens voor foto en video, en voor deze prijs mag je hem niet laten liggen!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Panasonic G 25mm f/1.7 op CameraNU.nl >>

Panasonic G 25mm f/1.7 op Bol.com >>

Panasonic G 25mm f/1.7 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic G 25mm f/1.7

 • Nifty-fifty: ideale lens voor straat-, portret- of reportagefotografie
 • Lekker lichtsterk: met f/1.7 fotografeer je zelfs bij schemering
 • Bokeh: uitstekende controle over scherptediepte
 • Kwaliteit: 8 lenselementen aan boord
 • Compact & licht: met slechts 125 is het een handzaam objectief
 • Snel en stil scherp: geluidsloze autofocus
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van slechts 25cm

Panasonic G 25mm f/1.7 op CameraNU.nl >>

Panasonic G 25mm f/1.7 op Bol.com >>

Panasonic G 25mm f/1.7 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Panasonic G 25mm f/1.7

Bekijk een mooie YouTube-review van de Panasonic G 25mm f/1.7 door fotograaf David Thorpe (6:40 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic G 25mm f/1.7 op CameraNU.nl >>

Panasonic G 25mm f/1.7 op Bol.com >>

Panasonic G 25mm f/1.7 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Panasonic-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Panasonic objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Leica DG 10-25mm f/1.7MFTNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25-50mm f/1.7MFTNeeTelezoom199995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-35mm f/2.8MFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 42.5mm f/1.2MFTNeePortret136694/100Reviews>
Panasonic Lumix G 12-35mm f/2.8mm IIMFTNeeStandaardzoom99993/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-60mm f/2.8-4.0MFTNeeStandaardzoom98792/100Reviews>
Panasonic Leica DG 200mm f/2.8MFTNeeSupertele299992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0MFTNeeSupertelezoom179992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0MFTNeeGroothoekzoom119992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OISMFTNeeTelezoom124990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 100-400mm f/4.0-6.3 IIMFTNeeSupertelezoom169990/100Reviews>
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0MFTNeeGroothoekzoom87390/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4 IIMFTNeeStandaard64988/100Reviews>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8MFTNeeTelezoom89987/100Reviews>
Panasonic Leica DG 9mm f/1.7MFTNeeGroothoek49985/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4MFTNeeStandaardNiet leverbaar85/100Reviews>
Panasonic Leica DG 15mm f/1.7MFTNeeGroothoek49084/100Reviews>
Panasonic G 25mm f/1.7 ASPHMFTNeeStandaard17980/100Reviews>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6MFTNeeReiszoom58980/100Reviews>

 

Olympus-lenzen voor je Panasonic

Heb je een systeemcamera van Panasonic? Dan kun je daar vaak ook een Olympus-objectief op gebruiken. Olympus heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Olympus >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy