Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH | Specs & Reviews

Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH | Specs & Reviews
Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH | Specs & Reviews

Zoek je het beste objectief voor je Panasonic systeemcamera? Bekijk specs & reviews van de Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH. “Toplens! Vlijmscherp resultaat.”

Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH Standaardlens: Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH

Brandpuntafstand: 25mm / fullframe-equivalent: 50mm | Lichtsterkte: f/1.4 | Gewicht: 200gr | Lengte: 55mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.11x | Filtermaat: 46mm | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 527 euro (Cameranu.nl)

De Panasonic 25mm f/1.4 in het kort

Elk groot cameramerk heeft een standaard prime-lens van uitstekende kwaliteit met een zeer grote lichtsterkte in z'n assortiment. Deze Panasonic 25mm is vergelijkbaar met de 50mm lenzen voor fullframe camera's van Canon, Nikon en Sony. Dankzij dat grote diafragma van f/1.4 kun je een zeer mooi bokeh bereiken. Bijvoorbeeld bij portretten: zo'n mooie boterzachte onscherpe achtergrond, waartegen het gezicht van je geportretteerde ragscherp afsteekt.

Uitstekende beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van dit Leica-objectief is uitstekend, met minimale vervorming of chromatische aberraties. Het contrast autofocus-systeem zorgt voor een snelle, stille en nauwkeurige scherpstelling. Het objectief heeft een duurzame metalen mount. Favoriete lens van vele pro's.

De Panasonic 25mm f/1.4 is ideaal voor:

 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Oordelen reviewers over de Panasonic 25mm f/1.4

 • Camerastuffreview.com: De kwaliteit van de lenzen voor microfourthirds wordt steeds beter. Voor de allerhoogste kwaliteit moet je wel flink in de buidel tasten. Dat geldt ook voor de Panasonic 25mm f/1.4. “Voor objectieven geldt in het algemeen dat een luxe afwerking, hoge lichtsterkte en een mooie bokeh factoren zijn die de prijs stevig opdrijven. Maar wie een spiegelreflexcamera of een Leica bezit, zal meewarig lachen over de bescheiden prijzen die Panasonic voor haar Summilux en Nocticron lenzen vraagt. De samenwerking van Panasonic en Leica heeft drie lichtsterke pareltjes opgeleverd. De Panasonic Leica Summilux 15mm f/1.8, Panasonic Leica Summilux 25mm f/1.4 en de Panasonic Leica Nocticron 42.5mm f/1.2, die stuk voor stuk extreem hoogwaardig zijn afgewerkt en een hoge beeldkwaliteit die veel verder gaat dan scherpe opnames.””
 • Photographyblog.com: De Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH is een excellente standaardlens met een zeer snel maximaal diafragma. De prijs is ernaar: die ligt hoog. Maar dan heb je ook wat: “Build quality is excellent.” Ook de autofocus is zeer snel en bijna geruisloos, waardoor de lens zeer geschikt is voor video. Ook is de lens lekker klein en lichtgewicht, zeker gezien al het glaswerk dat het grote diafragma mogelijk maakt. “Optically the Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH is an excellent performer. You can safely use it wide open for maximum bokeh and still achieve sharp results in the centre of the frame, or for optimum performance stop down to f/4, where even the edges of the frame look sharp.” Hij is ook zeer geschikt als korte portretlens. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com: “Panasonic heeft goed werk geleverd met deze lens. Het enige bezwaar zou de prijs kunnen zijn “which strikes a bit high for what some might see as the micro four-thirds equivalent of the nifty fifty. However, its fast aperture and high quality justify a higher price, and given the current lack of competition in its class, you're just going to have to pay a premium price if you want what it can offer. That said, it's well worth the investment.”
 • Photozone.de: Deze Panasonic 25mm f/1.4 is een zeer verleidelijke lens. De resolutie in het centrum is gelijk al op een zeer hoog niveau, zelfs als je het diafragma vol open zet. Ook de kwaliteit van de beeldranden is fatsoenlijk, maar de hoeken zijn wel wat zachter. De beeldkwaliteit is zeer hoog over het hele beeld als je het diafragma iets dichtdraait naar f/2.8. “However, the extreme corners remain only "good" here. Lateral CAs as well as distortions are all well controlled and not relevant in field conditions. In addition, the quality of the bokeh is very good.” De bouwkwaliteit is zeer goed, en fotografen en filmers zullen enthousiast worden van de snelle en stille autofocus.
 • Cameralabs.com: De Panasonic 25mm f/1.4 is een lens met hoge kwaliteit. De bouwkwaliteit is van een hoog niveau. Ook de beeldkwaliteit is zeer hoog. “The f1.4 focal ratio allows you to work in low light and deliver a shallow depth of field that can be great for close-range portraits; indeed I personally find it easier to photograph portraits of kids with this lens than longer models. Overall a worthwhile step-up from the 20mm f1.7 if you like the 50mm coverage and one of my personal favourites.” Eindoordeel: Recommended.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Toplens! Ben nu een aantal dagen weggeweest met deze Leica lens. Ben ontzettend blij dat ik dit mooie stukje werk gekocht heb. Met name voor de binnen foto's is het van grote klasse. Hoge sluitertijd mogelijk! Vlijmscherp resultaat. Ik ben los van het zware gewicht en erg blij met het micro system! 4 lenzen in 1 tasje! Daar droom je toch van.”

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic 25mm f/1.4

 • Diafragma van f/1.4 voor een kleine scherptediepte
 • Uitstekende beeldkwaliteit met minimale vervorming en chromatische aberraties
 • Nano Surface Coating vermindert reflecties, schitteringen en spookbeelden
 • Duurzame metalen mount
 • Cirkelvormig diafragma met zeven lamellen

Bekijk de Panasonic 25mm f/1.4 >>

 

Alle Panasonic-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Panasonic objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic objectieven.

ObjectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0Groothoekzoom€ 87390/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0Groothoekzoom€ 1,19992/100Reviews >>
Panasonic Lumix G 12-35mm f/2.8mm IIStandaardzoom€ 99993/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 12-60mm f/2.8-4.0Standaardzoom€ 98792/100Reviews >>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6Reiszoom€ 58980/100Reviews >>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8 IITelezoom€ 1,09992/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4Standaard€ 52785/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 42.5mm f/1.2Portret€ 1,36694/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 200mm f/2.8Supertele€ 2,99992/100Reviews >>

 

Olympus-lenzen voor je Panasonic systeemcameraOlympus-lenzen voor je Panasonic

Heb je een systeemcamera van Panasonic? Dan kun je daar vaak ook een Olympus-objectief op gebruiken. Olympus heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Olympus >>

 

Cameranu.nl Beste webshop voor de Panasonic 25mm f/1.4

Zo’n mooi objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s en lenzen. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor de Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH beveel ik van harte Cameranu.nl aan. Een camerawinkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van Cameranu:
 • Dé foto- en videospecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Panasonic 25mm f/1.4 op Cameranu >>

Een andere uitstekende webshop is natuurlijk Kamera-express.nl!

Panasonic 25mm f/1.4 op Kamera-express >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote