Panasonic Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH | Reviews & Tests

Zoek je het beste objectief voor je Panasonic systeemcamera? De Panasonic Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH is een prachtige, snelle groothoeklens. “Mooie lichtsterke lens. Uitstekend geschikt voor opnames met weinig licht, ‘s avonds buiten of binnen.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPHLichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Panasonic Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH, die in 2014 op de markt is gekomen.

Panasonic Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH

Brandpuntafstand: 15mm / fullframe-equivalent: 30mm | Lichtsterkte: f/1.7 | Lensmount: microfourthirds | Gewicht: 115gr | Lengte: 36mm | Beeldstabilisatie: nee | Stof- en spatwaterdicht: nee | Minimale scherpstelafstand: 20cm | Filtermaat: 46mm | Release datum: 2014 | Frankwandelt-rating 84/100 | Prijs: 479 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Panasonic-lens in het kort

Deze Panasonic 15mm f/1.7 is robuust, lichtsterk en uiterst draagbaar. De microfourthirds-vatting is van metaal en het objectief is voorzien van een diafragmaring. Scherpstellen gaat zeer snel en geruisloos. Door z’n snelheid is deze Panasonic ook uitstekend geschikt voor video's. De vaste brandpunt van 15mm is breed inzetbaar: voor landschappen, architectuur, close-ups, straatfotografie en ga zo maar door.

Uitstekende beeldkwaliteit

Dankzij de samenwerking tussen Panasonic en ‘lenzenspecialist’ Leica zijn de beeldkwaliteit en scherpte van dit objectief uitstekend. Het optisch ontwerp is zeer doordacht, met zeer weinig afwijkingen. Een lens die je graag op je Panasonic-camera hebt zitten! Professioneel fotograaf Mitchell Kanashkevich vindt het de ideale lens die hem op al zijn reizen begeleidt. Bekijk z’n video verder op deze pagina (en zie adembenemende foto’s!).

Deze Panasonic-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie

Panasonic 15mm f/1.7 op CameraNU.nl >>

Panasonic 15mm f/1.7 op Cameraland.nl >>

Panasonic 15mm f/1.7 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH(Professionele) reviewers over de Panasonic 15mm f/1.7

De Panasonic 15mm f/1.7: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: Deze lens is perfect afgewerkt en de scherpstelring draait heerlijk soepel, aldus de reviewer. Scherpstellen gaat supersnel en supernauwkeurig. De diafragmaring en de AF/MF-schakelaar op de lens zijn waardevol: ze vergroten het gebruiksgemak. De beeldkwaliteit van de Panasonic 15 mm f/1.7 Leica Summilux is hoog.
 • Ephotozine.com: De naam Leica staat garant voor kwaliteit bij Panasonics lenzen. En deze lens maakt die reputatie op vele manieren waar. Een van die manieren is niet de prijs en dat is verrassend. Hij is misschien wat duurder dan de concurrentie, maar je hoeft er zeker je bankrekening niet voor te plunderen. “Overall, this lens is a fine performer in most ways, that is sturdily built and worthy of the Leica name.” Eindoordeel: Recommended.
 • Photographyblog.com: Deze Panasonic Leica 15mm f/1.7 is een excellente prime-lens met een gemiddelde groothoek. Klein en licht genoeg om bij je te dragen in je jaszak. Zeer goed gebouwd is hij. En hij levert geweldige beeldkwaliteit, zowel in het beeldcentrum als in de hoeken van het beeld. En dat zelfs als je met open diafragma (f/1.7) fotografeert. De diafragmaring is zeer handig: je kunt er heel snel en precies je diafragma’s mee kiezen.
  Zoals alle recente Panasonic-lenzen: je kunt er ongelofelijk snel mee scherpstellen. En hij is ook nog bijna helemaal stil. Daardoor is hij zowel geschikt voor fotografie als voor videografie. Het fijne van deze lens is dat hij zeer klein en lichtgewicht is als je het grote maximale diafragma in ogenschouw neemt. Dit soort lenzen zijn meestal veel groter en zwaarder. Optisch zet deze lens excellente prestaties neer. Met open diafragma krijg je een prachtige bokeh. De vertekingen worden goed onder controle gehouden. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Dpreview.com: De reviewer kan deze Panasonic zeer aanbevelen. Hij is niet weerbestendig, maar de bouwkwaliteit is excellent. En de bediening en de bliksemsnelle autofocus zijn helemaal top. Deze lens biedt je enorm veel plezier in het gebruik. Hij biedt je een mooie, veelzijdige inzetbare brandpuntsafstand, die afwijkt van wat gebruikelijk is. Waardoor de lens ook iets speciaals heeft. “For 'walk around' purposes, this lens slots right in the middle of my go-to focal lengths of 28mm and 35mm, and just feels right. If you enjoy this focal length range on the Micro Four Thirds system, the Panasonic 15mm F1.7 is definitely worth a look.”
 • Cameralabs.com: Deze lens is voor vele fotografie-doelen inzetbaar en is van hoge kwaliteit. En hij is nog redelijk geprijsd ook. De brandpuntafstand van 30mm (fullframe-equivalent) is uniek, precies tussen de veelgebruikte 28mm en 35mm in. Maar daardoor is hij ook zo multi-inzetbaar. Echt een lens die je vaak mee op pad neemt als je landschappen, architectuur en close-ups gaat schieten. De optische kwaliteit steekt boven de concurrentie uit. Hij is aan te raden boven de Olympus 17mm f/1.8, die ook zeker een zeer goede lens is. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Prachtige lens (compact, licht). Ik heb nu meer ervaring met deze lens en zou ze niet meer kunnen missen. De lens is heel lichtsterk, ik gebruik gewoonweg geen flash meer binnen. Zo is ook de hoek van 30 graden perfect voor kleinere ruimtes, niet zoals een 'fish eye', maar wel van veel betere kwaliteit. Een aanrader.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Mooie lichtsterke lens. Uitstekend geschikt voor opnames met weinig licht, 's avonds buiten of binnen. Een goede aanvulling op de twee powerzoom lenzen die ik al heb en die minder lichtsterk zijn.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Die Leica certificering maakt hebberig. De kwaliteit straalt er vanaf. Metalen zonnekap en beauty-ring op de lens indien je geen gebruik maakt van de zonnekap. Autofocus is klikken en schieten, zeer snel! Mooie bokeh op f1.7, kortom: zeer fijne lens.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Dit lensje is weliswaar zeer klein en licht in gewicht, maar het voelt toch zeer degelijk aan (metaal en geen plastic) en levert fantastische foto's. Haarscherp in het middengebied bij f/1.7 en vanaf f/2.8 haarscherp van rand tot rand. Een supersnelle focus. Zelfs bij minder licht is het een zeer plezierige lens om mee te werken voor fotografie.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Om me meer bezig te houden met straatfotografie, was ik op zoek naar een weinig opvallend, lichtgevoelig objectief voor mijn Panasonic GX8. Deze heb ik gevonden in de Leica DG Summilux 15mm F1.7 van Panasonic. Het objectief is mooi en solide afgewerkt en wordt met een mooie metalen zonnekap geleverd. (...) De diafragma- en scherpstelring laten zich heerlijk bedienen, evenals de AF/MF-knop op de lens. Ondanks het feit dat het objectief is uitgevoerd zonder beeldstabilisatie, zijn de resultaten met weinig omgevingslicht mooi scherp. Door de relatief grote hoek is de lens ook heel goed binnenshuis te gebruiken en een flitser is dan bijna niet nodig. Ik ben erg blij met de aanschaf van dit objectief en zal hier nog jaren plezier aan beleven.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Panasonic 15mm f/1.7 op CameraNU.nl >>

Panasonic 15mm f/1.7 op Cameraland.nl >>

Panasonic 15mm f/1.7 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic 15mm f/1.7

 • Lichtsterk en zeer draagbaar objectief
 • Geschikt voor vele foto- en videodoeleinden
 • Snelle en geruisloze motor voor scherpstellen
 • Uitstekende beeldkwaliteit en scherpte
 • Metalen microfourthirds-vatting
 • Voorzien van een diafragmaring

Panasonic 15mm f/1.7 op CameraNU.nl >>

Panasonic 15mm f/1.7 op Cameraland.nl >>

Panasonic 15mm f/1.7 op Kamera-express.nl >>

 

De ideale reislens voor deze prof!

Reisfotograaf Mitchell Kanashkevich reist het liefst zo licht mogelijk. Maar hij wil geen concessies doen aan de kwaliteit van z’n apparatuur. Daarom schiet hij met een Panasonic systeemcamera en de Panasonic Leica 15mm f/1.7. Bekijk in dit filmpje zijn uitleg. En adembenemende foto’s!

Panasonic 15mm f/1.7 op CameraNU.nl >>

Panasonic 15mm f/1.7 op Cameraland.nl >>

Panasonic 15mm f/1.7 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Panasonic-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Panasonic objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Leica DG 10-25mm f/1.7MFTNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25-50mm f/1.7MFTNeeTelezoom199995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-35mm f/2.8MFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 42.5mm f/1.2MFTNeePortret136694/100Reviews>
Panasonic Lumix G 12-35mm f/2.8mm IIMFTNeeStandaardzoom99993/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-60mm f/2.8-4.0MFTNeeStandaardzoom98792/100Reviews>
Panasonic Leica DG 200mm f/2.8MFTNeeSupertele299992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0MFTNeeSupertelezoom179992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0MFTNeeGroothoekzoom119992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OISMFTNeeTelezoom124990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 100-400mm f/4.0-6.3 IIMFTNeeSupertelezoom169990/100Reviews>
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0MFTNeeGroothoekzoom87390/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4 IIMFTNeeStandaard64988/100Reviews>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8MFTNeeTelezoom89987/100Reviews>
Panasonic Leica DG 9mm f/1.7MFTNeeGroothoek49985/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25mm f/1.4MFTNeeStandaardNiet leverbaar85/100Reviews>
Panasonic Leica DG 15mm f/1.7MFTNeeGroothoek49084/100Reviews>
Panasonic G 25mm f/1.7 ASPHMFTNeeStandaard17980/100Reviews>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6MFTNeeReiszoom58980/100Reviews>

 

Olympus-lenzen voor je Panasonic

Heb je een systeemcamera van Panasonic? Dan kun je daar vaak ook een Olympus-objectief op gebruiken. Olympus heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Olympus >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy