Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO | Reviews & Tests

Zoek je het beste objectief voor je Olympus systeemcamera? De Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO is een geweldige portretlens met een adembenemende bokeh. “Een objectief dat je in de praktijk een heleboel moois zal brengen.” Platinum Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PROPortretlenzen: schitterende bokeh

Portretlenzen zijn volledig geoptimaliseerd voor het maken van de mooiste foto’s van je medemens. Met uitstekende scherpte, prachtige kleurweergave en een heerlijke bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO, die in 2017 op de markt is gekomen.

Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO

Lensmount: microfourthirds | Brandpuntafstand: 45mm / fullframe-equivalent: 90mm | Lichtsterkte: f/1.2 | Gewicht: 410gr | Lengte: 84.9mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.1x | Filtermaat: 62mm | Release: 2017 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.099 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRODeze Olympus-lens in het kort

Deze prachtige 45mm lens is onderdeel van de prestigieuze Olympus f/1.2 PRO-reeks met prime-objectieven met het fraaie snelle diafragma van f/1.2. Deze medium-tele is weer een schot in de roos. Het is de ideale lens voor portretten. De grote lichtsterkte plus het cirkelvormig diafragma van 9 bladen leveren een supermooie ‘feathered’ bokeh (achtergrondscherpte). Behalve voor portretten kun je de 45mm f/1.2 PRO ook uitstekend gebruiken voor product-, landschaps-, reis- en architectuurfotografie.

Toonaangevend snelle autofocus

Ondanks het enorme diafragma is het objectief toch compact en het weegt maar 410 gram. Het objectief is bestand tegen stof, spatwater en is vorstbestendig tot -10 graden Celsius. Je kunt het dus gerust onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden gebruiken. Nog een grote plus: deze Olympus beschikt over een snelle en uiterst precies automatische scherpstelling die toonaangevend is in zijn klasse. Toplens!

Deze Olympus-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Reisfotografie
 • Sportfotografie

Olympus 45mm f/1.2 op CameraNU.nl >>

Olympus 45mm f/1.2 op Cameraland.nl >>

Olympus 45mm f/1.2 op Kamera-express.nl >>

Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO(Professionele) reviewers over de Olympus 45mm f/1.2

De Olympus M.Zuiko Digital ED 45mm f/1.2 PRO: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (novembernummer 2017): Deze Olympus blijkt in de praktijk een erg fijn objectief, dat overtuigt door de uitwerking van het ontwerp en de optische kwaliteiten. “Dit objectief is uitermate geschikt voor het maken van portretten met een groot diafragma en brengt daarbij een flinke dosis karakter naar voren. De scherpte is spot-on en de onscherpte is fraai zacht. Kortom: een objectief dat je in de praktijk een heleboel moois zal brengen.”
  Digifoto Pro geeft de felbegeerde Platinum Award, het cijfer 9 voor de beeldkwaliteit en een 8 voor de prijs/kwaliteit-verhouding.
 • Focus Magazine (decembernummer 2017): De combinatie body en objectief is bij deze 45mm f/1.2 PRO verrassend klein en licht, constateert de reviewer. Het is een heerlijke portret- en reportagetele. “De grote lensopeningen zijn prima in te zetten, zodat we al te hoge ISO-waarden kunnen mijden. Dankzij het schakelmechanisme kunnen we onmiddellijk van autofocus op handmatig scherpstellen overgaan.”
  Lensfouten heeft de reviewer niet gevonden. En ook met tegenlicht kun je veilig fotograferen zonder hinderlijke lichtvlekken, zo laten de testfoto’s zien. “De bokeh is aangenaam en komt naturel over. Het is een scherp tekenend objectief, degelijk en weerbestending.” De hoge verkoopprijs is volgens Focus “realistisch”. De Olympus 45mm f/1.2 PRO krijgt van de reviewer het onwaarschijnlijk hoge cijfer 9.5 en het Focus Predicaat Super.
 • Camerastuffreview.com: Deze Olympus M.Zuiko 45mm f/1.2 PRO is volgens de reviewer een ideale korte tele en portretlens voor het microfourthirds-systeem. Hij is scherp, lichtsterk en beschikt over een mooie bokeh. Wel is hij zwaarder en duurder dan de Olympus 45mm f/1.8, maar hij presteert ook op alle fronten beter. De scherpte is hoger, de lichtsterkte is beter en de onscherpte is mooier.
  Daarnaast is hij ook nog eens uitstekend bestand tegen vocht, stof en kou. “Dankzij de hoge lichtsterkte kan je ook bij weinig licht meer gebruik maken van lage ISO-waardes en ook dat is goed voor de beeldkwaliteit. De Olympus M.Zuiko 45mm f/1.2 PRO is een aanrader voor fotografen die het uiterste uit hun Micro Four Thirds camera willen halen.”
 • Imaging-resource.com: De Olympus 45mm f/1.2 Pro is alweer een verbazingwekkend goede lens voor microfourthirds-fotografen. Net als de andere f/1.2 Zuiko Pro prime-lenzen combineert deze portretlens spatscherpe beeldkwaliteit met een robuuste, duurzame bouwkwaliteit. Maar is de hoge prijs wel gerechtvaardigd? Moeilijk te zeggen, volgens deze reviewer. Want ook de minder dure alternatieven zijn behoorlijk indrukwekkend zonder de koppijn aan de kassa.
  Maar als je een serieuze fotograaf of een professional bent, en je wilt een van de beste portretlenzen voor het microfourthirds-systeem, dan is de Olympus 45mm f/1.2 Pro precies de lens die je nodig hebt.
 • Digitaltrends.com: Deze Olympus is misschien objectief gezien niet beter dan de Panasonic Leica 42.5mm f/1.2. Maar hij heeft subjectieve kwaliteiten die er de beste keuze voor de portretfotograaf van maken. De iets langere brandpuntsafstand in combinatie met de feathered bokeh geven hem net dat beetje extra.
  Als we niet kijken naar de beperkingen van de sensor, dan zouden de reviewers deze Olympus met veel plezier in dezelfde klasse plaatsen als hun favoriete fullframe portretlens: de Sigma 135mm f/1.8.
  Het microfourthirds-systeem heeft zeker z’n voordelen. Al is deze 45mm f/1.2 Pro nogal groot vergeleken met andere lenzen in dit systeem, hij is altijd nog flink kleiner en lichter dan de fullframe concurrentie. Voeg daar de in-body stabilisatie van veel mft-camera’s aan toe, en je schiet er veel makkelijker uit de hand mee. Binnen de microfourthirds-wereld is deze Olympus volgens de reviewers “about as close to perfect as you can get”.
 • Lenstip.com: De rij met voordelen van deze lens is op Lenstip lang en daar staat eigenlijk maar één klein minpunt bij: iets chromatische aberratie. De reviewer noemt met name de ‘record-breaking resolution performance. Al die voordelen maken dat deze lens de hoogste score krijgt: ‘Editors’ Choice’. “It’s another excellent Micro 4/3 lens.”
 • Photographyblog.com: Deze Olympus M.ZUIKO Digital ED 45mm f/1.2 PRO is een geweldige toevoeging aan de groeiende serie PRO-objectieven van Olympus. De beeldkwaliteit is niet minder dan uitzonderlijk goed. Hij is een beetje zacht als je op volledig open diafragma van f/1.2 schiet. Maar al vanaf f/1.4 en hoger is hij spatscherp, zowel in het centrum als in de hoeken van het beeld. De bokeh is prachtig dankzij de 9-bladen van het diafragme. Vignettering, distortie en chromatische aberratie zijn zeer goed onder controle.
  Al met al is de beeldkwaliteit van deze lens zeer hoog. Datzelfde geldt voor de bouwkwaliteit. Want ondanks het lage gewicht is hij zeer robuust gebouwd. Autofocus is betrouwbaar snel en precies. Goedkoop is hij niet, maar als je hem kunt betalen, raadt de reviewer de Olympus M.ZUIKO Digital ED 45mm f/1.2 PRO zeer sterk aan. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com: Geen twijfel over mogelijk: de Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.2 is een zeer goede lens, een genot om te bezitten. Hij is natuurlijk wel aan de dure kant, maar wel breed inzetbaar. Een dergelijke lens kun je gebruiken voor portretten, landschappen, sportfotografie en architectuurfotografie. Voor dat laatste vakgebied is deze lens, naast portretfotografie, bij uitstek geschikt.
  Wie het geld ervoor heeft, of wie de lens professioneel gaat inzetten, is de keuze voor deze lens snel gemaakt. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Gewoon fantastisch. Gebruik het objectief nu ongeveer een half jaar en het bevalt echt prima. Perfecte scherpte, lichtsterk en sterk qua bouw. Het straalt pure perfectie uit en is erg gebruikersvriendelijk, spatwaterdicht en optisch zo'n beetje het hoogst haalbare. Een van m'n favoriete objectieven.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Alleen het uitpakken is al een cadeautje! Wat een prachtlens en wat is het snel zelfs in omgeving met weinig licht.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op internet: “All around great lens! This lens is meant to never leave a camera body. Excellent construction as with all Pro lens from Olympus. Great image quality even wide open. There are people complaining about weight and size. I do not see any issues with it because it feels just right on camera and is balanced very well.”
 • Klantreview op internet: “Fantastic. I rarely write reviews, but I just needed to say out loud that this is one of those lenses that you purchase from time to time that easily eclipses the performance of the body to which it's attached. It's been a great purchase for me, and although I was on the fence with spending the money, I'm now easily able to say that I would spend the money again. The lens is just that good.”

Olympus 45mm f/1.2 op CameraNU.nl >>

Olympus 45mm f/1.2 op Cameraland.nl >>

Olympus 45mm f/1.2 op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Olympus 45mm f/1.2

 • Lichtsterk vast brandpunt objectief
 • Zeer geschikt voor portretfotografie
 • Cirkelvormige diafragma met negen bladen voor een zeer fraai bokeh
 • Minimale scherpstelafstand van 50 centimeter
 • Stof-, spatwater- en vorstbestendige behuizing
 • Compact ontwerp en weegt maar 410 gram
 • Flink prijskaartje

Olympus 45mm f/1.2 op CameraNU.nl >>

Olympus 45mm f/1.2 op Cameraland.nl >>

Olympus 45mm f/1.2 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus E-M1 Mark III waar deze lens uitstekend bij past >>

 

Mooie YouTube-review van de Olympus 45mm f/1.2

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Olympus 45mm f/1.2 door fotograaf Darren Miles (11:51 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Olympus 45mm f/1.2 op CameraNU.nl >>

Olympus 45mm f/1.2 op Cameraland.nl >>

Olympus 45mm f/1.2 op Kamera-express.nl >>

 

Overzicht Olympus systeemcamera's

Olympus heeft een reeks prachtige systeemcamera’s met microfourthirds-sensor op de markt gebracht. Alle Olympus-camera’s heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet. Met daarbij de hoofdpunten van de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Olympus systeemcamera’s >>

 

Beste portretlenzen op een rij

Heel veel portretlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een portretlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Olympus-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Olympus microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Olympus objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Olympus objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Olympus 7-14mm f/2.8 PROMFTNeeGroothoekzoom113995/100Reviews>
Olympus ED 150-400mm f/4.5 PROMFTNeeSupertelezoom699995/100Reviews>
Olympus ED 300mm f/4.0 IS PROMFTNeeSupertele233095/100Reviews>
OM System ED 12-40mm f/2.8 PRO IIMFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Olympus 8-25mm f/4.0 PROMFTNeeGroothoekzoom99994/100Reviews>
Olympus ED 12-100mm f/4.0 PROMFTNeeReiszoom129994/100Reviews>
Olympus ED 12-40mm f/2.8 PROMFTNeeStandaardzoom99994/100Reviews>
Olympus ED 17mm f/1.2 PROMFTNeeGroothoek139994/100Reviews>
Olympus ED 25mm f/1.2 PROMFTNeeStandaard129994/100Reviews>
Olympus ED 40-150mm f/2.8 PROMFTNeeTelezoom119992/100Reviews>
OM System ED 40-150mm f/4 PROMFTNeeTelezoom89990/100Reviews>
OM System ED 90mm f/3.5 Macro IS PROMFTNeeMacro149990/100Reviews>
Olympus ED 100-400mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom129990/100Reviews>
OM System ED 150-600mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom269990/100Reviews>
Olympus ED 12-45mm f/4.0 PROMFTNeeStandaardzoom64990/100Reviews>
Olympus ED 12-200mm f/3.5-6.3MFTNeeReiszoom89990/100Reviews>
Olympus ED 45mm f/1.2 PROMFTNeePortret129990/100Reviews>
OM System ED 20mm f/1.4 PROMFTNeeStandaard69990/100Reviews>
Olympus ED 60mm f/2.8 MacroMFTNeeMacro44988/100Reviews>
Olympus ED 8mm Fisheye f/1.8 PROMFTNeeFisheye77888/100Reviews>
Olympus 25mm f/1.8MFTNeeStandaard36286/100Reviews>
Olympus 17mm f/1.8MFTNeeGroothoek44985/100Reviews>
Olympus 45mm f/1.8MFTNeePortret26285/100Reviews>
OM System ED 9-18mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeGroothoekzoom69985/100Reviews>
Olympus ED 9-18mm f/4.0-5.6MFTNeeGroothoekzoom52983/100Reviews>
Olympus 14-150mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeReiszoom51980/100Reviews>
Olympus ED 75-300mm f/4.8-6.7 IIMFTNeeSupertelezoom46980/100Reviews>

 

Panasonic-lenzen voor je Olympus

Heb je een systeemcamera van Olympus? Dan kun je daar vaak ook een Panasonic-objectief op gebruiken. Panasonic heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Panasonic >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy