Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO | Reviews & Tests

Zoek je het beste objectief voor je Olympus systeemcamera? De Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO is een professionele telezoom met een uitmuntende beeldkwaliteit. “De bouw- en beeldkwaliteit van de Olympus 40-150 mm f/2.8 is absolute topklasse.” Alle belangrijke reviews!

Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PROLichtsterke telezoomlenzen: favoriet bij de professional

Lichtsterke telezoomlenzen zijn geliefd bij professionele fotografen. Naast de 24-70mm ‘werkpaarden van de fotograaf’ zijn dit de meest gebruikte objectieven van de professional. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO, die in september 2014 op de markt is gekomen.

Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO

Brandpuntafstand: 40-150mm / fullframe-equivalent: 80-300mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Gewicht: 880gr | Lengte: 160mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.21x | Filtermaat: 72mm | Release datum: september 2014 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 1.299 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Olympus-lens in het kort

Schitterend objectief met een groot zoombereik, een enorme lichtsterkte en toch nog compact. Hoe krijgen ze het voor elkaar bij Olympus? Dit is het eerste professionele microfourthirds objectief van Olympus met een lichtsterkte van f/2.8 over het gehele bereik. Is bovendien zeer weerbestendig ontworpen. Vooral de beeldkwaliteit is indrukwekkend, dankzij de speciale lenselementen. Heldere, contrastrijke beelden met een perfecte kleurbalans.

Scherpstelling: razendsnel & geruisloos

De automatische scherpstelling wordt aangedreven door een Dual Voice Coil Motor systeem: 2 lensgroepen worden elk aangedreven door een eigen motor. Resultaat: razendsnelle en vrijwel geruisloze scherpstelling. De scherpte is continu handmatig bij te stellen, zelfs als het objectief ingesteld staat op automatisch scherpstellen. Kortom: een must have voor serieuze fotografen. Overigens wordt hij ook vaak verkocht met de Olympus 1.4x converter. Voor 300 euro meer heb je opeens 420mm telebereik! Bekijk deze combi>.

Deze Olympus-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op CameraNU.nl >>

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op Kamera-express.nl >>

Olympus cashback-actie van CameraNU.nl€200 inruilkorting op de OM-1 Mark II!

Ruil je oude camera in en ontvang €200 inruilkorting op de OM System OM-1 Mark II. Je profiteert van deze actie tot en met 26 mei 2024, dus grijp snel je kans!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Cameraland.nl >>

 

Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO(Professionele) reviewers over de Olympus 40-150mm f/2.8 PRO

De Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: Deze lens is door z’n prijs en grootte niet voor iedereen weggelegd, aldus de reviewer. Maar hij beveelt deze lens iedere veeleisende prosumer of professional met een microfourthirds camera volmondig aan. “De bouw- en beeldkwaliteit van de Olympus 40-150 mm f/2.8 is absolute topklasse. De combinatie van een Olympus OM-D E-M1 of Panasonic GH4 met een Olympus 12-40mm f/2.8 PRO + 40-150 mm f/2.8 PRO is compact, hoogwaardig professioneel gereedschap dat een paar kilo minder weegt dan een traditionele 24-70 f/2.8 + 70-200 mm f/2.8 en een professionele spiegelreflex, terwijl de beeldkwaliteit verrassend dichtbij komt.”
 • Imaging-resource.com: Met deze 40-150mm f/2.8 PRO zet Olympus een megastap vooruit. Professionals en serieuze amateurs zijn niet langer veroordeeld tot hun enorme, loodzware DSLR telezooms als ze een lens willen met een snel diafragma, een robuuste weerbestendige bouwkwaliteit en compatibiliteit met teleconverters.
  “Not only are images tack sharp and the build quality outstanding, but the size and weight is also refreshingly light for such a lens.” Het fullframe bereik van 80-300mm is ongelofelijk veelzijdig. Zet je er een 1.4 teleconverter op dan heb je echt een krachtige, flexibele ‘bijna-alles-in-één-lens’. “In short, if you want the best, premium telephoto zoom lens for Micro Four Thirds currently available, this is the one.”
 • Ephotozine.com: De combinatie van geweldige bouwkwaliteit en hoge prestaties alleen al is genoeg om deze lens aan te bevelen. En dan heeft hij ook nog eens een uniek zoombereik, waarbij hij over dat hele bereik een snel f/2.8 diafragma heeft.
  Deze lens levert excellente beeldkwaliteit en is ook nog redelijk geprijsd. Hij is ook heel fijn in het gebruik, dankzij z’n robuuste bouw en relatief lichte gewicht en compacte vorm. Maar bedenk wel dat hij wat groot kan zijn in verhouding tot de kleinste microfourthirds-camera’s.
  “On the whole, this lens is an excellent addition to the Micro four Thirds line up, that will win over many fans.” Eindoordeel: Editor’s Choice (hoogste score) met bijna 5 van de 5 sterren.
 • Photozone.de: Deze Olympus is een hoogst begerenswaardige lens, op één bug na. Positief: het is een zeer goede, zo niet excellente lens. Hij biedt extreme scherpte over het hele bereik. Vertekeningen zijn minimaal. Minder goed: de kwaliteit van de bokeh kan in sommige gevallen teleurstellen, “not in all scenes but busy backgrounds are clearly not the lens' best friends.”
  De mechanische kwaliteit van de M.Zuiko is ook zeer indrukwekkend. “The lens body is made of all the right ingredients thus tightly assembled and sealed metal parts and smooth control rings. The awesome design of the telescope-style lens hood should also be mentioned here once more. The AF is speedy by Micro-Four-Thirds standards.” Directe concurrent van deze Olympus is de Panasonic's Lumix G X 35-100mm f/2.8 Power OIS. “Obviously the Olympus has the bigger range (and as such also a bigger size/weight) and is somewhat sharper whereas the Panasonic has clearly the better bokeh plus an image stabilizer. Both are very good really.”
 • Photographyblog.com: De Olympus 40-150mm f/2.8 Pro is de beste microfourthirds zoomlens die op de markt is. “Sharpness, contrast and resolution is outstanding wide open at the 40mm zoom setting, and very good at longer focal lengths too.” Vertekeningen zijn minimaal, de lens heeft zeer weinig vignettering en chromatische aberratie.
  Met deze lens kun je bovendien excellente close-ups schieten. Ook heeft hij zeer indrukwekkende features onder de motorkap. “From the lightning-fast auto-focus to the clever L-Fn button, focus clutch mechanism, distance scale, collapsible lens hood and well designed tripod foot.” De excellente MC-14 teleconverter is zeker een aanrader om erbij te kopen. Eindoordeel: Essential met bijna 5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com: “We don't hand 5-star ratings out haphazardly”, aldus de reviewer. De Olympus M.Zuiko ED 40-150mm f2.8 PRO verdient de hoogste aanbeveling en de Editors’ Choice Award, want het is een verbazingwekkende lens zonder echte zwakheden. Hij heeft weliswaar geen beeldstabilisatie aan boord, maar de 5-assige in-body stabilisatie in de Olympus camera’s is sowieso fantastisch.
  Wel is het ontbreken van stabilisatie een nadeel voor Panasonic-eigenaren die deze lens willen kopen. “Olympus shooters who want a telezoom needn't look further than this one, and Panasonic owners who want a long zoom lens may find it worthwhile to add an Olympus camera to their Micro Four Thirds arsenal.” Eindoordeel: Editors’ Choice (hoogste score) met 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com: Deze Olympus is een high-end telezoom. Ideaal voor portretfotografie of straatfotografie, maar ook heel goed in te zetten voor het vastleggen van sport en wildlife. Hij is snel, is bestand tegen onaangenaam weer en levert zeer scherpe beelden met hoog contrast, zelfs in de hoeken bij maximaal diafragma.
  Het brandpuntsbereik is ook een stuk groter dan concurrent Panasonic Lumix 35-100mm f/2.8, maar hij is ook fysiek groter. “Personally speaking I prefer to shoot with brighter primes for a shallower depth of field, but if you're happy with the blurring capabilities of the Olympus 40-150mm, it's a powerful lens to have in your collection.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Recent deze lens gekocht, en sindsdien is deze nog nauwelijks van de camera af geweest. Uitstekende beeldkwaliteit, snelle autofocus en door de grote lichtsterkte is het goed mogelijk om ook met langere sluitertijden uit de hand te fotograferen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Dit is een topper! In het begin even wennen aan het gewicht maar als je dat eenmaal hebt gedaan... een geweldige lens! De ene foto is nog beter en nog mooier als de volgende. Zeker met diafragma f/2.8 prachtige scherpte en mooie bokeh. Ik fotografeer veel natuur en dieren en daarvoor vind ik deze lens geweldig. Het bereik in combinatie met de converter is geweldig. Dat geeft net dat beetje extra.Ik heb deze lens naast de 12-40mm pro en dit is mijn ogen een ideaal als allround set.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Schitterende lens! Ik heb de lens nu een paar dagen in bezit en wil eigenlijk niet anders meer. Ik gebruik de lens ook voor macro en dat gaat perfect ook met de converter 1.4 er op. Zeer snelle lens en loep scherp. Veel over deze lens gelezen en tot nu toe geen onzin verhalen maar waarheden over deze lens. Samen met de OM-D E1 mark II een ideale combinatie” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Formidabel! Eindelijk gekocht, maar gelijk samen met de 2x converter MC-20. Twijfel was onterecht. Dit is één van de PRO's die niet te versmaden is. Hoort gewoon bij je OMD. Prachtig, snel en goed. Oja, en scherp!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op CameraNU.nl >>

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Olympus 40-150mm f/2.8 PRO

 • Zeer lichtsterk telezoomobjectief
 • Indrukwekkende beeldkwaliteit
 • Razendsnelle automatische scherpstelling
 • Bestendig tegen stof, spatwater en kou
 • Inclusief statiefgondel

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op CameraNU.nl >>

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Olympus 40-150mm f/2.8 PRO

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Olympus 40-150mm f/2.8 PRO door fotograaf Darren Miles (16:19 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op CameraNU.nl >>

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO op Kamera-express.nl >>

 

Overzicht Olympus systeemcamera's

Olympus heeft een reeks prachtige systeemcamera’s met microfourthirds-sensor op de markt gebracht. Alle Olympus-camera’s heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet. Met daarbij de hoofdpunten van de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Olympus systeemcamera’s >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Olympus-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Olympus microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Olympus objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Olympus objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Olympus 7-14mm f/2.8 PROMFTNeeGroothoekzoom113995/100Reviews>
Olympus ED 150-400mm f/4.5 PROMFTNeeSupertelezoom699995/100Reviews>
Olympus ED 300mm f/4.0 IS PROMFTNeeSupertele233095/100Reviews>
OM System ED 12-40mm f/2.8 PRO IIMFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Olympus 8-25mm f/4.0 PROMFTNeeGroothoekzoom99994/100Reviews>
Olympus ED 12-100mm f/4.0 PROMFTNeeReiszoom129994/100Reviews>
Olympus ED 12-40mm f/2.8 PROMFTNeeStandaardzoom99994/100Reviews>
Olympus ED 17mm f/1.2 PROMFTNeeGroothoek139994/100Reviews>
Olympus ED 25mm f/1.2 PROMFTNeeStandaard129994/100Reviews>
Olympus ED 40-150mm f/2.8 PROMFTNeeTelezoom119992/100Reviews>
OM System ED 40-150mm f/4 PROMFTNeeTelezoom89990/100Reviews>
OM System ED 90mm f/3.5 Macro IS PROMFTNeeMacro149990/100Reviews>
Olympus ED 100-400mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom129990/100Reviews>
OM System ED 150-600mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom269990/100Reviews>
Olympus ED 12-45mm f/4.0 PROMFTNeeStandaardzoom64990/100Reviews>
Olympus ED 12-200mm f/3.5-6.3MFTNeeReiszoom89990/100Reviews>
Olympus ED 45mm f/1.2 PROMFTNeePortret129990/100Reviews>
OM System ED 20mm f/1.4 PROMFTNeeStandaard69990/100Reviews>
Olympus ED 60mm f/2.8 MacroMFTNeeMacro44988/100Reviews>
Olympus ED 8mm Fisheye f/1.8 PROMFTNeeFisheye77888/100Reviews>
Olympus 25mm f/1.8MFTNeeStandaard36286/100Reviews>
Olympus 17mm f/1.8MFTNeeGroothoek44985/100Reviews>
Olympus 45mm f/1.8MFTNeePortret26285/100Reviews>
OM System ED 9-18mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeGroothoekzoom69985/100Reviews>
Olympus ED 9-18mm f/4.0-5.6MFTNeeGroothoekzoom52983/100Reviews>
Olympus 14-150mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeReiszoom51980/100Reviews>
Olympus ED 75-300mm f/4.8-6.7 IIMFTNeeSupertelezoom46980/100Reviews>

 

Panasonic-lenzen voor je Olympus

Heb je een systeemcamera van Olympus? Dan kun je daar vaak ook een Panasonic-objectief op gebruiken. Panasonic heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Panasonic >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy