Olympus M. Zuiko Digital ED 300mm f/4.0 IS PRO | Reviews & Tests

Zoek je het beste objectief voor je Olympus systeemcamera? De Olympus M. Zuiko Digital ED 300mm f/4.0 IS PRO is een superieure supertelelens (fullframe-equivalent: 600mm ). “Super bouw- en beeldkwaliteit en 6 stops beeldstabilisatie maken de Olympus 300mm f/4 een game changer.” Alle belangrijke reviews!

Olympus M. Zuiko Digital ED 300mm f/4.0 IS PROSupertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Olympus M. Zuiko Digital ED 300mm f/4.0 IS PRO, die in juni 2016 op de markt is gekomen.

Supertele: Olympus M. Zuiko Digital ED 300mm f/4.0 IS PRO

Brandpuntafstand: 300mm / fullframe-equivalent: 600mm | Lichtsterkte: f/4.0 | Gewicht: 1.475gr | Lengte: 227mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.48x | Filtermaat: 77mm | Release datum: juni 2016 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.499 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Olympus-lens in het kort

Supertelelens uit de vermaarde PRO-serie van OIympus. En dat betekent: ongekende kwaliteit met een hoog prijsniveau. Ook deze Olympus M. Zuiko Digital ED 300mm f/4.0 IS PRO is bedoeld voor (semi-)professionals. Met een brandpuntsafstand van 600mm (fullframe-equivalent), een indrukwekkende autofocus en een aanvullend stabilisatie-systeem is dit een opvallend objectief. Het uiterst robuuste ontwerp is stof-, vries- en spatwaterdicht. Daarmee is deze snel scherpstellende supertele dé logische keuze voor doorgewinterde sport- en wildfotografen.

Extreem goede beeldstabilisatie

Anders dan veel Olympus-objectieven heeft deze lens beeldstabilisatie aan boord. In combinatie met de sensorstabilisatie van de Olympus-camera’s gaat dit zeer effectief ongewenste bewegingen en trillingen tegen. Geen overbodige luxe bij een lange brandpuntsafstand. Resultaat: extreem goede stabilisatie tot wel 6 stops. Het optische ontwerp is zoals verwacht mag worden van de PRO-serie van topkwaliteit. Extra troef van dit objectief: je kunt al scherpstellen op je onderwerp vanaf 140 centimeter afstand. En daarmee schiet je dus mooie close ups en macro-foto’s (afbeeldingsmaatstaf van 0.24x = 0.48x op full-frame).

Deze Olympus-lens is ideaal voor:

 • Wildfotografie
 • Sportfotografie
 • Portretfotografie

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Cameranu.nl >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Kamera-express.nl >>

Olympus cashback-actie van Cameranu.nlTot €500 cashback op OM System camera’s en lenzen!

Ontvang nu tot €500 cashback op geselecteerde OM System camera's en lenzen tijdens de OM System Zomer Promotie. Deze actie loopt tot en met 28 juli 2024 dus grijp snel je kans!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Olympus M. Zuiko Digital ED 300mm f/4.0 IS PRO (Professionele) reviewers over de Olympus 300mm f/4.0 IS PRO

De Olympus 300mm f/4.0 IS PRO: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: De bouw- en beeldkwaliteit van de Olympus PRO-serie voldoen aan de strenge eisen van professionele fotografen, aldus de reviewer. En de compacte afmetingen en het bescheiden gewicht van deze Olympus 300mm f/4 “zijn eigenschappen waar de meeste sport- en natuurfotografen alleen maar van konden dromen. Het voordeel van een grotere sensor wordt dankzij de gesynchroniseerde 5-assige beeldstabilisatie vrijwel geheel teniet gedaan.”
  Het voordeel van een grotere sensor, wat scherpte en signaal-ruis-verhouding betreft, is verdwenen als sneeuw voor de zon. Deze Olympus heeft “superbe bouw- en beeldkwaliteit. 6 stops beeldstabilisatie maakt de Olympus 300mm f/4 een gamechanger”.
 • Imaging-resource.com: Deze Olympus 300mm f/4 Pro is volgens de reviewer “one heck of a lens”. De grootste en meest lichtsterke supertelelens voor het microfourthirds-systeem is eigenlijk helemaal niet zo groot. Een indrukwekkend staaltje engineering. “The folks at Olympus have managed to shrink down a 600mm-equivalent supertelephoto lens, with a constant, relatively bright ƒ/4 aperture and image stabilization into a remarkably small, comfortable, hand-holdable, weather-sealed lens.”
  En net zoals alle Olympus PRO-lenzen, is de beeldkwaliteit op alle fronten indrukwekkend: “excellent sharpness and all-around wonderful optical qualities with little to no distortion, aberrations or vignetting. What's even more impressive is the lens' stunning image stabilization.”
  Een verbluffende lens dus voor professionals en gevorderde fotografen die zoeken naar een extreem goede lens voor het fotograferen van wildlife, sport, close ups en bijvoorbeeld concerten. “It may be pricey, but this is one of the best lenses Olympus has made thus far.”
 • Photographyblog.com: De Olympus 300mm f/4 IS Pro is de perfecte partner voor Olympus vlaggenschip OM-D E-M1. Daarmee vormt het een snelle, goed gebouwde, relatief lichtgewicht en volledig weerbestendig systeem dat excellente beeldkwaliteit levert zonder je rug te breken. Als je de prijs kunt ophoesten, dan is de Olympus 300mm f/4 IS Pro “a fantastic lens for wildlife, sports and action photographers.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com: Als je de prijs van deze Olympus 300mm f/4 vergelijkt met vergelijkbare lenzen van andere cameramerken, dan is die alleszins redelijk. Hij is bovendien opmerkelijk compact, relatief licht en heeft een excellente ergonomie. De kwaliteit is superb. Alles bij elkaar is er heel veel denkwerk en vakmanschap in deze lens gestopt. En hij zal zeker de favoriet zijn bij Olympus sport- en wildfotografen. En het feit dat de scherpstelafstand zo kort is, waardoor je bijzondere close-ups kunt schieten is een extra bonus. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com: Over de Olympus M.Zuiko ED 300mm f4.0 IS PRO valt niets negatiefs te zeggen. Hij schiet glasheldere foto’s, heeft een extreem effectieve beeldstabilisatie, focust niet alleen razendsnel maar ook van dichtbij en is ook nog eens weerbestendig ontworpen. “The extreme telephoto reach is necessary for many types of sports and wildlife subjects, and the ability to pair with a 1.4x teleconverter adds to its usefulness for those purposes.”
  De 300mm is een van de duurste microfourthirds-lenzen op de markt. Maar vergelijk je hem met lenzen van andere fabrikanten, dan krijg je van Olympus wel heel veel waar voor je geld. “The M.Zuiko 300mm fulfills the promise of the smaller-sensor Micro Four Thirds system's ability to give photographers a lighter kit that doesn't skimp on image quality.” Heb je een microfourthirds camera en zoek je een supertele, dan is deze Olympus “a phenomenal addition to your kit”. Krijgt van Pcmag de hoogste score: Editors’ Choice.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Wow wat een lens. De lens stelt snel scherp in combinatie met de stabilisators. Maakt super heldere en scherpe foto's. Zonnekap op de lens vast is erg handig. Voor mij m’n favoriete lens. Aanrader is om gelijk de 1.4x converter erbij te kopen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameranu.nl: “In één woord ‘TOP’. Ik heb de lens nu een dikke maand in bezit en heb hem zowel bij een wielerwedstrijd als in een fotohut gebruikt en de resultaten zijn boven verwachting. Ik heb de lens op de E-M1 gebruikt en vanuit de hand foto's gemaakt van aanstormende wielrenners. De lens stelt snel scherp en in combinatie met de stabilizer zijn de foto's ragscherp. En dat uit de hand. Onlangs in een fotohut gezeten om vogels te fotograferen en ook hierbij hetzelfde resultaat.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Na aanschaf van de deze lens heb ik hem gelijk twee weken mee genomen de bergen in. Het is natuurlijk wat extra bagage , maar het is de moeite meer dan waard, super mooie platen kunnen nemen van gemzen. Al snel werd deze lens mijn vaste maatje gecombineerd met de teleconverter, en deze zal er bij mij niet snel tussenuitgaan. Nog steeds super scherp, voor vogels kun je meestal geen mm genoeg hebben en je kan er ook hele mooie macro close ups van vlinders en insecten mee maken. Echt een top lens dit. Vooral de prijs/kwaliteit-verhouding is super denk ik.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Cameranu.nl >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Olympus 300mm f/4.0 IS PRO

 • Zeer geschikt voor sport- en wildfotografie
 • Met L-Fn schakelaar voor 27 verschillende functies
 • Snelle en geruisloze automatische scherpstelling
 • Korte minimale scherpstelafstand van 140cm
 • Statiefgondel is Arca-Swiss compatibel
 • Stof-, vries- en spatwaterdichte behuizing

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Cameranu.nl >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Kamera-express.nl >>

 

Bekijk een filmpje over de Olympus 300mm f/4.0 IS PRO

Bekijk een mooi filmpje over deze schitterende lens waarin Olympus-visionair en natuurfotograaf Alexander Koenders uitlegt en laat zien waarom deze 300mm PRO zo goed is.

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Cameranu.nl >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Olympus 300mm f/4.0 PRO

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Olympus 300mm f/4.0 PRO door fotograaf Tony & Chelsea Northrup (12:47 minuten). Schitterende beelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Cameranu.nl >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 300mm f/4.0 PRO op Kamera-express.nl >>

 

Overzicht Olympus systeemcamera's

Olympus heeft een reeks prachtige systeemcamera’s met microfourthirds-sensor op de markt gebracht. Alle Olympus-camera’s heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet. Met daarbij de hoofdpunten van de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Olympus systeemcamera’s >>

 

Beste supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Olympus-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Olympus microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Olympus objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Olympus objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Olympus 7-14mm f/2.8 PROMFTNeeGroothoekzoom113995/100Reviews>
Olympus ED 150-400mm f/4.5 PROMFTNeeSupertelezoom699995/100Reviews>
Olympus ED 300mm f/4.0 IS PROMFTNeeSupertele233095/100Reviews>
OM System ED 12-40mm f/2.8 PRO IIMFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Olympus 8-25mm f/4.0 PROMFTNeeGroothoekzoom99994/100Reviews>
Olympus ED 12-100mm f/4.0 PROMFTNeeReiszoom129994/100Reviews>
Olympus ED 12-40mm f/2.8 PROMFTNeeStandaardzoom99994/100Reviews>
Olympus ED 17mm f/1.2 PROMFTNeeGroothoek139994/100Reviews>
Olympus ED 25mm f/1.2 PROMFTNeeStandaard129994/100Reviews>
Olympus ED 40-150mm f/2.8 PROMFTNeeTelezoom119992/100Reviews>
OM System ED 40-150mm f/4 PROMFTNeeTelezoom89990/100Reviews>
OM System ED 90mm f/3.5 Macro IS PROMFTNeeMacro149990/100Reviews>
Olympus ED 100-400mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom129990/100Reviews>
OM System ED 150-600mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom269990/100Reviews>
Olympus ED 12-45mm f/4.0 PROMFTNeeStandaardzoom64990/100Reviews>
Olympus ED 12-200mm f/3.5-6.3MFTNeeReiszoom89990/100Reviews>
Olympus ED 45mm f/1.2 PROMFTNeePortret129990/100Reviews>
OM System ED 20mm f/1.4 PROMFTNeeStandaard69990/100Reviews>
Olympus ED 60mm f/2.8 MacroMFTNeeMacro44988/100Reviews>
Olympus ED 8mm Fisheye f/1.8 PROMFTNeeFisheye77888/100Reviews>
Olympus 25mm f/1.8MFTNeeStandaard36286/100Reviews>
Olympus 17mm f/1.8MFTNeeGroothoek44985/100Reviews>
Olympus 45mm f/1.8MFTNeePortret26285/100Reviews>
OM System ED 9-18mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeGroothoekzoom69985/100Reviews>
Olympus ED 9-18mm f/4.0-5.6MFTNeeGroothoekzoom52983/100Reviews>
Olympus 14-150mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeReiszoom51980/100Reviews>
Olympus ED 75-300mm f/4.8-6.7 IIMFTNeeSupertelezoom46980/100Reviews>

 

Panasonic-lenzen voor je Olympus

Heb je een systeemcamera van Olympus? Dan kun je daar vaak ook een Panasonic-objectief op gebruiken. Panasonic heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Panasonic >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy