Olympus M.Zuiko Digital 7-14mm f/2.8 PRO | Reviews & Tests

Zoek je het beste objectief voor je Olympus systeemcamera? De Olympus M.Zuiko Digital 7-14mm f/2.8 PRO is een uitzonderlijk goede groothoekzoomlens voor je microfourthirds-camera. “Prachtlens. Ongekende klasse voor een stevige prijs, dat wel.” Alle belangrijke reviews!

Olympus M.Zuiko Digital 7-14mm f/2.8 PROGroothoekzoomlenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Olympus M.Zuiko Digital 7-14mm f/2.8 PRO, die in juni 2015 op de markt is gekomen.

Olympus M.Zuiko Digital 7-14mm f/2.8 PRO

Brandpuntafstand: 7-14mm / fullframe-equivalent: 14-28mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Gewicht: 534gr | Lengte: 105.8mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.12x | Filtermaat: geen filter mogelijk | Release datum: juni 2015 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 1.299 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Olympus-lens in het kort

Deze weerbestendige ultragroothoek is een ware topper. Hij levert op alle gebieden extreem goede prestaties. Lichtsterk, uitstekende autofocus, scheermesscherpte en gedegen afwerking. Hij komt dan ook als nr. 1 uit de bus in een test van microfourthirds-lenzen van Chip Fotomagazine. Ondanks de lichtsterkte is hij toch heel draagbaar en compact. Extra pluspunt: hij heeft een minimale scherpstelafstand van 20cm. Dat vergroot je creatieve mogelijkheden enorm.

Hoge prestaties, compact formaat

Deze lens behoort tot de PRO-serie van Olympus. Het zijn lenzen die speciaal zijn ontworpen voor digitale fotografie en worden gebouwd volgens hoge eisen. Het principe van Olympus is eenvoudig: hoge prestaties verpakken in een compact formaat. Er worden geen compromissen gesloten. De behuizing van de 7-14mm f/2.8 PRO is volledig spatwater-, stof- en koubestendig. Superlens, blijkt ook uit de reviews van professionals en gebruikers.

Deze Olympus-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Reportagefotografie

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op CameraNU.nl >>

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op Kamera-express.nl >>

Olympus M.Zuiko Digital 7-14mm f/2.8 PRO(Professionele) reviewers over de Olympus 7-14mm f/2.8 PRO

De Olympus 7-14mm f/2.8 PRO: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: Maar weinig professionele fotografen zullen niet hebberig worden van een setje 7-14, 12-40 en 40-150mm f/2.8 objectieven van Olympus, schrijft de reviewer. “De bouwkwaliteit en afwerking van deze robuuste, lichtsterke objectieven is van onberispelijk niveau. Ze zijn ontworpen om probleemloos gebruikt te worden bij extreme kou of in een vochtige, stoffige omgeving.”
  Ook de beeldkwaliteit van deze Olympus PRO-objectieven is fantastisch. “Vervorming, lichtafval, chromatische aberratie of scherpte in de uiterste hoeken - you name it- alles is zeer goed. Combineer de lichtsterke Olympus PRO objectieven met de uiterst efficiënte ingebouwde beeldstabilisatie van een Olympus camera en je kunt zelfs bij zeer weinig licht uit de hand opnames maken bij lage ISO waarden.”
  Kortom: “de Olympus 7-14 mm f/2.8 PRO is een aanwinst voor iedere fotograaf met een ruime blik, die geen kwaliteitsconcessies concessies wil doen bij het maken van (urban) landschapsopnames, panorama's, groepsfoto's of interieuropnames.”
 • Photozone.de: Bij dit objectief van Olympus moet je wel rekening houden met de veldkromming (bijvoorbeeld bij de horizon) als je schiet met de extreme beeldhoek 7mm. Doe je dat dan kun je met dit objectief zeer goede resultaten boeken, aldus deze reviewer. “The center quality is breathtaking whereas the outer image region has be handled with care when shooting below 10mm at least (pull the focus a bit). Image distortions aren't relevant from a user perspective.”
  Ook de bouwkwaliteit is zeer goed. Deze Olympus behoort tot de allerbeste objectieven en het hij is heerlijk in het gebruik. De autofocus is snel en geluidloos. En dan nu de hamvraag: moeten we de Olympus M.Zuiko 7-14mm f/2.8 PRO prefereren boven de Panasonic Lumix G 7-14mm f/4 ASPH? “The Olympus lens is obviously faster so if low light shooting is your thing, this is obviously already the answer. However, in my case the Panasonic lens will remain in my stock because of its smaller size and better field curvature.”
 • Ephotozine.com: Door het predicaat ‘Pro’ waren de verwachtingen van de reviewer hooggespannen voor wat betreft bouwkwaliteit en prestaties. Tijdens de testen bleek de lens zeer capabel. Hij levert beelden met uitzonderlijke scherpte. Hij is uitstekend in het gebruik en de stof- en vochtwerendheid is erg robuust. “The lens may be a little prone to flare, but given the extreme angle of view on offer and the compact size of the lens, this flaw may be something many will be able to forgive, or even forget.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Imaging-resource.com: Hoewel het nog steeds een kleine collectie is, blijven de lenzen in de Olympus' M.Zuiko Pro-serie indruk maken door hun hoge kwaliteit en excellente bouwkwaliteit. De nieuwe Olympus 7-14mm f/2.8 Pro is de eerste ultragroothoekzoom voor het microfourthirds-systeem. Hij biedt de prestaties en de kwaliteit waar gevorderde en professionele fotografen naar op zoek zijn.
  De hoge prijs is zeker wat ontmoedigend voor wie op z’n budget moet letten. Maar dit is echt een unieke lens die een veelzijdig ultragroothoek-bereik biedt, in combinatie met een lichtsterk diafragma, weerbestendigheid, een geweldige bouwkwaliteit en een excellente beeldkwaliteit.
 • Pcmag.com: De serie Olympus PRO-lenzen blijft indruk maken. De M.Zuiko ED 7-14mm f2.8 PRO is een hele mooie toevoeging aan de standaardzoom M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO en de M.Zuiko ED 40-150mm F2.8 PRO.
  Hij is scherp over het hele zoombereik en vertoont vertekeningen die horen bij dit type lens. Hij is stevig gebouwd, biedt excellente handmatige scherpstelling en een weerbestendig ontwerp. Je krijgt een flink stuk glas dat Pcmag.com waardeert met z’n hoogste onderscheiding: Editors' Choice.
 • Photographyblog.com: Deze Olympus 7-14mm f/2.8 PRO is weer een volgende geweldige lens uit de groeiende familie met professionele lenzen van Olympus. Al deze lenzen bieden veel snelheid, zijn goed gebouwd, zijn weerbestendig en leveren excellente beeldkwaliteit. Beeldkwaliteit is excellent. “Centre sharpness is very high throughout its focal length range, although the performance drops off a little at the edges, where you really need to stop down to at least f/4 to get acceptable results.”
  Er zijn ook alternatieven voor deze lens. Hoe scoren die? “Panasonic owners will probably want to consider the G VARIO 7-14mm F4.0 ASPH lens, and the much cheaper and smaller M.ZUIKO Digital ED 9-18mm f/4-5.6 is also worth a look, but if you can afford it, it's hard to overlook the quality that the new Olympus M.ZUIKO Digital ED 7-14mm f/2.8 PRO offers.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com: Deze Olympus 7-14mm f/2.8 Pro is een ultrazoom van hoge kwaliteit. Het zoombereik komt overeen met dat van de Lumix G 7-14mm, maar hij is een stop helderder en heeft ook nog weerbestendigheid. Net zoals met de Lumix G 7-14mm betekent de ingebouwde lenskap dat er geen standaardfilter past op de voorkant. Maar je kunt altijd kiezen voor een oplossing van Lee bijvoorbeeld.
  Het lichtsterkere diafragma en de robuustere bouw maken de lens onvermijdelijk groter, zwaarder en duurder dan de Lumix G 7-14mm. Maar je zet met deze lens wel een stap voorwaarts in alle opzichten, terwijl je ook de paarse flare vermijd die de Lumix geeft op sommige camerabody’s. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Dit is een prachtlens. Inmiddels een maand in bezit, nergens teleurstellend. Maximale scherpte ook al bij volledige opening f/2.8 op elk bereik. De vergelijking met de Zuiko 8-18mm f/4.0-5.6 is als een Maserati een lelijk eend voorbij rijden. Ongekende klasse voor een stevige prijs, dat wel.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een top product. Deze lens heb ik naast de 12-40mm en de 40-150mm. Is het verschil tussen 12mm van de oude lens en de 7mm van deze nieuwe lens zijn geld werkelijk wel waard? Zeker, wat is dit een verschil! Alhoewel ik deze lens nog maar net heb, denk ik dat deze lens veel meer gebruikt gaat worden dan de 12-40mm. Ik gebruik hem vooral voor landschapsfotografie en daar valt de vertekening bijzonder mee. Kortom, dik tevreden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Het is een heel fijn objectief, lekker lichtsterk en echt geweldig voor landschappen. De autofocus is heerlijk snel en in verhouding is het nog redelijk compact.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Super mooie en handige lens! Voorop de lens zit een ring die je naar voren kan doen en dan staat hij op MF. dit vind ik echt super fijn en is iets wat ik bij mijn andere lenzen heel erg mis. Hij is redelijk groot, maar niet heel zwaar naar mijn mening. De lensdop is in tegenstelling tot de andere lenzen veel handiger. Hij zit helemaal over de lens heen, omdat hij een bol glas heeft, hierdoor kun je hem er heel handig vanaf halen en er weer op terug doen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op CameraNU.nl >>

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Olympus 7-14mm f/2.8 PRO

 • Ultrazoombereik van 7-14mm en lichtsterk
 • Korte minimale scherpstelafstand van 20cm
 • Vrij te programmeren functieknop aanwezig
 • Cirkelvormig diafragma met zeven lamellen
 • Spatwater- en stofbestendig ontwerp

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op CameraNU.nl >>

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Olympus 7-14mm f/2.8 PRO

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Olympus 7-14mm f/2.8 PRO door fotograaf Darren Miles (12:41 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op CameraNU.nl >>

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op Cameraland.nl >>

Olympus 7-14mm f/2.8 PRO op Kamera-express.nl >>

 

Overzicht Olympus systeemcamera's

Olympus heeft een reeks prachtige systeemcamera’s met microfourthirds-sensor op de markt gebracht. Alle Olympus-camera’s heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet. Met daarbij de hoofdpunten van de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Olympus systeemcamera’s >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Olympus-lenzen voor je systeemcamera op een rij

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Olympus microfourthirds systeemcamera? Ik heb de best besproken Olympus objectieven voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Olympus objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Olympus 7-14mm f/2.8 PROMFTNeeGroothoekzoom113995/100Reviews>
Olympus ED 150-400mm f/4.5 PROMFTNeeSupertelezoom699995/100Reviews>
Olympus ED 300mm f/4.0 IS PROMFTNeeSupertele233095/100Reviews>
OM System ED 12-40mm f/2.8 PRO IIMFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Olympus 8-25mm f/4.0 PROMFTNeeGroothoekzoom99994/100Reviews>
Olympus ED 12-100mm f/4.0 PROMFTNeeReiszoom129994/100Reviews>
Olympus ED 12-40mm f/2.8 PROMFTNeeStandaardzoom99994/100Reviews>
Olympus ED 17mm f/1.2 PROMFTNeeGroothoek139994/100Reviews>
Olympus ED 25mm f/1.2 PROMFTNeeStandaard129994/100Reviews>
Olympus ED 40-150mm f/2.8 PROMFTNeeTelezoom119992/100Reviews>
OM System ED 40-150mm f/4 PROMFTNeeTelezoom89990/100Reviews>
OM System ED 90mm f/3.5 Macro IS PROMFTNeeMacro149990/100Reviews>
Olympus ED 100-400mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom129990/100Reviews>
OM System ED 150-600mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom269990/100Reviews>
Olympus ED 12-45mm f/4.0 PROMFTNeeStandaardzoom64990/100Reviews>
Olympus ED 12-200mm f/3.5-6.3MFTNeeReiszoom89990/100Reviews>
Olympus ED 45mm f/1.2 PROMFTNeePortret129990/100Reviews>
OM System ED 20mm f/1.4 PROMFTNeeStandaard69990/100Reviews>
Olympus ED 60mm f/2.8 MacroMFTNeeMacro44988/100Reviews>
Olympus ED 8mm Fisheye f/1.8 PROMFTNeeFisheye77888/100Reviews>
Olympus 25mm f/1.8MFTNeeStandaard36286/100Reviews>
Olympus 17mm f/1.8MFTNeeGroothoek44985/100Reviews>
Olympus 45mm f/1.8MFTNeePortret26285/100Reviews>
OM System ED 9-18mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeGroothoekzoom69985/100Reviews>
Olympus ED 9-18mm f/4.0-5.6MFTNeeGroothoekzoom52983/100Reviews>
Olympus 14-150mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeReiszoom51980/100Reviews>
Olympus ED 75-300mm f/4.8-6.7 IIMFTNeeSupertelezoom46980/100Reviews>

 

Panasonic-lenzen voor je Olympus

Heb je een systeemcamera van Olympus? Dan kun je daar vaak ook een Panasonic-objectief op gebruiken. Panasonic heeft een breed aanbod lenzen met microfourthirds-vatting. Geweldige kwaliteit, uitstekend gereviewed.

Bekijk de toplenzen van Panasonic >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy