Nikon Z MC 50mm f/2.8 | Reviews & Tests

Wat is de beste macrolens voor je Nikon Z systeemcamera? De Nikon Z MC 50mm f/2.8 is een een lichtsterke primelens waarmee je 1:1 macro’s schiet met een betoverende bokeh. Ook uitstekend geschikt voor portretten. EISA-award 2021-2022. Platina Award bij Digifoto Pro. “De beeldkwaliteit is erg indrukwekkend.” Alle belangrijke reviews!

Nikon Z MC 50mm f/2.8Macrolenzen: dicht op je onderwerp

Wat is er leuker dan macro-fotografie? Lekker met je neus en je camera dicht op het onderwerp dat je fotografeert. Alle micro-details waarnemen én glashelder vastleggen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z MC 50mm f/2.8, die eind juni 2021 op de markt is gekomen.

Nikon Z MC 50mm f/2.8

Brandpuntsafstand: 50mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 260gr | Lengte x diameter: 66 x 75mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 16cm | Vergrotingsfactor: 1:1 | Filtermaat: 46mm | Release datum: eind juni 2021 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 729 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 Deze Nikon-lens in het kort

Nikon komt niet met één maar met twee macrolenzen voor het Z-systeem. De Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR S is dé macrolens voor professionals. Maar deze Nikon Z MC 50mm f/2.8 mag er ook wezen! Hij schiet even beeldvullende shots van bloemen, insecten, sieraden en nog veel meer. Daarnaast is hij ideaal voor portretten, food-fotografie en straatfotografie. En wat is-ie lekker compact en licht!

Levensgroot in beeld

Je legt je onderwerpen levensgroot vast met de Nikon Z MC 50mm f/2.8, met een verhouding tot 1:1. Een echte macrolens dus. Daarbij is het perspectief van deze 50mm-lens heel natuurlijk. Je kunt hem daardoor net zo makkelijk inzetten voor het portretfotografie.

Nikon Z MC 50mm f/2.8Prachtige bokeh

De Nikon Z MC 50mm f/2.8 heeft een zeer kleine scherpstelafstand: op 16 centimeter van de sensor. Daarmee stel je al scherp als de voorkant van de lens op slechts 5.6 centimeter van je onderwerp is. Dankzij het grote maximale diafragma van f/2.8 in combinatie met 9 afgeronde diafragmalamellen krijg je ook een bijzonder mooie bokeh: de achtergrondonscherpte waartegen je onderwerp ragscherp afsteekt.

Ook geschikt voor DX-camera’s

De Nikon Z MC 50mm f/2.8 is speciaal ontworpen voor de fullframe Z-camera’s van Nikon. Maar hij is ook bijzonder geschikt voor de DX-camera’s uit de Z-serie. De brandpuntsafstand is dan 75mm (fullframe equivalent). Dat maakt hem nóg idealer voor portretten.

Nikon Z MC 50mm f/2.8Goed uitgerust

Deze Nikon Z-lens is ook goed uitgerust. Zo heeft hij een geluidloze instelring, waarmee je diafragma, ISO en andere instellingen kunt regelen. Ook kun je direct schakelen tussen handmatig scherpstellen of autofocus.

Twee macrolenzen

Nikon maakt het ons niet makkelijk. Tegelijk met deze Nikon Z MC 50mm f/2.8 komt de firma met nóg een macrolens: de Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR S. Deze professionele macrolens heeft een aantal voordelen boven de 50mm-variant. Zo heeft de 105mm beeldstabilisatie aan boord en is hij weerbestendig uitgevoerd. Voordelen van de 50mm: hij is veel lichter en compacter, en een stuk voordeliger. Aan jou de keuze...

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Macrofotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Productfotografie

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2021-2022 voor de Nikon Z MC 50mm

De Nikon Z MC 50mm f/2.8 heeft een prestigieuze EISA-award 2021-2022 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is het de ‘Beste macrolens 2021-2022’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z MC 50mm f/2.8(Professionele) reviewers over de Nikon Z MC 50mm f/2.8

De Nikon Z MC 50mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (storytelling- en portretfotograaf Léon Wodtke, full review, 2021 nr. 4): Een 50mm prime hoort in de fototas van elke camera en de Nikon Z MC 50 f/2.8 is zeker het overwegen waard, aldus Léon. Hij is klein, maar fijn en veelzijdig. Dit macro-objectief is volgens hem ook ideaal voor portretten.
  Volgens Léon is het een objectief zonder negatieve aspecten. “Het is een compact en multi-inzetbaar objectief dat – mede dankzij de focusring – zeer gebruiksvriendelijk is.” Kers op de taart zijn de macro-mogelijkheden.
  Al met al vergroot dit objectief je fotografieplezier aanzienlijk, aldus Léon. “Niet alleen dankzij de scherpte en het prachtige bokeh, maar ook vanwege het geringe gewicht en afmetingen.” Ook voor op reis is het daarom een zeer geschikt objectief, zeker als je geen koffers vol objectieven wilt meeslepen. “Het is een uitkomst voor de echte backpacker en kan zo mee naar Bali, of waar dan ook!” Eindoordeel: Platina Award.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De Nikon Z MC 50mm f/2.8 is volgens Matthew geweldig voor algemene fotografie. Hij is lekker compact en lichtgewicht, en een volle f-stop sneller dan Nikons Z 24-70nn f/4 S die wordt geleverd als kitlens met fullframe Z-body’s. Uiteraard is z’n belangrijkste troef: z’n volledige 1:1 macrovergroting op de kortste scherpstelafstand. Daarmee worden extreme close-ups mogelijk.
  Door z’n compacte formaat en z’n lichte gewicht is het een ideale lens om mee op reis te nemen. Zet je hem op een DX-formaat Z-body, zoals de Z50, dan heb je een korte telelens (75mm), wat ook heel bruikbaar is.
  “De beeldkwaliteit van deze lens is erg indrukwekkend”, aldus Matthew. Verder heeft hij een zeer precieze handmatige scherpstelling. Minpunt is het ontbreken van beeldstabilisatie, hoewel je die in de Z-bodies wel vaak vindt. En hou rekening met het feit dat met deze brandpuntsafstand de minimale scherpstelafstand dichterbij kan zijn dan je zou willen. Je zit dan bovenop je onderwerp als je op zoek bent naar de maximale vergroting. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z MC 50mm f/2.8 is volgens Thomas een goed uitgeruste, kleine en lichte macrolens die ook dienst doet als standaardlens. Hij is vrij scherp over het hele beeld, heeft weinig kleurafwijkingen en praktisch geen veldkromming.
  Toch zijn er minpunten. Grootste optische fout is sterke coma. Daardoor heeft hij wat zachtere prestaties buiten het beeldcentrum. Verder heeft hij een korte brandpuntsafstand en daardoor ook extreem korte werkafstanden, dus minder geschikt voor insecten als vlinders en bijen. Ook is de bokeh soms wat ‘nerveus’.
  Daarbij vergeleken is de Nikon Z MC 105mm f2.8 VR S een veel betere macrolens met een complete feature-set. De 105mm produceert zeer scherpe beelden met bijna geen veldkromming of kleurafwijkingen, en dat al vanaf open diafragma en bij tegenlicht. Hij biedt langere werkafstanden, een betere bokeh en beeldstabilisatie. Wel is hij groter, zwaarder en duurder.
  Wil je dus de beste optische prestaties, dan koop je de Z MC 105mm f2.8 VR S. Maar ben je op zoek naar een lichte en kleine lens met macromogelijkheden, dan is de Nikon Z MC 50mm f/2.8 zeker een aantrekkelijke aanbieding. Eindoordeel: Recommended.
 • Photographyblog.com (Amy Davies, full review): Nikon heeft lang gewacht met de introductie van een macrolens voor het Z-systeem, maar komt nu gelijk met twee objectieven. Daarmee heeft de fotograaf een mooie keuze, aldus Amy.
  De 105mm macrolens van Nikon is volgens haar de ideale lens voor “echte macrofotografen die het beste van het beste willen, en het niet erg vinden om hogere prijs te betalen, of een grotere en zwaardere lens mee te nemen”.
  De Nikon Z MC 50mm f/2.8 lens is daarentegen een echte, veelzijdige alleskunner. Hij is uitermate geschikt voor veel verschillende fotogenres. Uiteraard voor macrofotografie, maar ook voor genres als portret-, straat- en zelfs landschapsfotografie. Deze lens is ook compact en licht, waardoor je hem de hele dag op je Z-camera kunt hebben. Door z’n draagbaarheid is hij ook aantrekkelijk als lens voor op reis. Goedkoop is ook deze macrolens niet, maar gezien z’n veelzijdigheid en uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding is het een geweldige investering, aldus Amy.
  Voor de lagere prijs heb je volgens Amy wel een aantal compromissen. Zo is er geen beeldstabilisatie in de lens. Ook ontbreekt =geavanceerde technologie zoals coatings. Maar de beeldkwaliteit beïnvloedt dat niet of nauwelijks, want die is fantastisch. De beelden zijn uitstekend, met indrukwekkende scherpte.
  Het is een mooie, veelzijdige lens voor de fullframe Z-camera’s, maar ook voor de aps-c modellen zoals de Z50 en de Z fc. Daar wordt het een lichte tele, met een brandpunt van 75mm (fullframe-equivalent). Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De Nikon Nikkor Z MC 50mm f/2.8 levert volgens John uitstekende prestaties en uitstekende bediening in een lichte, compacte body. Een uitstekende macrolens dus. Slechte macrolenzen zijn er vrijwel niet, maar deze Nikkor duwt blinkt uit.
  Voordelen ten opzichte van de gebruikelijke 100mm macrolenzen: je hebt geen onredelijk lange werkafstanden voor bijvoorbeeld het fotograferen van bijvoorbeeld bloemen (of documenten). En je hebt tegelijk ook een uitstekende standaardlens voor je fullframe camera. Op aps-c camera’s is het een uitstekende korte telelens voor bijvoorbeeld portretten, met een fullframe-equivalent van 75mm. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Nikon heeft liefst drie 50mm-lenzen beschikbaar voor z’n Z-systeem. Deze Nikkor Z MC 50mm f/2.8 is de derde. De andere twee: de Nikon Z 50mm f/1.2 S, de snelste en meest luxueuze, en de Nikkor Z 50mm f/1.8 S, de keuze voor de meeste fotografen. De nieuwe Nikon Z MC 50mm f/2.8 is minder lichtsterk en daardoor wat minder aantrekkelijk voor portretten, maar de macrocapaciteiten zijn volgens Angela een belangrijke bonus. Mooi is ook dat de lens compact en licht is.
  Deze macro-50mm levert superbe resultaten. De beelden zijn zeer gedetailleerd en zeer scherp, vooral in het beeldmidden. Onvermijdelijk neemt de scherpte in de verste hoeken van het beeld af, maar niet heel veel. In de praktijk zal dit zeker geen probleem zijn, vooral wanneer je rekening houdt met de beperkte scherptediepte bij macrofotografie.
  Goed nieuws is er ook voor de lensfouten: chromatische aberratie, overstraling en kromlijnige vervorming zijn zeer goed onder controle. De Nikkor Z MC 50mm f/2.8 stelt ook snel en zeer stil scherp.
  Dus wie een 50mm-standaardlens voor z’n Nikon Z-camera zoekt, en niet te veel geld wil spenderen, heeft de moeilijke keuze tussen de Z 50mm f/1.8 S, die uitstekend is, en de Nikkor Z MC 50mm f/2.8 die met z’n macro-capaciteiten veelzijdiger is. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (full review): Voor macro-fotografen die nog niet zwaar willen investeren in nichelenzen, is de Nikkor Z MC 50mm f/2.8 een geweldige eerste stap. Deze Nikon is meer dan een macrolens, volgens de reviewer. Je kunt hem inzetten als lens voor alledag, waarmee je landschaps-, straat- en portretfoto’s schiet. Daarnaast kun je natuurlijk fantastische macro-opnamen maken. Voor de macropurist zijn er waarschijnlijk betere opties. Hoewel de 50mm f/2.8 zeker een goede lens is, met een uitstekende beeldkwaliteit, bouwkwaliteit en autofocus, heeft hij ook z’n beperkingen voor macrofotografen.
 • Photoreview.com.au (full review): De belangrijkste beperking van de Nikkor Z MC 50mm f/2.8 is volgens de reviewer de korte werkafstand van slechts 50mm als je macro’s fotografeert. Dat is net iets te dichtbij voor het fotograferen van kleine, mobiele wezens. Voor het fotograferen van levenloze objecten is dat natuurlijk geen probleem, op voorwaarde dat je de lichtbron en camera zo kunt rangschikken dat het onderwerp geen schaduw vangt.
  In het lab komen zeer goede prestaties voor zowel de resolutie als de scherpte van rand tot rand naar voren, die nog indrukwekkender zijn dan de door Nikon gepubliceerde waarden. Eindoordeel: Editor’s Choice met een score van 89/100.
 • YouTube-review: Bekijk een mooi en uitgebreid YouTube-filmpje over de Nikon Z MC 50mm f/2.8 (35 minuten). Twee fotografen uit verschillende fotogenres storten zich met de nieuwe Nikon Z op de schone kunst van de ‘food fotography’.
  Magische beelden, waarbij ze ook de andere nieuwe macrolens inzetten: de Nikon Z MC 105mm f/2.8. Met foodfotograaf Donna Crous en videograaf Aurélie Gonin.
  Het filmpje staat onderaan deze pagina.

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z MC 50mm f/2.8Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z MC 50mm f/2.8

 • Veelzijdig: ideaal voor macro-, portret-, food, straatfotografie
 • Speciaal ontworpen voor Nikon Z-fullframe
 • Ook uitstekend geschikt voor DX-camera’s. Brandpunt op DX: 75mm
 • Uitstekende beeldkwaliteit: 1 ED-lenselement en 1 asferisch lenselement
 • Zeer lichtgewicht ontwerp: de hele dag comfortabel op pad met deze lens
 • Handig: AF-scherpstelbeperking voor sneller scherpstellen
 • Handig: markeringen op objectiefcilinder geven macrofactor aan: 1:4, 1:2 of 1:1
 • Zeer snelle en precieze autofocus
 • Fluorcoating: beschermt frontlens tegen vuil en vet

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Nikon Z MC 50mm f/2.8

Bekijk een mooi en uitgebreid YouTube-filmpje over de Nikon Z MC 50mm f/2.8 (35 minuten). Twee fotografen uit verschillende fotogenres storten zich met de nieuwe Nikon Z op de schone kunst van de ‘food fotography’. Magische beelden, waarbij ze ook de nieuwe Nikon Z MC 105mm f/2.8 inzetten. Met foodfotograaf Donna Crous en videograaf Aurélie Gonin. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z MC 50mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle macro-lenzen op een rij

Heel veel macro-objectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een macro-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy