Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR | Telezoom | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke 70-200mm zoomlens voor je Nikon Z50 systeemcamera? De Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR is de ideale metgezel voor op reis of vakantie. Voor perfecte portretten, prachtige close-ups en avontuurlijke wildlife. Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRTelezoom: van portretten tot wildlife

Een telezoomlens is ideaal voor op reis of vakantie. Je maakt er perfecte portretten mee of close-ups, maar neemt hem ook mee in de natuur. Je schiet er dat verre edelhert mee, of een Siberische boompieper in de vlucht. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR, die half november 2019 op de markt is gekomen. Dé telezoom voor de Nikon Z50.

Bekijk mijn review van de Nikon Z50 >>

Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Zoombereik: 50-250mm / fullframe equivalent 75-375mm | Lichtsterkte: f/4.5-6.3 | Lensvatting: Nikon Z (DX) | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 405gr | Lengte x diameter: 110 x 74mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 50cm | Vergrotingsfactor: 0.23x | Filtermaat: 62mm | Release datum: half november 2019 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 349 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRDeze Nikon-lens in het kort

Dit is dé reislens die je meeneemt op reis of vakantie. Je schiet razendsnel haarscherpe portretten met een mooie zachte bokeh. Ook bij weinig licht, dankzij de uitstekende vibratiereductie. In de natuur haal je vogels en andere dieren lekker dichtbij. Schitterende, scherpe en stabiele 4K video’s schiet hij ook nog. Hij stelt snel en stil scherp, en is ook nog lekker licht en compact. Een must have-lens als je de Nikon Z50 hebt.

Sprankelende beelden vol details

Dankzij de nieuwe, grote Z-vatting van de Nikon-systeemcamera’s zijn ook de lenzen een hele slag beter geworden. Dat geldt ook voor deze telezoom. Je beelden sprankelen, barsten van de details en hebben een bijzonder natuurlijke kleurweergave. Mooi van dit objectief is de korte scherpstelafstand, waardoor prachtige close-ups mogelijk zijn. Van mensen, maar bijvoorbeeld ook van libellen of vlinders. Slim: de lens is vergrendeld als hij is ingetrokken.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Reisfotografie
 • Portretfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie

Nikon Z DX 50-250mm op CameraNU.nl >>

Nikon Z DX 50-250mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z DX 50-250mm op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR (Professionele) reviewers over de Nikon Z DX 50-250mm

De Nikon Z DX 50-250mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Fototijdschrift Zoom.nl (full review): Met deze telezoom heb je een groot zoombereik in handen. Zowel geschikt om een portret te schieten (bij 50mm) maar ook een vogel ver weg te fotograferen (op 250mm). “De lichtsterkte is niet erg indrukwekkend, maar precies in lijn met wat je kunt verwachten in deze klasse en voor dit budget.”
  Deze Nikon heeft een flink bereik maar is toch fijn compact en licht. Daardoor neem je hem makkelijk mee. De bouwkwaliteit is goed, ondanks dat hij van plastic is. Je moet wel even wennen aan de bediening: je moet hem iets uitschuiven voor je hem kunt gebruiken. Daardoor is hij wel compact op te bergen.
  Het is prettig fotograferen met de Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR: door het mooie bereik kun je zowel iedere foto schieten die je wil. Ook de eenvoudige bediening is een pré. Optisch is de lens prima, met verrassend scherpe en contrastrijke beelden.
  Scherpstellen gaat snel, stil en behoorlijk accuraat. Daardoor schiet je vaak raak. “Al met al is deze Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR een uitstekende keuze voor de Z50-fotograaf die op zoek is naar een betaalbaar objectief met een veelzijdig telebereik.” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.
 • Fototijdschrift Digifoto Starter (full review): Mooi ‘dubbelreview’ van de Nikkor Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR en de Nikkor Z DX 16-50mm f/3.5- f/6.3 VR. Volgens Digifoto vormen ze een ideale aanvulling op elkaar voor alle soorten fotografie. Samen met de Nikon Z50 heb je “een prima reissetje dat minder weegt dan een pak melk”.
  Met dit setje heb je volgens Digifoto de mogelijkheid om heel veel onderwerpen te fotograferen. “Minstens zo belangrijk: beide objectieven maken opnamen van zeer hoge kwaliteit. Wie echt gevorderd is, kan er nog andere objectieven bij kopen, maar deze twee objectieven ontsluiten al een wereld aan mogelijkheden waar je wel even zoet mee kunt zijn.” Beide objectieven ontvingen van Digifoto Starter de SUPER award.
 • Digitalcameraworld.com (Louise Carey, full review): De Nikkor Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR is volgens Louise een geweldige kleine lens die perfect is voor liefhebbers die willen overstappen naar een systeemcamera. Ook naar ‘content-creators’ die veel meer willen dan wat hun smartphone kan bieden is het een geweldige lens.
  Het zoombereik is erg veelzijdig, je kunt het inzetten voor portretten, maar ook voor sport; ook voor wildlife is hij perfect.
  En de constructie is weliswaar van plastic, maar dit betekent wel dat hij zo vederlicht is dat je af en toe je camera zult controleren om te zien of hij er nog op zit... Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Photoreview.com.au (full review): De Nikon 50-250mm presteert even goed als de Nikon 16-50mm. Dat is opmerkelijk. En net als bij de kortere zoom krijg je de de beste prestaties bij grotere diafragma’s.
  Autofocusprestaties zijn behoorlijk goed, waarbij wel een voorwaarde is dat er voldoende licht is en dat er contrastranden zijn om op te focussen. Onder bewolkte omstandigheden heeft de reviewer een aantal fantastische actie-close-ups kunnen schieten met deze lens. Eindoordeel: 88/100.
 • Camerastuffreview.com (Ivo Freriks, full review): De Nikon Z 50-250mm f/4.5-6.3 VR DX is volgens Ivo lekker licht en compact. Daardoor past hij prima bij de Nikon Z50. Het is een uitstekende telezoom en de prijs is gunstig. Ook de resultaten zijn prima op de Z50.
  Volgens Ivo is de lichtsterkte niet bijzonder hoog. Daardoor zul je vaak op volle opening schieten. “Maar dat is gelukkig geen straf op de Nikon Z 50-250mm f/4.5-6.3 VR DX. Ons advies? Neem dit objectief er gewoon direct bij als je een Z50 met Nikon Z 16-50MM F/3.5-6.3 VR DX koopt. Dan heb je in één klap een vrijwel complete set.”
 • Photographylife.com (Nasim Mansurov, full review): De Nikon Z DX 50-250mm VR is een compacte en lichtgewicht lens met een solide optiek en een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding, aldus Nasim. Hij is niet zo scherp als de 16-50mm over het gehele brandpuntbereik. Een zwak punt ligt bij brandpunten boven 135mm. Toch is dit een veelzijdige kleine kitzoomlens. “Hij levert geweldig contrast en kleuren, en de optische beeldstabilisatie is zeer effectief, vooral bij langere brandpuntsafstanden.”
  Nasim heeft veel met deze lens en de Nikon 16-50mm gefotografeerd op verschillende reizen, en hij heeft daar heel veel plezier aan beleefd. Ze zijn ideaal voor reizen en vakantie: samen met de Nikon Z50 nemen ze heel weinig ruimte in, in je fototas. “Ze waren een genot om mee te reizen (in tegenstelling tot mijn typische zware full-frame en medium format setup).” Hij is tevreden met de geschoten beelden en met deze twee lenzen heb je een bereik van 24mm tot 375mm: erg handig.
  Kortom: de Nikon Z DX 50-250mm VR is een geweldige lens. Een optisch wonder is het niet, zoals veel high-end Nikon Z-lenzen dat wel zijn. Maar hij is moeilijk te verslaan in waarde, als je prijs, gewicht en grootte erbij betrekt.
 • Kenrockwell.com (Ken Rockwell, full review): Optisch is deze Nikon een fantastische lens. Hij is bovendien klein, snel en goedkoop. Dit is een van Nikons beste lenzen, volgens Ken. De autofocus is snel en vrijwel stil. Zelfs fotograferend in een stille kamer hoor je vrijwel niets als hij focus.
  Ook de handmatige focus is uitstekend. Op elk moment kun je de achterste scherpstelring gebruiken om direct handmatig scherp te stellen. De bokeh – de kwaliteit van de onscherpe delen van je foto – is redelijk goed. Al kun je van een lens met een niet al te snel diafragma niet heel veel verwachten. Alleen op de uiterste tele-stand kun je echt onscherpe delen in je foto verwachten, en dus bokeh.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een lichtgewicht lens met VR die ook op de 250mm nog haarscherpe foto’s maakt. Dat is heel prettig. De vergrendeling van de lens zit in de lens zelf door de lens open te draaien en dat is best handig. Het uitschuiven van de lens gaat soepel.
  Het is even wennen omdat ik op mijn oudere camera gewend was om met 1 lens te werken (18-200mm). Nu is het bewust kiezen om deze lens op de camera te zetten, afhankelijk van de situatie. Maar dat is een persoonlijke ervaring, geen nadeel van de kwaliteit en uitvoering van de lens. Ik heb tot nu geen nadelen ervaren.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Fijn objectief maar het is dan ook momenteel nog een van de weinige zoomlenzen verkrijgbaar voor een Z50. Ik heb mijn 18-200 op de Z50 gehad met een adapter maar dit is een fijnere combinatie en lekker licht.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Nikon Z DX 50-250mm op CameraNU.nl >>

Nikon Z DX 50-250mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z DX 50-250mm op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRBelangrijkste kenmerken van de Nikon Z DX 50-250mm

 • Ideale lens voor reis en vakantie
 • Compacte en lichtgewicht lens
 • Vibratiereductie: tot 4.5 stops winst
 • Snelle, nauwkeurige scherpstelling
 • Perfecte close-ups: scherpstellen vanaf 50 centimeter
 • Scherpe en stabiele 4K video’s
 • Handmatig en automatisch scherpstellen

Nikon Z DX 50-250mm op CameraNU.nl >>

Nikon Z DX 50-250mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z DX 50-250mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Nikon Z DX 50-250mm

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon Z DX 50-250mm door fotograaf Christopher Frost (8 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z DX 50-250mm op CameraNU.nl >>

Nikon Z DX 50-250mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z DX 50-250mm op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy