Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR | Reviews & Tests

De Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR is een heerlijk lichte en compacte reiszoomlens voor je Nikon systeemcamera met aps-c sensor (DX). Deze allround zoomlens heeft een ideaal bereik voor op reis of vakantie. Editor’s Choice bij Ephotozine.com. “Een verrassend goede alles-in-één zoom.” Alle belangrijke reviews!

Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRReiszoomlenzen: echte allrounders

Op reis of stedentrip alle fotogenres beoefenen? Maar niet met een volle tas met lenzen zeulen? Dan zijn allround reiszoomlenzen een uitkomst. Geschikt voor landschappen, portretten, straatfotografie en nog veel meer. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR, die begin november 2021 op de markt is gekomen.

Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR

Brandpuntsafstand: 18-140mm / fullframe equivalent 27-210mm | Maximaal diafragma: f/3.5-6.3 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 315gr | Lengte x diameter: 90 x 73mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 20cm | Vergrotingsfactor: 0.33x | Filtermaat: 62mm | Release datum: begin november 2021 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 679 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Nikon Z DX 18-140mm op Cameranu.nl >>

Nikon Z DX 18-140mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z DX 18-140mm op Kamera-express.nl >>

Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRDeze Nikon-lens in het kort

De Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR is de ideale zoomlens om mee op reis te gaan. Hij is heerlijk compact en licht en heeft een zeer veelzijdig zoombereik van 27 tot 210mm (fullframe-equivalent). Een onmisbaar objectief voor je Nikon Z DX-camera, zeker als je op vakantie gaat. Van landschappen en vergezichten tot portretten en close-ups: deze zoomlens kan alles aan.

Speciaal ontwikkeld voor Nikon Z DX

Deze allround zoomlens is speciaal ontwikkeld voor de Nikon Z-camera’s met de kleinere DX-sensor (aps-c formaat). Voor die camera’s – zoals de Nikon Z50 en Nikon Z fc – is hij geoptimaliseerd. Daardoor heeft hij op deze Z-camera’s een consistent hoge resolutie, ongeacht de brandpuntsafstand of de opnameafstand.

Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRIdeaal voor video en close-ups

Deze reiszoomlens is ideaal voor zowel fotografie als videografie. ‘Focus breathing’ is geminimaliseerd en de autofocus is snel en stil dankzij de stappenmotor. Mooi is ook z’n korte minimale scherpstelafstand van 20 centimeter (in de groothoekstand). Daardoor kun je prachtige close-ups maken van bloemen, insecten of producten.

Effectieve vibratiereductie

Fotografeer en film uit de hand met deze reiszoom. Dankzij de effectieve vibratiereductie tot wel 5 stops maak je trillingvrije, stabiele en scherpe beelden. Ook als je ver inzoomt, als het licht minder is of binnenshuis. Je bedient de lens intuïtief met de programmeerbare controlring, waarmee je de camera- en belichtingsinstellingen aanpast. Kortom: een prachtige reiszoom voor je Nikon Z-camera.

Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRDeze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Reisfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Wildfotografie
 • Reportagefotografie

Nikon Z DX 18-140mm op Cameranu.nl >>

Nikon Z DX 18-140mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z DX 18-140mm op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR(Professionele) reviewers over de Nikon Z DX 18-140mm

De Nikon Z DX 18-140mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Amateurphotographer.co.uk (Angela Nicholson, full review): De Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR presteert volgens Angela goed, met scherpe beelden. Lensfouten als vervorming, chromatische aberratie en lichtafval zijn daarbij goed onder controle. Deze Nikon biedt daarnaast ook een uitstekend stabilisatiesysteem. “Ik raad wel aan om de kleinste diafragma’s naar het telefoto-uiteinde van de lens te vermijden.” De lens is lekker licht, maar hij heeft helaas geen weerbestendige afdichting.
  Van de drie Z-lenzen die er nu voor de DX-camera’s van Nikon zijn is dit de meest veelzijdige. De andere twee zijn de Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR en de Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Als je maar één lens wilt meenemen, is de 18-140mm de meest veelzijdige lens voor reizen en alledaagse fotografie. “Over het algemeen is de Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR de beste keuze als je niet precies weet wat je gaat tegenkomen.” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De Nikon Z DX 18-140mm is de spiegelloze ‘make-over’ van Nikons populaire AF-S DX 18-140mm VR. Hij overbrugt volgens Matthew de kloof tussen standaardzoom en superzoom. Hij heeft een mooi royaal zoombereik, in fullframe-termen 27-210mm. Hij is kleiner en veel lichter dan de DSLR-variant.
  Al is hij niet weerbestendig, toch is dit een handige compacte lens voor op reis en voor allround fotografie met een Nikon Z 50 of Z fc. Hij heeft volgens Matthew een goede beeldkwaliteit en fijne bediening. De beeldstabilisatie biedt 5 stops winst. Mooi is de aanpasbare bedieningsring. Goede prijs/kwaliteit-verhouding. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR is volgens Angela een goede keuze voor alledaagse of reisfotografie als je in het bezit bent van een Nikon Z met aps-c sensor. “Het 7.8x zoombereik maakt dit een veelzijdige optiek en de combinatie van de optische constructie, ingebouwde stabilisatie en Nikons correctieprofiel zorgt ervoor dat het zeer goede resultaten levert voor de prijs.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR is volgens Mark een kleine, lichtgewicht alles-in-één zoomlens die zeer geschikt is voor algemene alledaagse opnamen. Je kunt hem inzetten voor landschappen tot close-ups en telefotografie. Mooi is ook z’n beeldstabilisatie. Dit is echt een veelzijdige lens die je altijd op je camera kunt laten zitten.
  Optisch presteert hij volgens Marc verrassend goed gezien het zoombereik. Scherp in het centrum bij de meeste beschikbare brandpuntsafstanden, maar de beeldranden zijn wel wat minder. Gezien de bescheiden prijs en de veelzijdigheid is dat te vergeven.
  Nikon houdt chromatische aberraties en vervorming goed onder controle bij deze lens. De bokeh is best mooi, de zonnesterren bij f/16 zijn redelijk mooi. Zelfs overstraling is niet zo duidelijk, zelfs niet wanneer je rechtstreeks in de zon. De wat zware vignettering met wijd open diafragma is eigenlijk de enige echte klacht. En de bouwkwaliteit is niet al te hoog (plastic constructie).
  Al met al is deze Nikon “een verrassend goede alles-in-één zoom die zeker voldoet aan de eisen van één lens die de meeste situaties aankan, zonder al te veel compromissen.” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR laat volgens Jan Paul duidelijk de vooruitgang zien op optisch gebied. “Het objectief is lichter, kleiner en stelt dichterbij scherp. De programmeerbare instelring maakt hem ook nog eens heel flexibel. In combinatie met een lichte Z50 of Zfx body heb je in feite een compacte superzoom met een grote sensor.”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Dit is een hoogwaardige, redelijk geprijsde en voor veel fotogenres bruikbare zoomlens voor het Nikon Z-systeem. Volgens John presteert hij technisch uitstekend, heeft hij een praktische bediening en is hij ook nog weerbestendig.
  Vergelijk je hem met z’n soortgenoten, dan heeft hij veel meer telebereik, want de meeste andere lenzen bereiken slechts 135mm aan de telekant. Hij kan ook dichterbij scherpstellen dan veel andere lenzen. Daarmee is het ook een ideale lens voor kleine objecten en details.
  Omdat een bereik van 18-140mm zo universeel bruikbaar is, zit hij misschien wel het grootste deel van de tijd op de camera. Met deze lens maak je vele soorten foto’s. Van nachtopnamen in slecht verlichte bossen tot portretten tot gebeurtenissen in wind en regen. Hij is multi-inzetbaar. Eindoordeel: Editor’s Choice Award met 5 van de 5 sterren.
 • Photoreview.com.au (full review): De Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR is de derde DX-lens speciaal voor het Nikon Z-systeem. Alle drie presteren ze volgens de Australische reviewer behoorlijk, hoewel niet uitstekend. De 18-140mm lens overlapt de brandpuntsafstanden van beide andere lenzen. “Daarmee is het een goede keuze voor wie een enkele lens zoekt die je kunt gebruiken voor een breed scala aan fotografische onderwerpen.”
  Net als de andere DX-lenzen heeft de 18-140mm een competente optica en effectieve stabilisatie aan boord. Maar jammer genoeg zitten die niet in een duurdere behuizing met een metalen vatting en een robuustere constructie. “Daarmee zou deze lens van onschatbare waarde zijn voor reizigers, want hij past perfect bij de kleine afmetingen van de Z DX-body’s.” Eindoordeel: 88/100.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Praktische lens met groot bereik. Lens maakt superscherpe fotos. Mooie kleurweergave. Groot bereik, erg praktisch. Licht van gewicht en in combinatie met Nikon Z hele goede kwaliteit foto’s.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Nikon Z DX 18-140mm op Cameranu.nl >>

Nikon Z DX 18-140mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z DX 18-140mm op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRBelangrijkste kenmerken van de Nikon Z DX 18-140mm

 • Echte reiszoom: heerlijk zoombereik van 27-210mm (fullframe-equivalent)
 • Beeldkwaliteit: hoge resolutie over het hele zoombereik
 • Snel scherp: stille en rappe autofocus dankzij de stappenmotor
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van slechts 20cm
 • Tegen trillende handen: uitstekende 5-stops beeldstabilisatie
 • Mooie bokeh: afgerond 7-blads diafragma
 • Ideaal voor video: stille AF en minimale focus breathing
 • Handig: intuïtieve bediening met de programmeerbare controlring

Nikon Z DX 18-140mm op Cameranu.nl >>

Nikon Z DX 18-140mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z DX 18-140mm op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Fullframers maar ook systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle reiszoomlenzen op een rij

Heel veel reiszoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een reiszoom zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.4Nikon ZJaGroothoek72992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy