Nikon Z 85mm f/1.8 S | Ideale portretlens | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke portretlens voor je Nikon Z6 of Z7 fullframe systeemcamera? De Nikon Z 85mm f/1.8 S is een betaalbare primelens van uitstekende kwaliteit. Hij biedt grote scherpte gecombineerd met een boterzachte bokeh. "In alle opzichten een voortreffelijke lens." Predicaat Super bij Focus Magazine, Diamant Award bij Zoom.nl. EISA-award: Portretlens 2020-2021. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 85mm f/1.8 SSchitterende portretten met zachte bokeh

Het schieten van portretten is een apart fotografie-genre. Portretlenzen zijn volledig geoptimaliseerd voor het maken van de mooiste foto’s van je medemens. Met uitstekende scherpte, prachtige kleurweergave en een heerlijke bokeh. Zonder uitzondering zijn het lichtsterke objectieven. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 85mm f/1.8 S, bestemd voor de Nikon systeemcamera’s Z6 en Z7. Hij is op 5 september 2019 op de markt gekomen.

Nikon Z 85mm f/1.8 S

Brandpunt: 85mm | Lichtsterkte: f/1.8 | Lensvatting: Nikon Z | Gewicht: 470gr | Doorsnede x lengte: 75 x 99mm | Beeldstabilisatie: nee | Stof- en spatwaterdicht: ja | Minimale scherpstelafstand: 80cm | Filtermaat: 67mm | Release datum: 5 september 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 749 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.8 SDeze Nikon-lens in het kort

De Nikon Z 85mm f/1.8 S is de ideale portretlens voor wie een fullframe systeemcamera van Nikon heeft: de Z6 of Z7. Hij is lichtsterk, heeft een flatterende brandpuntsafstand van 85mm en een boterzachte, fraaie bokeh (achtergrondonscherpte). Dankzij het lichtsterke diafragma kun je niet alleen fraaie onscherpe delen in je foto’s creëren, maar je kunt ook bij weinig licht je prachtige portretten schieten.

Razendsnelle scherpstelling

Deze portretlens is lekker compact en licht, waardoor hij uitstekend in balans is op Nikons fullframe systeemcamera’s. Dankzij de stappenmotor is de scherpstelling geruisloos, razendsnel en zeer precies. Je kunt het oog van je geportretteerde ‘pakken en vasthouden’, zelfs als hij of zij zich in een menigte bevindt.

Zeer fraai bokeh

De bokeh van deze portretlens is zeer fraai, met een natuurlijk verloop naar de randen van het beeld. Je onderwerp is altijd ragscherp, terwijl de hoge lichten worden gereproduceerd als boterzachte punten. Mooi van deze lens is dat je al vanaf 80 centimeter kunt scherpstellen, waardoor prachtige close-ups mogelijk worden.

Prachtige opnames bij tegenlicht

Deze Nikon-lens gebruikt de anti-reflecterende Nano Crystal Coating, die beeldschaduwen en lichtvlekken tegengaat. Het beeld is heerlijk helder, en je onderwerp wordt schitterend vastgelegd, zelfs wanneer je fotografeert bij tegenlicht. Overigens kun je met deze lens ook uitstekend filmen, waarbij je ook dat mooie lichtsterke diafragma kunt gebruiken. Kortom: een toplens voor je Z-camera!

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Productfotografie

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Kamera-express.nl >>

EISA-award: Portretlens 2020-2021

De Nikon Z 85mm f/1.8 S heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De Nikon Z 85mm is volgens de jury ‘Portretlens 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 85mm f/1.8 S (Professionele) reviewers over de Nikon Z 85mm f/1.8 S

De Nikon Z 85mm f/1.8 S: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Mich Buschman, full review, novembernummer 2019): Deze portrettele van Nikon is lekker licht en slank. Door de ingenieuze constructie worden lensfouten als ‘uienringen’ in de bokeh en focusbreating goed gecorrigeerd. Dat laatste zullen videomakers kunnen waarderen.
  Extra pluspunt is de opvallend brede scherpstelring. Die kun je de functie van lichtmeetcorrectie toekennen, of je kunt hem instellen om traploos de diafragma’s te kunnen instellen, wat ook weer handig is voor videofanaten.
  Deze Nikon zet volgens Mich prima prestaties neer. De ergonomie is basaal en prettig uitgevoerd en prima in balans met de Z-body’s van Nikon. De optische prestaties zijn uitstekend. Mich werd verrast “door de fraaie weergave: scherp, met een mooi onscherpteverloop”. Ook de autofocus is dik in orde: snel en precies. En voor videomakers belangrijk: stil. Eindoordeel: Focus Predicaat Super met het hoge cijfer 9.3.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Dré de Man, aprilnummer 2020, full review): Nikon is er bij deze portretlens volgens Dré in geslaagd om twee onverenigbare zaken te combineren: scherpte en een mooie tekening. “Dat resulteert in een objectief dat enorm universeel is: zeer goed in te zetten bij portretten, maar even goed bij onderwerpen die zeer hoge scherpte bij hoge opening vergen.”
  Een bijna ideale lens dus, aldus Dré. En ook nog eens ideaal gepositioneerd tussen de beide F-objectieven voor DSLR’s van Nikon. Aan de ene kant heb je de 85mm f/1.8G, die veel waar voor z’n geld biedt. Maar toch is het Z-objectief een klasse beter. Ook de duurdere 85mm f/1.4G is minder goed dan het Z-objectief, “door een rest sferische aberratie en door kleurfoutjes”. Wel heeft het f/1.4-objectief een unieke bokeh.
  Moet je kiezen tussen de 85mm f/1.4G (met adapter op je Z-camera) en de Nikon Z 85mm f/1.8 S, dan is dat heel moeilijk, aldus Dré. “Behalve wanneer je naar het prijskaartje kijkt: dan is deze nieuwe Z duidelijk de winnaar.” Eindoordeel: de hoogste Platina Award.
 • Chip Fotomagazine (aprilnummer 2020, full review): Deze Nikon is geen lens met een bescheiden prijskaartje, als je kijkt naar de lichtsterkte van f/1.8. Het vergelijkbare DSLR-objectief kost ongeveer de helft. Is hij die hoge prijs waard?
  Het objectief is perfect afgewerkt, ziet er hoogwaardig uit. Met de brede focusring kun je het focuspunt handmatig zeer soepel en nauwkeurig instellen. De resolutie bij open diafragma is fantastisch. Bij f/5.6 bereikt hij op de Nikon Z7 (45 megapixel) bijna de fysieke limiet van de sensor. En dat is een uitstekende prestatie, aldus de reviewer.
  Ook in het lab van Chip scoort hij uitstekend, met weinig last van lensfouten als vignettering en kleurzwemen. De bokeh is fantastisch, met “boterzachte overgangen, romige achtergronden en mooie ronde lichten zonder kringen. Bijzonder indrukwekkend.”
  Op de autofocus vindt Chip wel iets af te dingen. Hij is extreem snel en nauwkeurig, maar is niet geruisloos, wat vooral bij video storend is. Maar al met al is dit een bijzonder hoogwaardig Nikkor-objectief. Hij krijgt geen score, omdat er te weinig vergelijkingsmateriaal is voor deze lens.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (full review, meinummer 2020): Volgens de reviewer is dit een prima objectief in z’n soort. “In combinatie met de ragfijne scherpte zorgt de mooie onscherpteweergave ervoor dat je geen enkele moeite hoeft te doen om met dit Nikkor-objectief de meest prachtige beelden te maken.”
  Deze Nikon Z 85mm f/1.8 S is volgens Zoom.nl dan ook een uitstekende toevoeging aan het lenzenassortiment voor de fullframe Z-camera’s. Door de optische kwaliteitene is het “een ware aanrader”. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.2.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 85mm f1.8 S zet zeer goede prestaties neer op bijna elk gebied, behalve in de uiterste FX-hoeken als de lens op oneindig staat. Vooral indrukwekkend is het ontbreken van kleuraberraties. De beelden zijn schoon, zonder kleurrijke artefacten.
  De lens is misschien lang, zeker met de lenshood erop, maar hij is behoorlijk licht en goed beschermd tegen de elementen. Hij heeft daarnaast een handige multi-fuctionele focusring waaraan je verschillende functies kunt toekennen.
  De autofocus is snel en betrouwbaar en de bokeh is prettig zacht. De beeldstabilisatie die de Z-camera’s in huis hebben is bijzonder handig voor fotograferen uit de hand. Deze mooie prestaties rechtvaardigen de prijs. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photographyblog.com (Amy Davies, full review): Ook dit is weer een indrukwekkende lens voor het Z-systeem, aldus Amy. Deze lens zal nóg populairder worden dan de 50mm standaardprime. Hij is voor veel genres geschikt: portretten, bruiloften, evenementen en huisdierenfotografie.
  Voor portretten heeft hij een flatterende brandpuntsafstand, een fantastische bokeh en een grote scherpte. Voor professionals die met een Z-camera schieten staat de lens daarom waarschijnlijk bovenaan het verlanglijstje. Het mooie is: hij past ook op de aps-c camera Nikon Z50, waar de brandpuntsafstand dan met 1.5 moet worden vermenigvuldigd.
  De lens biedt niet alleen optische kwaliteit, hij is ook uiterst makkelijk te bedienen en zit goed in elkaar. Ook de scherpstelling werkt uitstekend: snel, stil, nauwkeurig. Kortom: een lens met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Photobyrichard.com (fotograaf Richard Wong, full review): Met zijn 85mm f/1.8 S-lens heeft Nikon de lat voor de 85mm portretlens echt hoger gelegd, aldus Richard. De beeldkwaliteit is volgens hem “absoluut geweldig, zelfs in vergelijking met de al uitstekende 85 1.8G en 1.4G.”
  De scherpte over het hele beeldvlak is uitstekend. Dat geldt ook voor de flare, chromatische aberratie en andere lensfouten: die zijn of afwezig of worden prima gecorrigeerd. De bokeh is zeer aangenaam.
  De 85mm 1.8S is Nikons beste 85mm portretlens. En het is het zoveelste bewijs dat de nieuwe Z-mount Nikon in staat stelt om veel betere lenzen te creëren dan de F-mount.
  Ben je een Nikon Z-fotograaf en ben je op zoek naar een portretlens? Zet deze dan bovenaan je lijst! Voor Nikon DSLR-fotografen die zich aangetrokken voelen tot de systeemcamera’s van Nikon is deze lens een grote reden om over te stappen.
 • Camerastuffreview.com (Ivo Freriks, full review): De Nikon Z 85mm f/1.8 S is volgens Ivo een van de beste 85mm-lenzen die ze ooit getest hebben. OK, hij heeft wat hulp nodig van de lenscorrecties, maar dat is geen punt. De f/1.8 lichtsterkte is niet bepaald spectaculair, maar het is een mooi compromis tussen de grote, dure en zware f/1.4 lenzen en de zeer compacte maar minder lichtsterke f/2.8 lenzen.
  Volgens Ivo heeft Nikon hiermee een wijze keuze gemaakt. “De Nikon Z 85mm f/1.8 S kan zich met de beste meten en we hebben inmiddels al een aantal hele goede 85mm’s getest. Dus dat wil wat zeggen. Met deze Nikon Z 85mm f/1.8 S haal je het maximale uit je camera en blijft je set toch nog redelijk licht en compact.” Overall score: 95/100.
 • Digitaltrends.com (Daven Mathies, full review): De eerste echte portretlens voor de Nikon Z-serie is gelijk een winnaar. Hij heeft een helder diafragma, scherpe optiek en compact ontwerp. Een perfecte match voor de Z6 of Z7. Je kunt een beperkte scherptediepte creëren en is niet duur en niet zwaar.
  Uiteraard zijn er portretlenzen met een nog sneller diafragma, maar voor verreweg de meeste situaties is f/1.8 meer dan voldoende. Nikon heeft erg geworsteld met het fenomeen systeemcamera, maar heeft met de Z-serie en de daarbij horende lenzen grote stappen gezet. Ook deze lens is weer een grote stap vooruit, met een gebruiksvriendelijk ontwerp dat niet ten koste gaat van de optische prestaties. Andere fabrikanten kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Louise Carey, full review): De reviewer is er inmiddels aan gewend dat Nikons primes met een Z-vatting onovertroffen beeldkwaliteit bieden, en de Nikon Z 85mm f/1.8 S is geen uitzondering. De scherpte in het beeldcentrum is indrukwekkend, met minimale distorsie.
  Dit is de perfecte lens voor bruiloften, portretten en evenementen. Nog mooier zou het zijn als het diafragma nog sneller was, f/1.4. Maar het diafragma van f/1.8 levert een schitterende beperkte scherptediepte. De reviewer heeft een extra 2/3de stop licht geenszins gemist bij het fotograferen. Een portretlens met een hoge kwaliteit. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com ( John Riley, full review): Een dijk van een lens! De prestaties zijn uitzonderlijk goed, evenals de bediening. Tel daarbij op z’n lekker lage formaat en gewicht en je hebt een lens om van te houden. De prijs ligt vrij hoog, maar altijd nog een heel stuk lager dan een f/1.4 portretlens kost. Nikon lijkt er echt voor gekozen te hebben om de lens klein en licht te houden en tegelijk de kwaliteit op het hoogste niveau te krijgen. De Nikon Z 85m f/1.8 S is in alle opzichten een voortreffelijke lens. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Portretfotograaf Maarten Kuiper op Cameraland.nl (full review): “Een hele waardevolle aanwinst voor het Z-systeem van Nikon, aldus de reviewer. Als je de technische tests op internet mag geloven is dit objectief (nog) scherper dan bijvoorbeeld de (eveneens fantastische) Sigma 85mm f/1.4 Art. “Voor mij is dit een nagenoeg perfect portretobjectief. Relatief laag gewicht, solide constructie en snelle, accurate autofocus. Het objectief is daarbij baardscherp, het (micro)contrast is hoog en kleuren worden mooi weergegeven.”
  Is het objectief niet té scherp voor portretten, waardoor het lastig is om flatteuze portretten mee te schieten? “Ik maak foto’s liever iets minder scherp in nabewerking, dan dat ik ze sterk moet verscherpen.” Ook de bouw- en beeldkwaliteit zijn zeer hoog. Hij is lekker licht, en daardoor uiterst draagbaar.” Bekijk het hele review op Cameraland.nl >>
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Superscherp en een perfecte portretlens. Wederom een perfect product van Nikon. Superscherp, compact en licht en past perfect in het Z-systeem van Nikon. Scherpstelling is snel en trefzeker en werkt perfect met oogdetectie bij portretten. Dit is mogelijk het beste 85mm objectief van Nikon en samen met de 35mm en 50mm een perfecte en lichte combinatie op de Z7.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Deze lens is een lichte en handzame lichtsterke lens. Ik ben nu al fan! Ook de onscherpte ziet er prachtig uit met deze lens.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z 85mm f/1.8 S

 • Zeer lichtsterk diafragma van f/1.8
 • Ideale brandpuntsafstand voor portretten
 • Autofocussysteem met stappenmotor
 • Snelle, stille en nauwkeurig autofocus
 • Fullframe lens voor de Z-serie systeemcamera’s van Nikon
 • Nano Crystal en Super Integrated coatings verminderen lensflares en ghosting
 • Stof- en spatwaterdichte behuizing

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Nikon Z 85mm f/1.8 S

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon Z 85mm f/1.8 S door fotograaf Christopher Frost (7:50 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.8 S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Fullframers maar ook systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste portretlenzen op een rij

Heel veel portretlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een portretlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.4Nikon ZJaGroothoek72992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy