Nikon Z 85mm f/1.2 S: Reviews & Tests | Portretlens

De Nikon Z 85mm f/1.2 S is een zeer lichtsterke portrettelelens voor professionele fotografen. De bokeh van deze indrukwekkende lens is karaktervol en magisch. Dit is dé lens voor portret- en bruidsfotografen. “Spectaculaire beeldkwaliteit, waarbij sprankelende scherpte wordt gecombineerd met een weelderig vloeiende bokeh.” Super Award bij Focus. Platina Award bij Digifoto Pro. EISA-award 2023-2024. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 85mm f/1.2 SPortretlenzen: schitterende bokeh

Portretlenzen zijn volledig geoptimaliseerd voor het maken van de mooiste foto’s van je medemens. Met uitstekende scherpte, prachtige kleurweergave en een heerlijke bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 85mm f/1.2 S, die eind maart 2023 op de markt is gekomen.

Nikon Z 85mm f/1.2 S

Brandpuntsafstand: 85mm | Maximaal diafragma: f/1.2 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.160gr | Lengte x diameter: 141.5 x 102.5mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 85cm | Vergrotingsfactor: 0.11x | Filtermaat: 82mm | Release datum: eind maart 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 3.349 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 SDeze Nikon-lens in het kort

De Nikon Z 85mm f/1.2 S zou je met recht een langverwachte lens kunnen noemen. Misschien zat het grote publiek er niet op te wachten, maar wel de professionele portretfotografen. Want dat is wat je wilt als portretfotograaf: een hoogwaardig, ultra lichtsterk en kort teleobjectief voor je fullframe systeemcamera van Nikon.

Betrouwbaar werkpaard

Met deze lens schiet je indrukwekkende portretten onder alle weer- en lichtomstandigheden. Het is je betrouwbare werkpaard, de lens die altijd zorgt voor trefzekere beelden met hoge scherpte van rand tot rand. De beelden zijn vol details en met een natuurlijke kleurweergave. Beelden die opvallen en waarnaar je blijft kijken.

Nikon Z 85mm f/1.2 SMagische bokeh

Dankzij het maximale diafragma van f/1.2 en de 11 diafragmalamellen creëer je een karaktervolle, magische bokeh. De fraai onscherpe achtergrond laat je onderwerp naar voren springen, waardoor een dromerig, filmisch bijna 3D-effect ontstaat. Of je nu een bruiloft, mode of gewoon portretten fotografeert, het Nikon Z 85mm f/1.2 S objectief tilt je fotografie naar een hoger niveau.

Professionele scherpstelling

De scherpstelling is zoals je mag verwachten van een dergelijke professionele portretlens. Het Multi-Focus System maakt gebruik van dubbele STM-motoren die zowel bij foto als bij video zorgen voor een snelle, fluisterstille en nauwkeurige scherpstelling. Bovendien is de lineaire scherpstelling ingebouwd, wat leidt tot minimale focus breathing: perfect voor video.

Nikon Z 85mm f/1.2 SHoge beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit ligt op een zeer hoog niveau door een uitgekiend optisch ontwerp. Twee asferische elementen en een extra-lage dispersie (ED) element in het lensontwerp minimaliseren lensfouten en verhogen de beeldkwaliteit en de kleurweergave. De Nano Crystal coating zorgt voor kristalheldere opnamen, zelfs bij tegenlicht.

In alle weersomstandigheden

Met de programmeerbare bedieningsring kun je de lens op je eigen behoeftes instellen. Standaard is hij ingesteld voor handmatige scherpstelling, maar je past hem in een handomdraai aan om het diafragma of de belichtingscompensatie te regelen. Dankzij de uitstekende weerbestendigheid is dit objectief de ideale keuze voor liefhebbers van buitenfotografie.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Productfotografie

Nikon Z 85mm f/1.2 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2023-2024 voor de Nikon Z 85mm f/1.2 S

De Nikon Z 85mm f/1.2 S heeft een prestigieuze EISA-award 2023-2024 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is dit de ‘Beste portretlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2023 voor de Nikon Z 85mm f/1.2 S

De Nikon Z 85mm f/1.2 S heeft een begerenswaardige TIPA-award 2023 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste portretlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 85mm f/1.2 SProfessionele reviewers over de Nikon Z 85mm f/1.2 S

De Nikon Z 85mm f/1.2 S: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, meinummer 2023): De Nikon Z 85mm f/1.2 S is een primeur voor Nikon: het is de meest lichtsterke 85mm-lens die de firma ooit heeft uitgebracht, schrijft Erik. Het is een ideale portrettele en “een hoogwaardig alternatief voor de bestaande Z 85mm f/1.8 S”, met een hele stop meer lichtopbrengst. Niet alleen is dat een voordeel voor werken bij weinig licht, ook maakt het een kleinere scherptediepte mogelijk.
  Dankzij twee stappenmotoren werkt de autofocus stil, snel en nauwkeurig, merkte Erik in zijn tests. Dat laatste is essentieel vanwege de uiterst kleine scherptediepte bij f/1.2. Ook bij bewegende onderwerpen staat de AF z’n mannetje.
  Het complexe optische ontwerp zorgt voor hoogwaardige beeldkwaliteit zonder chromatische aberratie of lensflare. De scherpte in het beeldmidden is “zonder meer uitstekend”. Naar de randen is de scherpte bij open diafragma iets minder, al blijft hij zeer goed. De bokeh is mooi, met puntlichtbronnen die tonen als zachte en ronde cirkels.
  Kortom: deze 85mm f/1.2 is “een fenomenaal objectief”, nóg beter dan de 85mm f/1.8 die al een Super Award ontving van Focus. Erik: “Dit is dus een ‘Super-Plus’ objectief dat nog mooiere achtergronden tovert dan de kleine broer. Voor portret- en huwelijksfotografen een droom.” Eindoordeel: Super Award met het hoge cijfer 9.5.
 • Digifoto Pro (Dré de Man, full review, 2023 nr. 2): ‘Superieur bokeh-kanon’ kopt Dré boven z’n lezenswaardige review. Hij memoreert onder andere aan de rijke historie die Nikon heeft met 85mm-portretlenzen, die begon in 1950, waarna nog acht andere 85-mm-lenzen volgden. En dit is de lichtsterkste, want voor de F-vatting was f/1.2 niet mogelijk en met de enorme Z-vatting wel.
  Deze lens koop je deels om z’n bokeh, de kwaliteit van de onscherpe delen in de achter- of voorgrond van je foto’s. En het mooie is, volgens Dré, de bokeh van deze Nikon Z 85mm f/1.2 “is mooier dan dat van welk ander 85mm-objectief dan ook”. Al is het deels subjectief of bokeh mooi is “maar wanneer je ‘mooi’ vertaalt met de combinatie van rustige én grote vormen op de achtergrond, dan is dit objectief de ongekroonde koning.”
  Groot en zwaar is een dergelijk objectief wel, maar dat geldt voor de Canon-versie net zo goed. Dat went in de praktijk, schrijft Dré. “Wat niet went: het bokeh, het mooie contrast en de fraaie beeldoverdracht.” De lens is wel goed scherp, maar toch worden huidoneffenheden niet overmatig scherp weergegeven.
  In de labtests blijkt ook hoe goed dit objectief is. Saaie tests, schrijft Dré, want in het hele beeld vanaf de grootste opening zie je “uitstekende scherpte en heel mooi microcontrast”. Het objectief is technisch “vrijwel perfect”. Kortom: “Dit objectief is zijn geld dubbel en dwars waard – althans voor wie ook exceptionele foto’s wil maken.” Eindoordeel: Platina Award.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): Dit is Nikon tweede prime-lens voor het Z-systeem met een helder f/1.2 diafragma en ook deze snelle portretlens heeft volgens Thomas veel te bieden. Zo is hij een volle stop lichtsterker dan de Nikon Z 85mm f/1.8 S, heeft hij een uitstekende bokeh, een snelle autofocus. Ook is de optiek zeer goed, met verbazingwekkend weinig lichtafval en zeer weinig kleurafwijkingen. Daarnaast is deze primelens goed gehard tegen de elementen en heeft hij mooie bedieningselementen: een extra L-Fn-functieknop en een speciale scherpstelring naast de gebruikelijke multifunctionele ring.
  De minpunten zijn vrij logisch: het is een grote, zware en dure lens. Ook heeft de lens wat meer overstraling, nevenbeelden en vooral verhullende schittering dan Thomas zou willen. “En ik was behoorlijk verrast om te zien dat de DX-hoek scherpere resultaten opleverde dan het centrum: ik had het liever andersom gezien.” Kleinere minnen: de autofocus is duidelijk hoorbaar, en de focus breathing is aanwezig.
  Thomas noemt de Nikon Z 85mm f/1.8 S “een geweldig alternatief” voor deze lens: zijn optische prestaties behoren tot de beste, z’n formaat en gewicht passen veel beter bij de compacte Z-body's. Hij mist wel wat bedieningselementen, maar hij is volledig weerbestendig en is heel veel voordeliger. En de bokeh is aangenaam en vrijwel niet te onderscheiden van de Z 85mm f/1.2 S bij identieke openingen.
  Maar toch: de Nikon Z 85mm f/1.2 S is “een uitstekende lens met de meest vloeiende bokeh van alle lenzen tot een brandpuntsafstand van 135mm die ik tot nu toe heb getest”. En ondanks wat minpunten is deze lichtsterke portrettele het oordeel ‘sterk aanbevolen’. “Alleen al de superieure Bokeh zou dit oordeel rechtvaardigen.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Amateurphotographer.com (Amy Davies, full review): De Nikon Z 85mm f/1.2 S is volgens Amy “een uitzonderlijk optiek” voor wie portretten schiet of andere onderwerpen die om een 85mm-lens vragen. Maar het hoge prijskaartje eist dat eigenlijk ook wel.
  “Met deze portrettele maak je verbluffende beelden met fantastische scherpte en een prachtige bokeh,” schrijft Amy. De autofocus is snel, stil en nauwkeurig “waardoor je ook bij het fotograferen met f/1.2 het vertrouwen krijgt om goed bruikbare resultaten te krijgen.”
  Dat hoge prijskaartje is voor Amy wel een sta in de weg. “Voor het overgrote deel van de fotografen – zeker amateurs en liefhebbers – zal het simpelweg te hoog zijn. Dat geldt vooral als je een 85 mm f/1.8-lens kunt krijgen voor minder dan £800, waarmee je ook uitstekende resultaten kunt krijgen.” Ander bekend minpunt bij dit soort uitzonderlijke lenzen: hij is groot en zwaar.
  Maar afgezien van prijs en gewicht is de Z 85mm f/1.2 S “het beste van het beste”. Of je hem nodig hebt, kan alleen jij zelf bepalen. Zo ja: “Begin nu met sparen.” Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Volgens Matthew is er niets mis met de budgetvriendelijke Nikon Z 85mm f/1.8 S. Het enige punt is: hij mist een ultrahelder diafragma dat geliefd is bij portret-, huwelijks- en modefotografen. Zo’n snel diafragma zorgt voor een heel kleine scherptediepte in je beelden.
  Nikon doet nog iets meer dan verwacht werd: met de Z 85mm f/1.2 komt de firma met een portret-prime voor zijn Z-camera's die de superieure snelheid van de DSLR-versie AF-S 85mm f/1.4G nog overtreft.
  Dit is de eerste 85mm f/1.2-lens die Nikon ooit heeft gemaakt, schrijft Matthew. “En hoewel hij behoorlijk dik is, is hij prachtig te hanteren en levert hij gewoonweg een spectaculaire beeldkwaliteit, waarbij sprankelende scherpte wordt gecombineerd met een weelderig vloeiende bokeh.” Voor Nikon-portretperfectionisten is het wachten eindelijk voorbij, aldus Matthew. “Dit objectief is voorbestemd om een moderne klassieker te worden.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (Hillary Grigonis, full review): De Nikon Z 85mm f/1.2 S creëert volgens Hillary een prachtige mix tussen technische scherpte en romige bokeh. “Hoewel prijzig en fors, levert de lens een ideale mix tussen technische grootsheid en karakter. Het grote diafragma creëert zachte achtergronden en opent meer mogelijkheden bij beperkte verlichting.” Deze S-lens is weerbestendig en voorzien van een aanpasbare bedieningsring.
  Toch had Hillary voor het hoge prijskaartje op meer gehoopt. “De kleuren op de jpeg's zijn onderverzadigd, waardoor ik de kleuren van andere S-lenzen zoals de 70-200mm f/2.8 mis.” Ook heeft hij weliswaar twee autofocusmotoren, maar hij heeft de snelste en meest geavanceerde body zoals de Z9 nodig om een acceptabel slagingspercentage te behalen. “Hoewel ik van veel van de beelden uit deze lens hield, zouden een snellere focus of meer gouden kleuren de hoge prijs aangenamer hebben gemaakt.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Gurvirjohal.com (bruids- en portretfotograaf Gurvir Johal, review): “Al met al is de Nikon Z85mm 1.2-lens een must-have voor elke trouw- en portretfotograaf. De combinatie van uitzonderlijke beeldkwaliteit, verbluffende bokeh, prestaties bij weinig licht en soepele autofocus maken het de perfecte keuze voor het maken van prachtige, tijdloze foto's die uw klanten zullen koesteren.”
 • Focus-review.com (Erik Derycke, full review): De Nikon Z 85mm f/1.2 S is volgens Erik een fenomenaal objectief. “Het is optisch nog beter dan de Z 85mm f/1.8 S, en die kreeg van ons in 2019 al het predicaat ‘Super’. Dit is dus een ‘Super-Plus’ objectief dat nog mooiere achtergronden tovert dan de kleine broer. Voor portret- en huwelijksfotografen een droom.” De hoge prijs is verantwoord, gezien de kwaliteit. “Maar die zorgt er wel voor dat het voor veel fotografen een droom zal blijven.” Eindoordeel: het hoge cijfer 9.5.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Geweldige lens. Superscherp wijd open. Geweldig, zelfs voor actiesituaties.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Adorama.com (Seth Miranda, first impressions): Seth heeft lang uitgekeken naar de Nikon Z 85mm f/1.2 S. Het is volgens hem “een goed ontworpen, hoogwaardig, optisch voortreffelijk stuk glas”. Een welkome aanvulling op de Nikon Z-serie.
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Te midden van een wervelende sneeuwstorm namen Chris en Jordan de Nikon Z 85mm f/1.2 mee om te zien wie het betere portret van hun medepresentator kon maken: Chris of Jordan. Leuk en leerzaam om te bekijken, al is het maar vanwege de dikke pakken sneeuw.
  Benieuwd naar deze vermakelijke ‘portrait battle’? Je vindt de video-review onderaan deze pagina.

Nikon Z 85mm f/1.2 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 85mm f/1.2 SBelangrijkste kenmerken van de Nikon Z 85mm f/1.2 S

 • Uitstekende beeldkwaliteit: beelden vol details en scherpte van rand tot rand
 • Uiterst lichtsterk: dromerig, filmisch effect
 • Indrukwekkende bokeh: 11 afgeronde diafragmabladen
 • Prachtige kleurweergave: heldere, natuurlijk kleuren
 • Snel en precies scherp: Multi-Focus System met dubbele STM-motoren
 • Nano Crystal coating: heldere beelden bij tegenlicht
 • Uitstekende weerbestendigheid: zeer geschikt voor buitenfotografie
 • Programmeerbare bedieningsring

Nikon Z 85mm f/1.2 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op Kamera-express.nl >>

 

DPReview TV over de Nikon Z 85mm f/1.2 S

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon Z 85mm f/1.2 S door Chris en Jordan van DPReview TV (6:41 minuten). De heren gaan met elkaar de strijd aan wie de beste portretfoto’s kan maken met deze lens. Heerlijk om te bekijken, al is het maar vanwege de prachtige sneeuw!

Nikon Z 85mm f/1.2 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 85mm f/1.2 S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste portretlenzen op een rij

Heel veel portretlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een portretlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy