Nikon Z 800mm f/6.3 VR S | Reviews & Tests

De Nikon Z 800mm f/6.3 VR S is een professionele supertelelens voor je fullframe Nikon systeemcamera. Deze lichtsterke supertele is ideaal voor sport-, natuur- en wildlife-fotografie. Hij is daarbij licht en compact en ook nog eens (relatief) voordelig. “Deze lens geeft je telefoto superkrachten in een relatief lichtgewicht pakket.” Super Award bij Focus Magazine. EISA-award 2022-2023. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 800mm f/6.3 VR SSupertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 800mm f/6.3 VR S, die in april 2022 op de markt is gekomen.

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S

Brandpuntsafstand: 800mm | Maximaal diafragma: f/6.3 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 2385gr | Lengte x diameter: 385 x 140mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 500cm | Vergrotingsfactor: 0.16x | Filtermaat: 46mm (drop-in filterhouder aan de achterzijde) | Release datum: april 2022 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 7.299 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR SDeze Nikon-lens in het kort

Voor sport- en natuurfotografen is de nieuwe Nikon Z 800mm f/6.3 VR S een lens om van te dromen. Hij heeft een ideale brandpuntsafstand voor geweldige shots van wildlife en sporters. En is daarbij veel draagbaarder dan vergelijkbare DSLR-lenzen. En ook nog eens een stuk betaalbaarder

48% lichter dan DSLR-supertele

OK, lichtsterke supertele’s blijven forse en zware lenzen. Deze Nikon Z weegt 2385 gram. Maar vergelijk je hem met z’n tegenhanger voor de DSLR’s van Nikon, dan is hij 48% lichter en ook nog eens 16% korter. Nikon heeft dit voor elkaar gekregen door een Phase Fresnel (PF) element te gebruiken. Mooie winst, want nu wordt het een lens waarmee je ook nog goed uit de hand kunt fotograferen en filmen zonder je dagelijks in de sportschool in het zweet te werken.

Hoogstaand optisch ontwerp

Het optisch ontwerp is van hoog professioneel niveau. Deze Nikon is opgebouwd uit 22 elementen in 14 groepen. Behalve het genoemde PF-element zitten daar liefst drie extra-low dispersion (ED) elementen en één Short-wavelength Refractive (SR) element in. De lens heeft een afgerond diafragma met negen lamellen, waardoor hij een schitterende bokeh heeft.

Fraaie close-ups

Mooi aan deze supertele van Nikon is dat je niet alleen wat ver is zeer dichtbij haalt, maar dat je ook uitstekend (relatieve) close-ups kunt maken. Je schiet al beelden vanaf 500 centimeter. Mooi voor vlinders, libellen en andere vliegende insecten bijvoorbeeld.

Nikon Z 800mm f/6.3 VR SRazendsnelle autofocus

Z’n razendsnelle autofocus – aangedreven door een stappenmotor – maakt hem ook zeer geschikt voor sport- en actiefotografie. De uitstekende optische beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je ook uit de hand kunt schieten als het licht minder wordt. In combinatie met de Nikon Z9 heb je liefst 5.5 stops winst tegen trillingen. Met andere Z-camera’s is dit 5 stops.

Veel bedieningselementen

Goed uitgerust is deze supertele ook al. Zo heeft hij een focuslimietschakelaar aan boord, evenals een hele reeks aanpasbare knoppen rond de lenscilinder. Filters klik je erop via een 46mm drop-in-filter aan de achterkant.

Nikon Z 800mm f/6.3 VR SRobuust gebouwd

De lens heeft uiteraard een hoogwaardige bouwkwaliteit. Zo is hij gemaakt van een magnesiumlegering en voorzien van rubberen pakkingen om vuil en vocht weg te houden van de binnenkant. Een fluorcoating op het voorste element houdt de frontlens langer schoon. Kortom: een lens om van te dromen.

Voordelige lens (relatief dan)

Of gewoon te kopen, mits je budget ruim genoeg is natuurlijk. Deze supertele van Nikon lijkt misschien een zeer dure lens. Maar zet hem eens naast de twee kilo zwaardere Nikon AF-S 800mm f/5.6E VR ED FL. Die kost, hou je vast, ruim 21.000 euro. En vergelijk hem eens met de Canon RF 800mm f/5.6L IS USM die concurrent Canon onlangs aankondigde voor z'n EOS R-camera's. Die kost ruim 20.000 euro en is zo’n 750 gram zwaarder. Nikon troeft Canon met deze lens flink af.

Nikon Z 800mm f/6.3 VR SDeze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Natuurfotografie
 • Wildlife-fotografie
 • Actiefotografie

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2022-2023 voor de Nikon Z 800mm

De Nikon Z 800mm f/6.3 VR S heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is deze Nikon de ‘Beste telelens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S(Professionele) reviewers over de Nikon Z 800mm f/6.3 VR S

De Nikon Z 800mm f/6.3 VR S: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, juli/augustusnummer 2022): De Nikon Z 800mm f/6.3 VR S is weliswaar net iets minder lichtsterk dan z’n DSLR-broer, de Nikon AF-S 800mm f/5.6 VR, maar daar krijg je veel voor terug: hij kost een derde en weegt de helft. Erik test of het goed zit met de kwaliteit.
  Voor sport- en natuurfotografen is een lang teleobjectief onmisbaar. Tegelijk zijn de professionele, lichtsterke varianten groot, zwaar en extreem duur. Dat maakt volgens Erik deze Nikon Z 800mm zo bijzonder, omdat hij veel lichter en veel voordeliger is. Dat heeft voordelen voor je portemonnee, maar ook nog andere voordelen: je neemt hem veel makkelijker mee. En ook belangrijk: je kunt ermee uit de hand schieten. Dat komt ook doordat de lens beter in balans is dan de DSLR-variant.
  Met het interne scherpstelmechanisme stel je volgens Erik redelijk snel scherp. Bij weinig licht merk je dat hij trager scherpstelt, maar dat geldt ook voor de DSLR-variant. Jammer vindt Erik dat je niet dichterbij kunt scherpstellen dan 5 meter. Daardoor is ook de vergrotingsfactor niet heel hoog: 0.16x.
  Van de beeldkwaliteit had Erik hoge verwachtingen. En in de praktijk blijken de prestaties ook zeer goed, ook bij open diafragma. Chromatische aberratie is afwezig, er is wel wat vignettering, maar die is de corrigeren. Met f/6.3 aan diafragma kun je bij 800mm een zeer kleine scherptediepte krijgen. Daarbij kan de bokeh soms wat onrustig ogen als je hoofdonderwerp en de achtergrond dicht bij elkaar zijn.
  Al met al is deze supertele relatief licht, klein en goedkoop, al is het prijskaartje nog steeds indrukwekkend. De beeldkwaliteit is goed. Eindoordeel: Super Award met het cijfer 9.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 800 mm f/6.3 VR S is een supertelelens die relatief compact is en volgens Thomas een ongeëvenaard laag gewicht heeft van slechts 2.4 kg. Dat is de helft van dat van zijn DSLR-broer, de AF-S 800 mm f/5.6E FL ED VR.
  Dat lage gewicht doet niet af aan zijn prestaties. In de tests van Thomas blijkt deze Nikon supertele juist zeer goede prestaties neer te zetten. “De resolutie over het volledige beeld is erg goed, zelfs bij wijd open diafragma. En dat geldt van oneindig tot de minimale objectafstand. Lensfouten als kleuraberraties, coma en veldkromming zijn praktisch afwezig. En de optische beeldstabilisatie, die samenwerkt met de IBIS van fullframe Z-camera’s, is zeer effectief met een winst van 5 stops.”
  Deze Nikon Z is uitgerust met “alle toeters en bellen die je van een professionele Z-Nikkor mag verwachten, behalve het OLED-scherm”.
  Wat kleine minpunten zijn er wel. Zo is focus breathing zeer zichtbaar, wat videografen parten kan irriteren. En de minimale scherpstelafstand is fors, met 500cm, waardoor de maximale vergroting blijft steken op 1:5.8. Dat kan jammer zijn als je dichtbij een vogeltje kunt komen. Ook is de nauwkeurigheid van de focus iets lager dan Thomas gewend is. Maar al met al is dit een uitstekende lens. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Nikon Z 800mm f/6.3 VR SDigitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): “Deze lens geeft je telefoto superkrachten in een relatief lichtgewicht pakket”, aldus Matthew. Het compacte formaat van deze supertele hebben we te danken aan een bescheiden diafragma van f/6.3 en een optisch Phase Fresnel-element. Die technologie wordt vaak gebruikt om de straal in een vuurtoren te focussen, weet Matthew.
  De zeer effectieve optische vibratiereductie in de lens (VR) werkt samen met de IBIS in de fullframe Z-camera’s. En de lens biedt je een handige reeks extra’s. Al met al zorgt dit volgens Matthew voor resultaten van topkwaliteit, met uitstekende consistentie, zelfs bij opnamen uit de hand. “Wanneer je het definitieve moment in actie-, sport- en natuurfotografie wilt vastleggen, is dit een lens waarop je kunt rekenen, en voor minder dan de helft van de prijs van de Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): Ryan vindt dit een geweldige lens. En hij begrijpt niet goed dat hij niet het dubbele kost. “Ik denk dat het bedrijf ermee weg had kunnen komen. Voor fotografen die niet genoeg brandpuntsafstand kunnen krijgen, komen de hoogwaardige 800mm-lenzen altijd met het besef dat ze enorm, zwaar en duur zullen zijn. Deze lens is geen van die dingen, relatief gezien. En naar mijn ervaring worden er ook geen grote offers gebracht.”
  Groot nadeel: de wachtlijsten en geschatte verzendtijden voor deze lens bereiken volgens Ryan een half jaar. “Dat is het enige nadeel van deze lens: hij is alleen snel verkrijgbaar als je veel geluk hebt.”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Of je nu sport over lange afstand, vogels of dieren fotografeert, het extra bereik van een 800mm-lens kan volgens John het verschil maken. “Het is nog steeds belangrijk om op de juiste plek te zijn, want op zichzelf kan geen lens lang genoeg zijn, maar het is geweldig om het beeld van een redelijke afstand te kunnen vullen met kleine vogels.”
  Deze lens kost natuurlijk wel wat – zacht gezegd –, maar wie zich toelegt op supertelefotografie vindt in deze Nikon volgens John “een geweldige lens voor een zeer redelijke prijs, in vergelijking met de enorm veel duurdere lenzen met grotere diafragma’s”. De Synchro VR is ook nog ongelooflijk efficiënt “en dit maakt fotograferen uit de hand ook een haalbare optie”.
  Al met al weer een prima toevoeging aan de Z-serie van Nikon. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Nicolas-stettler.ch (natuurfotograaf Nicolas Stettler, full review): Al met al maakt de lens een zeer goede indruk op de Zwitserse natuurfotograaf Nicolas. “Door de lange brandpuntsafstand, het lage gewicht en de relatief lage prijs is de lens met name voor vogelfotografen erg interessant. Ook op langere dagtochten in de bergen kan de lens gemakkelijk worden meegenomen en dankzij de lange brandpuntsafstand kun je zelfs zeer schuwe vogels goed op de foto zetten.”
  Voor Nicolas persoonlijk is het toch niet de eerste keuze als telelens. Hij vindt 800mm voor sommige situaties enorm voordelig, maar in veel gevallen is het ook veel te veel. Ook werkt hij zelf heel vaak met dieren waarvoor de minimale scherpstelafstand van vijf meter niet voldoende zou zijn. “Hier is bijvoorbeeld de 400mm f/2.8 met een minimale scherpstelafstand van 2,5 m veel beter geschikt voor.”
  Groot voordeel van de 800mm ten opzichte van de 400mm is echter de prijs: de 800mm kost ongeveer de helft van wat je voor de 400mm neerlegt. En daar krijg je wel een ‘baanbrekende’ lens voor. “De 800mm combineert een zeer goede kwaliteit met een relatief goede prijs met een laag gewicht als zeer welkome bonus.” Een echte aanrader voor fotografen die met zeer schuwe dieren werken.
 • Photographylife.com (Spencer Cox, full review): Er zijn volgens Spencer weinig lenzen op de markt die concurreren met de Nikon Z 800mm f/6.3 VR S. “De combinatie van brandpuntsafstand, gewicht en prijs op deze lens is totaal ongeëvenaard. En ook al is de scherpte voor verbetering vatbaar, slecht is het allerminst. Als alles goed gaat - van atmosferische vervorming tot het bevriezen van de bewegingsonscherpte van je onderwerp - kun je met deze lens echt scherpe foto's maken.”
  Favoriet aan deze supertele: hij is zeer licht en draagbaar. “Hoewel ik de lens meestal op een statief gebruikte, kon ik alles veel sneller opzetten, neerhalen en naar verschillende locaties rennen dan met andere exotische supertelefoto's.”
  Kanttekeningen zijn er ook. Zo is de bokeh ‘nerveus’ als er onscherpe spiegelende hooglichten op de achtergrond zijn. “Als je de neiging hebt om zoiets als surfen te fotograferen, kom je het misschien veel tegen. In de meeste gevallen heb je er totaal geen last van.”
  Wel is het een zeer gespecialiseerde lens. Met 800mm heb je een zeer krappe brandpuntsafstand. “Je bent misschien beter af met een bereik van 400-500mm voor veel dieren in het wild.” Probleem met zeer lange brandpunten is de beeldkwaliteit doordat er veel sfeer is tussen jou en je onderwerp. Daarom is de Nikon Z 400mm f/4.5 VR S voor veel fotografen een meer praktische keuze.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Nikon Z 800mm f/6.3 VR S is volgens Jan Paul een zeer aantrekkelijke supertele. “Door het lichtere gewicht kan je er veel makkelijker mee uit de hand werken. Je wordt daarbij natuurlijk geholpen door de beeldstabilisatie. De compacte afmetingen zorgen ervoor dit objectief fijner is om mee te nemen en om er mee te werken. Natuurlijk, je betaalt er nog steeds een flink bedrag voor, maar de prijs is wel veel, heel veel aantrekkelijker dan van de AF-S versie.”
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Na zo'n zeven weken intensief gebruik in het uiterste noorden van Noorwegen, Zweden en Finland is dit een lens met geweldige mogelijkheden. Uitstekende scherpte, snel en met een uitstekende vibratiereductie. Hierdoor kon ik haarscherpe foto's uit de hand maken met de 1,4x converter, dus 1120mm (zonder zichtbaar kwaliteitsverlies), op 1/250 f9 en ISO3200 (camera Nikon Z).
  Dit is ook mogelijk omdat de lens (met de Z9) uitstekend in de hand ligt en het gevoel geeft dat het een veel kortere lens is. Hierdoor is ook langdurig uit de hand fotograferen prima mogelijk. In de hele periode heb ik geen statief hoeven te gebruiken. Kortom: de beste lens die ik ooit heb gehad, waardoor het mogelijk werd onderwerpen te fotograferen, die voorheen buiten mijn bereik lagen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “De eerste indruk : zeer degelijk en ... licht. Daar kan je hand-held mee fotograferen (geen uren, maar toch). De eerste testen in de tuin zien er veelbelovend uit!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Bobby Tonelli (full YouTube-review): Bobby is fotograaf en een populaire reviewer op YouTube. Deze Nikon is prachtig én indrukwekkend, zegt hij in z’n review op YouTube. Bobby test hoe deze supertele van Nikon presteert onder verschillende omstandigheden. En hij vertelt je of deze lens een plek verdient in je cameratas voor natuur- en sportfotografie.
  Benieuwd naar dit review? Je vindt hem onderaan deze pagina!
 • DPReview TV (first impressions, YouTube-review): Chris en Jordan van DPReview TV gingen alvast met deze professionele supertele voor Nikon Z-camera’s op pad. In hun bezienswaardige video-review (first impressions) maken ze de eerste shots, verbazen ze zich over hoe licht en compact deze lens is (Chris jongleert zelfs met de lens...).
  Ook laat Chris zijn indrukwekkende vaardigheden (vindt hij zelf) zien om vogels te identificeren met behulp van deze lens ;) En hij is – ook al is dit nog maar een preview van een preproduction model – zeer, zeer enthousiast over deze Nikon Z, zeker gezien het relatief vriendelijke prijskaartje.
  Benieuwd naar dit review? Je vindt hem onderaan deze pagina!

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 800mm f/6.3 VR SBelangrijkste kenmerken van de Nikon Z 800mm f/6.3 VR S

 • Professionele sportlens: groot bereik, lichtsterk en razendsnelle AF
 • Nóg meer telebereik: accepteert 1.4x en 2x teleconverters
 • Stabiele beelden: ingebouwde beeldstabilisatie tot 5.5 stops
 • Nieuwe autofocus: snelle, zeer nauwkeurige en stille AF
 • Lichtgewicht: 48% lichter en 16% korter dan DSLR-variant
 • Bedieningsgemak: veel custom-knoppen en een focus-limiter
 • Excellent optisch ontwerp: ED-, PF-. en SR-lenselementen
 • Uiterst robuust: behuizing van magnesiumlegering en weerbestendige afdichting

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-review Bobby Tonelli van de Nikon Z 800mm f/6.3 VR S

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon Z 800mm f/6.3 VR S door fotograaf en reviewer Bobby Tonelli (9:31 minuten). Deze Nikon is prachtig én indrukwekkend, zegt hij in onderstaand review. Bobby vertelt je of deze lens een plek verdient in je cameratas voor natuur- en sportfotografie.

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-preview DPReview TV van de Nikon Z 800mm f/6.3 VR S

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon Z 800mm f/6.3 VR S door Chris en Jordan van DPReview TV (7:36 minuten). Ze gaan op pad met deze professionele supertele voor Nikon Z-camera’s. Schieten de eerste beelden. En verbazen zich over z’n draagbaarheid. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben, en dat is niet best voor je bankrekening...

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Fullframers maar ook systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.4Nikon ZJaGroothoek72992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy