Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke telezoomlens voor je Nikon Z fullframe systeemcamera? De Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR is een professionele telezoom met uitmuntende beeldkwaliteit en natuurlijke bokeh. "Haarscherpe beelden, prachtige achtergrondvervaging en uitstekend contrast." Platina Award bij Digifoto. Diamant Award bij Zoom.nl. EISA-award 2021-2022. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VRLichtsterke telezooms: geliefd bij de profs

Geliefd bij professionele fotografen. Dat zijn de lichtsterke telezoom objectieven. Vaak hebben ze een maximaal diafragma van f/2.8. Naast de standaardzooms (24-70mm en 24-105mm) zijn dit de meest gebruikte objectieven. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR, bestemd voor de Nikon Z fullframe systeemcamera’s. Hij is eind januari 2020 op de markt gekomen.

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR

Zoombereik: 70-200mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Lensvatting: Nikon Z | Gewicht: 1.440gr | Lengte x doorsnee: 220mm x 89mm | Beeldstabilisatie: ja | Stof- en spatwaterdicht: ja | Minimale scherpstelafstand: 50cm | Vergrotingsfactor: 0.20x | Filtermaat: 77mm | Release datum: eind januari 2020 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 2.649 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Nikon-lens in het kort

De Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR is een geweldige fullframe telezoom voor de professional (of ambitieuze hobbyist). Hij is speciaal ontworpen voor de Z-systeemcamera’s van Nikon. Deze lens is zeer geschikt voor sport, evenementen of reportages. De scherpstelling verloopt vloeiend, snel en geluidloos.

Fenomenale beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van deze Z-lens is fenomenaal goed. Je shots zijn uitzonderlijk helder en contrastrijk, dankzij de topkwaliteit glas en de professionele coatings. De scherpte is uitmuntend van hoek tot hoek, zelfs als je opnames maakt bij een maximaal diafragma of op korte afstand. Dankzij de korte minimale scherpstelafstand schiet je ook prachtige close-ups met deze toplens.

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VRNatuurlijke bokeh

Wat vooral opvalt aan deze lens is het bijzonder fraaie, natuurlijk ogende, bokeh, dat je bereikt dankzij 9 afgeronde lamellen in combinatie met de lichtsterkte. De lichtsterkte zorgt verder voor uitstekende prestaties bij weinig licht.

Bestand tegen extreme omstandigheden

Deze Nikon Z-lens is robuust en uitstekend bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. De fluorine-coating stoot water, stof en vuil af zonder dat dit ten koste gaat van je beeldkwaliteit.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op CameraNU.nl >>

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op Cameraland.nl >>

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2021-2022 voor de Nikon Z 70-200mm

De Nikon Z 70-200mm f/2.8 VR S heeft een prestigieuze EISA-award 2021-2022 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is het de ‘Beste professionele telezoomlens 2021-2022’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VRProfessionele reviewers over de Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR

De Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, januari/februarinummer 2021): Dit is volgens Jasper een belangrijke lens. Niet eens vanwege het feit dat hij uitstekend presteert, maar vooral omdat Nikon met deze professionele telezoom het Z-systeem opeens een stuk volwassener heeft gemaakt.
  De komst van deze lichtsterke telezoom is dus groot nieuws voor fotografen die vol willen inzetten op het nieuwe Z-systeem. Hij vormt een droompaar met de Z 24-70mm f/2.8 die al een tijdje in de schappen ligt.
  Deze Z-lens verschilt flink van z’n DSLR-zuster. Bijvoorbeeld door het oled-schermpje bovenop waarin je snel belangrijke instellingen kunt aflezen. Handig en het werkt in de praktijk prettig, aldus Jasper. De bouwkwaliteit is natuurlijk uitstekend. En ook de optische kwaliteiten zijn van hoog niveau.
  Deze telezoom is bijvoorbeeld ontzettend goed in het isoleren van elementen in je beeld. En: “Scherpte en scherpteverloop, contrast en helderheid van de beelden liggen allemaal op een hoog niveau.” De onscherpte is bovendien prachtig en de bokeh is “erg prettig van karakter”. De autofocus is snel, stil en trefzeker.
  Kortom: dit is de lens waar veel fotografen op hebben gewacht. En voor sommigen zal dit een reden zijn om op het Z-systeem over te stappen. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.5.
 • Fototijdschrift Digifoto (Dré de Man, full review, novembernummer 2020): De Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR is volgens Dré duidelijk beter dan de versie voor F-vatting (DSLR-versie). Dit komt vooral door het gebruik van asferische lenselementen. Vooral het microcontrast in de hoeken is beter. En dat is een indrukwekkende prestatie.
  Betekent dit dat Z-fotografen die nu de Nikon AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR via een adapter op hun Z-camera gebruiken, deze moeten inruilen voor de nieuwe Nikon Z-lens? Nee, zover gaat Dré nu ook weer niet. “Maar voor wie een nieuw objectief koopt, is deze versie wel duidelijk aan te bevelen.”
  Dré noemt het verder heel indrukwekkend om te zien hoe Nikon bij de Z-objectieven er steeds opnieuw in slaagt om unieke optische prestaties te leveren. Daarom krijgt deze Nikon ook de allerhoogste onderscheiding. Eindoordeel: Digifoto Platina Award.
 • Fototijdschrift Focus Magazine (Mich Buschman, full review, februarinummer 2021): Mooie review in combinatie met een review van de eveneens nieuwe Nikon Z7 II, die een Focus Predicaat Super ontvangt met het hoge cijfer 9.4. Mich vergelijkt de Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR hierbij met z’n DSLR-broer, de Nikon AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR.
  Die Nikon AF-S is al een professionele toplens, aldus Mich. Kan het nog beter? Ja, het kan nog beter. Zo heeft de Nikon Z een betere vibratiereductie in huis, die een winst geeft van 5.5 stops, tegenover 4 stops voor de Nikon AF-S. Qua bedieningselementen is de winnaar minder duidelijk aan te wijzen: beide hebben handige knoppen/schuifjes/venstertjes aan boord. Daarbij komt het aan op persoonlijke voorkeuren.
  De Nikon AF-S met FTZ-adapter is minder comfortabel te bedienen op de Z6 II en Z7 II, omdat deze camera’s kleiner zijn. De beeldkwaliteit is natuurlijk wel uitstekend, met een minimum aan lensfouten. Dat komt door het hoogwaardige glas. Verschil met het glas van de Z-lens is niet merkbaar. Wel is de antireflexicoating “echt van topklasse”.”
  Voordeel van de Z-lens is verder dat hij een kortere minimale scherpstelafstand heeft. De onscherpteweergave van beide objectieven is mooi zacht. Verschil zit er wel in de autofocus bij gezicht/oog-herkenning: hier scoort de Z-lens beter.
  Ook de aanvangsscherpte ligt hoger. “De f/2.8 tekent puntscherp, in het beeldcentrum en in de hoeken.” De Z-lens krijgt van Mich een tien voor het scheidend vermogen, hierin is hij volgens hem zelfs beter dan menig goed prime-objectief. Eindoordeel: Focus Predicaat Super met het hoge cijfer 9.6. De AF-S krijgt ook een Super en het hoge cijfer 9.3.
 • Chip Fotomagazine (full review, februarinummer 2021): Chip testte de Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR in een mooie review zowel in het lab als in de praktijk. Een uitgebreide test, want het is een belangrijk objectief voor het Z-systeem van Nikon. Hij heeft een zeer hoogwaardige behuizing die op alle kritieke punten is afgedicht tegen stof en vocht, wat belangrijk is voor de doelgroep: professionals.
  De bediening is opvallend goed en compleet, met een grote zoomring en een focusring “met een aangename weerstand”. Aan nog een extra ring kun je zelf allerlei functies toekennen, zoals diafragma of belichtingscorrectie. Ook aan twee functieknoppen kun je naar eigen smaak functies toekennen. De lens heeft een handig OLED-display waarop je verschillende soorten informatie kunt laten vertonen.
  De prestaties van deze Nikon Z zijn eersteklas, zo bleek uit de labstests van Chip. Bij open diafragma werd met testcamera Nikon Z7 een resolutie van 90% bereikt. Zelfs de hoeken hebben bij wat diafragmeren op 70mm een hoge resolutie. De lenskwaliteit is ook al erg goed, met verwaarloosbare vertekening en kleurzweem.
  Kortom: dit is volgens Chip “een uitstekende professionele zoom met een zeer goede beeldkwaliteit en een uitgebreide uitrusting.” Deze krachtige telezoom laat bijna niets te wensen over. Of het moet de prijs zijn, die zo hoog ligt dat deze telezoom vooral in de fototas van professionele fotografen zal belanden. De eindscore is waanzinnig hoog: 98/100.
 • Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VRAmateurphotographer.co.uk (Michael Topham, full review): We hebben er lang op moeten wachten, maar het is het wachten meer dan waard geweest, aldus Michael Topham van het grote Britste fototijdschrift ( en ‘s werelds oudste: anno 1884). De bouwkwaliteit is zo goed als je zou verwachten voor een lens met dit prijskaarttje, en hij is weerbestendig uitgevoerd, net als Nikons Z-camera’s.
  Sommigen zullen het jammer vinden dat hij niet lichter of kleiner is dan de 70-200mm f/2.8 zoomlenzen met F-mount. Maar hij past uitstekend bij Nikons fullframe systeemcamera's en biedt een aantal opvallende voordelen.
  Zo is de beeldstabilisatie een stuk beter dan de F-mount-lens in combinatie met een Z-camera: 5-assige stabilisatie met 5.5 stops winst, tegenover 3-assige stabilisatie met 4 stops winst. Enige kleine minpunt van deze lens is dat de bedieningsring iets te gevoelig is.
  Hij heeft nog meer voordelen: je kunt er dichterbij mee scherpstellen, en hij beschikt over de allernieuwste optica en coatings. Verder biedt hij geweldige controle met je linkerhand via de aangepaste bedieningsring en maar liefst 6 bedieningsknoppen. Klap op de vuurpijl: hij is compatibel met Nikons nieuwe Z-mount 1.4x en 2x teleconverters.
  De beeldkwaliteit is uitmuntend. Hij levert voorbeeldige en haarscherpe beelden, prachtige achtergrondvervaging en uitstekend contrast. Dit is de lens die alle Z-fotografen willen bezitten. Daarom krijgt hij de allerhoogste waardering. Eindoordeel: Goud Award met 5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De 70-200mm f/2.8 is volgens Angela een van de hoekstenen in het lensassortiment van een fabrikant. En de Nikon Z 70-200mm f/2.8 VR S maakt die status helemaal waar. Volgens Angela is deze lens “een genot om te gebruiken”. En hij levert “uitzonderlijk scherpe beelden over het hele brandpuntsafstandbereik. Het is vooral indrukwekkend bij maximaal diafragma.”
  Scherpstellen werkt snel en superstil. Dit is kortom een veelzijdige lens die je kunt gebruiken voor sport en dieren in het wild, portretten en bruiloften. Hij zal je niet teleurstellen, aldus Angela. Het enige minpunt is z’n vrij hoge prijskaartje. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Amy Davies, full review): Lenzen zoals deze Z 70-200mm f/2.8 VR S zijn niet de supersellers van fabrikanten, maar hij laat wel zien dat Nikon de Z-lijn zeer serieus neemt en hoopt dat meer professionals zullen overstappen vanaf DSLR’s. De komst van deze lens maakt van de Z-serie gelijk een veel meer allround serie.
  Deze Nikon is groot en zwaar, maar de meeste professionals en high-end enthousiastelingen zullen bereid zijn dat offer te brengen. Je krijgt er een snel constant diafragma van f/2.8 voor terug, evenals een uitstekende bouwkwaliteit, aanpasbare functieknoppen en nog meer professionele bedieningselementen.
  Bovendien is dit een lens waarmee je fantastische beelden kunt produceren. De scherpte is uitstekend over het hele brandpuntbereik. De autofocus is supersnel. De ingebouwde beeldstabilisatie is fantastisch. En de lens biedt de mogelijkheid om de brandpuntsafstanden te verlengen met een van Nikons nieuwe teleconverters.
  Zoals hadden betaal je een fikse prijs voor deze lens. Voor wie geduld heeft: na verloop van tijd zal de prijs gaan dalen. De prijs/kwaliteit-verhouding is overigens goed: deze lens is z’n geld zeker waard. Het is een van de beste lenzen die Nikon ooit heeft gemaakt. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 70-200mm f/2.8 VR S is volgens Thomas niet veel beter dan zijn DSLR-broer met F-vatting (Nikon AF-S 70-200mm f2.8E VR). Maar dat is volgens hem goed nieuws: de F-Nikkor was niets minder dan de beste 70-200mm f/2.8 zoomlens voor Nikon camera’s en is nog steeds een uitstekende lens.
  De Nikon Z-telezoom is wat beter dan de F-Nikon op sommige aspecten, zoals de beeldkwaliteit in de hoeken, chromatische aberraties, focus-shift, focus-breathing en close-up-prestaties. Belangrijker is de betere beeldstabilisatie.
  Deze Z-Nikon is niet kleiner en lichter dan de DSLR-lens. Ook kan de bokeh in sommige situaties iets ‘nerveuzer’ zijn. Maar toch is dit de beste 70-200mm voor je Nikon Z-camera. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Eén ding is niet te ontkennen volgens Matthew: de Nikon Z 70-200mm f/2.8 is een prijzig beest. En hij heeft een moeilijke taak te vervullen, aangezien z’n DSLR-broer AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR een formidabele lens is en een favoriet bij professionele Nikon-fotografen over de hele wereld.
  Maar kijk je in detail naar de nieuwe Z-lens, dan is de Z-lens voor spiegelloze camera's gewoon nóg beter op elk terrein: bediening, allround prestaties en beeldkwaliteit. Hij is dan wel wat duurder dan zijn DSLR-broer, maar tegelijk is hij het extra geld meer dan waard. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De Nikon Z 70-200mm f/2.8 barst volgens John van de kwaliteit. Het is een uitstekende zoomlens. Uiteraard is dit door z’n brandpuntsbereik een zeer veelzijdige lens. Je schiet er een verscheidenheid aan onderwerpen mee, van portretten tot landschappen tot sport en nog veel meer.
  Het is ook een zeer scherpe lens. Soms zijn lenzen met zo'n hoge scherpte qua bokeh wat rafelig. Maar met deze Nikon krijg je bokeh zo glad als boter. Nadeel is de hoge prijs van deze lens, maar het is een prijs die verwacht kon worden. En wat je in ruil voor dat geld krijgt, is een lens die in elk opzicht uitstekend is. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Digidirect.nl (YouTube-review): Al met al is de Nikon Z 70-200mm f / 2.8 een zeer indrukwekkende lens, aldus de reviewer. Belangrijkste punt van deze lens is dat Nikons Z-serie nu een echte zwaargewicht professionele telezoomlens heeft, en dat is een grote stap voorwaarts voor fotografen om voor dit systeem te kiezen. Nikon zet duidelijk z’n beste been voor bij het opbouwen van de Z-lensreeks en daar mogen wij fotografen blij mee zijn.
 • Kenrockwell.com (full review): Dit is een extreem populaire lens, en dat is niet voor niets: hij is ultrascherp én het is de enige telezoom die speciaal gemaakt is voor Nikons Z-camera’s. Dit objectief is groot en zwaar en duur en... biedt verbluffende prestaties. Maar uitzonderlijk is dat niet: het geldt voor elke 80-200 of 70-200mm f/2.8 die Nikon in z’n lenzen-serie’s aanbiedt.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Weer een super Z-lens van Nikon. Ik ben super tevreden met deze lens. Een super scherpe lens en stelt snel scherp. Vooral de hoekscherpte is toegenomen ten opzichte van de eerdere versie lenzen en centrumscherpte is top. Ik vind persoonlijk de programmeerbare functieknoppen erg fijn en ik gebruik ze als AF-ON. Hierdoor kan je makkelijk en snel scherpstellen en is de combinatie goed in balans.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Fantastische lens, het wachten waard. Samen met de Z6 is dit een ideale combinatie. Ook heel geschikt voor sport.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Tweakers: “Dit is zonder twijfel de beste lichtsterke 70-200 zoom die ik ooit heb gehad. Superscherp en razend snelle stille autofocus op de Nikon Z6 II body. Een flinke investering maar daarvoor krijg je dan ook pure kwaliteit.” 5 van de 5 sterren.

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op CameraNU.nl >>

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op Cameraland.nl >>

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VRBelangrijkste kenmerken van de Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR

 • Hoogwaardige, lichtsterke telezoom voor de professional
 • Constant diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik
 • ED-, SR- en Fluorite elementen
 • ARNEO- en Nano Crystal coatings
 • Optische beeldstabilisatie
 • Multi-focus systeem
 • Programmeerbare controlring
 • Geïntegreerd OLED informatiepaneel voor snelle controle
 • 21 verschillende functies toe te wijzen aan Fn-knoppen
 • 2 toewijsbare L.Fn-knoppen
 • Weerbestendig ontwerp
 • Afneembare statiefgondel
 • Op DX-formaat een equivalent van 105-300mm

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op CameraNU.nl >>

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op Cameraland.nl >>

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR

Bekijk een mooie, uitgebreide YouTube-review van de Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR door fotograaf Jared Polin (16 minuten). Entertainment en review inéén! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op CameraNU.nl >>

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op Cameraland.nl >>

Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy